icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

dalea
17. sep 2013

@elise Ja vobec nic negumujem,ako napise,tak ma,ulohy jej trvaju asi 5 min. 😉 Dnes uz budu pisat lastovicky,z mojich prvych ciar dostavaju domacu ulohu na 2 strany a jednu ulohu z matiky.Zo slabikara nerobime nic,to robia iba v skole 🙂

moniack
17. sep 2013

- ahojte
- tak u nás v šlabikári sú väčšinou vyfarbovanie, učia sa číslo 5 a v čiarách píšu ako U 😉
- inakšie dnes dostal poznámku, Žiak sa cez prestávku veľmi naháňal po triede 😀 😉 , no viete čo to "veľmi" mi vyčaril úsmev na tvári 😀 , ale tak som mu vysvetlili, aby sa veľmi nenaháňal a radšej si ostruhal ceruzky na vyučovanie 😉
- dostal ďalšiu 1 takže ich máme 5 😵 😵 😵 , inakšie sa dívam naňho aký je samostatný, ako rýchlo dospel a vyrástol 😕 😉

sakura77
17. sep 2013

No cafte 🙂 tak nas uz pise take dvojvnly ako n pisane skoro, lastovicky mali vcera .a z matiky uz ciselka ze vacsue mensie urcuju.no a dostali sme prve hodnotenie, takze je velmi sikovny, vnimavy, inteligentný, pekne pise a pocita ciselka a domace ulohy ma vraj " Naozaj velmi pekne"🙂 No to bola ta prva polovica ked som podrastla o pol metra a potom aby som.sa pekne krásne schladila tak este ze si nevie usporiadat osobny priestor na stole ( akoze bordel😀) a troska problem s pozornosťou, a ze nechape ze ak ho a j niečo nebavi aj tak to musi urobit 😀 no ale zhrnutie ze je spokojna je sikovny a velmi dobre sa adaptoval bez akychkolvek problemov 🙂 no a vyfarbovanie troska trenovat doma-to on odjakživa neznáša😀
Tak som vcelku spokojná, ze je to šikula moj 🙂

petusko
17. sep 2013

@elise u nás tiež tak... úlohy trvajú aj hodinu.
Tiež sa vždy ponáhľa a potom to tak vyzerá. Gumujem úplné nepodarky, lebo mi malý hovoril, že učiteľka škaredé úlohy dáva domov opraviť. Ja som mu založila aj cvičný zošit, kde trénuje, lebo písanie je u nás naozaj sodoma-gomora 😝
Inak ideme presne ako @dalea , dnes na úlohu dvojstrana lastovičiek, z matematiky sa učia č.4 + dnes dovliekol zošit na matematiku, kde mal dokresliť na jednu stranu do riadkov po 1 veci, na ďalšiu stranu po 2 veci... Dúfam, že to nemieni pokračovať do 10, lebo ma švihne, môj synátor má úžasnú fantáziu a kreslil by voloviny, dnes mal nápad nakresliť Harryho Pottera 😠 😅
Z angličtiny nosí domov prefotené papiere, kde ma vymaľovávať a tipujem, že určovať farby, lebo zadanie žiadne 😖 Tak ale ja sa snažím ho učiť aspoň niečo, keď už to máme v rukách. Prac. zošit stále nemá.
Mne sa inak zdá tých úloh celkom dosť. A to som rada, že aspoň s čítaním nebudeme mať problém, lebo keď si k tomuto všetkému domyslím ešte trápenie nad písmenkami...

