icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

veronika33
20. mar 2014

@kulinan pri "G" ešte nie sme, ale vidím, že sa mám na čo "tešiť"

kulinan
20. mar 2014

@veronika33 tomu ver... 😀

kakika007
20. mar 2014

tak ja normálne čítam so spadnutou sánkou..to čo je v tých hupsových šlabikároch? to je čo za odpad? na to sa dá povedať len "hups", niekto bol asi pod vplyvom nejakej drogy ked to spracovával, také texty dať dieťaťu, ktoré sa učí čítať? Potom, žeako máme rozvíjať v deťoch čitateľskú gramotnosť, keď nejaký geniálny autor im úplne zhnusí všetko čítanie týmto svojim brakom..
. ešte šťastie, že u nás majú Virgovičovú, s ním sme spokojní, aj fajn texty, aj obrázky celkom v norme

kulinan
20. mar 2014

Vyberám pre "zábavu" naše ťažko čitatelné a niektoré zaujímave slovíčka v HUPSOVI...debilnom
Drzý gangster
ako v ozajstnej groteske
z folklorneho súboru
a z dnešného čítania: odtrhla, odtrhnutý gombík,

HUPSOV keksík(toto je akože návod na keksík)
Kvások a múku maj v miske
K múke vylej olej
K múke vysyp kokos
V miske maj aj mak
Keksík si kúp 🙂

tieto debilné články tlačíme deťom do hlavy---akože sa majú zasmiať,ale ja sa už nemám chuť smiať...to nemáme zmysluplné texty? Len ako triafať prakom do gunára?

dadulak
20. mar 2014

pri b slovo bájka (akože prvák vie, čo toje 😀 ), pri f - flinta, flauta, folklór, fanfára...pleso, tank, gangster, gombíková vojna...fakt úžas. nehovorím, že v celom šlabikári sú takéto slová, ale pri každom písmenku je kopec nezrozumiteľných slov, ktoré máme problém nielen vysloviť ale nechápe aj význam. je to proste zábava a pre rodičov stres a boj s nervami.

kakika007
21. mar 2014

@kulinan zasmiať? Veď to je trápne!!!! Chudatka deti aj rodičia

matisekc
21. mar 2014

aka som rada ze nemame tento slabikar

kamaska501
22. mar 2014

ahojte chcem sa spytat ako su na tom vaše deti s matematikou a co preberaju uz odčitanie z prechodom?naša učitelka dala priklady na ulohu s prechodom dcerka bola chora a mame z toho gulaš bojim sa aby som jej niečo zle nevysvetlila myslim princip odcitavania a ked som sa jej spytala ako maju odčitavat tak jej ucitelka povedala že v hlave nie na prstoch použivaju vaše deti prsty?dakujem za odpovede🙂

titkovamiriam
22. mar 2014

@kamaska501 u nas este nejdu cez prechod,prsty už tiež nesmu použivať

dalea
22. mar 2014

My uz dlhsie scitame aj odcitame do 20 s prechodom cez 10,ide jej to dobre a prsty este pouziva,asi im to nezakazuju..Pisu aj slovne ulohy s kontrolou..

moniack
23. mar 2014

- aj my uz mame dlhsie pocitane s prechodom, do 10 scituje, odcituje z hlavy a cez 10 pouziva aj ruky aj nohy, lebo som ho to nemohla naucit 😉 slovne ulohy maju tiez 😉
- ucia sa ň 😉

mima595
23. mar 2014

no nasi uz dlhsie pocitaju do 20, ale nie s prechodom cez 10..stale maju vysledok iba 10..napr. 18-8, alebo 16-10....nasi este prechod cez desiatku v Matematike prac. zosite nemali.....a mozu ratat na prstoch...

