Školy a nariadenia od 3.3.2021
Ahojte, prosím dobre som pochopila, že od zajtra mám deti nechať doma zo školy lebo môžem pracovať Home Office, ale na ocr nemôžem ísť,lebo pracujem z domu? Ďakujem
@rebellefleur inak toto sledujem aj ja, a aj napriek tomu, ze teda ja vacsinou cas mam... len doma uz chyba nejaka motivacia, chut sa ucit.. ta hodina-hodina a pol online je o nicom pre ne, to vacsina deti ani neprehovori, dokonca som videla ako sa zabavaju a vypisuju si popri uceni, proste vypnu kameru,vypnu zvuk a robia si svoje. Clovek to ako tak vykryje, konecne tyzdne som ju nahanala a zase sa do toho trochu dostala sa ucit do skoly a zase doma... (a to mne to vacsinou vyhovuje naozaj.. len detom to neprospieva viditelne vsetkym)
Ved to .. momentalne sa da riesit zakaznicka linka na HO, ale je nemozne sa pritom starat o male deti a ak mi zamietnu ocr len preto, ze by technicky som ho robit mohla je to odveci. Skola akonahle mi dieta do skoly, skolky nevezme mala by byt narok na ocr.
@simca06022011 - a samozrejme o nejakej motivácii a sústredení sa, nemôže byť ani reči 🙈 ja makám od 08:00-20:00 a nemám HO, že v kľude pijem kávičku a pod, syn je taky, ze s nim naozaj treba sedieť pri všetkom a vysvetľovať, vysvetľovať a toto sa mi teraz naozaj ani pri max. snahe jednoducho nedá a tie znamky sú také, aké sú.
No ved nie je HO ako HO. Proste malinke deti nemozem nechat tak. Nemozem sa zamknut do izby a robte co chcete nehovoriac o tom, ze by klient pocul krik plac...
@petruldo ale ved to nejde. Škola nieje zatvorená,aby si mala nárok na pandemické OCR. Bud robíš z domu, dieťa zostáva doma a ty tým, že poberás mzdu na HO tak nemáš nárok na pandemické OCR, alebo nemáš možnosť robiť z domu-musíš vykonávať prácu na pracovisku a vtedy dieťa môže ísť do školy. Proste vyšachovali aktuálne možnosť pandemickej OCR. Lebo nezavreli školy...
Nie
@kristinkinazuzka nie je to pravda co pises je pandemicka ocr... je to na stranke SP... v tom linku hore... len obava je aby neziadala SP tlacivo .. to ze nemozes poberat icr popri Ho je kazdemu jasne ide o to ze ci vznikne narok na ocr ak technicky mozes robit HO ale neda sa ti kvoli malym detom tak HO zrusis a ides ba ocr
@kristinkinazuzka zamestnávateľ je povinný pokiaľ to charakter práce povoľuje nechať ma na HO, ALE ja nemám povinnosť HO vykonávať pokiaľ mi to objektívne dôvody nedovoľujú. Som HO - nemám kam dať deti nakoľko sú doma - oznámim zamestnávateľovi, že od dňa XY končím HO a idem na P-OČR.
@alenah31 je toto niekde uvedene, ze mozem odmuetnut HO a ist na ocr ak mi to situacia doma nedovoluje, lebo ak ano kde? Dakujem budem rada ak to z niekade mad
@nana123 ja som tak doma už rok na HO + mám doma školou povinné dieťa na dištančnom vyučovaní.....
@lucylaila81 ale veď ty neodmietaš HO - ideš na pandemickú očr nakoľko máš škôlku zatvorenú a nemáš kde dať počas HO svoje malé dieťa.
Akože celá táto situácia je už na hlavu,rodič má byť na HO (ak sa dá) a popri tom sa venovať deťom,fakt je to viac ako nedomyslené...
@zuzkalujza no ako som pisala nie je HO ako HO ak pracuje clovek na zakaznickej linke nemoze sa starat o prvacika a o 3 skolkarku..... bud rada, ze to mas ako mas su ludia co take stastie nemaju a boja sa ist aj na ocr aby ich neprepustili
@lucylaila81 ja pracujem ako konzultant zákazníckeho servisu a denne spravím 150 hovorov s klientmi a k tomu ďalšie maily a administratíva. Takže tak..... A áno, nie je HO ako HO, ale tam kde je vôľa tam je aj cesta.....
