icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

hasleerka
26. nov 2013

no ja nemôžem povedať žeby moja tiež na šlabikár nadávala ... deti tomu podľa mňa nejak nerozumejú, nemajú ako porovnávať ako my dospelí ... snád sa aj z tohto naučia čítať a písať.... a dobrá pani učiteľka si hádam aj so zlým šlabikárom poradí 😉

gretkab
26. nov 2013

Marekovi sa tiez Hups paci, nasej pani ucitelke uz menej 😉 (ale deti ju zjavne este neodhalili 😉).

dalea
27. nov 2013

Ahojte,pisali uz Vase deti stvrtrocnu pisomku zo SJL? Nasi uz ano,dnes a dopadlo to katastrofalne 😝 Nasla som si len znamku v ziackej knizke,hoci doteraz mala len 1-ky a jednu 2,neviem co tam dnes stvarala 🤐 A prave pri tom najdolezitejsom 😠

yukki
27. nov 2013

@dalea písali, máme trojky štvorky aj päťky už, aj zo štvrťročných.

dalea
27. nov 2013

@yukki No vidis,takze znamkuju naozaj "natvrdo". Mna len prekvapilo,ze to napisala tak zle,ked doteraz nemala vacsie problemy,som zvedava,ked tu pracu uvidim,co tam bude 😅

hasleerka
27. nov 2013

a už viete čo písali na tých štvrťročných ... to im akože šibe ... ved prváčikovia sa ešte len všetko učia, to je podľa mňa stresujúce aby písali také písomky ... naši len príklady rátajú a diktuje im slovíčka do zošita či správne napíšu písmenká ..

gretkab
28. nov 2013

Nasi tiez pisali stvrtrocne cosi - ale kedze oni furt pisu nejake diktaty/pisomky, tak to Marekovi nepride nijako zvlastne asi.

andrea.m
autor
28. nov 2013

1/4 ročné písomky??????? 😲 v prvom ročníku?????? 😲 😲 😲 😲 😲 no to už je fakt na hlavu. ale tak všade je niečo. na našej škole napr. učiteľka z 1.B povedala deckám že darčeky nenosí ježiško 😀 😀 😀 . my sme 1.A a Tamkina triedná momentálne maródi, ale ked im toto povie nedá si za klobúk čo ja jej poviem. ako nech sa na mňa nikto nehnevá....u nás ešte verí na ježiška aj starší syn a je 5tak. a vôbec podľa mňa toto je vec ktorú by deťom mali povedať rodičia, vtedy ked to uznajú za vhodné. a to sme cirkevná škola pritom. som bola v šoku ked som to počula.

yukki
28. nov 2013

štvrťročné previerky, hej, prváci. A na tvrdo, štvorky trojky.....

iva330
28. nov 2013

aj my píšeme 1/4 ročné písomky natvrdo robia aj opis textu jedna chyba jednotka,dve dvojka,tri trojka,štyri štvorka, päť päťka, trápime sa so slovami ako silva,oslava ,smelý kde nikdy nenapiše správne ,číta v pohode,ale ked ma písať slova,kde je s ,l, tak vynechá písmena,matika je v pohode u nas,len tie diktáty...

dalea
28. nov 2013

Tak HUPSOV slabikar uz riesi ministerstvo skolstva 😉 My mame iny..

veronika33
28. nov 2013

@andrea.m a čo rodičia na tú učiteľku v 1.B?

sojana
28. nov 2013

čo písomky? 😨 naši píšu len diktáty a krasopis,z matiky príklady a 5 minutovky.ale naša učitelka ešte neznámkuje,zatial dostávaju len tigríky,smajlíky a ak niekto ma zle tak nedá nič,alebo smutného smajlíka.ona známkovat nechce tak skoro,že stačí až v druhom polroku 😉 ,takže moja sa teší zatial pečiatkam.

macca5
28. nov 2013

tak vás trochu čitam a nechápem tie učitelky-kde majú brať deti inšpiráciu,ked im dávajú taketo známky.Ved známka je zrkadlom učitela,nielen detí a rodičov.Nača učitelka je skvelá,deti hodnotí objektívne,deti majú aj 2,3,ale ked to dieťa nevie na prvy raz,nechá ho to doučiť,preberie to s ním ešte raz a až potom ked to nejde dá známku akú musí.Dnes sme mali rodičko,deti chválila a my chválime p.uč.Je SUPER.Sama vie,ako je to s detmi ťažké,je mama 2 už dospelých dcér a nezabudla na to ,aké to bolo

kulinan
28. nov 2013

Tak naši majú tiež za sebou 1/4 ročnú, ale predtym dostali papierik že budú písať,no ja som ho našla asi po týždni...takže žiadna príprava,ale zvládol to super. Na jednotku.Takže som velmi potešená,že nič sme neriešili,nepripravovali a išlo to. A zajtra majú z matiky,tiež sme nič neriešili,myslím že to zvládne. Idú na nich tvrdo,ale ja som dosť prekvapená,že doma nerobíme nič navyše,ako 3/4 triedy a ide mu to . Nemám na to čas,je v družine do 16,30,potom domov,pošmýkať sa vonku,pohrať ,napísať úlohy a kde ešte niečo naviac....vy ste na tom ako?

