icon

Škola pre mimoriadne nadané deti a Gymnázium v Bratislave

simcika
4. dec 2014

Ahojte maminky i nemaminky, rada by som vedela o spminanej škole, čo najviac. V prvom rade ma na začiatok zaujíma, ako presne postupovať pri zápise: vyberieme si psychológa, alebo sa testy robia tam? Kedy je zápis a koľko je výška školného. Zatiaľ toľko a verím, že keď sa pripoja znalkyne -), tak sa budem ešte pýtať...

lilke
15. sep 2017

@mia551 vacsinou rodicia, ktori pracuju v zahranici, su aj intelektovo na tom fajn. vacsinou geny nepustia. 😉 ja osobne co viem o troch mimo synovej triedy, rodicia su sefovia nadnarodnych spolocnosti alebo momentalne na nejakom poste v EU.

angela1
15. sep 2017

@mia551 písala som ti ip

miskatn
17. sep 2017

@natalka13 @mia551 @lilke
------ este k tomu zahraniciu, suhlasim presne takto isto to maju aj ostatne zakladne skoly, nie je to nic zvlastne, plus ine ZŠ maju napriklad aj podobne prihlasene deti, ktore maju domace vzdelavanie a nechodia na denne studium, chodia na preskusanie raz za 1/2 alebo 1 rok...

moni73
17. sep 2017

Casom zistite co je zvlastne a co nie. A mozno ani nie...

miskatn
17. sep 2017

neviete nahodou, ci je v piatok 22/9 skola? zevraj ma byt volno?
(na jedalnom listku vidim napisane riaditelske volno)

mia551
17. sep 2017

@miskatn ano, je riaditelske volno (vsetci ucitelia budu na nejakej konferencii pri prilezitosti 25.vyrocia skoly, takze nebude mat kto ucit...)

miskatn
17. sep 2017

prosim ta @mia551 ako si sa to dozvedela? zistila som to teraz uplnou nahodou, mohla som mat v piatok vazny problem 😨

natalka13
17. sep 2017

@miskatn ja viem co znamena a Z, ja som sa nepytala
tiez mi ide dieta na rok do zahranicia na skolu.

Pozeram stranku skoly, v kolonke kalendar nic iba zac. sk roka teda dost slabe, v piatok riaditelske volno a ani bu ani mu na stranke.

mia551
17. sep 2017

@miskatn nam to hovorili na rodicku

miskatn
2. okt 2017

ahojte, zasa budem za aktivnu, prosim vas ten haloween 26.10. co to presne je? treba mat nejake masky? nech vecer predtym nezhaname po meste ...

mia551
2. okt 2017

@miskatn no ja som este o nicom nepocula 😲

lilke
2. okt 2017

zopar deti pride v maskach, vacsina bez. ale asi to zavisi aj od triedneho ucitela a vychovavatela, ci to chcu robit, v nasej triede to nikdy nebolo propagovane. my napr. haloween absolutne neuznavame, dieta to ma vysvetlene od irskych tradicii, takze sa vobec nezatazujeme. a hadam cela trieda s vynimkou mozno 3 deti je na tom rovnako.

mia551
2. okt 2017

@lilke ale o co sa jedna...? kedy to je (doobeda / poobede / vecer)? co sa tam potom robi? teda pochopila som to tak, ze je to nejaka tradicia kazdy rok?

lilke
3. okt 2017

@mia551 dozvedela som sa len tolko, ze maju poobede nejaku diskoteku, kto chce, je v kostyme.

miskatn
20. okt 2017

ahojte, ako su spokojni vasi prvaci? ucitelia vsetci v pohode?

belusa
26. okt 2017

Ahojte, máte dieťa na tejto škole myslím Bajkalskej? Ste spokojný? Lebo som v poslednej dobe počula dosť negatíva a nechce sa mi veriť, že by upadala táto škola?

kape
15. jan 2018

@belusa - v teme je viac prispevkov od rodicov, ktore maju deti na Teplickej a nie Bajkalske. Ale tiez by ma potesili info o Bajkalskej.
Teplicka prvy stupen 3-4 rocnik dost slaba uroven pedagogov.

