Školáci od septembra 2013
Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.
@zuzka82 dohodni pravidlá so svokrou že to bud takto a takto ale hlavne malý musi chcieť ked nechce tak stačí len to čo brali v škole zopakovať a spraviť to čo maju poznačené na ulohu popripade ak prejavi záujem čo asi môžu brať zajtra môže povedať ale nezaťažovať ho zbytočne dopredu vecami o ktoré nejavi záujem nech sa vyhrá a potom to pôjd lepšie
tak my riešime šikanu na mojom synovi ☹
@moniack ja už som z toho zufala ten spolužiak zakázal isť môjmu synovi na koberec lebo tam ma lavicu a vraj o tým provokuj môj syn ked sa rá na koberci. vraj sa spojil s tretiakmi z družiny ked o starší bez pričiny kopnu a stále žaluju že tm môj ked sa bráni (som mu povdedala brán sa*) je na vine ☹ dnes poriešim s družinárskou cez prestávky mu zakazuju čokolvek robiť ☹
a to lu len prváci čo bude neskôr ☹
@elise no teda, to je hrozné. ..no osobne by som si toho spoluziaka pockala a podala si ho 😠 ale tak jasne treba riešiť aj s učiteľkou ci vychovavatelkou...no kvoli tomuto som prestastna ze nasi su sami prvacikovia v jednej budove plus jedna druhacka trieda a takisto tam aj maju skolsky klub a su tam len tito malinky...vacsi maju v druhej budove aa aj vonku byvaju inde.
@zuzka82 posli ju s prepacenim do prdele...svokra nesvokra
@elise fuha to treba riešiť určite hned na začiatku,šikana je hrozná a dnes o to viac že už sa netýka tých väčších deti,ale vedia byť už krutí prvaci -druhaci-tretiaci :(
@elise prečítaj si moje príspevky v teme začíname zo školou od septembra 2009 nezamknutá časť. môj starší filip zažil šikanu vo vlastnej triede. skončilo to prekladom na inu školu v 3 ročníku. a poviem vám baby odchytila som si aj tých malých grázlikov. skoro ma poslali....... zjazdila som ich pred celou triedou v prítomnosti triednej aj družinárky. obe mlčali a nikdy tento incident nespomenuli ani ked sme to už neskôr riešili medzi 4 očami. že filip je v škole nerád som vedela od začiatku, sama som mala veľa výhrad k celkovemu systemu tejto školy. komunikácia škola rodič nula bodov. poviem rovno ak mu robia zle deti sponzorov,rieš to rovno cez psychologa (nie školskeho) a školsku inšpekciu. ja som v tejto veci veľmi zatrpknutá.
ešte aj toto leto mi filipa šikanovali v kúpeľoch. sme tam nabehli spravili bordel, vzali dieťa domov a poslali sťažnosť na kupele rovno do poisťovne.
držím palce a dúgam že napíšeš ako to pokračuje. hlavne treba byť v škole rázna ked budeš s učiteľkou alebo družinárkou. rada dieťaťu aby sa nedalo a vrátilo skončila konkrétne u nás pokarhaním triedného učiteľa. samozrejme pokarhaný bol filip ktorý sa bránil nie tý ktorí robili zle. veľmi veľmi vám fandím a držím palce. viem presne čo prežívate. :(
ahojte prosím vás ako ste natom s davaním slov do slabík?mojmu malému to nejde a ani nevie čo od neho chcem len povie na aké písmeno sa začí na slovo ale napríklad ma povie že len m a nevie to spolu prečítad dat dokopy ako nato?
preberali zatial len pismenko a a i,zatial nespajaju tak to neviem zatial
@oliinka najskôr sa dieťa musí naučiť rozdeľovať slovo na slabiky - napr. vytlieskavaním, potom na hlásky a až potom sa učí opačne. čiže spíjať slabiky do hlások a do slov. Hanka sa toto učila v škôlke a vďaka tomu už dávno pred nástupom do školy vedela čítať. Pochopila princíp a potom to už šlo ľahko.
tak my sme dnes prešli na druhý zošit a začíname písať perom .. stabilo učiteľka zakázala, vraj musíme kúpiť bombičkové ... no snáď ho teda niekedy ešte využijeme...
Naši začali písať písané aA...perá učka aj poradila tie.....nie stabilo ale....jak sa volá....tornádo? či tak dajak, ale ešte píšu tužkou
no tornádo vraj tiež nie je vhodné, to má tuším také isté zakončenie ako stabilo
@elise
@andrea.m pokial clovek nevezme spravodlivost do vlastych ruk tak sa zadostucinenia nedocka. Vidim to vsade naokolo, nastastie mna sa to netyka ale keby nejake soplave drze decko robilo mojmu naprieky tam idem za rodicmi a vyplachnem im tak zaludok ze by na mna a moje deti nikdy nezabudli.
ucitilia su len chabe babky ktore riadi nadriadeny a presne ako ste spominali sponzori - rodicia
je to tazke ale drzim palce aby sa to dalo do kopy a bol poriadok a aby deti chodili do skoly rady 😉

@elise Ved prave...samozrejme ak vidis zue to dieta urcite veci zerie a ze to chce robit, jednoznacne by som ho podporila...ale moj maly je s toho znechuteny, a to sme este len na zaciatku 🙄 🙄 🙄 🙄