icon

Strach z prvého školského dňa

27. aug 2025

Možno som divná . Ale potrebujem to aspoň niekam napísať.Syn ide prvý krát do školy mal odklad, takže už má 7 rokov . Prezerala som si edupage a dostala som strach . Či to zvládneme? všetky povinnosti ako je učenie domáce úlohy atď. Uvedomila som si že mu "končí detstvo ". Syn má dosť ťažkú povahu ... na školu sa teší ale keď príde tá realita kolobeh mám strach že to bude boj.

anonym_2c40df
27. aug 2025

A my sme si tým neprešli?

autor
27. aug 2025
@anonym_2c40df

A my sme si tým neprešli?

@anonym_2c40df Veď áno prešli ale tak to len môj výlev😅

anonym_dd6bd5
27. aug 2025

@anonym_autor tiež som mala obavy, ako to bude syn zvládať. Nuž, občas vrieskal, občas hodil zošiť cez celú miestnosť. Ale zvládol to na samé 1 😅. Nestresuj sa dopredu.

autor
27. aug 2025
@anonym_dd6bd5

@anonym_autor tiež som mala obavy, ako to bude syn zvládať. Nuž, občas vrieskal, občas hodil zošiť cez celú miestnosť. Ale zvládol to na samé 1 😅. Nestresuj sa dopredu.

@anonym_dd6bd5 ďakujem za povzbudenie ❤️ veď to že stresujem už dopredu 😅

anonym_3f916b
27. aug 2025

Bohužiaľ to je kolobeh života, každý si tým prešiel, dieťa nemôže byť navždy, toto je len ďalšia etapa v jeho živote, ktorú musí zvládnuť. Prvé týždne budú určite ťažšie. Tiež si spomínam že sa mi nechcelo sedieť nad tými zošitmi a písať písmenka, čiarky, aj som plakala, ale bohužiaľ každý ma v živote nejaké povinnosti, tak jak my dospelí prácu, deti chodia do školy.

beata_k
27. aug 2025

@anonym_autor Ale to vies, ze to zvladne. Ma starostlivu mamu, ktora mu pomoze 🙂

kvadrinkaaa
27. aug 2025

Zvládnete to❤️

autor
27. aug 2025
@beata_k

@anonym_autor Ale to vies, ze to zvladne. Ma starostlivu mamu, ktora mu pomoze 🙂

@beata_k ďakujem ❤️

autor
27. aug 2025
@kvadrinkaaa

Zvládnete to❤️

@kvadrinkaaa Ďakujem ❤️asi to moc prežìvam

jarmila2010
27. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_2c40df Veď áno prešli ale tak to len môj výlev😅

@anonym_autor syn ide na strednu a mam podobne pocity, ako to ten moj "maly" 😅 chlapec zvladne...aj ked verim,ze to da,ako drviva vacsina deti...

anonym_c800a3
27. aug 2025

@anonym_autor moja mala ma 4 roky a stresujem ako ty uz teraz

ivik4
27. aug 2025

Ved to je najmenej
Pohoda ,ja som sa velmi tesila. Konecne sme neriesili ustavicne sople, antibiotika a kto koho štuchol v skolke. Och
A ano zvladnete, vela z nas sme mali narocne a aj dost pozadu deti a zvladli to pekne spolu s nasou pomocou. Nieje sa coho bat

ibrunova
27. aug 2025

@anonym_autor zvládnete.. A detstvo mu nekončí, neboj 😃

marianarem
27. aug 2025

@anonym_autor Neboj, detstvo mu vobec nekonci, u mna ked sa povie detstvo, tak sa mi vybavi hlavne prvy stupen ZS, odtial uz si vela pamatam a boli to pre mna dobre casy. Ked mu aj nieco nepojde, tak to bude aspon ciastocne riesitelne, vzdy sa da nieco vymysliet.

euka210
27. aug 2025

@anonym_autor zbytocne sa dopredu bojis. Prvy rocnik je narocny, dietatu sa treba venovat...teda aspon ja som sa vzdy venovala prvakovi...ale od 2.roc.som zacala ucit postupne samostatnosti. Zvladla som to 3x.
Asi som blba, ale ja som sa pri prvom tesila, ze ake teraz maju oni slabikare a pod....a kazdy problem riesila ked prisiel.
A ako pisu baby, pride domov a sadne si k hrackam...este je dieta a detsvo nekonci...az pubertou u nas u 13r., 9r je stale este dieta.

findomatej
28. aug 2025

@anonym_autor ja som sa tiež veľmi bála, ale školu mal radšej ako škôlku 😅. Prvý deň v škole plakal, že poďme už domov 🙈. Ale utriaslo sa to hneď na druhý deň 👍.
Deti sú schopnejšie, ako si my myslíme.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
vladuska20
28. aug 2025

Ano,rodicia zvecsa maju vecsi strach ako prave tie deti.Tie sa na vsetko nove tesia,rodicia sa boja prvy den v skolke,ci nebude plakat,ci to zvladne,potom opet skola,ci mu to pojde,ci si bude robit s radostou ulohy a v dospelosti tak to bude stale strach,ci sa mu dari,preco sa maminke neozyva.A pod.
Deti vsetko zvladnu,len ten strach nesmie rodic preniest aj na to dieta.

evinqua
28. aug 2025

Určite to zvládnete, syn aj vy rodicia, bud mu oporou, bud trpezlivá,ak mu nieco pôjde ťažšie a pomalšie, zavedte si systém práce,ak máte možnosť tak ho nenechávajte v družine dlho aby si úlohy urobil skor (aj keď tie su tak na 10minut denne max) a potom nech ma oddych. Nedávajte urcite veľa krúžkov, môj mal napr iba plávanie v piatok,teraz ako druhák už bude mať toho veľa, lebo sa ukázalo, že sa popoludní nudil🙂.

anonym_fd9b35
28. aug 2025

Ja som na toto veľmi precitliveny človek a aj keď šla dcéra minulý rok do školy také úzkosti som mala v lete ako mi je ľúto za škôlkou, ako už nebude taká maličká 🙈 a v pohodičke, obrázky nosí nakreslené aj z družiny ako so škôlky, rada sa hrá , všetko, len pribudli školské povinnosti. Teraz mám podobne úzkosti pre synovi keď prechádza do rôznych tried v škôlke 😂 viem že je to blbosť no nepomôžem si

viera012345
28. aug 2025

@anonym_autor Deti su úžasné... veľmi častou prekvapia tým,ze co všetko dokážu.Ano, nie každý deň je nedeľa, občas sa treba popasovať s problémami,ale da sa to.

mata1984
28. aug 2025

Moje dvojky idú do piatej, školu sme zvládli hravo a to som mala dve... Prvý ročník nebol náročny, proste sa spravilo čo treba, hlavne netreba byť pre motivovaná matka, každé dieťa má svoje tempo a svoju povahu... Aj tak do decembra to bola taka skôr škola hrou... Teraz ide tretia do druháku a teda o nej som ani nevedela, že škola a pod... A to majú vsetky tri samé jednotky na vysvedceniach.....zvladnes to určite, ďalšie ročníky sú náročnejšie ako ten prvý, neboj... Potom príde puberta, ta je oveľa oveľa náročnejšia, vidím to pri tých 10 ročných už.....

anonym_ea4f97
28. aug 2025

A preco by ste to nezvladli? Naucit sa 1+2 a pisat abecedu hadam zvladnete. Skutocne problemy so skolou nastavaju az ked ma dieta poruchy ucenia.

margotka17
31. aug 2025

@anonym_autor neboj sa, všetky detičky to zvládli, zvládne to aj on 😉👍