Škola pre mimoriadne nadané deti a Gymnázium v Bratislave
Ahojte maminky i nemaminky, rada by som vedela o spminanej škole, čo najviac. V prvom rade ma na začiatok zaujíma, ako presne postupovať pri zápise: vyberieme si psychológa, alebo sa testy robia tam? Kedy je zápis a koľko je výška školného. Zatiaľ toľko a verím, že keď sa pripoja znalkyne -), tak sa budem ešte pýtať...
@ella_smella napisala som moderatorkam...🙂
@ella_smella poziadala som o pridanie 🙂
Vdaka baby 🙂
Ahojte, taka trosku mozno odveci otazka , ale prosim kto mal teraz prvacika na Teplickej. Dostal sa mi do ruk zoznam pomocok na buduci rok, ako je to so zositmi, odovzdaju sa pani ucitelke na zaciatku a ona ich dava detom podla potreby? (Nech zbytocne nekupujem zosity s obrazkami na obale ak nakoniec mozno dcera dostane iny 🙂 vdaka za odpoved
@kaata_ neviem, ci to je tak u kazdej ucitelky, ale v dcerinej triede to bolo tak, ze kazdy priniesol vsetky zosity na zaciatku roka uz PODPISANE (prvy tyzden, nie hned prvy den) a dcerina ucitelka ich dala podla mena do zakladaca v triede (kazde dieta malo svoj vlastny, oznaceny menom) a podla potreby si zosity vyberalo... inak v zozname maju jednu chybicku, je tam napisany velky cisty zosit, no je to cislo 440 (A4, 40 stran) nie 540 (to by bol A5, 40 stran)... ak niekto kupuje podla cisiel. ak dieta bude chodit na nabozenstvo, tak bude potrebovat taketo zosity dva 🙂
@mia551 Vďaka za praktické info, objednávala som myslím podľa čísel 🙂) Aspoň ho teda deckám zbalím na dovču a môžu si kresliť...
@kaata_ este ma napadlo, ci by nebolo lepsie sa opytat nejakej mamicky, co ma nejakeho druhacika (teda od septembra tretiaka), pretoze buduci prvaci budu mat tie iste ucitelky, ako mali teraz druhaci... pozerala som este raz ten zoznam pomocok a pri zositoch je uvedene teraz, ze maju byt nepodpisane, my sme to minuly rok nemali... 😕 tak snad vas nebudem nejako zavadzat ☹
skusim odpovedat aj na dalsie otazky, ako najlepsie viem... my sme zakladac nekupovali, kupovala ho tr. ucitelka z triedneho fondu, aby mali vsetci rovnaky. obaly sme mali na vsetky zosity, ale ci to bolo potrebne, neviem, polovicu zositov dcera doniesla na konci sk. roka nepouzite. k telesnej sa viem vyjadrit, pretoze vsetky triedy prvakov a druhakov uci telesnu ta ista ucitelka - dala som dcere aj cvicky aj tenisky, nakoniec cvicky vobec nepotrebovala, ani raz, cely rok cvicila v teniskach... vacsinou behali, hrali rozne hry, najma loptove... ked som sa pytala, co maju na telesnej ostatni, tak vraj vsetci mali tenisky.
inak s tymi pomockami je to tak, ze prvy tyzden im ich este netreba, prvy tyzden maju na to, aby postupne priebezne nosili do skoly veci, co su na zozname, pricom prvy den v skole o tom bude ucitelka hovorit, mozte sa opytat vsetky podrobnosti a ked tak este dokupit (napr. ten zakladac ci pakovy zoradovac...) 😉
Ahojte, my sme mali niečo také
https://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/504...
a na výtvarné pomôcky tento box:
https://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/600...
To nám vyslovene povedala učiteľka, že toto, takže na vašom mieste počkám na začiatok šk. rok a prvé rodičko, tam vám povedia, ako si to predtsavujú.
