icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

elise
24. sep 2013

@cemi to je virovičová to maju aj naši

dai
24. sep 2013

@kajustek2007 my piseme slova tlacenym a deti aj citaju - normalne slova - foneticky pisu a rozoznavaju pismenka a spajaju ich... na matematike su teraz myslim na cisle 6 co sa pisania tyka, robia mnoziny, porovnavaju mnoziny a spocitavaju... ja mam v tom trochu chaos, lebo na slovencine maju napr. zosit na pisanie - tam su tie ciarky a tak, rozne obrazky dokresluju, potom citanku - ale nie slabikar s pismenkami, ale citanku s roznymi ulohami - napr. tam maju pismeno A, potom ulohu ze maju v slovach najst a zakruzkovat to A a podobne... takto uz presli vsetky samohlasky ...a este tam maju taky pracovny zosit... na nemcine uplne nieco ine - pisu len cisto foneticky a pismenka sa vobec neucia☹ maju ulohy napr. foneticky rozoznat vers, urcit skupinu slov ktore sa zacinaju tym istym pismenkom a podobne, tam pisu foneticky pomocou obrazkovej tabulky cele slova ale len tlacenymi pismenkami

nasa isla do skoly s tym ze poznala viac menej vsetky pismena, nevedela ich ale spajat, nevedela si ani slovo vyskladat - teraz sme sa hrali na skolu v sobotu tak normalne na tabulu pisala slova asi 5pismenkove - vyskladala si ich... citanim ma tiez prekvapuje - slova ktore maju do nejakych 6-7 pismen uz pekne precita... nema to este samozrejme nic spolocne s citanim textov s porozumenim, ale uz mi cita napisy v obchode, vie si precitat nazov rozpravky a tak... matematiku neriesim - spocitavanie, odcitanie a malu nasobilku vedela mala uz v skolke- ju to strasne bavi, takze myslim ze tuto problemy nebudu😉

kajustek2007
24. sep 2013

@dai vsade inak naozaj.

dai
24. sep 2013

@kajustek2007 no, my ideme tak divno - nasi sa ucia v nemcine a maju nemecky system, akurat nabozenstvo a slovencinu maju v slovencine - tie sa tak trosku podobaju nato co poznam, maju taku staru pani ucitelku, tak ona asi ide aj trosku klasicky, ale inak si aj ja este len na tento system zvykam... uvidime co to prinesie ale zatial vysledky prichadzaju relativne rychlo - nad moje ocakavania😉

manucao
24. sep 2013

@kajustek2007 to akoze uz pise riadne slova?? tak to u nas nie..je ich 12 v triede a v druhej treide je ich 13.Radsej otvaraju dve triedy po menej ziakov...Dcerka vie napisat akuat tlacenym svoje meno ale pisanym..akuat skoncili v zocite moje prve ciary..vcera sme robili posledne cvicenie..aikoze to prerezane jablcko..a snad sa to uz rozbehne..ale mne to pride take pohodove tempo..ved su treti tyzden v skole..zacali stvrty

manucao
24. sep 2013

@cemi ano..toho mame aj my...

yukki
24. sep 2013

@kajustek2007 nie kdeže...naši idú pekne pomalinky, ešte len teraz začnú hovorenou rečou slabikovať. Píšu kadejaké vlnovky, lastovičky, slučky ceruzou a v matike sa učia ešte len čísla od 1-zakrúžkuj, kde je jedne predmet...nájdi, kde sú tri...štyri....nakresli na hraciu kocku body od 1-6-ešte len v bodkách, ani číslice ešte všetky sa neučia akože 8, 9 a tak, a ja sa teším, že na to idú takto pomaličky

dalea
26. sep 2013

Tak dnes prva labka(zla peciatka) 😝 Za zle pisane velke A,netahala ciarku do polovice,ale az hore,ako pri malom a 🤐 Zajtra sa neucia,idu do divadla 😅

