icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

lenca13
25. jún 2013

@yidaky aj nam davali zoznam,treba este vrecuska na prezuvky,telesnu,vytvarnu a hygienicke potreby 😉 .My nemame zatial ani aktovku kupene,zakazdym sa jej paci ina ved este ma dva mesiace cas.
@zuzidr ako prezuvky klasicke papuce.

andrea.m
autor
25. jún 2013

@yidaky plastovy box na desiatu ako u koho. u nás ano. starší filip je štvrták a nosí ho. aj tami si nosí do škôlky 😀 ved ked ma filipko musí mať aj ona. tak jej robím desiatu ktorú potom poobede dojedáme 😀 😀 😀

moniack
26. jún 2013

@yidaky ani my sme nedostali zoznam a ani na stránke školy nič nie je 😉

@jaduska naraz je to veľa kupovať, treba po trochu 😉

moniack
26. jún 2013

@lenca13 ani my nemáme tašku ešte kúpenú, vždy chce niečo iné, ale žiadnú rozprávkovú nechce a ani zvieratka 😉
- bosky na zošity si vybral Barta Simpsona 😉

hasleerka
26. jún 2013

my ešte žiadny zoznam nemáme, ale tak ja si ešte niečo pamätám spred piatich rokov, tak sa riadim podľa toho ...
box na desiatu máme aj my, v lidli som kúpila kedysi tie fit tyčinky v ňom ...

hasleerka
26. jún 2013

s kúpou tašky sme my našťastie nemali problémy, ukázala som malej topgal, bola tam pekná fialová koníková a už ju máme... ale dosky nemôžem kúpiť akoby som chcela ... mám osvedčené pri staršej, ale už také nemôžem kúpiť, teda hlavne fialové nemôžem kúpiť, lebo také by moja chcela...

moniack
26. jún 2013

- tie čo máte staršie deti a skúsenosti, to je dobré 😉
- ale Kubko je prvorodený takže človek chce všetko kúpiť 😉 ,
- aj ja som precitlivená a dívam sa naňho ako rýchlo vyrástol, aký je.... 😵 😵 😵

lenca13
26. jún 2013

@moniack Timke sa paci tato
http://www.topgal.sk/tasky-a-batohy/skolske-tas... mne sa pacila z Topgalu ta bodkovana len sa mi tam nepaci,ze ma len jednu priehradku 😖 .

moniack
26. jún 2013

@lenca13 takto robenú tašku chceme aj my, len nie takéto farebné prevedenie 😉
- tiež chceme 2-3 komorovú 😉

lenca13
26. jún 2013

@moniack podla mna pre chalanov maju lepsi vyber,a ono nechce take tie dievcenske ruzovu a fialovu ma ich u nas polovica skoly 😉

hasleerka
26. jún 2013

my máme túto
http://www.topgal.sk/tasky-a-batohy/skolske-tas...

ale kupovali sme v obchode aby si ju aj vyskúšala či jej sedí dobre...

zuzidr
26. jún 2013

@hasleerka
@lenca13 máme presne tú istú tašku, Emmka miluje kone a mala ju vysnívanú od vianoc 😀

jaduska
26. jún 2013

@hasleerka táto sa páčila aj našej Lily, ale nakoniec sme vybrali túto: http://www.topgal.sk/tasky-a-batohy/skolske-tas...

moniack
26. jún 2013

@hasleerka
@jaduska
aj mne sa tieto tašky páčia 😉

hasleerka
27. jún 2013

@jaduska neni to nejaká novinka, lebo túto som tuším v ponuke minule nevidela

jaduska
27. jún 2013

@hasleerka nie, nie je to novinka, je v ponuke už dosť dlho...

