icon

Škôlky a školy - 1. stupeň

ladyvi
11. sep 2020

Ahojte,

Zaujimal by ma vas nazor/skusenost a pohlad celkovo na nase skoly, skolky. Ste spokojne so systemom ako takym? Napriklad materske skolky statne. Pripadne aj 1.stupen. Mam pocit, ze v skolkach je gro dna nahananie sa do a z jedalne. Zaujimal by ma mozno pohlad niekoho, kto si vyskusal aj zahranicne skolky/skolstvo. A celkovo taka nejaka diskusia na temu, co by mohlo byt u nas lepsie. Alebo ci to vnimate tak, ze ste rady, ze deti su v skolke a je o ne opostarane, a dalej sa nad tym nezamyslate.

Strana
z2
behulka
12. sep 2020

@ladyvi lesné škôlky majú koncept, ktorý by sa Ti mohol páčiť. Ale celé to stojí na ľuďoch, ako si učitelia sadnú s deťmi a s rodičmi.
Ja som sa pokúšala veci meniť, investovala som do toho kopec času a energie a nakoniec som si drobca nechala doma. Narazila som na ľudí a už to ďalej nešlo.
Pre mňa je ale škôlka v prvom rade miesto, ktoré potrebujeme my, dospeláci, aby sme mali deti kam odložiť. O tom, či ju potrebujú aj deti presvedčená nie som.

yanni
12. sep 2020

@ladyvi sme v zahranici. Deti mi chodili do skolky a skoly v dvoch diametralne odlisnych krajinach.

Strana
z2