hasleerka
28. nov 2013

@andrea.m kks to je iná pizda to ako si môže toto dovoliť povedať deťom ... presne každý rodič uzná za vhodné kedy to svojim deťom povie...

dadulak
29. nov 2013

@dalea a to odkial vies, citala si nejaky clanok? ak mozes, daj link. dakujem.

dalea
29. nov 2013

Bolo to aj vcera vo vecernych spravach a aj na topky.sk ..

dalea
29. nov 2013

Ahojte,minule som sa pytala,ci aj vasi prvaci pisu stvrtrocne pisomky,ze moja ju napisala zle.Neslo mi to do hlavy,kedze doteraz mala jednotky. Myslela som aj na to,ci sa ucitelka nepomylila a veru pomylila 😅 Z 5 mame 1 😅 A ja som sa malej pytala,co stvarala,ze ma zlu znamku,chudinka,som do nej hucala a nepravom 😝

dadulak
29. nov 2013

Je super, ak sa upozorni na problem so slabikarom a ministerstvo skolstva je otvorene pripomienkam. Ale kde boli doteraz, pri schvalovani slabikara?
Slabikar je novy, podla mojho nazoru bolo malo casu na pripravu a vysvetlovanie, pripomienkovanie. Mozno slabikar, alebo skor povodny koncept nebol zly. Slabikar je postaveny na uplne inom koncepte, mozno mi rodicia a dospelaci ho vnimame inak ako deti. Ja vidim na dcere, ze zo slabikara sa uci rada, i ked sa pasujeme s pismenkami a o poradi ucenia pismeniek a vhodnosti obsahu viet z nich vytvorenych by sa dalo polemizovat. Dcerka miluje Hupsa, je to pre nu taky nezbednik-vymyselnik. Slabikar je aj pekne ilustrovany. Verim, ze diskusie okolo slabikara boli podnetne, a ze kompetentni vypocuju hlas rodicov, pedagogov a odborne a so svedomim tam zakomponuju nase pripomienky. Na druhej strane by sme mali asi dat slabikaru sancu, nech prax ukaze, ci sa osvedcil alebo nie.

renca3
29. nov 2013

Co si myslite o tom, ze by sa uz nemalo pouzivat pisane pismo? V Cechach maju uz davnejsie na skolach tlacene. Vraj to uz testuju aj na nasich prvakoch. Asi 220 deti ucia pisat tlacenym. Uvidime, ci sa to ujme. Ja som celkom za.

hasleerka
29. nov 2013

ja len nechápem načo sa stále niečo testuje a skúša ... dlhé roky je niečo osvedčené, ale nie treba vyhadzovať peniaze na nové veci, ktoré aj tak nakoniec budú o ničom ... a to myslím čo sa týka aj ostatných ročníkov nielen našich prváčikov... nuž ale tak treba aby sa niekto nabalil a válal si šunky do konca života ... ved to treba vyskúšať v malom množstve a zistiť či to treba do praxe alebo nie

yukki
29. nov 2013

@renca3 ja by som bola za! všetkými desiatimi! čo sa my utrápime s tým krasopisom

gretkab
30. nov 2013

@renca3 Mne sa Comenia Script paci veeeeelmi, zial, je minimalna sanca, ze by zastihlo moje deti (kedze starsi je prvak teraz a mladsia pojde do skoly buduci rok) ☹.

anabella235
1. dec 2013

ahoj mamulienky. A čo hovoríte na ten nový Hupsov šlabikár? Videla som ho v knižnici a mám ohladom neho zvláštne pocity, najmä po prečítaní niektorých textov.

dadulak
1. dec 2013

precitaj si diskusiu vyssie, tam je o slabikari pisane habadej -🙂))

andrea.m
autor
1. dec 2013

@anabella235 práve sa vyššie o ňom bavíme. podľa rodičov a už aj niektorých učiteľov atd,atd je otrasný, deti ho milujú 😅 aspoň moja Tami určite. a čo viem aj jej bývale spolužiačky z mš sú z neho nadšené. ale videla som cez víkend synovcov šlabikár od virgovičovej a poviem rovno páčil sa mi oveľa viac. síce aj tam je stredobodom pozornosti panáčik KUKO ale poradie písmen má hlavu aj pätu a tie vety ktoré z toho vznikajú tiež.

anabella235
1. dec 2013

dakujem za odpoved. po napísaní môjho príspevku som si vlastne pozornejšie všimla, že sa o nom vyžšie bavíte. Videla som ho a musím mu dať tiež bod mínus. Dúfam, že sa z neho nebudeme musieť učiť. Ah, akurát, ked sa ma to osobne bude týkať, vyšla takáto kontroverzná učebnica.

yukki
2. dec 2013

@anabella235 môžte na zápise sa opýtať, z akých šlabikárov sa majú učiť a namietnuť...ak by to mal byť ten hups