Špeciálna trieda pre deti so všeobecným intelektovým nadaním - postrehy
Ahojte, máte niekto dieťa v triede so všeobecným intelektovým nadaním? My sme dostali možnosť po uskutočnení testov a rozhovore so psychologičkou dať dieťa do takejto triedy a chcela by som vedieť nejaké vaše názory, či sa to oplatí alebo je lepšia "normálna" trieda. Také teoretické rozdiely medzi normálnou triedou a touto špeciálnou triedou viem ale rada by som uvítala vaše postrehy a skúsenosti.
Ak si nerozumie s rovesnikmi, ma ine zaujmy, nerad chodi do skolky, dala by som. Dieta, ktore zapada do bezneho kolektivu by som druhy krat do takej triedy/skoly nedala. To je len moj nazor a skusenost.
Ja mam dceru, ktoru sme dali do triedy pre nadane deti a nelutujem. V klasickej skole by sa urcite nudila, tu idu ovela rychlejsie a aj viac do sirky uciva.
Ahojte maminy,
Založila som skupinu, kde hľadám maminy, ktoré nie sú spokojné v klasickej škole a ani ich deti neboli prijaté do školy pre nadané deti....
Z okresu Trnava, Pezinok, Bratislava...
Chcela by som zistiť koľko takých detí je a pokúsiť sa potom zatlačiť na mestá, školy, či min.ŝkolstva, aby túto situáciu riešilo a vytvorili triedy pre nadané deti, min. 1 v okrese, lebo momentálne také nie sú a v školách pre nadané deti sú v BA 4 také ŝkoly je pretlak, nevezmú všetky a už vôbec nie keď chceme prestúpiť cez škol.rok, nemajú miesto, alebo ak majú vyberajú si, ktoré deti chcú.... podľa netransparentných kritérií....
https://www.modrykonik.sk/forum/bratislava/podpora-pre-nadane-deti-v-okrese-bratislava/

určite dať