icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

andrea.m
autor
18. dec 2012

18.1 má Tamarka narodeniny 😀

andrea.m
autor
23. dec 2012

krásne a požehnané vianočné sviatky praje rodina maurerová 😀

zápis máme 18-19.1 takže tamarka bude narodky sláviť na zápise 😉

dalea
24. dec 2012

My mame zapis 17.1. Krasne Vianoce 😉

jaduska
24. dec 2012

@andrea.m no, Adi, ani nedáš echo, že zakladáš takúto tému 😝 😝 😝 Ja síce nestíham ani tú pre našich starších školákov, ale tam už nie je čo veľmi riešiť.... 🙂

@fedanka ja som donedávna bola presvedčená, že dám našu júnovú slečnu určite rok neskôr do školy, ale posledné týždne badám u nej obrovské pokroky, aj učiteľky ju chvália, že je šikovná, tak zrejme bude predsa len prváčka od septembra....problém mám v tom, že je hrozne útla a absolútne si ju neviem predstaviť ako vláči ťažkú školskú tašku....

Btw. nechce sa mi čítať celú diskusiu dozadu, nie je tu niekto z Levíc? My sa tam ideme presťahovať, tak by mi pomohli nejaké info o školách.....

Pekné Vianoce všetkým.....

andrea.m
autor
24. dec 2012

@jaduska no moja len ja ani netušila že aj druhorodených máme rovesníkov 😀 a tami je vysoká až až. tašku doniesol ježiško a jak ju dala na chrbát (prázdnu) bolo nám jasné že sa bude voziť v aute alebo na chcrbte rodičov 😀

jaduska
25. dec 2012

@andrea.m no ja som si spätne spomenula, že sme minulý rok písali, že máme tretiakov na ZŠ aj na MŠ, ale nejako mi nedocvaklo, že pôjdu baby naraz do školy.... Čo sa týka nosenia tašky, tak ráno jej ju určite niekto ponesie, ale tak v rámci dňa si ju bude musieť aj sama - do družiny a tak.

Včera sme niečo pozerali a vybrala si túto:
http://www.topgal.sk/tasky-a-batohy/skolske-tas...

Len napodiv nie fialovú, ale ružovú. Pritom fialovú farbu miluje od mala. Peračníky jej doniesol ježiško, dokonca dva 🙂 Tak sa asi fakt začnem psychicky pripravovať, že do tej školy nakoniec pôjde....

andrea.m
autor
25. dec 2012

@jaduska peknu si vybrala.Tamarke sa aj táto páčila ale ja som nechcela nič z detským motívom tak máme oranžovu s margaretkami.

andrea.m
autor
25. dec 2012

@jaduska http://www.topgal.sk/tasky-a-batohy/skolske-tas... máme túto aj za tu supernu cenu 😉

jaduska
25. dec 2012

@andrea.m presne túto som pozerala aj ja, ale keby bola v tej fialovej kombinácii

andrea.m
autor
25. dec 2012

@jaduska v tej fialovej kombinácii je drahá, bez akcie. a na moju tamarku priveľmi svetlá. 😒

jaduska
25. dec 2012

@andrea.m a kde je fialová? ja akosi nevidím....

andrea.m
autor
25. dec 2012

@jaduska no momentálne ju nemaju na stránke. ale je to viac menej biela taška s fialovým vzorom. v jednom veľkosklade tu v KE mi povedali že topgal čo nemá na nete nemá ani v žiadnej aktuálnej ponuke. jedine žeby sme natrafili na obchod kde budu mať staré zásoby. Tamarke sa totiž strašne páčila taká červená zo smajlíkmi a to nás vysmiali že prečo chceme 4 ročný model že ten už ani nevyrábaju.

dalea
25. dec 2012

@andrea.m Aj nam Jezisko priniesol oranzovu s margaretkami 😀 Som ju odkukala od Teba,takze dakujem za tip 😉

andrea.m
autor
25. dec 2012

@dalea rado sa stalo. po sviatkoch dohodím aj fotky.

murano
25. dec 2012

ahoj babenky aj aj sa pripajam mam od septembra prvaka šimonka.mi sme mu pod stormček kupili tiežťašku
http://www.topgal.sk/tasky-a-batohy/skolske-tas...
vybral si ju sam

jaduska
26. dec 2012

@andrea.m no aká drzovka, že vás vysmiali....keď sa mi raz niečo páči, tak to môže byť aj 20-ročný model nie???? (teraz akože nemyslím chlapa-modela 😝 )....
My sme včera vyberali a vyberali, Lily chce mať na taške nejaké zvieratko, ja zase chcem určite Topgal, keď to každý chváli a tam zvieratká nemajú na taškách, tak fakt neviem....