elise
26. sep 2013

my včera prvá jednotka v žiackej knižke a v pisani 4 jednotky ale máme čertika za 5 čiernych bodov - vyrušuj lbo sa stál pýta bz hlásnia že zabudol sa prihlásiť, hupal sa na stoličke tak spadol a nevime za nejaké blbosti čierny bod a v triede medzi chlapcami normál rivalita že kto bude mať daší čerta 😀 😀 😀 a v šatni jeden prd druhým vraveli: ja mám 3 čierne body a další ja už mám 4 a hovorili to hrdo, že aj čerta budeme mať 🙂 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 náš ho má medzi prvými a j hrdina v očiach clapčenskej časti spolužiakov 😀 😀 😀 dokonca jedna spolužiačka im o aj pomáhala gumovať až spravila v slovničku dieru a museli sme podlepovať. ono nech sa trošku ukludnia ten škôlkársky režim musia zameniť na školácky lebo v škôlke mali tak že mohli rečniť hrať sa behať a toto je pre nich fakt riadna zmena

hasleerka
27. sep 2013

@elise to je zlaté, chalani sa predbiehajú kto bude mať čerta ... a rodičov môže aj roztrhnúť...

my máme v žiackej 4 jednotky, tri sú z náboženstva, ale tak počítam aj tie, snaha sa cení ... a jednu z prírodovedy, lepili obrázky, priraďovali obydlie k typom ľudí a kto to mal dobre tak dostal ... inak som myslela že všetci ale vravila mi malá že nie všetci dostali...

macca5
27. sep 2013

naši chalani sú tiež prefíkaný,po jednom sa pýtajú z hodiny na WC,a potom sa tam nahánajú a blbnu.Kašlú na vyučko.No čo budú robiť neskôr,to si neviem predstaviť 😀

moniack
27. sep 2013

@elise 😀 😀 😀 😀 😀 , budú super trieda 😉 😀 😀 😀
- ani naši sa dnes neučia, majú byť v prírode, ale vraj prídu požiarníci, tak som zvedavá 😉
- dostal ďalšiu jednotku, má ich už 8 takže som šťastná 😵 , inakšie vymýšľa čo si oblečie na seba, a začal viac jesť 😅 😕

kulinan
27. sep 2013

Naši idú dnes do knižnice...takže tiež volno. No máme tiež jeden čierny bod,ale ja som rátala že to nebude bez...je to chlapčisko, aj včera v družine sa mu chystala dať poznámku do žiackej,,,som prišla včas akurát. No tam neviem,natlačené decká 25 v jednej malej triede a po 5hodinách sedenia a počúvania v škole,zas musia sedieť....nečudujem sa,on potrebuje pohyb. Oni neboli od začiatku školksého roka z družiny ani raz vonku a to bolo zo začiatku pekné počasie a oni furt v nutri. Dnes sa chýstam učitelky opytať,či ich zoberie občas aj von,ved ja pridem z roboty pre neho o pol piatej,prídeme domov,už neni čas isť ani von,lebo je zima a treba si robiť ulohy a osmej ide spať,a v družine o tretej myslím ked je pekne je ideál ísť sa vybehať von....no neviem čo si mam o tom myslieť,aký je váš názor,resp. chodia vaši z družiny von?

hasleerka
27. sep 2013

@kulinan no to máš pravdu deti majú chodiť von ... aj ked je zima len aby im nepršalo ... naša do družiny teraz nechodí, ale ked chodila staršia, tak veru boli vždy vonku ... hodinku niečo robili v triede a ked som pre nu chodila okolo 15,30 tak vždy boli vonku

elise
27. sep 2013

@kulinan naši chodia denne z dvor potom starši pišu ulohy a mladši sa hraju kreslia a maju anglinu počitač (každý den ine)

yukki
27. sep 2013

@kulinan naši chodia vonku, ale keď je viac zima alebo popŕcha tak nejdú, no.....tiež by som bola za to, aby chodili za každých podmienok okrem silného dažďa.....
U nás pred vyučovaním všetky deti vybalia desiate a jedia. kukám jak puk. Resp.jedno vybalí, ostatní ho najprv naháňajú štýlom že sa všetci smejú a naháňajú toho jedného so žvancom akože mu chcú zjesť, ten lieta a drží si to nad hlavoua sem tam si urve kus potravy, potom povybaľujú horalky a rohlíky a buchty a naraz kukám a jedia všetci.... 😨 😅 😀

elise
27. sep 2013

@yukki máte to tiež veselo 😀 😀

yukki
27. sep 2013

@elise u nás je všetko možno ešte kapánek živelnejšie, no...polka detí je tmavých, ako aj moja...