@sakura77 problém s pozornosťou má ešte asi väčšina prvákov, aspoň v to dúfam 😀
moj génius už pobehal celú školu, nakukol do každej triedy, a tak isto nechápe, že nie všetko bude tak, ako sa to páči jemu a podľa jeho názoru. Ale tento problém my máme odjakživa, takže to nie je nástupom do školy ale jeho, pekne povedané slovami pani v CPPPP, osobnosťou. Vždy myslí inak ako ostatní, inak ako väčšina a nakoniec je schopný všetko pokaziť a znechutiť aj ostatným. Preto nie je vhodný adept na športové krúžky alebo čokoľvek skupinové. Jemu je najlepšie, keď môže byť, robiť a prejavovať sa sám. No len samozrejme je absolútne nemožné mu zatiaľ vysvetliť hranice, pokiaľ a v akých oblastiach sa sám prejavovať môže a kedy je to už na hrane, alebo až neprimerané, nevhodné a neprípustné 🙄
Aj sedí sám už tuším od tretieho dňa v škole a ja som to učiteľke odobrila.

hasleerka
17. sep 2013

@dai ale návštevy k vám mohli nie??? ved kto mal kiahne neni problém ... my sme ich veru tiež ešte nemali ... a to už mám obe školáčky
@elise fuha vám riadne dáva úlohy ... my tak do písanky dva lebo tri riadky ... aj to sa nám už viac nechce ... my sme asi dva razy gumovali, lebo to bolo fakt strašne ... inak neriešim ved sa len učia

hasleerka
17. sep 2013

ako idete rýchlo ... my sme v šlabikári zatial iba na "P" a v tej písanke číslo jedna sme ešte len na tom jednom brušku z písmena M ... pozerám že lastovičky by mohli brať vo štrvtok ... a my trénujeme v tom zošite moje prvé čiary... v škole ho nepoužívajú, tak som ho dala dcére na cvičenie

mima595
17. sep 2013

aj ja len pozeram, kolko mate uloh ☹ 😕 😕 ..nasi mali doteraz ulohu 3x...doteral len take skusmo...vyfarbit obrazok..a dnes 1x napisat 2 riadky ...ale napisali v druzine, tak doma len pobalime knihy a postruhame ceruzky....

dai
17. sep 2013

@hasleerka no, mohli... problem bol ze vela ludi nevedelo ci kiahne ako decko mali alebo nie - pre dospelych je ta choroba relativne nebezpecna a ma omnoho tazsi priebeh ako pri deckach - takze to neriskovali...

inak nasa ma ulohy viac menej kazdy den ale robia si ich v druzine - zatial len raz som s nou dorabala doma nejake slova mali pisat... nasi inak nepisu vobec pisane pismena - ucia sa len tlacene, tie viac menej vsetky vsetci vedia kedze to robili uz aj vskolke, takze oni uz pisu foteticky slova

yukki
17. sep 2013

A my máme šlabikár od Kamily Štefekovej-má ešte niekto taký?

elise
17. sep 2013

dnes sme mali 8 riadkov pisamia u a ako také náznak m ako dvojitá vlnovka v škole robili u a na ulou mali aj lastovičky. dnes am škoro švihlo včera som mu kupila nove farbičky lebo tie z peračnika boli uplne zostruhane za 1 den dokázad do dnes počas školy zostruhať farbičky na 1 cm (zajtra nabijem baterky vo fotáku a hodim foto to budete zirať 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ceruzu na pisanie detto včera nová dnes asi 5 cm mna šlahne ved nemienim mu kupovať denne farbičky a ceruzy ved nekradnem 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 synátor je struhaci maniak. inak dnes 2 slniečka , ten virgovičovej šlabikár mali poslednu ulohu vymalovať ovocie a vytlieskať na slabiky (dnes som pochopila ulohu zo včera mal ku každému obrázku doplniť vnky podla počtu slabik 1-3 vlnky ale my sme len tlieskali 😀 😀 ale ved sa do toho dostanem nie? 😀 😎 😎 😎 😎
dnes mi hovori že maminka ty si mi ndal telesnu som sa nemal dočoho prezliecť tak som sa naštvala kupila som nové všetko podpisala doniesol že dáku bundu niekde na chodbe našli (ani raz ju nemal oblečenu a teraz bola dožvaná ako krava a prepotená ) tak idem ráno riešiť s triednou vrecko na telesnu lebo som ho doniesla hned na druhý den 3,9 do školy a tam si to nechávali v skrini. ja si ho vypýtam domov a budem mu ho nosiť v ten den ked má telesnu uvidim zajtra čo povie triedna. poplatky jak nasr... obd na oktobr 29,50 a do konca septembra zrpš 20 euro na rok (netušim na čo bude použité) 2 eurá na vystupenie sokoliarov. len samé prachy pýtaju. dnes doniesol v školskej taške flautu a knižku že to stoji 7 euro že to dal nejaký ujo aby sme to kupili tak sa spýtam či to je nutné na hudobnu ak nie ja to kašlem.

