Športové verzus klasické gymnázium

domcoo
28. jan 2022

Ahojte😊. Chystám sa v septembri na Gymnázium (Poštová/Šrobárka) , ako som v minulej diskusii spomínal. Chcel by som sa ale popri škole venovať aj 1 konkrétnemu športu bud atletika, tenis alebo florbal, ale zároveň nechcem ísť na športové gymnázium, pretože mi to určití ľudia neodporúčajú a hovoria, že športu sa môžem venovať aj popri klasickej strednej škole/gymnáziu. A počul som taktiež že odbory ako športový manažment a podobne majú slabé uplatnenie. Ako by ste to riešili, keby ste boli na mojom mieste? Ďakujem 😊.

deti95060810
28. jan 2022

bežné gymnázium a popritom sa venovať športu...

zuzahajdulka
28. jan 2022

@domcoo co sa tyka sportoveho manazmentu, tam je dolezitejsia skusenost v danom sporte, nez studium. Tiez odporucam normalne gymnazium a venovat sa sportu zaujmovo. Ak by ta to drzalo aj po maturite, mozes ist studovat na FTVŠ UK odbor sportovy manazment. Na tuto skolu nie je tazke sa dostat, ani ju vystudovat.

savanna
28. jan 2022

Ak by si sa chcel venovat sportu profesionalne, tak potom sportove gymnazium - bezne skoly maju casto problem s tym pustat ziakov na treningy/sutaze/sustredenia. Ale podla toho, co pises, asi nie si vyprofilovany na ziadny konkretny sport, takze v tom pripade staci aj klasicke gymnazium a sportovy kruzok.

eeffka
28. jan 2022

@domcoo ak si si isty ze das srobarku co je pre neznalych tazka skola tak nema vyznam sa zahadzovat na sportovom gymnaziu, ktoreho ucelom je sportovcom zabrezpecit peciatku k maturite. Sport das vo volnom case

mamina0078
28. jan 2022

3tema o tom istom? Naozaj? Je to potrebné?

adkalu
28. jan 2022

@domcoo gymnázium a popri šport, (mam športové)