Škola pre mimoriadne nadané deti a Gymnázium v Bratislave
Ahojte maminky i nemaminky, rada by som vedela o spminanej škole, čo najviac. V prvom rade ma na začiatok zaujíma, ako presne postupovať pri zápise: vyberieme si psychológa, alebo sa testy robia tam? Kedy je zápis a koľko je výška školného. Zatiaľ toľko a verím, že keď sa pripoja znalkyne -), tak sa budem ešte pýtať...
@natalka13 @mia551 @lilke
------ este k tomu zahraniciu, suhlasim presne takto isto to maju aj ostatne zakladne skoly, nie je to nic zvlastne, plus ine ZŠ maju napriklad aj podobne prihlasene deti, ktore maju domace vzdelavanie a nechodia na denne studium, chodia na preskusanie raz za 1/2 alebo 1 rok...
Casom zistite co je zvlastne a co nie. A mozno ani nie...
neviete nahodou, ci je v piatok 22/9 skola? zevraj ma byt volno?
(na jedalnom listku vidim napisane riaditelske volno)
ahojte, zasa budem za aktivnu, prosim vas ten haloween 26.10. co to presne je? treba mat nejake masky? nech vecer predtym nezhaname po meste ...
zopar deti pride v maskach, vacsina bez. ale asi to zavisi aj od triedneho ucitela a vychovavatela, ci to chcu robit, v nasej triede to nikdy nebolo propagovane. my napr. haloween absolutne neuznavame, dieta to ma vysvetlene od irskych tradicii, takze sa vobec nezatazujeme. a hadam cela trieda s vynimkou mozno 3 deti je na tom rovnako.
@mia551viac o tom neviem: http://smnd.sk/teplicka/node/5282
ahojte, ako su spokojni vasi prvaci? ucitelia vsetci v pohode?
Ahojte, máte dieťa na tejto škole myslím Bajkalskej? Ste spokojný? Lebo som v poslednej dobe počula dosť negatíva a nechce sa mi veriť, že by upadala táto škola?
v utorok maju deti na teplickej karneval a my ziadna maska 😉
Ahojte. Máme v rukách rozhodnutie o prijatí na Teplickú a privítala by som nejaké aktuálne info ako to v škole reálne beží. Ak sú tu nejaké mamičky terajších prvákov napíšte mi prosím ako hodnotíte Váš 1. rok v tejto škole. Môžete aj do IP.
@kaata_
@sirell učiteľky si ťahajú triedy 2 ročníky. Pre Vás sú aktuálne informácie od rodičov druhákov. ☺️
Za nás, končiaci stvrtak, určite podstatne bohatšie informácie a znalosti ako na bežných školách, ja osobne sa teším aj dôrazu na sloh. No chyba mi väčšia kreativita, bohužiaľ na montessori sme nemali. Ale obdiv k monte u mňa skresluje trochu hodnotenie. 😉
Čo poznám osobne zopár starších, všetci sú na zahraničných školách na študijných pobytoch. Aj podľa prijatých na VŠ, aj podľa externých výsledkov maturity vyzerá, že humanitné predmety sú výborné.
@sirell My máme síce už tretiaka, ale tu sú nejaké infošky, ako to chodí na Teplickej: 16 detí v triede, prvé 2 roky ich bolo len 15. Mali výbornú pani učiteľku (aj teraz majú dobrú). Ďalej sú v triedach rozdelení podľa veku, t.j. najstarší sú vždy ačkari. Mne sa okrem iného páči, že sú rozdelení do skupín na matematike a angličtine (predtým tak boli aj na čítaní) podľa úrovne, ako im to ide. Čiže 60detí v ročníku je podelených do 5 skupín a tým pádom ich je len 12 v skupine.
@sirell montessori absolvovalo mladšie dieťa. Staršie na Teplickej má za sebou bežnú škôlku. Deti na Teplickej pribúdali, priebežne každý rok cca.2 na triedu. Z našej triedy odišli iba nejaké deti do zahraničia. Prerieďovačka je až na konci 4.ročníka, keď sa robia ďalšie testy.
A uvažovanie nad zmenou? Keďže mám dieťa šmrcnuté na prírodné vedy, takéto zameranie je až na 8-ročných gymnáziách. Uvažovať budeme až teraz. Zatiaľ synovi vyhovovalo rozdelenie do skupín podľa úrovne, takže na matike a čítaní sa nenudil, a miluje obohatenie.
Závisí ale aj od učiteľky na bežnej škole. Mladšie dieťa má napr. fantastickú učiteľku, a okrem informácií z obohatenia nevidím žiaden vedomostný rozdiel medzi mojimi deťmi. Základný rozsah učiva je totiž totožný s bežnou školou. Nadšenie u detí podobné, súťaže vyhrávajú ako syn, tak aj dcéra či jej spolužiaci (z paralelných tried nie). A zas ako pozitívum bežnej školy je pracovné vyučovanie, ktoré na Teplickej nemajú.
Výhodou Teplickej je istota, že dostane viac informácií. Ale neviem porovnať s inými výberovými školami.
@lilke čo sa týka výberových škôl, až tak veľa na výber nie je. Súkromné resp. alternatívne ma veľmi nelákajú a na Košickú mám svoj názor, že tam dieťa nedám. Prezentovaný systém výučby na Teplickej sa mi páči, ide mi hlavne o to, aby sa syn nenudil a napredoval. Obohatenie sa mu bude určite páčiť 🙂
@sirell @kaata_ Ahojte, baby, tiez mam tam buduceho prvaka.. Nejako by sme mohli rozbehnut diskusiu v sukromnej skupine Nadane deti.. https://www.modrykonik.sk/group/7939/
@ella_smella existuje este aj (tiez) sukromna skupina 😉 https://www.modrykonik.sk/group/5829/

@mia551 vacsinou rodicia, ktori pracuju v zahranici, su aj intelektovo na tom fajn. vacsinou geny nepustia. 😉 ja osobne co viem o troch mimo synovej triedy, rodicia su sefovia nadnarodnych spolocnosti alebo momentalne na nejakom poste v EU.