icon

Správanie sa učiteľky na hodine

zuzana92101
7. nov 2018

Triedna učiteľka a zároveň učiteľka SJ môjho 10. ročného syna sa správa na hodine akosi nevyrovnane... Kričí, deti postaví pred tabuľu a povie im, nech vysvetľujú učivo a smeje sa na nich, ak nič nevedia, dnes niekto "šťukal" s perom a povedala, nech prestane, ale dotyčny neprestal. Moj syn sedi v prvej lavici a "asi" si myslela, ze to bol on (no on ma gumovacie pera, ktore maju normalny vrchnak a nevydavaju ziadny zvuk) a zobrala jeho pero a slahla ho o jej stol, pero sa rozletelo na zem. Potom mojmu synovi spadla na zem ucebnica a ona ho za trest postavila pred tabulu. Chcela som sa vas spytat, ako by ste to riesili. Isli by ste za nou do skoly, alebo nechali to tak? Pride mi, ze debta deti, moj syn doma kvoli nej aj place. Trapi ma to, lebo ho vlastne bude ucit este 5 rokov!!!

Strana
z3
sandri
9. nov 2018

Dajte potom vediet ako ste dopadli.

katecameron
8. jan 2019

No s takýmito tkz.psychicky narusenymi učiteľkami vela nespravíte .Tiež sme si prešli kadecim aj Školskou inšpekciou .

meg_junova
23. sep 2022

@17juraj17 sú aj ine výchovné metódy ako kričanie, dá sa dať poznámka, poslať za dvere, dať naviac úlohu atď .. krik je najjednoduchší ventil nezvladnutych emocii

veronika33
23. sep 2022

@zuzana92101 ako si to nakoniec vyriešila?

meg_junova
23. sep 2022

@veronika33 ahoj, ja som dnes telefonovala s učiteľkou, ktorá tiež vraj kričí po žiakoch. Celkom som z toho rozbitá, lebo nie som zvyknutá na priamu konfrontáciu a keď som počula tu učiteľku, ako si ide ako píla, ako mi v jednom kuse skákala do reči, hruza telefonát. Dostala však odo mňa zdvihnutý prst, ale aj tak si myslím, že ona je taká ako človek a že to preháňa a že sa už nezmení.. tak som zvedavá, či sa niečo zmení a ak niez požiadam o preradenie syna do inej skupiny 🤷🏼

veronika33
23. sep 2022

@meg_junova aj dcéra žiaľ mala takú učiteľku, bol to des, dcéra mala ráno žalúdočné problémy, keď mala ísť do školy, keď som prišla pre ňu do školy, už aj iné deti, keď ma videli na školskom dvore utekali za mnou a žalovali mi, čo zase učiteľka v ten deň mojej dcére urobila a povedala, ja som s učiteľkou hovorila osobne, ale zdvíhala hlas na mňa, na všetky moje argumenty len väčší krik, no s plačom som išla zo školy, ihneď som na ňu podala sťažnosť u riaditeľky, ale keďže boli kamarátky, tak sa jej zastávala, mali sme s manželom u riaditeľky osobné stretnutie potom s tou učiteľkou a tam sme jej aj my zvýšeným hlasom oznámili, že ak dcére nedá pokoj, tak podávame sťažnosť aj na školskú inšpekciu, že toto tak nenecháme, potom jej dala pokoj a nevšímala si ju, predtým na nej sedela, zhadzovala ju pred spolužiakmi, tvrdila že nikdy z nej nič nebude a nič nevie a to ju prosím učila 1. a 2. ročník na základnej škole, odvtedy chodil na rodičovské združenie manžel, on jej vedel hneď "odpinkať" ak niečo zase na ňu mala a zastával sa na rodičovskom aj iných detí, ak zdvihla hlas, on zvýšil ešte viac (ja som to nevedela, mne hneď slzy do očí išli), ich trieda bol výborný kolektív, dcéra chcela v triede zostať kvôli spolužiakom, ináč by sme ju určite preradili inde, našťastie v 3. ročníku mali takú super učiteľku, že ich všetko doučila, čo ich mala táto "krava" naučiť, deti ju mali veľmi radi radi, bola láskavá. A z našej dcéry, ktorá podľa tej kravy učiteľky nič nevedela a nič z nej nebude je dnes lekárka a šikovné dievča po všetkých stránkach.

Strana
z3