yukki
17. sep 2013

@elise Aj u nás zostrúhané na nulu, a to tie 12ks TRILINO drahé farbičky!!!!!! Na nič, na 3 cm ohorky....dala som jej druhé, obyčajné tenké-tak tie poprekusovala, zlomila na polovice at´d.....ceruzky také trojhranné s protišmykovou úpravou-ani jednu nedoniesla domov z troch, nemá.....

tessa
17. sep 2013

holky, šúľam sa tu na vašich príspevkoch 😀 😀
@elise ... strúhací maniak 😀 😀 jaaaj, fajne som sa zasmiala 😀 😀
Tak ako aj my strúhame ceruzky, farbičky do nemoty, ale vcelku sa to ešte dá 😉
Náš nosí domov zatiaľ len včeličky, ešte nemá jednotku ani jednu 😔 musí vraj viac zapracovať na sebe... Tak stále len dúfam, že nejakú prinesie 😉
Slovenčinu neriešim, vytlieskať vie pekne slabiky a rozozná aj dlhú 😉 iné zo slovenčiny s Vami nemáme spoločné 😎
Matiku máme denne domácu, stále niečo dokresliť, vymyslieť a pod. teraz tuším nejaké číslice už riešia 😉
A furt len kreslíme čosi, hlavne na prírodovedu a mne sa tie jeho kresby nepodobajú na nič...no nie každý má nadanie na kreslenie..ani ja to neviem... 😝
A poplatky už ani nespomínam, už sme zaplatili dosť za kadejaké "drobnosti" a ešte teraz platíme aj školu v prírode (rozdelili to na "splátky"), takže treba prvých 40€ zaplatiť tento mesiac... 😒
A to som dnes prišla z rodička nášho predškoláka a v škôlke chcú tiež také poplatky, že netuším, z akého vrecka to budeme ťahať..plavecký 90€, anglina 80€, korčulovanie 60€, lyžiarsky 60€ atd... čo sa zbláznili, kde na to rodičia majú brať.. A jasné, že v škôlke už deťom učiteľky rozprávali o krúžkoch, tak teraz sú deti už nabudené a rodičia sa môžu aj zblázniť... 😠 Jáj škoda reči dnes... 😝 😀

janivonbenji
17. sep 2013

@petusko
.......Ty sa máš, Tvoj kreslí aspoň Harryho Pottera, ale môj syn, keď mali nakresliť 2 rovnaké tak samopal ! a keď 3 rovnaké tak sekeru ! ...čo si tá učiteľka musí o nás myslieť
😉

petusko
17. sep 2013

@janivonbenji ale vieš si predstaviť pri takom čísle 7 ked začne špekulovať že nakreslí 7 Potterov? 😀 Veď jeden mu trvá večnosť! 😀

dalea
17. sep 2013

😀 😀 😀 To mate dobre kresby 😅 Moja ked mala na nabozenstve do knihy nakreslit,aku znacku mala v skolke na skrinke,tak nakreslila znak Slovenskej republiky 😅 😅 Neviem,co jej to napadlo,pritom vie,ze na skrinke mala snehuliaka 😝 🤐