titkovamiriam
28. jún 2013

tu je zoznam z našej školy:
Čo potrebuje žiak v 1. ročníku
1. Hygienické vrecúško: podpísaný uterák, mydlo, toaletný papier, papierové vreckovky, pohárik
2. Peračník: 2 plniace alebo gelové perá, handrička na pero, náhradné náplne do pera, 3 mäkšie ceruzky
(č. 1, č. 2), farebné pastelky (12 farieb), guma, strúhadlo
3. Výtvarná výchova: igelitový obrus na lavicu, vodové farby, temperové farby, voskové farbičky
(mastný pastel), handrička, sadu štetcov rôznej hrúbky - ploché aj guľaté, pohárik (z plastovej fľaše),
čierny tuš, zaoblené nožničky, veľký lep na papier, plastelína, farebný papier - všetko podpísané v
pevnom vrecku
4. Telesná výchova: tepláková súprava, biele tričko, trenírky alebo krátke elastické nohavice, ponožky,
cvičky aj tenisky - všetko podpísané vo veľkom pevnom vrecku
5. Iné: prestieranie na desiatovanie, podpísané vrecúško s prezuvkami

jaduska
28. jún 2013

@titkovamiriam my máme dosť podobný zoznam 🙂

Inak, ak môžem odporučiť, do prvej triedy je najideálnejšie atramentové pero, nakoľko najlepšie vidno ťahy, či dieťa píše jedným ťahom, alebo písanie prerušuje....nám ale kázali Tornádo dať..

titkovamiriam
28. jún 2013

@jaduska Marek bude mat klasika pero je ľavak.

yukki
28. jún 2013

Hm...ktovie, či sa môže to STABILO....s náplňami...???????,

titkovamiriam
28. jún 2013

@yukki jasne že môže take mame aj ceruzky 🙂

yukki
28. jún 2013

@titkovamiriam no tak to je šťastie pre všetkých zúčastnených........zaujímavejšiu vec na ničenie a zisťovanie nepôvodných funkcií by ani Kike nik nemohol dať do ruky...ako obyčajné plniace pero....

titkovamiriam
28. jún 2013

@yukki a u nas je super aj to že kusok od školy mame take šikovne papiernictvo kde všetko maju,tak som nemusela behat hore dole a nakupila tam 🙂

moniack
28. jún 2013

@titkovamiriam dobrý zoznam 😉 , trocha si pomôžem a ešte niečo dokúpim 😉
- ja som objednávala všetko z tejto stránky, je to tam lacné a kvalitné, ja som objednávala len značkové napr. stará dobrá klasika KON-I-NOOR 😉
http://www.juniorpapier.sk/

titkovamiriam
28. jún 2013

@moniack jasne klasika hranate farbičky su super 🙂

jaduska
28. jún 2013

@yukki a máte to Stabilo odskúšané? Lebo my sme kúpili staršej dcére a veľmi zle sa jej s tým písalo. Počula som viacero negatívnych reakcií naňho. Ja som s ním tiež skúšala písať a veru dosť zle sa drží.

jaduska
28. jún 2013

@titkovamiriam aj ľaváci môžu písať atramentovým perom, len to chce inú techniku písania 🙂

jaduska
28. jún 2013

@moniack dobrá stránka, ešte ma napadlo, že nám dali do zoznamu aj tie papierové hodiny a počítadlo 🙂

yukki
28. jún 2013

@jaduska tak ceruzkou rada kreslí staršia-ale to aj tou hrubou trojhrannou, aj tenkou trojhrannou.......ale že nám roky trvalo, kým ju prestala držať ako sviečku na prvé sväté....a obracať celé poredlaktie k papieru...vari pred piatym rokom až sa naučila ako tak ju uchopiť, tú stabilo...následne trojhrannú....no každopádne klasické plniace pero, ako sme mali my....nie je riešením. Budeme musieť niečo vymyslieť, uvidíme.

jaduska
28. jún 2013

@yukki a Tornádo ste neskúsili? To je tiež akoby trojhranné a nerozmazáva sa. To stabilo je akože ergonomické, ale teda ja neviem, ja som tým nevládala dlho písať....