dai
27. sep 2013

@yukki ty ja som taka rada ze jedlo nemusim riesit... nasi maju desiatu, obed a olovrant vsetci rovnaki 😉 cez velku prestavku im ho prinesu, decka tym padom nevymyslaju, neporovnavaju a kedze du hladne tak jedia... u nas su sladkosti ajstrava zakazane pokial teda niekto nema vynimku, akurat vodu prip. flasu mozu nosit ...
inak vonku su decka kazdu prestavku a aj po vyucku pred obedom, od 3tej zase akurat na olovrant zbehnu do jedalne a zase von... nesedia ani pocas vyucovania - oni aj tancuju mozu sa pohybovat po triede... ja som spokojna😉

yukki
27. sep 2013

@dai no, to by som brala, ale je jasné, že nie v každom mieste na SVK také čosi je ôv ponuke".... ale brala by som, hej veru, Že hýbu počas hodiny...že každú prestávku vonku...super! že jedlo spoločné....nádhera!

dai
27. sep 2013

@yukki moje slova...🙂 ja hlavne ked si to porovnam s nami - ako sme vymyslali, porovnavali si, jedli len sladkosti , otravovali o prachy do bufetu - lebo len to bolo dobre co bolo z bufetu😉 u nas minuly rok rodicia zrusili aj automat na sladkosti😉 takze od tychto pokuseni mame nateraz pokoj😉
a ten pobyt vonku je super😉

yukki
27. sep 2013

@dai no...my sme v lete doma len spávali, prípadne ani to nie, koľkokrát v stane či na chatách, čiže fakt z 24 hodín boli tie decká 14hodín von a teraz toľko sedieť v miestnosti...ja pamätám, že sama som z toho bola zúrivá, keď som nemohla von

andrea.m
autor
28. sep 2013

veľmi dlho som tu nebola tak budem odpisovať postupne ako budem čítať príspevky 3 strany dozadu 😀

@ellise strúhadlo do školy som zatrhla a to aj staršiemu piatakovi. Tami má 4 ceruzky, v perečníku farbičky maped tenké a ešte v aktovke jedno 12 kusové balenie pasteliek progresso. keby jej to nestačilo nech si požičia alebo o zastrúhanie poprosí pani učiteľku (je v triede aj cez prestávku). Filip na v perečníku všetko možne ale hlavne aj on ma 3 ceruzky aby nemusel strúhať počas vyučovania. doma strúham ja. mam elektricke strúhadlo z lidlu, aby som neprišla o prsty, lebo ako aj som chorá ked nemajú všetko zastúhané tak ako má byť 😀 takže v konečnom dôsledku farbičky Tami ničí tiež dosť ale aspoň pod mojím dozorom 😉

@tessa no na materskú školu teda riadné pálky 😲 ja si síce nepamätám všetko dopodrobná čo sme minulý rok Tami platili ale ani dokopy to nebolo 80€. stravu a tanečnu sme platili mesačne. na plavecky som ju nedala. chodili ešte na výtvarnu do CVČ ale to sme platili 1€ za hodinu vždy deň vopred a do blízkej ZŠ na počítače a to nás stálo 10€ na školský rok. a potom akcie ako divadielka a podobne tiež priebežne počas roka po 1€

andrea.m
autor
28. sep 2013

@petusko ani filipko nechcel kresliť, tami tá si vymaľuje aj pečiatku 😀 je to proste chalan a tí väčšinou kreslia neradi. a cvičný zošit ani náhodou. ako napíše tak má. gumu som zakázala. ved ak raz príde bez pečiatky alebo s nejakou škaredou hned ju prejde flákanie. lebo ked chce tak domácu aj vymaľuje. a naozaj väčšinou ich stíha v družine. doma máme úloh minimálne. to nám bolo sľúbene aj na rodičku 😉 píšeme lastovičky, číslo 5 a zo šlabikára P. mi máme ten hupsov,strašny kravina podľa mňa ale tak čo už.

