Škola pre mimoriadne nadané deti a Gymnázium v Bratislave
Ahojte maminky i nemaminky, rada by som vedela o spminanej škole, čo najviac. V prvom rade ma na začiatok zaujíma, ako presne postupovať pri zápise: vyberieme si psychológa, alebo sa testy robia tam? Kedy je zápis a koľko je výška školného. Zatiaľ toľko a verím, že keď sa pripoja znalkyne -), tak sa budem ešte pýtať...
@katkaajurko v akom zmysle v zlom stave chodia deti z teplickej? velmi by ma zaujimalo, nakolko ideme na prijimacky
@15786 Ber to ako velmi subjektivny nazor, jedno je pravda-ze ona je "stara skola" ale je to dobra ucitelka zas...a ona tvrdi,ze k nim na gympel (8r) ked chce niekto prestupit- a vraj dost casto chcu ,tak su casto (nie vzdy! ) problemy so spravanim ,autoritami a vedomosti maju vraj slabsie.. jasne,nie vzdy a nie vsetci ale maju to ako skusenosti vraj u nich.... to je co si pamatam -co vravela - ked sme sem tam spomenuli tuto skolu... nemusi to tak byt. V rebrickoch su umiestneni dobre ... tazko povedat.
@katkaajurko to som fakt prekvapena. tiez hladam alternativy ze kam. este niesme 100 percent rozhodnuti ci teplicka
@15786 tiez som sa divila,aj som s nou polemizovala na tuto temu ,lebo ich skola sa v rebrickoch dobre umiestnuje,ale ona si stoji za tym,ze ta skola podla nej dobra nie je..ja tiez neviem ,ze co...
Baby, podľa mňa odchádzajú z Teplickej 2 typy deti:
- tie, ktoré na to nemajú... (tj vedomosti aj schopnosti sú slabšie)
- tie, ktoré sa škole nepáčia, príp. rodičia si predstavovali iný systém (tie zvyčajne volia nejakú alternatívu, takže bežná zš ich neuvidí...)
@zltyslonik ano, vravela aj nieco v zmysle,ze sa s nimi zle pracuje,lebo nemaju disciplinu a tak... ona uci na tazkej skole ale.... cize tam slabych neberu.
@katkaajurko teplicka je alecpre nadane deti cize adekvatne by tomu mal zodpovedat aj rozsah uciva ci?
To je sranda, ake vselijake a rozporuplne info koluju.
Skratka: To treba zažiť! 😄
@zltyslonik eviduju ja som tam dokonca volala. Vraj este nezacali
@zltyslonik vies urcite, ze uz boli februarove a marcove deti?
@15786 dufam ze je to tak ako pises,, lebo my sme napr prejavili zaujem davno davno, potom sme cakali na tu prihlasku na vypisanie, a s tou na nas zabudli, az ked sme sa pripomenuli, tak nam ju doposlali ... v pondelok radsej zavolam, prijemny vikend vsetkym 😉
moja dcera je februarova a zatial nas nevolali
@zltyslonik Ahoj, prosim Ta a co sa Ti tam nepacilo? Riaditelka? 😀 Lebo ta je dost svojska vraj. Kamoska tam ma druhaka a viacmenej s ostatným je vraj spokojna. My sme az koniec jula takze na testy cakame (ak teda zavolaju vobec). A na aku skolu ste nakoniec sli?
@zltyslonik nestiham, nezvladam.... zajtra zas na kobercek... potom sa ozvem
@mia551
@zltyslonik
@ninan2
@miskatn
@15786
a vy ste sa do skoly hlasili na zaklade odporucania od psychologa? som len zvedava ako to funguje, cely ten "prijimaci" proces. Na zaklade coho vlastne vyberaju deti? TO je v Ba az taky velky pocet deti? lebo u nas v TT uz niekolko rokov ani APROGEN triedu neovorili tusim.
@katpetdo my mame odporucanie od cppp, to sme prilozili k dotazniku, ktory nam skola zaslala... zatial sa viac neozvali, takze cakame 🙂 nechce sa mi vsak verit, ze urobia sito len na zaklade dotazniku, kde sa pytali len, ci vie dieta citat, pisat a pocitat... to nie je predsa ziadne kriterium a o nicom to nevypoveda
@mia551 presne nad tymto sa zamyslam...lebo cele to nadanie by malo byt aj o sposobe myslenia a chapani suvislosti. Viem, ze mnohe pisali, ze ich deti nevedeli pisat ani citat, a podmienky splnali.
@zltyslonik kam ste nakoniec zapisali dieta? tiez som o riaditelke pocutal/citala rozne a mam s tym problem a tak netusim ake su ine alternativy (okrem kosickej)
@zltyslonik co je to CLIL program a kde a to nachadza? tiez hladam alternativu nejaku a aby to nebolo sukromne...mam este rok cas, ale som clovek, ktory potrebuje vsetko dobre premysliet a mat v zalohe plany A,B aj C 🙂
Ahojte mamicky, ak sa vas teda mozem spytat, aku mate teda alternativu k teplickej pre nadane, ale velmi zive, neposedne a zvedane deti? 🙂

@simcika ahoj, ako ste dopadli ? ako ste vybrali skolu ? moj syn je velmi podobny tomu tvojmu, stale vsade vsetko prediskutovava, ako dva a pol rocny vedel cislice dvojciferne a cital mi cisla autobusov na zastavke atd... proste taka hlavicka makovicka. Najlepsie sa pohra iba so starsimi detmi,take co lietaju behaju a su "nezdgrebne" s nimi nie. Paradoxne spadame bydliskom do skoly - pre sportovcov- co on je uuuuplny opak,nakolko je aj slabsi (geneticka predispozicia hypotonie) , takze davame prihlasky na kosicku, a za kasarnou ale ked no nikam nevezmu,neviem co urobit,pretoze medzi sportovcami by podla mna extremne trpel,nakolko chce neustale vo vsetkom vyhravat ale sport mu fakt nejde bohuzial.... zvazujeme skusit aj teplicku tym padom, aj ked moja svokra ucitelka nie je nadsena touto skolou,lebo im vraj chodia deti od tial v zlom stave. Problem s ucenim aj s autoritami. je na vyberovom gympli...