icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

titkovamiriam
29. jún 2013

@miggi83 nie ani som nad tym neuvazovala,ked bude pršat bude mat maly dazdnik 🙂

yukki
29. jún 2013

@titkovamiriam ja to tiež nejdem zháňať....máme aktovku, to má tú chlopňu skrz a hlavne......toľkú dôkladnosť aby si na to v škole natiahla ten nepremokavý fusak predpokladám že na základke ani nedosiahne...

jaduska
29. jún 2013

@miggi83 ten nepremokavý obal je súčasťou pri niektorých aktovkách, ale tiež ho nepovažujem za nevyhnutný. Existujú pršiplášťe pre deti, ktoré majú na chrbte miesto aj pre tašku

andrea.m
autor
29. jún 2013

@yidaky mi sme pri Filipkovi potrebovali dosky aj na čísla aj na abecedu. Tami ide do prvej na inu školu tak zatiaľ som to nekupovala. dostať to bežne v tescu.

andrea.m
autor
29. jún 2013

k Tamarkinej taške sme pršiplášť na tašku fasli ako súčasť výbavy ale pri Filipkovi sme to nemali a žiadna ujma. či mal obyčko prišiplášť či malý dážnik knihy boli suché aj ked taška zvonka mokrá.

froschka
29. jún 2013

Kocky kupujete niekto znacky Sammies, Steb by Step, Scooly ? Je niekde dobry obchod na ich odskusanie? Lebo chcem cez net objednat ale neviem kde ich vyskusat. Dakujem 🙂

miggi83
29. jún 2013

my sme namali a chcela by som ho viem, ze sa to da kupit aj zvlast, len neviem, kde... skusim v nmnv v ludoprinte

miggi83
29. jún 2013

@barla5 ja by so chcela sustiakovy kriklavy aby ho bolo popripade na cese vidiet, aj ked bude chodit s nami, sam urcite nie 😕

andrea.m
autor
29. jún 2013

@miggi83 na www.topgal.sk sa dá kúpiť aj solo

miggi83
29. jún 2013

@andrea.m super diky maju miesto predaja aj nmnv tak tam behnem 🙂 dik

dalea
30. jún 2013

My sme ho mali v Topgal taske a este po starsom synovi mame aj prsiplast,ktory bol tiez v topgalke 🙂 A nam uz skolka skoncila,takze prazdninujeme 😝

evaka
30. jún 2013

Ahojte, pridam sa aj ja, som taaak rada, ze som vás objavila.... aj my sa vytesujeme, ze ideme mat prvacku. Ale riesim obrovsku dilemu - skolska taska 🙂 Mala si vybrala batoh od fi. Karton PP, mate niekto nejake skusenosti? Mne osobne sa zda dost velka, preto zvazujem aj Herlitz alebo Stil. Poradte prosim, co mate doma?

titkovamiriam
30. jún 2013

@evaka ahoj,ja tu uz mam foto tasku čo nam doniesol Ježiško ale páči sa:
http://www.slnieckovo.sk/index.php/domov/176-ko...

miggi83
1. júl 2013

@titkovamiriam som sa pobavila na tej foto, hlavne ze na proviant je miesto a knihy? chichi do igelitky a v ruke niest? hahaha 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
inak baby uvazujete, ze dieta bude chodit do skoly na desiatu alebo budete robit vy?

barla5
1. júl 2013

@miggi83 ale veď tam bola jedna kniha.........
môj chodí na desiatu v škole, ja aj tak by som nevedela vymýšľať každý deň niečo iné, mám čo robiť s raňajkami

miggi83
1. júl 2013

@barla5 ved to jedna kniha na vsetko spredu z matematika, zo zadu citanka, od stredu smerom do predu prirodoveda a na opacnu stranu hudobna 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

titkovamiriam
1. júl 2013

@miggi83 ta taska je v skutocnosti dost velka aj na desat knih 😀 ,desiatu ako som robila starsim tak aj marekovi budem robit,plus bude mat kartu na mlieko 🙂 ,u nas na skole tusim ponuka desiaty ani nieje.