@murano žeby budúci pilot stíhačky????

titkovamiriam
26. dec 2012

a u nas ježisko doniesol takuto:
http://www.slnieckovo.sk/index.php/domov/176-ko...
a Marek s nou aj spava

murano
26. dec 2012

@jaduska chceli sme konikovsku lebo moj syn miluje kone ale maju všetko len dievčenske.tak si vybral tuto ale sme spokojny su tam žipsy o sa mi najviac pači

jaduska
26. dec 2012

@murano hlavne nech je účelná a dlho vydrží....pravda je, ako písala aj @andrea.m vyššie, že radšej nejaký neutrálny vzor, ktorý sa po roku neomrzí....

elisadavinci
26. dec 2012

ahojte, nám Ježiško tašku nedoniesol, kedže ešte nie som na 100% rozhodnutá, že ho dám do prvej triedy, lebo je júlový. ale ak ide, tak na narodky môže dostať. a silou mocou chce Spidermanovskú tašku. no ceny su fajné, už teraz moja peňaženka plače

moniack
26. dec 2012

@elisadavinci aj môj chce Spidermanskú 😀 , na nete som našla za cca 38 € 😉

murano
26. dec 2012

chela by som sa opytať či nejak extra pripravujete vaše detičky na zapis? mi sme dostali pod vianočny stromček rozne pracovne zošity a knižky pre predškolakov,kamoška mi povedala že by mal ovladať aj hodiny ale mne sa to zda trošku skoro.

titkovamiriam
26. dec 2012

@murano v skolke ich pripravuju a kedze sme ho zazili vlani vieme co nas caka 🙂 - hodiny tam neriesili ale Marek hodiny pozna,uz vlani sa ich ucili 🙂

murano
26. dec 2012

@titkovamiriam tak to mate super školku naša nie je až taka super aspon si mylsim v našej ho učili len rano obed večer ked som sa opytala na hodiny tak mi povedali že to sa bude učiť v tretej triede 😨 .a ako ich pripravuju vo vašej školke?

titkovamiriam
26. dec 2012

@murano presne ti nepoviem maju take pracovne zosity,a z nich vlastne vychazaju na zapise,aj v knihkupectvach najdes rozne zosity pre predskolakov-ono ide o to aby poznali tvary,farby,pocitali do 20 scitavali odcitali do 10,vedeli bnasnicku,pesnicku-hlavne zistia ucitelky ci nemaju recovu vadu a tak 🙂 ,skolka dava aj hodnotenie pre zapis,ja len vyplnim dotaznik a uz mam aj zoznam co prvacik potrebuje aby som sa v lete nestresovala a vlastne od telocviku po vytvarnu mame vsetko,vela veci sa u nas da kupit cez skolu tak aj to vyuzijem 🙂 stranka skoly ma toto:
http://www.zsivanka.sk/zapis.php

murano
26. dec 2012

@titkovamiriam mi navšetvujeme aj logopediu ešte stale nevieme povedaať r dufam že sa to nauči kym pojde do školy.asi mam z toho večši stres ako maly 🙂

titkovamiriam
26. dec 2012

@murano to mas pravdu deti to zvladaju hravo 🙂 to len my sa vsetkeho bojime,ja ked vidim tu tasku u Mareka na chrbte si myslim ze mu ju budem aj pol roka nosit do skoly ja vsak ho plna zarazi do zeme 😀 😀 😀 😀 😀 a to uz mam dve skušky prvakov za sebou a zasa som z toho na nervy 😀 😀 😀 😀

jaduska
26. dec 2012

@titkovamiriam tie požiadavky na prváka, ktoré chcú u vás v škole sú akože riadne prehnané. Dieťa po skončení MŠ má vedieť počítať do 6 (aj keď sa učia minimálne do 10 všade), sčítať a odčítať majú vedieť iba v tom zmysle, že keď pridám alebo odoberiem 1 kus, že koľko budem mať. Čo sa týka hodín, škôlkár to určite poznať nemusí.

Školská pripravenosť sa testuje po fyzickej stránke tak, že dieťa si má dosiahnuť ľavou rukou na pravé ucho (to bez srandy), dieťa má byť schopné ostať samo bez rodičov a čo sa týka reči, tak do 7 rokov sa ešte toleruje aj to, že nevie vysloviť čisto všetky hlásky, takže @murano vôbec nestresuj. Naša Lily tiež nevie povedať r vo všetkých slovách a my nechodíme ani na logopédiu. Logopéd v škôlke ich vyšetroval a povedal, že je v norme, že sa to doučí. Ja som sa na to pýtala logopedičky na prednáške a ona tiež vravela, že ak je r na začiatku slova, tak sa to vyslovuje ťažšie ako po spoluhláske, tak preto r niekde nepovie. Treba s deťmi veľa spievať, rozprávať riekanky - ale nie púšťať z CD alebo v telke - treba čítať a rozprávať - skloniť sa k dieťaťu na jeho úroveň, aby videlo ako dospelý pohybuje jazykom a ústami - ono to potom napodobňuje a skôr sa naučí správnu výslovnosť.....

titkovamiriam
26. dec 2012

@jaduska to scitanie a odcitanie som myslela v tom zmysle 🙂 omnoho narocnejsie ako zapis boli psychotesty pri odklade to bolo na nervy aj premna uz len to sustredit sa na rozne ulohy vyše hodiny 😠 😠 😠 😠 a vela ich bolo nezrozumytelnych
aj my sme chodili k logopedičke na nacvik je dobre sediet pri zrkadle aby dieta videlo aj seba aj mna a pre nacvik r je dobre ho nahradit napríklad spoluhlaskou d a ako dieta rychle hovori dddddd a zrazu je tam rrrr

jaduska
26. dec 2012

@titkovamiriam a to aj keď chceš dať dieťaťu odkladu musí ísť na psychotesty??? ja som myslela, že iba pri predčasnom zaškolení 😕