Školáci od septembra 2013
Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.
@fajcakymad Ano, ja som mala so sebou kopiu rodneho listu - potom mi ho vratili. A ked budes ziadat o nulty rocnik, tak nebudes platit nic.
@lejla77 dakujem
@fajcakymad tak ako bolo na zapise? Aj ti povedali, ze je zobraty, alebo mas cakat pisomne vyrozumenie?
ahojte aj my sme od septembra uz skolaci 😉 my sme neplatili nic,vsetky zosity,prac.zosity budeme mat zo skoly,na rodic.zabave sa vyzbieralo na tombole dost penazi tak z toho 😉 my sme mali mat rod.list a obciansky preukaz..akurat budeme musiet chodit na logopediu,sikavky nam robia galibu a duplom teraz ked nam vypadli dva zuby 😅
A tu je moja 😀 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=35866338...
Tak a my sme dnes absolvovali aj druhý zápis v novej škole 🙂 🙂 🙂 Boli sme tam úplne sami, lebo väčšina detí absolvovala zápis včera, tak si zápis vyskúšala aj naša 4-ročná ratolesť 🙂 🙂 🙂
@jaduska prečo ste šli na zápis aj do druhej školy?
My sme boli na zápise dnes. A som na pochybách. Bolo mi odporučené, aby sme popremýšľali na odložení... no jemu zle vychádzajú roky a už 2 roky absolvuje predprípravku vždy s inými učiteľkami 😒. Rozmýšľam, že ho prípadne do nultého ročníka na inej škole prihlásim. Čo myslíte, môžem?
@tatolu lebo sme sa sťahovali a nevedeli sme, kedy budú zápisy tu, kam sme sa prisťahovali, tak sme boli Lily pre istotu zapísať aj v mieste bývalého bydliska.....
A čo sa týka tvojho problému - odklad vám môžu iba odporučiť, nie prikázať. A na zápise, ktorý trvá 10 minút možno len ťažko úplne objektívne zdiagnostikovať dieťa. Ak si chceš byť istá, či ho dať alebo nedať do školy, tak navštívte najbližšie CPPPP.
@andrea.m je narodený 1.dec. 2006 😔 vraj bol nesústredený a mýlil si trojuholník so štvoruholníkom ☹ Ja viem, že si mýli, lebo mali v škôlke tú kontrolu zrelosti v CPPPP a mal veľké problémy, tak sme ho to začali doma učiť... Veľa sme ho naučili za mesiac, ale keď je v škôlke do 16tej dak do tej 19tej ho ešte mordovať... jáj teraz začínam chápať, čo je slabá škôlka 🙄
@tatolu skoč do CPPPP, a ak by odporúčali odloženie zaškolenia o rok-jednak ešte má nárok na odklad, ale ako píšeš-určite by som zabojovala o ten nultý ročník. Aj tak síce by si mala potom troch prvákov naraz, ale ak je tá predškolská príprava v škôlke tak slabá.....a nech aj malý má pocit, že je už "žiak" 😉 😉
@lejla77 ahoj takže sme dopadly podobne ako vy ale od nas vzala tych 15euro a že vraj je zatial akože v prvom ale ked pojdeme v marci ku tej psychologičke tak mame doniest do školy papier že mu odporúča odklad a potom ho zaradia do nultého.ale že vraj je tam vela deti tento rok do nultého.
V piatok sme boli na zápise,máme sa doučiť strihať,viazať šnúrky ,napísať meno....inak sme šikovný...a keby to nešlo,do pol roka sa môže vrátiť do škôlky....toto je záver z nášho zápisu.Každá škola dostane asi peniaze podľa počtu žiakov,inak si tú naliehavosť od riaditeľky školy neviem vysvetliť.Najlepšou základnou školou podľa výsledkov študentov v Ba je Košická...mám tam piataka a ked sme boli na zápise písať vedieť nemusel a či vie viazať šnúrky ho tiež nikto neskúšal.
@tatolu my máme dvojtriedku,takže tiež bude velkáč tretí rok,nám psychologička odporučila odklad,matematicky sme šikovný,jemná motorika zaostáva a pre dieťa je fakt frustrujúce keby sa po pár mesiacoch v škole musel vrátiť do škôlky
@yukki ja už mám odporučenie od psychologičky,robila im testy celý deň.Mám s čím porovnať,starší je júnový,žiadna psychologička ho nevidela a vedela som že škola problém nebude.Na Košickej vtedy vyberali zo 122 detí a vybrali ho,takže vidím že Tomáško potrebuje dozrieť hlavne po separačno-sociálnej stránke,takže áno,žiadam odklad
Ahojte 🙂 my sme mali v piatok zapis a zvladli sme to super. Jediny kto plakal som bola ja 😀

@lejla77 takže nás to čaká dnes, okrem tej hotovosti si máme zobrat aj rodný list?