hasleerka
1. júl 2013

ja tiež robím mojej staršej desiatu a aj mladšej budem ... nemám problém s vymyšlaním ... všetko zje čo nachystám ... a ak sa jej niečo nepáči, to je jej problém, môže byť rada že má čo jesť...

moniack
1. júl 2013

aj ja sa pripájam, aj ja budem robiť desiaty 😉 u nás sú len obedy, ale to bude už doma, bývame 10 min. od školy 😉

@hasleerka úplne s tebou súhlasím 😉 len, aby mali čo jesť, s preberaním ani u mňa nepochodí 😉 🙂

evaka
1. júl 2013

Zienka, jasne, ze budeme robit desiaty... obcas si ich povymienaju 😀 , inak ja si dodnes pamatam, ako sme s kamoskou jedli jablko napoly, alebo si nosili keksiky jedna pre druhu, no ako by sme im to nedopriali tiez. Aspon teda prvacikom, lebo ked budu starsi, urcite zacnu bojkotovat
@titkovamiriam ja mam z tych tasiek uz hlavu v smutku, malej je podla mna vsetko velike, no ked tak rozmyslam, mozno ma prekvapi a rychlo podrastie, ved baby sa zvyknu v skole vytiahnut, ze aj chlapcov prerastu. Ale ako prava baba bude chciet tasku menit, tak jej predsa kupim len nejaku mensiu na 2 roky a v 3. tr. kupime novu... ALE AKUUU???

evaka
1. júl 2013

@titkovamiriam Fiha, mne by sa teda tato od Mc Neil tiez pacila http://www.slnieckovo.sk/index.php/domov/176-ko...... este neviem, ako malej. Ako posobi ta taska, nie je taka robustna? Mala ma 19 kil a 120 cm, takze ja hladam z tych pomensich

arama
1. júl 2013

Ahojte....viete mi poradiť...či kúpiť radšej batoh alebo aktovku EMIPO Traktor? Veľkosť aktovky je 17,5 L a batohu 15 L. Ja by som radšej brala batoh...len neviem či stačí objem 15 L...či to nie je maličké na všetky vecičky,kt. budú nosiť do školy...:0)
Poradíte?....vďaka

barla5
1. júl 2013

@evaka my máme herlitz, teraz som merala, rozmery sú tie isté, môj syn mal ako začínajúci prvák tiež len okolo 120 cm a asi 22kg a taška mu celkom sadla, najlepšie vyskúšať osobne

barla5
1. júl 2013

@arama prváci majú málo vecí, záleží aj na tom, či si nosia každý deň prezuvky, telesnú, výtvarnú, či si bude nosiť desiatu, naši majú všetko v škole, nosia len peračník a box A4 so zošitmi - ani ten nie je plný

evaka
2. júl 2013

Nasla som toto, no nie je uzasna? http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=14538412&ta...... moja cica je zblaznena do maciiciek a psickov, tak ja s nou 😀 Ja to beriem tak, ze prvaci-druhaci toho naozaj vela nenostia a nerada, ale zacinam verit tomu, ze v 3.tr. budeme aj tak menit za novu.

barla5
2. júl 2013

@evaka je krásna, a videla som aj taký istý box na zošity

andrea.m
autor
2. júl 2013

@evaka veľmi pekná taška

desiatu robím Filipkovi a budem aj Tami. súhlasím s @hasleerka a @ moniack nech budú radi že majú čo jesť.

naši si veci ako ubor, pomôcky na VV, prezúvky, nechávajú v škole. Filip si dokonca nechávali v škole aj pracovne zošity z ktorých nemali DU.

arama
2. júl 2013

@barla5 vďaka za info...:0) malý má len 18 kg...takže drobec....lepší bude teda menší batoh od EMIPO....:0)

yukki
2. júl 2013

@arama aj moja dievka má 18 kíl, a máme Emipo ale klasiku aktovečku, ľahké to je neskutočne...

titkovamiriam
2. júl 2013

a u nás sa už buduje školácky kútik 😀 -zatial je ešte šachový 🙂