Školáci od septembra 2013
Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.
aj my sme dnes boli na zápise 🙂 Peťko to zvládol na 1* 🙂
Moja dcera, bude mat 6r az v novembri, ale chcem ist na zapis.. davate svoje deti do skoly, aj ked im nevychadzaju roky? Moja dcera pise vsetky pismena, citat uz ich vie od 2r. po slovensky aj po anglicky, ratat vie do 100.. myslim, ze je zrela na skolu.. nehovorim, ako stale rapoce a vsetko vnima.. 🙂
@stefit odporučila by som naprv testy školskej zrelosti v CPPPP a podľa toho by som sa rozhodla...
Moja kamoška bola vlani na zápise so synom, tiež mal 6 rokov až v novembri, veľmi šikovný, čítal, počítal, bystrý, ale neodporučili jej ho dať do školy, že ešte nie je zrelý.
Niekedy písanie a čítanie nestačí, dieťatko by malo byť celkovo vyspelé. Ja osobne by som si netrúfla dať malého do školy skôr bez odporúčania odborníka 😉
Ale záleží to na tebe samozrejme 🙂
@stefit Niektoré školy majú napísané na svojej internetovej stránke, ktoré deti, v ktorom roku narodené sa majú dostaviť na zápis. Jednoducho tu závisí od školy či je vôbec ochotná takéto dieťa vôbec prijať do prvého ročníka. Dosť to závisí aj od toho, koľko prvých tried plánujú otvoriť v nasledovnom školskom roku. Týka sa to najmä výberových škôl a škôl, ktoré majú v samospráve obce a mestečká.
@stefit Pri posudzovaní školskej zrelosti sa veľmi prihliada na sociálnu zrelosť dieťaťa. Veľa bystrých detičiek s výbornou grafomotorikou neprešlo testom školskej zrelosti práve pre tú sociálnu nezrelosť.
Doporučujem prezrieť si rozvrh hodín pre 1. ročník v škole, do ktorej ju plánuješ zapísať. Dnešným prvákom pribudlo viac predmetov v 1. ročníku, takže majú aj dlhšie vyučovanie... a sama najlepšie poznáš, či taký počet vyučovacích hodín dcérka hravo zvládne.
Na druhej strane píšeš, že dcérka už číta, dnešní prváci v klasických prvých ročníkoch sa ešte len učia čítať. Neuvažujete o zápise do školy s výchovno-vzdelávacím programom pre nadpriemerne inteligentné deti?
@fajcakymad ahoj, tak zapis uspesne za nami. Ale teda bolo tam naroda, nemala som sancu nieco sa pytat. Vsetky deti brali do jednej triedy a rodicia chodili do druhej a vyplnali jeden papier s nejakymi asi ucitelkami - taky dotaznik - boli tam otazky, napr. ci bude chodit do skolskeho klubu a na obedy, adresa, telefon atd. Pytaju tam 15 EUR za ucebne pomocky - ale mne ich vratila, lebo som poziadala o zapis do nulteho rocnika. Maly tam v triede zatial nieco kreslil, doslat nejake blbosticky - ceruzku, blok, cokoladku, gumu... tak sa tesil. V tej triede kde su deti je aj psychologicka, ktora mi dala papier, ze mam vyplnit, ze ziadam o nulty rocnik. No asi za pol roka este pojdem na pretestovanie, ci maly nedozrel a este by mohol ist aj do prveho rocnika. Uvidim, ale myslim si, ze nastupi do toho nulteho - teda pokial ho tam zoberu.
Inac, tie co ste boli na zapise. Dostali ste nejake potvrdenie, ze ste tam boli? Ked je to akoze zo zakona povinne, tak ako dokazem, keby na to prislo, ze som tam bola? 😕
my sme nedostali žiadne potvrdenie, dokonca ani o zaplatení za školské potreby 😝 ale zase sa v podstate všetci rodičia poznáme (minimálne z videnia), veď na zápise bolo 12 detičiek 😅 Riaditeľka býva asi 200m od nás, poznáme sa, rovnako ako s niektorými učiteľkami, takže z toho nerobím paniku.
@lejla77 ahoj dakujem velmi pekne že si dala info už som nervozna no dufam že to tam zvladneme ešte raz dakujem.
ani mi sme nedostali žiadné potvrdenie. na zápis sme boli na nespádovej škole. v tlačive som akurát vyplnila kolonku kam patrím podľa miesta trvalého bydliska to bolo všetko.
Tak sa hlasime k úspešným zapísaným, včera sme to absolvovali. No čakali sme vyše hodinu a pol, bolo tam vela detí aj dnes má byť, naprv bol nadšený ,tešíííl sa, s kamošmi sa bavil,no po takom dlhom čase začal byť mrzutý....nervozny a vystupnovala to jedna učitelka zo školky,čo tam pomáhala,ked sa mu prihovorila a on sa rozplakal,tak sme šli dnu uplakaný, ale potreboval zhruba 5-10minut,ukludnil sa a krásne pracoval a na záver sa ho pýta, zaspievaš,zarecituješ niečo? a on hodil zo spievankova tu anglicko-slovenskú pesničku a všetci sa radovali že to ešte na zapise nepočuli,pochvalili ho, vybral si darčeky,sladkosti,záložky aj pre bračeka čosi zobral,podakoval a šli sme.
Platili sme 11eur na pomocky a už sa nevie dočkať školy.....
tak nakoniec sme to zvládli,uvidíme ako dalej 😀
@sakura77 tak ano, maly tiez dostal akoze diplom. Ale taky si vyrobim hocikedy. A vy uz mate potvrdenie o prijati? A to uz akoze dopredu vedia, kolko deti pride na zapis? Mne pride asi vyrozumenie, ci nas zobrali. Zalezi od poctu nahlasenych deti a my sme boli na zapise na skole, kde nepatrime.
nás čaká zápis v sobotu som z thoo nervozna a mám normálne tremu ako pred skuškou
aj filipka sme zapisovali na nespádovú školu. vyrozumenie o prijatí sme dostali písomne do 3 mesiacov od zápisu. teraz ho pravdepodobne dostaneme buduci týždeň na tom "rodičovskom"
@stefit
@sammy
aj moja dcera je septembrova a v sobotu ideme na zapis. Odporucila nam to ucitelka v MS a na jej odporucanie sme isli aj na vysetrenie k psychologicke a aj ona nam dala jednoznacne odporucanie, ze keby aj zajtra bol 1.september, dcera by uz bola zrela na skolu. Akurat sa trochu obavam, ze je velky trend na opacny postup, teda vela odkladov, tak aby nemala v triede vela vyrazne starsich deti, napr. maj-jun 2006. Ona je este aj krpec (po mne), takze bude nielen najmladsia ale asi aj najnizsia v triede/skole. tak dufam, ze to zvladne.

@zlatovlaska123 dakujem, zajtra ideme na zapis, tak sa popytam. 😵 Teda ak nebudem mat okno. 😀