icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

kulinan
18. sep 2013

Ahojte baby, čítam a čítam.
Čo sa týka ceruziek,tak máme furt prvú sadu čo som dala do peračníka, zo zelenj ubúda najviac,ale su v pohode všetky a strúham mu každý den,ale nemína tak rýchlo,ked pozerám na vás,asi vela nerobia 😒
peniažky,zatial sme nemali rodičko,tak zatial sme nič neplaliti,ani zrpš,nič,uvidím čo časom.
z matematiky nosil ale teraz dlho nedoniesol úlohu a ked pozriem čo robili v škole,občas sa stane že nič,ulohy hlavne z písania nejaké 2-3riadky, prípadne teraz ľavú stranu z písanky /lipka/ také malé učka dokresliť všade. Ale fakt že namajú toho veľa,zataial
aktivity sa nekonajú,plavecký majú až v 4tom ročníku, a nič iné

titkovamiriam
18. sep 2013

@hasleerka od virgovičovej 🙂 -klasika učili sa z neho starší a aj moja generacia 🙂

titkovamiriam
18. sep 2013

a aktivity-maju ten študijný preukaz na kruzky na skole je ich niekolko od športových,jazykových až po varenie 🙂 .V ivanke je velka umelecka skola,no tento rok nebudeme Mareka zatazovat stači nam jazdectvo a plavecký čo ma mimo školy 🙂

matisekc
18. sep 2013

@kulinan tak to mate dobre, ja som dnes kupovala dalsie dve obycajne ceruzky(stabilo), my mame ulohy kazdy den(uz od druheho dna v skole) s pisanky a potom este matematika a so slabikara, okrem toho sme mali vymysliet rozpravku na 3, v skole tiez okrem cviceni v pisanke dostavaju papiere kde trenuju obluciky.... my sme davali 13 eur na casopis, obrus na stol, tiez sme este nemali rodicko tak uvidim co bude potom, mame moznost priamo v skole prihalsit dieta do ZUS(vytvarna, hudobna) a potom este kruzky(anglictina, legomania, mazoretky, kickbox, karate a este nejake sportove)vsetko je pocas druziny

hasleerka
19. sep 2013

@titkovamiriam to ten starý komunistický šlabikár je od virgovičovej????

sakura77
19. sep 2013

baby,neviem ci ste uz riesili,kupujete detickam pod zadok na stolicku aj nejaky podsedak,teraz hlavne na zimu,ale aj celkovo,aby to nebolo take tvrde?lebo ja chcem,len neviem kde to kupim,vsade som nasla len take velke na klasicke stolicky..

titkovamiriam
19. sep 2013

@hasleerka tak to neviem ale je to ten istý štýl 😀

@sakura77 u nas problem s podsedakmi neriešime maju krasne anatomicke stoličky,ale pamatam si ked boli starsi prvaci tak sa nasla v triede sikovna mamina a usila take podsedaky na snurky okolo stolicky,mame ho este stale doma
🙂

macca5
19. sep 2013

@sakura77,u nás toto vyriešila škola-dáva deťom podsedáky aj hygienické vrecká.Všetci majú rovnaké. 😉

sakura77
19. sep 2013

@macca5 no pekne od nich,my nemame ,tak neico zozeniem,nech ma zadok v teple 😀

petusko
19. sep 2013

@sakura77 ja som kúpila u číňana za euro 😅 normálny ako na veľku stoličku a pasuje mu to.
Lebo prišiel raz domov, že to potrebuje, tak som hneď letela kúpiť a doteraz je jediný v triede s podsedákom 😠 😅

macca5
19. sep 2013

@sakura77 nooo veď tých pozitív naša škola nemá vela,ale týmto sa pochváliť môžme 😝

hasleerka
19. sep 2013

no ja plánujem žeby som tiež podsedák kúpila .. síce staršia je už 6ty rok v škole a bola bez toho ...

jaaty
19. sep 2013

@sakura77 aj u nás v škole kúpili deťom rovnaké podsedáky - kupovala to učiteľka z triedneho fondu vraj v Ikea.

elise
24. sep 2013

my už týždem píšeme atramentovým perom môžeme gumovatelným alebo stabilo.

petusko
24. sep 2013

Naši už dopísali Moje prvé čiary, prvú časť. Som zvedavá, ako budú pokračovať 🙂

dai
24. sep 2013

@elise nie je to skoro? to ja by som mala samu machulu😀 nasi zacinaju az v 2hom polroku😉

elise
24. sep 2013

@dai neviem už tak učitelka kázala, ide to lepšie ako s ceruzkou už píšu písané A maju malé zošity 6 ks písmenká su moji kamaráti

cemi
24. sep 2013

@elise mala chodi na Mojmirku? Nejako som si to poskladala a vyslo mi ze mala by, ci nie?? 😅

dai
24. sep 2013

@elise my piseme len tlacene pismenka a nejake ciarky na slovencine - nasi pouzivaju uplne ine zosity a ucebnice ako tu spominate, tak sa neviem v tom zorientovat co sa tych zositov tyka😉
ak im to ide lepsie, tak super, ja som si len na tie klasicke atramentove spomenula co my sme mali a to bol u mna horor😉

elise
24. sep 2013

@cemi nie malý chodi na holubyo 🙂 tvoja chodi kde?

cemi
24. sep 2013

@elise aaa tak prepac 😉 my sme totiz mojmirka a robime presne to iste ako si pisala 😉

elise
24. sep 2013

@dai to som mala aj jaj ešte naťahovacie aj handričku sme mali a ruky od atramentu 🙂

elise
24. sep 2013

@cemi a kde bývate máš tam že okres piešťany

kajustek2007
24. sep 2013

mamicky prvacikov chcem sa spytat ktore z vas vlastne vase deticky citaju slabiky a pisu mama,Ema,z matematiky vacsie,mensie,rovna sa my ideme dost rychlo. 😒

cemi
24. sep 2013

@elise piestany

elise
24. sep 2013

@cemi my bývam v orvišti od koho máte šlabikár?

cemi
24. sep 2013

@kajustek2007 > < = robime aj my

cemi
24. sep 2013

@elise netusim, ale je tam mimozemstan kuko. Dobra blbost!

manucao
24. sep 2013

@kajustek2007 paaaaanky...to ziram..moja dcerka akurat spocitavaju obrazky a nakreslia gulicky kolko coho bolo naobrazku...a potom sa ucia pisat pismeno a a z anliny akurat tie zaklady..ale to uz brala v skolke

kajustek2007
24. sep 2013

@manucao no my piseme vo velkom a citame dost skoro co viem oproti inym skolam