Tak ja neviem, zeny. Mne prave prisla sprava na Edupage, ze kedze ministerstvo nezverejnilo ziadne ZAVAZNE vyhlasenie k medializovanym opatreniam, tak sa postupuje v normalnom vyucovanii podla pravidiel od 1.3.. Cize podla toho moja do skoly zajtra ide, aj ked som na rodicaku. Jezisi, od rana jej vravim, ze zajtra nejde a snazim sa to ako-tak polopatisticky vysvetlit(akoby sa taky nezmysel dal, ze boli 2 dni v skole) a teraz jej mozem zase oznamit, ze vlastne ide🤣 Toto je kocurkovo.
@janage na p-ocr mozes byt s dietatom do 11 rokov. Ak ma skolu a ty doma napr. len jeden PC tazko budes HO a dieta zaroven pritomne online na hodine. Pri trojrocnom zasa musi byt dozor. A to mas len 2 dovody, takych mozu byt stovky. Okrem toho nie si povinna vysvetlovat priciny preco budes miesto HO na p-ocr. V cestnom vyhlaseni sa na dovody nikto nepyta.
Dievcata, všetko posunuli od 8.3.!!!!😫😡 robia si už úplnú prdel z každého, nielen z rodičov, ale školy, škôlky, ktoré to musia riešiť, zalarmuju rodičov, pripravujú postup a deň potom ako minister školstva povie že od 3.3., nejaka pani z ministerstva povie od 8.3. a všetko inak! Je to na smiech celé! Zároveň nielenže povedali, že do školy a škôlky mame prijímať len deti oboch pracujúcich rodičov ALE každý jeden zriaďovateľ a riaditeľ sa ma rozhodnúť, či ma podmienky a kapacity na to, aby vzal aj iné deti!!!! Čo je už toto za amaterizmus? Buď zavriem alebo otvorím, už nech prestanú s týmto alibizmom, odsúvanim kompetencii na riaditeľov...veď ak je zle tak je zle, zatvorme! alebo nakoniec nie je tak zle a nech chodia všetky deti. Juuuj naštvaná som.
@atikab a hlavne dovolenka je na "zotavenie" a nie na suplovanie školy... Mimo prázdnin. 🤦🏻♀️ Celé na hlavu.
@atikab no ja chodím fyzicky do práce celý január, február a dieťa bolo doma na online vyučovaní. Nešla ani teraz nakoľko to považujem za nerozumné. Škole stačilo nahlásiť, že sa bude učiť doma cez zadania od pani učiteľky a odhlásiť z obedov.
Je ale pravda, že ako často chorá a absentujúca v škole je zvyknutá byť samostatná čo sa učenia týka. Máme už svoj systém, chápe dôsledky neučenia sa.
@zuzkalujza ale asi nemas 3 rocne dieta ... to si skus uvedomit... nie je to voli je to o tom aby si si uvedomila, ze je rozdiel mat male dieta skolkarika a skolopovinne ja mam aj aj .. by som chcela vidiet ako by si to dala...
@atikab Moja predškoláčka bola v školke posledný rok dva mesiace z deviatich. Prváčka 99 hodín vymeškaných za polrok, druháčka podobne, tretiačka teraz v októbri, novembri vyše 5 týždňov doma. Takže ja veľmi dobre tú realitu domáceho vyučovania poznám. Bez podpory školy. A áno museli sme dobiehať večer, cez víkendy a cez prázdniny. Pri hodnotení v škole nemala úľavy. Aj školské súťaže, keď bola v škole dala. A keď sme boli hospitalizovaní zistila som, že detí s rôznymi problémami, čo to dávajú je veľa.
Keby som mala brať OČR zakaždým keď ochorela či počas celej doby choroby no môžem si výpoveď písať.
Paradoxne teraz som za to vďačná - pre nás je toto vzdelávanie, keď učiteľka kontroluje jej zadania a vysvetľuje online, omnoho jednoduchšie. Tento týždeň nakoniec pôjdu formou zadaní, ale stále kontroluje učiteľka. Teda riešim, len to čomu nerozumie a domáce diktáty. A okrem ekzémov neriešim momentálne iné zdravotné problémy.
Teda ak by sme v tejto situácii nezvládali, hľadala by som nejakú pani nezamestnanú zodpovednú na pomoc. Riziko, prípadnej nákazy by v tomto prípade bolo rovnaké ako riziko nákazy počas školskej dochádzky. Samozrejme len môj osobný názor.

@atikab ano a co potom, ked ocrky uctovnickam, sekretarkam, administrativnym pracovnikom a ludom napr. co riesia ako u nas zakaznicke linky, tie OCR neuznaju...