ahojte mamičky, aj naša malá v septembri začína na Teplickej, naozaj som vďačná za všetky informácie od @mia551 @given a aj iných, ktoré som sa tu dočítala, ako správna premotivovaná mamička by som sa ešte chcela poradiť ohľadom výberu školskej aktovky, batohu. Počula som, že deti si všetko nechávajú v škole a preto nie je potrebné nosiť štandardnú veľkú aktovku, ale stačí batoh do ktorého sa vojde peračník a desiata. Chcem sa teda spýtať ako ste to poriešili a či to teda je pravda. Ďakujem
@ancothing je pravda, ze knihy ostavaju vsetky v skole - az na anglictinu, ktora samotna je celkom tazka a ma rozmer A4 (kniha, leskly papier + prac. zosit, leskly papier + velky cisty zosit). anglictinu nosila dcera stale domov (aby sa vraj mohla ucit slovicka a pod.). rovnako tak aj slabikar / citanku, to boli vsak tenke ucebnice, skor zosity. my sme dcere kupili normalnu skolsku aktovku a ak sa pozriem spätne, neurobila by som inak ani teraz... myslim, ze aj vsetky deti v dcerinej triede mali normalnu skolsku tasku, neviem o nikom, kto by nosil len batoh. ale samozrejme, je to na Vas🙂
Aj nas maly je taky krpec, najprv som mu vyskusala skolske tasky, co maju doma jeho sestry (jedna bude druhacka a druha uz osmacka) a z toho som potom vychadzala dalej...
@mia551 este mi napadlo, ze ako ako sa to potom vyvija do vyssich rocnikov, povedzme do 4., ze ci nosievaju viac veci domov, lebo rada by som jej kupila batoh aj na viac rokov,nielen prvy alebo druhy rocnik.Lebo moja predstava je ze kupim batoh na 1.-4. rocnik, bars aj drahy ale radsej ako 3 ci 4 lacne.
@ancothing Ak plánuješ batoh až na 4 roky, tak vyberajte nejaký nadčasový motív. deťom sa totiž mení vkus a v tretej triede už vyrastú z rozprávkových a detských motívov (vlastná skúsenosť u dcéry - aj keď sme mali taký neutrálny motýlikový motív, v tretej triede sa jej to už zdalo detské, tak sme v polovici roka menili za veľkáčsky batoh) . Takže aj teraz u syna rátam, že vydrží 2-3 roky a potom asi budeme meniť - uvidíme.
@ancothing k tomu sa neviem vyjadrit, dcera ide teraz do druhej triedy, takze som sama zvedava... ale mozem potvrdit to, co pise @sirell moja dcera uz teraz ku koncu roka zahlasila, ze chce inu tasku, lebo sa jej nepaci, chce "velkacsku". este som ju ukecala na jeden rok, ale buduci rok zrejme tak ci tak kupime novu (tipujem, ze jej bude ta taska uz aj mala...)
@ancothing syn vydrzal s herlitz mini do konca 3.rocnika, potom sme kupili coocazoo batoh. syn je drobny, domov nenosil ani vo vyssich rocnikoch temer nic, zoparkrat knihy kvoli uloham. ale spoluziaci, ktori sa horsie ucili, alebo si nepisali ulohy, mali vsetko doma a museli si nosit vsetko ako na beznych skolach, tam boli tasky plne.
Ahojte, tentokrát sa chcem spýtať, či posielajú zo školy informačný e-mail o začiatku šk. roka alebo mám sledovať len web. Ďakujem. Inak so školským batohom ste mi naozaj pomohli.Ďakujem
@ancothing tiež som zvedavá... Zatiaľ som na ich webe našla len zoznam pomôcok na najbližší šk.rok...
Ešte by ma aj zaujímalo, aké to zvykne byť ráno okolo školy, muž bude malého voziť autom, tak či je to tam upchaté alebo či máte nejaké vychytávky...
@ancothing
@ella_smella minulý rok bolo len na webe, asi 3-4 dní pred začiatkom roka.. Prváci išli na 8,00 ostatné ročníky na 9,00. Najprv pred školou čítali deti podľa tried, hneď sa išlo s tr. Uč. Do triedy, kde bolo privítanie deti, dostali menovky, rodiča potom mali príhovor riaditeľky na chodbe, deti ostali samé s triednou uč., potom po 45min. Sa rodiča vrátili do triedy a deti išli s vychovávateľka si popozerať celú školu, rodiča zatiaľ bolo sami v triede s učiteľkou, kde sa riešili organizačné veci, papierovanie, pomôcky do školy... Potom sa deti vrátili a išlo sa domov... Teda ešte vybaviť obedy do jedálne a tak domov.
Ospravedlňujem sa za preklepy, telefon si robí čo chce a ja sa ponáhľam, tak nestíham kontrolovat

@mia551 mozem poprosit o pridanie?