petusko
17. sep 2013

@dalea 😀 😀 malá národniarka 😀 😀
ale aj pri tomto sa náš Peťuš vyšantil, on mal na skrinke kohútika, takže kresba ako lusk, každé pierko inej farby 😀
Len mi prišlo smiešne, že to majú používať zatiaľ ako svoj podpis, no ešteže vie malý písať, lebo kým by zakaždým nakreslil kohúta, tak by prešli ďalšie dve hodiny 😀 😀

hasleerka
17. sep 2013

@elise to aj našim kdečo dávajú domov, (to viem podla staršej) ak uznám za vhodné že to treba kúpim, ak nie vrátim späť, je to žrút na peniaze ... u nás je ZRŠ len10€ ... slúži to na poplatky pre deti, napr. MDD, karneval, mikuláš - sladkosti, na autobus pre súťažiacich atd .. no a u nás sa stihli za to ešte aj lavice postupne kupovať

inak my máme ceruzky Maped a nemôžem na ne dopustiť
@dalea no bud na dcéru pyšná, správna vlastenká ked kreslí náš znak

titkovamiriam
17. sep 2013

u nas bolo dnes rodičko-zrpš mame 9,50-z toho tých 50 centov je urazove poistenie,10 euro triedny fond a 4 eura doplatok za anglictinu a dufam že koniec poplatkov na rok 😠 .Inak Marekovi sa škola páči hlavne hodiny matematiky a angličtiny.Od zajtra zacinaju pisat a čitať A 🙂 .U nas prebehla petícia či prvákov znamkovať ,tak este neviem ako ich budu hodnotit ja som bola za znamky.

helencek
17. sep 2013

@tessa a to máš akú škôlku 😀 ,za plavecký výcvik som neplatila viac ako 35eu a to ho moj synáčik absolvoval od škôlky až po 4,r.zš...mimochodom..plávať nevie 😒

hasleerka
17. sep 2013

@titkovamiriam miri vy idete podla akého šlabikára???

hasleerka
17. sep 2013

baby moja dcéra minulý rok síce absolvovala v škôlke plavecký kurz ale počítam že je to nepomohlo ... toto leto sem boli na dovči a povedala si že pláva a teda uplávala by aj tú staršiu dcéru

petusko
18. sep 2013

ja len čumím, aké všelijaké aktivity máte už v školkach, nie to v školách... U nás jedno veľké NIČ. Žiadny plavecký, lyžiarsky, škola v prírode... Hold, dedinská škola 😒 😅

yukki
18. sep 2013

@petusko u nás v dedinskej škole má aj prvý stupeň lyžiarsky výcvik. Akurát, že ja som malú kôli integrácii musela dať do mestskej, no..........škoda, ale možno by som to skúsila potlačiť aj tam...kika síce už lyžuje perfektne, ale taký zážitok ako lyžiarsky.....by mohol byť dobrá vec pre ňu, aj pre ostatné detváky

petusko
18. sep 2013

@yukki veď práve o tie zážitky mi ide... Možno vo vyšších triedach majú, ale prváci určite nič.

dalea
18. sep 2013

Na nasej skole budu mat prvaci korculiarsky 😉 Inak tiez dedinska skola,tak aspon nieco uz od prveho rocnika 😉

elise
18. sep 2013

tu je foto farbiči 2 sady momntálne má 3 sadu v pračniku a tá ceruza mala 24 hodin. tu telesnu sme našli 😀 momentálne vyhlasujme pátraciu akciu po hyginickom vrecku 😀 😀 😀 😎 😎

yukki
18. sep 2013

@elise no nejdem ja ich fotiť ale tak nejako vyzerali aj naše ale tie hrubé, ako tá ceruza vedľa...no ale mňa mal šľak trafiť.

elise
18. sep 2013

@yukki mám to veselo a to su v škol 3 týžden neveim si predstaviť jun

yukki
18. sep 2013

@elise a moja len dva týždne chodila, šak teraz je bodkatá....dúfam, že už v pondelok ju mudr.vypíše do školy

saraviki
Odpoveď bola odstránená