andrea.m
autor
28. sep 2013

no práve som nakukla do zrkadielka 😀 v pondelok šarkaniáda 😝 šarkan naštastie v skrini lebo tento oznam očakávam už 2 týžne 😀 ale na krúžok tvorivých dielní doniesť prázdne krabice od mlieka 😠 som aspoň 3 už od včera vyhodila 😠 tá moja trúba nič nepovie. má tu školu na saláme. u nás dáva triedna pečiatky to sú tie hlavne predmety ale neskôr budu známky a iné učiteľka známkuju to hú predmety ako hudobna, výtvarna, anglina a podobne. jednotiek máme požehnanie. pečiatky iba včeličky ako som písala vyššie aj tie vymaľuje ale že ich má to mi neoznamuje 😉 a máme prístupove mená a hesla nielen na IŽK ale aj na www.bezkriedy.sk. a zároveň na rodičku u 5takov varovali že s tým maju pracovať minimálne že je to portál skôr pre učiteľov a pre rodičov keby sme mali pocit že niečo potrebuju potrenovať viac.

andrea.m
autor
28. sep 2013

@dai naší majú 2 veľké prestávky. jednu desiatovú aby sa najedli (jedlo z domu) 😉 a druhú aby šli von. stále okrem dní ked prší alebo je vietor tipu hurikán 😀 a chodia vonku aj v družine. a kedže s nimi pracujú v škole a nemajú veľa úloh chodí vonku aj poobede 😉

zuzka82
28. sep 2013

AHojky, rada by som si vypocula nejake nazory na toto..

moj maly zacal teraz v polovici septembra skolu..svokra je ucitelka na docchodku🙂
a zacinam pozorovat ze ma tendenciu, alebo teda vlastne aj tvrdi ze je to dobre, aby bol naj aby vedel veci skor ako ine deti, tak mu chce vysvetlovat aj ucivo nejaku tu stranku dve dopredu..
mne sa toto nejako nevidi, na jednej strane som rada ze sa mu stale niekto venuje, ale nepripada mi vhodne aby ho ucila dopredu..maly sa mi niekedy znechutene pyta kedy dost, ze sa chce este pohrat..

co si o tomto myslite??

andrea.m
autor
28. sep 2013

@zuzka82 prečo začal až v polovici septembra? to je taká moja zvedavá otázka. a odpoved na tú tvoju. ja by som svokru razne stopla. nech ide so spolužiakmi. ak má byť dobrý bude aj vtedy ked nebude doma drilovať knihy vde strany dopredu. príde mi to choré. deti sa majú hrať. z mojej strany rázne nie.

elise
28. sep 2013

@zuzka82
@andrea.m náš miluj matematiku a j už o 2 strany dalej ako spolužiaci ale to ide ako drak že to mali za ulohu a on to robi uplne suvernne (ln som pri nom a on rieši) aj v pisani si cviči o pismenko viac alebo o 2 riadky viac ako maju poznačnu ulou.ale robi dobrovolne a s chuťou len sa divim potom ako mu to ide bez vysvetlenia celkom dobre. kupila som mu cvičný zošit z matematiky tak to rieši lebo o to bavi. uvidim čo povie učitelka v pondelok. ale ak dieťa nechce neriešila by som to a svokre by som to zatrhla nech ho nezaťažuje

zuzka82
28. sep 2013

@andrea.m No zijeme v zahranici a tu zacali skolu aj 16 .9. ..
uplne sa stotoznujem s tymto nazorom, ze budem jej vdacna ak sa mu povenuje, napriklad s ucivom co brali v skole, ale tymto stylom...dost som s toho znechutena