icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

jarka160
11. apr 2013

@andrea.m ja som teodora :D no viem, lebo akurat muz pre nu prisiel so synom, ked som aj ja bola pre Kiku 😉 ja ti poviem co jej bolo 😀 ak velmi chces vediet

andrea.m
autor
11. apr 2013

@jarka160 no daj. som zvedavá. len mi ju neuriekni prosím ťa

jarka160
12. apr 2013

@andrea.m neboj az taka niesom veštica 😀 😀 😀
treba viac pit pocas dna. aj nasej bolo den predtym zle, vraj nepila, len raz a aj v minulosti bol s tym problem, prisla domov a bolela ju hlavicka a bolo jej zle

andrea.m
autor
12. apr 2013

@jarka160 lenže Tami ma pitný režim jak lusk kedže mamka pracuje na urologii 😀 mi máme nábeh na histamínovu alergiu. a kedže histamín obsahujú viac menej všetky potraviny musela by piť iba čistu vodu o ktorej sa na terase dá tiež polemizovať. takže raz za čas ked jej nesadne kombinácia stravy máme takéto problémy 😉 len som bola prekvapená že mi Helenka nevolala. ju bolelo bruško už ráno. ale to sa jej stáva častejšie takže do škôlky vždy ide a potom ju to väčšinou prejde. no a neprešlo, som si myslela že mi budu volať.

jarka160
12. apr 2013

@andrea.m no tak asi myslela, ze ju to prejde a nechcela ta zbytocne volat. zato mne minulý rok Kristinka volala, ze Kika je nejaka placliva, ze asi ma teplotu a v skolke nefunguje ani jeden teplomer 😀, pýtam sa jej ci ma cervene lica, a ona ze nie, tak jej vravim, ze nema teplotu a pridem pre nu hned po spanku. malej sa nechcelo ist von tak plakal 😉
jaj tak po 60tke poslem muza za tebou. nemas nejaku znamu v lekarni, co rozumie tomu co robi a vie poradit? ked uz tak sa bavime , potrebujem poradit mala doniesla vsi zo skoly(Kika ich nechytila), doteraz sa neobjavil takyto problem, ale maju novu spoluziacku, tak asi odtial to bude pramenit ☹ , tak sa chcem opýtat, ci je nejaky sampon co by som im normalne mohla vlasy umyvat ako prevenciu. u nas v lekarni vravela ze nic neexistuje, len ked uz su, tak potom pripravky.

andrea.m
autor
12. apr 2013

@jarka160 šampon je určite. odchyť si Taničkinu mamku ona robí v lekárni a vyzná sa vo fachu. 😉 hej učiteľka Kristínka rada volala rodičom. Helenka je stará škola, raz mi povedala ešte za Filipkovej ery že to by bola jej hanba keby nezvládla malé dieťa 😉

andrea.m
autor
12. apr 2013

@jarka160 a ešte k tej mágii. Tami ked bola bábätko mala veľmi často z očí. takže aj preto jej mohlo byť zle. je na tieto veci veľmi citlivá. stačí že na ňu pozrel niekto kto ma uhrančivý pohľad a bolo 😝 hlavne že to prešlo a je OK

jarka160
12. apr 2013

@andrea.m dakujem, urcite sa opýtam. a s tym z oci poznam, to mam od mala aj ja, ked mama zila tak mi robila so zapalkami uhliky, a teraz siaham po tabletkach 😀 ked mi je zle nenapadne ma robit si nejake uhliky

jarka160
14. apr 2013

@andrea.m ahoj,kedy planujes stretnutie rodicov?

andrea.m
autor
14. apr 2013

@jarka160 v stredu 24.4. Helenka by to mala vycapiť do šatne na nástenku

darinkazv
7. máj 2013

ahojte, trošku opozdene som objavila túto tému. môžem sa pridať? my budeme mať tiež od septembra doma školáčku-prváčku 🙂

moniack
7. máj 2013

@darinkazv ahojjjj 😀

darinkazv
7. máj 2013

@moniack ahooooj 🙂 straaašne daleko od seba bývame, že si musíme cez net písať 😀 😀 😀

moniack
7. máj 2013

@darinkazv jasnéééé 😀 😀 😀

darinkazv
7. máj 2013

@moniack moni, vy idete niečo na koniec roka chystať pre detičky a pani učiteľky? ako myslím nejaký malý darček 🙂 ja nemám predstavu, že čo by sme vymysleli 😝 a ozaj, všetučko naj naj naj k dnešným meninkám 🙂

moniack
7. máj 2013

@darinkazv Dadi ďakujem 😉

rodinnevikendy2
8. máj 2013

Denny zazitkovy tabor na Kolibe pre zacinajucich tabornikov
https://www.modrykonik.sk/katalog/firma/rodinne...

katka183
13. máj 2013

ja sa pridávam tiež.Málý je august 2006,mal odklad
kde kúpiť školsku tašku a akú?

