Športové gymnázium

monikatrideti
5. sep 2018

Ktoré športové gymnázium by ste odporučili? Dcéra robí atletiku.
ďakujem.

namornicka
5. sep 2018

@monikatrideti ja ziadne. Tam to ide na ukor ucenia. Atletiku moze robit aj popri normalnom gymnaziu alebo strednej skole. Viem o com hovorim, tiez mi dieta aktivne sportuje a toto som zatrhla.

sissy27
5. sep 2018

@monikatrideti a v ktorom meste? Či je to jedno?

ibrunova
5. sep 2018

@monikatrideti Nitra. Ale ja by som na športový asi nedala, a to môj syn je majster Slovenska v atletike.

monikatrideti
autor
5. sep 2018

Ďakujem za všetky reakcie. Prekvapilo ma, že máte vrcholového športovca a napriek tomu negujete šport.gymnázium. Môžete mi, prosím, vysvetliť prečo? ďakujem

monikatrideti
autor
5. sep 2018

...sme Východné Slovensko, ale rozmýšľame aj Stredné...

monikatrideti
autor
5. sep 2018

...Ak by ste boli ochotná vysvetliť, že prečo- nie- ďakujem

ibrunova
5. sep 2018

@monikatrideti som si pozisťovala čo to.. Lebo mám aj staršiu dcéru.. Všetky kamošky z pretekov, čo sa poznali, postupne odtiaľ prestúpili preč.. Tu. Ti nenapíšem, o ktorý gympel sa jedná, ani dôvod..

namornicka
6. sep 2018

Mňa si sa síce nepýtala, ale napíšem ti svoj názor. Keďže sa pohybujem v prostredí, kde je viac detí čo športujú, niektoré z nich chodia aj na športové gymnáziá. Netvrdím, že všetky sú také, ani ich všetky nepoznám, ale často tam prijímačky majú ako športové talentovky, potom iba nejaké slabé testy alebo pohovor. Veľa úľav sa poskytuje tréningom, sústredeniam, športom. Z toho vyplýva, že absolventi nie sú na bohvieakej úrovni, zmaturovať zmaturujú, ale na prijímačky na výšku musia tvrdšie zabojovať v konkurencii so žiakmi, ktorí chodili na náročnejšie školy a makali celý čas. Nemajú tie študijné návyky. Samozrejme dnes sú rôzne vysoké školy, aj súkromné a nenáročné, tam sa dostať podľa mňa problém nebude. Ak sa chce človek venovať športu aj počas dospelého života, po skončení školy, stačí tento gympel a potom hocijaká výška. Keď ale vidím, koľko detí začne mať zdravotné problémy (kolená a pod) tak sa nespolieham na to, že moje dieťa bude športovec v reprezentácii do 30 rokov. Poviem si bodaj by, ale ak aj nie, bude mať vzdelanie a zamestná sa aj inde keď šport nevydá. Ak dieťa nie je študijný typ a vysokoškolák z neho nebude, radšej by som ho dala na strednú odbornú školu, bude mať odborné vzdelanie a môže ísť do práce. Toto je ale môj subjektívny názor a pohľad na vec, nemusíte s tým súhlasiť.

monikatrideti
autor
6. sep 2018

@namornicka
Veľmi pekne ďakujem za názor, som rada, že ste sa ozvali. Naozaj som nemala potuchy, takže si môžem teraz vytvárať nejaké závery na základe Vašich skúseností. ešte raz ďakujem, Monika