Škola pre mimoriadne nadané deti a Gymnázium v Bratislave
Ahojte maminky i nemaminky, rada by som vedela o spminanej škole, čo najviac. V prvom rade ma na začiatok zaujíma, ako presne postupovať pri zápise: vyberieme si psychológa, alebo sa testy robia tam? Kedy je zápis a koľko je výška školného. Zatiaľ toľko a verím, že keď sa pripoja znalkyne -), tak sa budem ešte pýtať...
@zltyslonik
Mozem ti povedat len za tu beznu ZS, s ktorou mame skusenost.
Zrps bolo niekolko desat €, ale potom sme sa rodicia zbierali na nove ihrisko, vymalovanie triedy, opravu vodovodneho kohutika, alebo aj napr na namalovanie tabule. Vsetko samozrejme dobrovolne. Niektorych tychto 'aktivit' sme sa zucastnili v zaujme hladkeho priebehu vyucovania. Ostatne sme odmietli.
Vymenu okien nie, ale inak si skola hradila udrzbu a zveladovanie z 2% a inych mimoriadnych financnych darov od rodicov. Vzdy sa nasli taki rodicia...
@zltyslonik
Uprimne ti pisem, ze o skladani sa na ihrisko neviem nic.
@zltyslonik o budovy sa nestaraju skoly ale obecne urady.
@zltyslonik
Suhlasim, vysledok tejto akcie je skutocny megatrapas...
@zltyslonik
No pokial ja viem, tak tam uz nechodi...ale ako dlho, to z hlavy nedam.
Aj ja mam info, ze fresove deti uz nechodia... Jednoznacne cas nieco ziskat z vuc bol. A tato skola ma najlepsie vyhliadky na nejaky sponzoring. Teda okrem rodicovskeho😁.
Tiez uz chodi dcera dlhsie a ja veru nepozorujem nikde, kde by mohli byt peniaze pouzite. Do skolky chodila dcera 3 roky. Za ten cas sa namaloval plot, kupili 2 pekne velke preliezky, do 4 tried nove postielky
a vlastne aj okna sa vymenili. A tam bol prispevok 50€ rocne.
@zltyslonik pisala som na margo tvojich slov ze ine skoly maju ZRPS 30€ na rok a maju vymenene okna ....... takze okna sa zo ZRPS nemenia.
Ja ma tiez negativnu skusenost s pani riaditelkou a dieta aj ked prijate tam nakoniec nenastupilo. Stacil jeden tozhovor s nou.
Ale ty tu bohuzial vyznievas ako matka dietata, ktore tam neprijali, tak sa tu ventilujes.
@zltyslonik ty si videla danove priznanie obcianskeho zdruzenia?
Takto iba trepes.
a omyl tvoje predsudky a dovody su podstatne, lebo tvoja nenavist prameni z nich.
@zltyslonik prepac, ale styl tvojho podania (vseobecne) je mi proti srsti - vyjadrujes sa tu na fore k viacerym temam, spravidla vzdy len na niekoho utocis alebo sa vyjadrujes negativne, z coho to prameni nejdem a nechcem rozoberat (je mi to jedno). a aj ked mas (zrejme) pravdu, tak naozaj to cele VYZNIEVA, ako by si sa tu iba ventilovala... pises nieco, co vydavas za fakty, pritom je to iba tvoj hodnotiaci usudok.
@zltyslonik mam to z prvej ruky ako ty 😀
Naco si davala dieta vobec testovat na takej hrozne skole? Skoda vasho casu.
Aj tak vas nevzali a potom musis kopat. a kricat okolo seba.
Jaj, tvoje vyjadrovanie je take priehladne.....
@zltyslonik
Pocuj, v tebe je tolko zlosti, to nie je ok....a to myslim v dobrom, nie ironicky.
Ad moje odporucanie, ze mas na vyber. Mas na vyber, rovnako ako v inych zivotnych situaciach. Ak si velmi nespokojna napr v praci, tak tam ostanes pracovat podstatnu cast zivota, alebo ju zmenis? Mas na vyber.
@zltyslonik
Si ujasni ci prijate alebo neprijate, lebo raz pises tak, inokedy inak .-)
A dokonca ze si rada ze dieta neprijali , tak bud rada a tes sa, ved cela skola je ....ale ved to si tu uz popisala dostatocne.
s tou školou a spuchnutou vrátničkou je pravda,tvária sa akoby im škola patrila,
a hodnotenie na škole je zvláštne,cez rok majú deti rôzne známky a zázrakom
na konci školského roka majú všetky deti na vysvedčení samé jednotky,akoby sa
zázračne všetky deti zlepšili,a školský dvor ,to ani nehovorím,je to tam strašné,
úplný chliev,
nahodou neviete mi povedat, ci prvaci potrebuju na teplickej aktovku? niekto mi hovoril, ze deti nenosia nic len desiatu, vodu+ peracnik do skoly, to by mohol byt aj nejaky malicky ruksacik a nie aktovka.
babka chce kupit aktovku /kym je vyber ako taky/, na konci augusta toho uz nebude vela 😉
@miskatn
Ahoj, v zasade si nenosia domov knihy/zosity. Nosia sa domov ale DU, napr. anglicka kniha/pracak, pripadne ine DU (v prvej triede castejsie slovencina). Skolsku tasku nutne nepotrebuje, ale bolo by dobre, keby malo dieta ruksak, do ktoreho sa zmesti A4. Podobne to bude cele 4 roky. V konecnom dosledku je jednoduchsie kupit normalnu skolsku tasku hned do 1.triedy, ktora vam posluzi tie 4 roky. Nepamatam si, ci som niekedy videla v skole dieta s vyslovene malym ruksacikom, deti maju sk. tasky/batohy.
Ahojte... ja sa len kratko k tejto skole vyjadrim - nemam s nou osobny skusenost ako matka dietata co tam chodi lebo by som tam dieta nikdy neprihlasila...
Mam skusenost ako praktikant vs pred 12timi rokmi - ak pani riaditelka je stale ta ista osoba ako vtedy tak lutujem vsetky deti a rodicov co ba koncept danej skoly naleteli:-/ pani arogantna, bez znalosti z vyvinivej psychologie, cela skola zanerana len na konecny vysledok bez rozvijania socialnych schopnosti dietata, podpora individualizmu u jedincov ktori uz tak ci tak mali znacne problemy s integraciou, neschopnost viest deti k teamovej praci etc. ... pamatam si ze tam boli tolerovane vychovne nedostatky, deti vulgarne, drze a aj agresivne☹ mne osobne bolo z tej skusenosti velmi smutno , p. Riaditelka nebola schopna prijat kritiku ani sa konstruktivne bavit...
Ja len v zaujme vasich deti dufam ze sa pomery na skole zmenili...
Poznam viac deti ktorych rodicia deti zo skoly zobrali a presunuli na kosicku ci bajkalsku kde du omnohi spokojnejsi...dokonca v poslednom case pocuvam o narnii velmi pozitivne info, o teplickej nic pozitivne...☹

@zltyslonik
Zda sa, ze si nezazila 'fungovanie' bezneho slovenskeho skolstva....bud rada.
A nie, skutocne nie sme s riaditelkou kamaratky...vid moj predchadzajuci prispevok.
Ak nevidis inu alternativu k Teplickej a nadalej tu nechavas dieta (povazujes ju za najlepsiu z moznosti pre svoje dieta) a napriek tomu sa o nej vyjadrujes tak, ako sa vyjadrujes, tak mozno nie je problem len na jednej strane.....
A ano, zakony sa maju dodrziavat.