andrea.m
autor
14. máj 2013

@jarka160 tak košíčky pre učiteľky už mám hotové doma. keby si ich chcela vidieť môžem dať fotky sem, alebo mi pošli do IP mailovú adresu 😉

jarka160
14. máj 2013

@andrea.m jaj super :D skoda ze sa odklada vystupenie na den matiek :D tak som sa tesila. a mala sa uz nevedela dockat. kazdy den pocuvam ze kto bude aky kvietok 😀 ok poslem ti IP. kupila som detom lizatka na posledny den v skolke, mala sa tak rada deli s detmi.skoro kazdy den si vezme dve sladkosti a podeli sa s nejakou kamaratkou 🙂

andrea.m
autor
14. máj 2013

@jarka160 hej? deň matiek sa odkladá? a na kedy ja nič neviem. ved mal byť 21 maja či?

jarka160
16. máj 2013

@andrea.m no koli kiahnam sa preklada :D vela deti chybalo a nestihnu sa doucit co budu vystupovat. a na kedy to sa nevie

zuzka_bianka
20. máj 2013

Ahojte, moja malá sa narodila 11.9.2006 a pôjdeme do školy od septembra 2013. Nechcela som ju dať ešte vlani, lebo som neverila, že ona vydrží 45 minút sedieť. No, ešte aj teraz si myslým, že to pre ńu bude ťažké. Na druhej strane sa sama naučila písmená a už číta, a počíta - hlavne eurá, že 100 centov = 1 euro. Trošku sa bojím, že bude rušiť iné deti na hodine ..... také mám odozvy. Nemá niekto skúsenosti?

zuzka_bianka
20. máj 2013

@katka183 - ja si myslým, že tažká má byť pevná - v prvom rade, potom si vzor každý vyberie sám ...

zuzu13
22. máj 2013

@katka183 my sme zvolili značku TOPGAL...mám odporucanie od znamych...vydržia spokojne do 4. 5. triedy...

matozazzo
28. máj 2013

Pridavam sa, mam dcerku narodenu v auguste 2007, od septembra ide do skoly, citala som diskusie, ale potrebujem poradit. Skusali sme nej, tasky, ale ona si vybrala tuto: http://www.apollostore.sk/sk/p022497.html?kampa... V obchode ju nemaju, len v eshope. Miluje serial Winx a vsetko co s tym suvisi. Chceli by sme jej urobit radost, ale zase nie za kazdu cenu... 😒
Prosim, rozmerovo, kto mate skusenosti, bude vhodna? Do skoly budeme dcerku vozit autom, takze manipulovat s nou bude len v ramci skoly. Za kazdu radu dakujem!

lubiku
28. máj 2013

@zuzka_bianka ja mam teraz prvacku a je september 2005, tiez som ju nedala skor, je dost ziva a neposedna. Pocas zoho posledneho roka v skolke sa sama naucila citat a ratat do 20, takze teoreticky sa mohla v skole nudit, no teraz konci 1 triedu a mozem zhodnotit, ze nudit sa nemala kedy, mala a ma vybornu ucitelku, stale bola zamestnana, ak nieco urobila skorej nez ine deti uz mala dalsiu ulohu na stole. Som rada ze sme ju dali do skoly vpodstste o rok neskor. Teraz patri medzi najsikovnejsie deti v triede, troska je kludnejsia( aj ked ucitelka vravi ze s nou certi budu sit asi stale) a myslim ze ked je dieta starsie ma vzdy navrh, nez ked by malo byt najmladsie v triede 😉
Ci sa nebude tvoja dcerka nudit v prvej triede uvidis aku ucitelku dostanete a podla toho sa vela uvidi. No skor si myslim ze nie, ze je teraz az potrebne aby dieta nieco uz vedelo ked ide do skoly, lebo ucivo preberaju takym tempom, ze ak by malo byt pre nu vsetko uplne nove, tak v tom by mala zachvilku uplny mis- mas.

My budeme mat od septembra zasa dalsiu prvacku, no ta bude mat este len 6 teraz o tyzden a vidim, este nieje taka vyzreta ako bola starsia, aj ked ucka v skolke hovori ze patri medzi naj... predskolakov 😒
Snad zabojuje 🙂

petusko
12. jún 2013

maminy, môžete prosím pridať tipy na básničky pre predškolákov na rozlúčkovú? Naši niečo trénujú v školke a chceli by sme, aby si pripravili aj niečo pre pani učiteľky ako "prekvapenie" . 🙂

dianka1983
12. jún 2013

Ahojte chcela by som poradit moja dcera je narodena v septembri hned na zaciatku ale chcela by som ju dat do skoly lebo je sikovna hrozne tam chce ist aj ucitelky povecali ze je dobra a ,ohla by ist boli s,e u psychologicky a ta ze je hrava a vrti sa na stolicke a to robia vsetky deti ked idu do do skoly.poradte mi prosim

adel100
12. jún 2013

Ja mám dcéru tiež septembrovú nedala som ju skor do školy aj keď vedela čítať.V dnešnej dobe sa mi zdá že je škola viac náročnejšia ja odporúčam nedať ju skor moja sa tam teda určite nenudí a je šikovná neľutujem je vyzretejšia a aj prístup ku škole má zodpovednejší.