belusa
15. jan 2018

@kape fuha to ma prekvapuje, že Teplicka slaba uroven

miskatn
19. jan 2018

ahoj @kape nerob zbytocny poplach a radsej konkretne napis, co mas na mysli 😉

miskatn
11. feb 2018

v utorok maju deti na teplickej karneval a my ziadna maska 😉

sirell
5. jún 2018

Ahojte. Máme v rukách rozhodnutie o prijatí na Teplickú a privítala by som nejaké aktuálne info ako to v škole reálne beží. Ak sú tu nejaké mamičky terajších prvákov napíšte mi prosím ako hodnotíte Váš 1. rok v tejto škole. Môžete aj do IP.

kaata_
12. jún 2018

Pripajam sa k @sirell. Dnes nam riaditelka dala do ruk rozhodnutie o prijati dcery na teplicku a po precitani diskusie mam trochu strach ci ju tam dat ..

lilke
12. jún 2018

@kaata_
@sirell učiteľky si ťahajú triedy 2 ročníky. Pre Vás sú aktuálne informácie od rodičov druhákov. ☺️
Za nás, končiaci stvrtak, určite podstatne bohatšie informácie a znalosti ako na bežných školách, ja osobne sa teším aj dôrazu na sloh. No chyba mi väčšia kreativita, bohužiaľ na montessori sme nemali. Ale obdiv k monte u mňa skresluje trochu hodnotenie. 😉
Čo poznám osobne zopár starších, všetci sú na zahraničných školách na študijných pobytoch. Aj podľa prijatých na VŠ, aj podľa externých výsledkov maturity vyzerá, že humanitné predmety sú výborné.

sirell
12. jún 2018

@lilke absolvovali ste montessori škôlku? Počas štyroch rokov na Teplickej si niekedy uvažovala, že by ste zmenili školu? A koľko detí v triede Vám pribudlo - odbudlo počas štyroch rokov?

given
13. jún 2018

@sirell My máme síce už tretiaka, ale tu sú nejaké infošky, ako to chodí na Teplickej: 16 detí v triede, prvé 2 roky ich bolo len 15. Mali výbornú pani učiteľku (aj teraz majú dobrú). Ďalej sú v triedach rozdelení podľa veku, t.j. najstarší sú vždy ačkari. Mne sa okrem iného páči, že sú rozdelení do skupín na matematike a angličtine (predtým tak boli aj na čítaní) podľa úrovne, ako im to ide. Čiže 60detí v ročníku je podelených do 5 skupín a tým pádom ich je len 12 v skupine.

lilke
13. jún 2018

@sirell montessori absolvovalo mladšie dieťa. Staršie na Teplickej má za sebou bežnú škôlku. Deti na Teplickej pribúdali, priebežne každý rok cca.2 na triedu. Z našej triedy odišli iba nejaké deti do zahraničia. Prerieďovačka je až na konci 4.ročníka, keď sa robia ďalšie testy.
A uvažovanie nad zmenou? Keďže mám dieťa šmrcnuté na prírodné vedy, takéto zameranie je až na 8-ročných gymnáziách. Uvažovať budeme až teraz. Zatiaľ synovi vyhovovalo rozdelenie do skupín podľa úrovne, takže na matike a čítaní sa nenudil, a miluje obohatenie.
Závisí ale aj od učiteľky na bežnej škole. Mladšie dieťa má napr. fantastickú učiteľku, a okrem informácií z obohatenia nevidím žiaden vedomostný rozdiel medzi mojimi deťmi. Základný rozsah učiva je totiž totožný s bežnou školou. Nadšenie u detí podobné, súťaže vyhrávajú ako syn, tak aj dcéra či jej spolužiaci (z paralelných tried nie). A zas ako pozitívum bežnej školy je pracovné vyučovanie, ktoré na Teplickej nemajú.
Výhodou Teplickej je istota, že dostane viac informácií. Ale neviem porovnať s inými výberovými školami.

sirell
14. jún 2018

@lilke čo sa týka výberových škôl, až tak veľa na výber nie je. Súkromné resp. alternatívne ma veľmi nelákajú a na Košickú mám svoj názor, že tam dieťa nedám. Prezentovaný systém výučby na Teplickej sa mi páči, ide mi hlavne o to, aby sa syn nenudil a napredoval. Obohatenie sa mu bude určite páčiť 🙂

ella_smella
25. júl 2018

@sirell @kaata_ Ahojte, baby, tiez mam tam buduceho prvaka.. Nejako by sme mohli rozbehnut diskusiu v sukromnej skupine Nadane deti.. https://www.modrykonik.sk/group/7939/

mia551
25. júl 2018

@ella_smella existuje este aj (tiez) sukromna skupina 😉 https://www.modrykonik.sk/group/5829/