Školáci od septembra 2013
Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.
@kulinan no my teraz piseme ž,Ž
co sa tyka slabikara tak u nas v pohode ale my nemame Hupsa
co sa tyka uloh, tak vidim rozdiel ked prideme domov o jednej alebo az o stvrtej, cim neskor zacneme tym je horsie, sa mu nechce, vidno ze je unaveny a ulohy mame kazdy den
mne sa zdalo od zaciatku ze idu rychlo, ale teraz sme si uz na to asi zvykli
My sme pri "B" (Hupsov). Teraz si od polroka pisu ulohy v druzine, takze doma uz vacsinou len diktat, citanie a vymalovavanie vselicoho na vselijake predmety 😉. Matika u nas cista pohoda (klopkam, klopkam), takze z tej ani netusim, co robia aktualne. Pise skaredo, ale relativne spravne (co je lepsie ako naopak 😉). Ale na to, ako som sa skoly obavala, tak v podstate super. Ale ako som uz niekolko krat pisala, ma super ucitelku.
Lucinku poznám osobne ... zlatinko malé
Dievčatá, za čo dostávajú vaše prváčence známky, Aj z diktátov? A ako často z čítania?
@zade nasi maju znamkovanu slovencinu, matematiku a prirodovedu. Spolu ma od zaciatku roka mozno cosi cez 30 znamok, z toho najviac zo slovenciny. Citaju na znamku az teraz od polroka. Inak ma vela znamok z diktatov previerok, tiez z matematiky z pisomiek. A z prirodovedy v podstate ani netusim, za co ma znamky 😉 - ale zo 4 znamky tam ma.
@zade naši z čítania,písania,počítania + písomky z matiky a sloviny. Ostatne predmety zatial nie.Z čítania každý den ,z diktátov ob den,matika-príklady každý den.Známky maju len od januára aj to priamo do zošitov, a píše im len 1,2, ak je to na horšiu známku dá len podpis a do slovníčka napíše čo treba trénovat .
Dobrý deň, prosím Vás o pomoc pri výskume, ktorý sa síce týka primárne mamičiek autistov, ale kontrolná, porovnávacia skupina sú mamičky zdravých detí do 18 rokov. Vyplnenie trvá cca 15 minút. Potrebujem zozbierať ešte 20 dotazníkov za týždeň preto Vám budem veľmi vďačná za preposlanie či vyplnenie 🙂 . Dotazník je na tomto linku
https://docs.google.com/forms/d/1P1T3YBy5NZLOAc...
Ďakujem, ďakujem a ešte raz ďakujem 🙂
@studentka777 vypisany 🙂
@studentka777 vyplnené, odoslané 🙂
@studentka777 aj ja som vyplnila 🙂
Mamičky prvákov,máte skúsenosti so školskými taškami zn.topgal?nemáte niekto CHI 649 alebo CHI 657?
@studentka777 hotovo
@zade u nas sa znamkuje všetko,z čitania ma aj dve znamky za týžden,diktat píšu raz za tyzden a dva razy maju prepis texu,z matematiky mavaju znamkovane ulohy v pracovnom zošite alebo maju niake ulohy na papieri a z agličtiny zatila len konverzáciu
@studentka777 máš
@studentka777 Zodpovedaný 😉
@titkovamiriam aj u nás sa známkuje všetko 😉 neviem či som písala ale prvá známka v druhom polroku bola hned zvoleja 2 čo som teda musela troška predýchať 😀 lebo ako tami to mala totálne v paži 😀 😀 😀
Ahojte, idem sa postazovat - ma dnes zas raz vytocili v skole: maly chodi do druziny - doteraz som si ho vyzdvihovala kedykolvek medzi koncom vyucovania a 17:30 (zvycajne chodim pre neho medzi 14:30 a 16:00, podla toho, ake ma kruzky a ako sa mne podari prist z roboty. No a novinkou je, ze do 14:00 si po neho nemozem prist vobec (jedine, ze to den vopred nahlasim vychovavatelke a nahlasim jej presny cas, kedy ho ma poslat) a najlepsie, ze potom si ho mozem vybrat len v celu hodinu, t.j. o 14:00 alebo 15:00 alebo potom od 16:00 kedykolvek. Ja to ale pokladam za z principu zle a nepriatelske voci detom aj rodicom (nevidim dovod, ak ma napr. anglicku druzinu do 14:15 a ja sa nahodou dostanem z roboty, aby som cakala do 15:00, kym si ho mozem vziat). No vytocena som uz z principu - stale som druzinu pokladala za sluzbu pre rodicov, ach jaj. Zastupkyna mi tvrdila, ze tak je to na 99 % skol. Je to tak aj u niekoho z Vas?
@gretkab aj u nas je to tak, v podstate by inak museli byt deti s vychoskou iba v triede, bez moznosti opustit budovu skolu, nakolko by skutocne robili sluzbu rodicom, a to by bolo nefer voci detom. Takze aj my to respektujeme, ale ak vopred napises do slovnicka , ze prosis v dany den o uvolnenie - tak nie je problem 🙂
No vidíte, a ja si môžem prísť kedykoľvek pre neho....lebo sú furt v triede ☹ a mám na to nervy....ale som sama,nikomu to nevadí, všetci oči zalepené....a ja 😠
no chodí teraz už sam o štvrtej,ale aj tak....von chodia minimálne,teda na dvor,a niekam inde? to môžem len snívať....
@gretkab u nás v SC na Tajovského si ju môžem vyzdvihnúť kedykoľvek. Len nás prosila vychovávateľka aby sme medzi 15.00 až 15.30 pre deti nechodili, lebo vtedy si píšu úlohy, aby sa lepšie sústredili, To sa snažím rešpektovať.
Ak je dobré počasie, tak sú väčšinou medzi 13.00 až 14.45 von na dvore. Ak s nimi ide napríklad na ihrisko alebo niekde inde, vždy je to napísané na dverách kde ich nájdeme. Ak idú do kina, tak tam sa samozrejme nedá vyzdvihnúť skôr, ale je napísané na dverách, kedy sa približne vrátia. Ja som maximálne spokojná s týmto systémom. Neviem prečo by to tak nemohlo fungovať aj na vašej škole.
@veronika33 Vsak presne takto to u nas fungovalo doteraz a bola som s tym absolutne spokojna (inak ma vcera nasa zatupkyna presviedcala, ze tak ako to u nas zacina byt teraz je to na Tajovskeho uz davno). Ach, mne toto vobec nevyhovuje. Musim teda este vypatrat, ci sam moze odist aj v tom "medzicase", alebo tiez len v celu hodinu (a ak len v celu hodinu, ci moze sediet a cakat na vratnici, alebo musi cakat pred skolou), lebo napr. v pondelok mame o 16:00 anglictinu v meste - ak ho nestihnem vybrat o 15:00, tak uz to nijako nestihneme...

https://www.modrykonik.sk/blog/slonisko/article/nasa-lucinka-5jgmyc/
baby dávam do pozornosti tento príbeh. Lucka je rovnako stará ako moja Tami, narodená v januári 2007 a teraz mala byť prváčka ako naše detváky a jej mamina si namiesto každodenného boja o Luckine prežitie tu mala s nami písať o tom ako sa Lucinke darí v škole. kto môžte, pomôžte. ☹ malé deti by nemali byť choré ☹ ☹ ☹