iva330
23. mar 2014

naši počítaju do 20 bez prstov spamäti, mame šlabikár virgovičovu prebrali sme de ,te ne,le,di,ti,ni,li, ide ch teraz a potom ia,ie,iu,ô,ä, v piatok písali na de te ne le test a padla mi sánka aký bol náročný mali vety napr.v divadle sa správame a doplniť slovo s de te ne le,di,ti ni li, z prírodovedy sme brali ročné,obdobia,mesiace,teraz druhy zvierat ako cicavce,plazy,obojživelníky,vodné živočíchy, nech mi nik nehovorí,že naše školy nie sú náročné, ked prvak sa učí druhy viet oznamovacia,opytovacia,rozkazovacia, čo my sme brali pomaly v tretej triede, naše školy sú náročné a kto tvorí tie osnovy by sa mal zamyslieť nad tým...

dadulak
25. mar 2014

Baby, ja som z toho hupsa hotová. Sme pri písmenku G a zase dcéra nechápala, čo je gangster, groteska, prak, vydesil. Keď tým slovám nerozumie, ťažko sa jejto číta aj vyslovuje. Prečítali sme ten článok raz a vobec nemam pocit, že by ho vedela. Zase to skončilo plačom. A to nehovorim o zvieratach gepard, grizly. Nic ine nerobime po veceroch len citame a piseme diktaty. Teraz brali mimo slabikara dvojhlasky (lebo autory ich tam proste nezaradili, ale v textoch su), tak trenujeme aj to. Sme len my takí motáci, ako čítajú ostatné deti, čo majú Hupsa?

hasleerka
25. mar 2014

no mne sa hups nepáči ked ho porovnávam so šlabikárom staršej dcéry ... ale čo sa týka prváčky, tak problém nemáme ... slovíčka alebo text vzadu prečítame 2x .... diktáty doma ani nepíšeme ... zatial nosíme stále jednotky, takže už šlabikár ani neriešim....

andrea.m
autor
26. mar 2014

mi nečítame doma vôbec 😀 resp. ked mi Tami chce prečítať tak ju nechám ale nepočúvam a potom ju vychválim do neba a poviem jej že raz stačilo 😀 čítať sa naučila plynule sama kedže tlačenu abecedu zvládla v prípravke. a kedže to není 100% rieším to tak že čítame z kníh z označením "moje prvé čítanie" sú tam veľké písmena a väčšinou pekne rozprávkove texty. dvojhlásky a de te ne le som jej vysvetlila ako sa to číta s tým že v škole sa to budú učiť neskôr a viac na hupsovým šlabikárom neniením zaoberať nakoľko sa mi z neho chce vracať. týmto pozdravujem autora. 🙂

andrea.m
autor
26. mar 2014

@dadulak slová ktorým dcera nerozumie by som vypísala do zrkadielka a poprosila učiteľku aby to deťom vysvetlila. ja viem že učitelia nemôžu za to aký je to otrasný šlabikár ale čím viac spätnej väzby budú mať tým skôr sa proti nemu postavia.

andrea.m
autor
26. mar 2014

@mima595 čo sa týka matematiky naši taky tak 🙂

mima595
26. mar 2014

no našim tie slova problem nerobia...iba Baska sa ma pytala, či viem, čo je groteska?? 😉 😉 ..že učitelka im pustila taky kratky film, aj vedela, že je to čiernobiele, nehovoria tam....
stale sa neviem rozhodnut, co povedat na Hupsa...lebo texty su podla mna tazke...ale nasi s nimi problem nemaju...ani to moje oblebene..."vyzmizikovat 🙂 🙂 " precitali na 1 šup...tiež si doma čitaju rozne knihy...chodime do kniznice, takže neriesim..nazvy zvierat tiež nie...lebo čo je grizzly, gepard vedeli ako skolkari..to skor ja sa ucim nove zvierata..ako napr. cibetka...ktoré napisal moj syn do Hupsovho šlabikára ako slovo na c 😀 😀
a takisto suhlasim s andreou..nasim som tiež vysvetlila ia,ie , aj de, te, ne,le...s tym, že sa budú učiť neskor...nie je to pre nich nejako moc komplikované...ked citaju zle, opravim ich, pri pisani upozornim...to je podla mna nieco podobne ako y/i....tiež sa to naučia neskor...

