icon

Špeciálna škola

23. feb 2022

Je podľa vás takéto dieťa súce do špeciálnej školy? Mám syna, ktorý bude mať v septembri 7r, pôjde do prvej triedy. Psychologička v škôlke odporučila, aby sme išli ešte na depistaz, že by mu bolo lepšie v menšom kolektíve. Môj syn je taký, že keď sa s ním pracuje individuálne, tak zvláda úlohy, ale keď majú niečo hromadne robiť, sedieť za stolom a robiť úlohy, tak vtedy jeho pozornosť ide bokom. Ma problém obsediet na mieste. Doma teda, v škole neviem ako to bude. Je šikovný na matematiku, logické myslenie, dokonca sa učí už programovať, veľmi veľa si pamätá, napr.o pokemonoch vie nadmieru, ale o všetkom čo ho zaujíma. Čo mu nejde je kreslenie, vyfarbovanie. Ja mám skôr obavu z tej osobnostnej stránky, že je introvert, jedináčik, čiže zaostáva v sociálnych kontaktoch. Aj celkovo mi príde taký detský, hlavne keď to porovnám s dievčatami pri skrinkách. Ťažko mi je popísať jeho správanie tu. Ale nepríde mi vôbec, vhodný pre špeciálnu školu. Čo sa týka inteligencie. Ale je to s ním ťažšie, čo sa týka pozornosti, rozprávania.

Strana
z2
erickatt
24. feb 2022

Trnava.

erickatt
24. feb 2022

Ono tam bol nultý ročník. Takze prvu triedu mali rozdelené na dva ročníky. Od 3 triedy chodil do klasickej zakladnej a vynikal. Sama ucitelka nechapala. Slovina mu teda nešla, gramatika 0 bodov. Ale to vraj súvisí s poruchou reči. A patadoxne monitor urobil na plny pocet bodov, najlepší z triedy. Ma 22, a stale je svojský

lauricka
4. mar 2023

Mal odklad? Ak nie, dajte mu odklad, nech má možnosť ešte trošku dozrieť. Veci, ktoré mu idú, môžete rozvíjať po vlastnej osi, aj keď by bol ešte v škôlke, ak by ste mali pocit, že by sa nudil v škôlke, vždy sa ho dá zaťažiť niečím navyše. Do špeciálnej školy vám ho len tak nedajú, tam sa dostanú deti s nízkym IQ, mentálnou retardáciou atď. Ani fakt slabučkým a neprospievajúcim v škole to niekedy nevyjde na špeciálnu, keď majú hraničné výsledky a nevezmú ich tam. Bohužiaľ, tak to u nás je. Ak by sa postupne zistilo, že má nadpriemerné IQ a potrebuje inak pracovať, tak potom sa riešia školy pre nadané deti.

lauricka
4. mar 2023

@didi2102 no, neviem, možno by mali byť, ale reálne nie sú. Aspoň o tom neviem. Viem len, že do špecky vezmú fakt až keď má podpriemerné IQ, mentálnu retardáciu. Inak deti všetky tlačia do bežných škôl na integráciu. Aj tie, ktoré by oveľa lepšie prospievali v špeciálnych a potrebovali by to, tak nie je kde. Pretože špeciálne školstvo zdegradovali, upadlo, nie je taký priestor. Všetky chcú integrovať. A to aj tie, pre ktoré je to na škodu. Bohužiaľ. U nás sa všetko robí len hŕŕ a bez rozmyslu. Doplácajú na to tie deti.

martina394
24. feb 2024

@erickatt prosim ak sa mozem spytat, do ktorej ZS s logo triedou v TT? Vase skusenosti?

erickatt
24. feb 2024

@martina394 vtedy bola na mozartovej, vcul je na Kubinu. Za mna a syna to bolo najlepsie rozhodnutie. Pani ucitelku mal ,,anjela". Syn konci vysoku a stale MOJA PANI UCITELKA KATKA

martina394
24. feb 2024

@erickatt dakujem za info

Strana
z2