ale chcela som ine....napr. ja som vytiahla stary moj slabikár a tam bola veta: Gagarin bol smelý pilot...paradoxne moje deti mali problém napísať slovo Gagarin...

a este neviem, ktoré deti boli na matematickom klokanovi, ale aj tam mali slovo gepard 😉 😉

andrea.m
autor
26. mar 2014

@mima595 moji boli na klokanovi obaja. Tami s nadšením, Filip neviem že načo tam chodí ked mu matika nejde 😀 ale bol. ešte som sa ale nevenovala výsledkom, ani úloham aké mali. 😖

mima595
26. mar 2014

@andrea.m - ja to viem len preto, že dvojky mi rozpravali, že urobili chybu v rovnakom priklade...a že spravne mal byť gepard a nie pstros 😀 😀 😀 ..to je vsetko, co z klokana viem....

veronika33
26. mar 2014

@dadulak aj my máme s niektorými slovami problém, snažíme sa skôr čítať šlabikár od Štefekovej, len tam nesedia písmenka, niektoré ešte v hupsovi neprebrali. Nám našťastie pani učiteľka začala tie blbé texty meniť, včera im miesto tej Rúriky čo skryla tajomstvo dostali náhradný text, ktorí sa deťom páčil a aj rodičom:o), ten text s tým gangstrom tiež preskočíme ...Dcéra má problémy so slovami, v ktorých je viacej spoluhlások za sebou a ešte keď vôbec nepozná ich význam, to je úplne problém ich prečítať ....

kulinan
27. mar 2014

Neviem, nemám nadané dieťa,mám uplne normálne,ktoré síce nevedelo čítať ked šlo do školy,čo som ani nechcela,ale nijako som mu nebránila,ale proste nebol typ,že bol samouk. Vedel to čo sa naučil pri nás doma a v školke bol od 2,5 roka....poznal čo poznať mal,vedel čo vedieť mal.
Učil sa čítať a písať v škole,to znamená,že takéto ťažké ozaj ťakžé slová mu robia problém. A samozrejme nielen jemu. Jasné že tam má spolužiačky-kov,ktoré s tým problém nemajú. Ale sledujeme s manželom tempo a čo všetko od nich za tých pár mesiacov vyžadujú, a proste je toho ozaj vela. Nehovoriac o tých sprostých slovách doslova. Je tolko pekných slovenských slov...a tie nikde.
Ja som mojmu žiadne žiadne dvohlásky nevysvetlovala...ako myslím že na všetko je svoj čas...a má to byť v šlabikári tak,že na to prídu a prejdú si tým. ČI to mám byť okrem všetkého čo som aj pedágóg? Nejako nestíham,okrem toho že sa človek lieči googlovaním ,ešte si mám aj dieťa doučovať? Myslím že sa mu venujeme akurát,a na to máme školu. Len mám pocit,že teraz sa všetko nahána...rýchlo sa posať-rýchlo sa nauč chodiť- prečo mi v roku nepozná všetky farby,čísla,abecedu---a potom sú obrovské priepasti v prváckych triedach.

HUPS je jeden velký nepodarok...a mal by sa stratiť zo škol. Máme iné alternatívy z čoho učiť.

hela713
1. apr 2014

Prosím vas ake písmenko beriete? My sme pri DZ, DŽ myslim, že idu veľmi rychlo. dik

hasleerka
2. apr 2014

my akurát berieme č

mima595
2. apr 2014

naši berú ď..

veronika33
2. apr 2014

u nás berú G

lubenka01
2. apr 2014

u nás berú Ľ, ľ, tiež sa mi zdá že idú akosi rýchlo.

elise
2. apr 2014

babulky hupsov šlabikár čo beriete? a virgovičovej šlabikár čo beriete?

hela713
2. apr 2014

u nás berú aj 2 písmenka za týždeň a potom sa im všetko pletie