icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

m.i.r.i
10. feb 2016

@nelinka2009 zakladna skola sa vola zakladna, lebo uci zaklady..potrebne do zivota pre kazdeho....komu to staci, prezije, bude mat vseobecny prehlad, nestrati sa..vie citat, pisat, pocitat, ak daval ale v tej skole aj pozor a neprepadol 10x ako nasi spoluobcania co si potrebuju odskrntnut po rokoch povinnu skolsku dochadzku, ale naozaj sa v tej skole aj ucil -- tak vie, ze mu to nestaci...ze mame dalsie skoly kde je potrebne vzdelavanie doplnat.......naozaj, co sa tyka nasho skolstva a sposoby vyucby, to sa da diskutovat, ale jednoznacne tazko kdekolvek v inej krajine ti staci ZS

cicimon
10. feb 2016

@ajkava omyl... ona by sla najprv robit a potom by sa vyucila, ked by ju niekde prijali.... ako z BA do KE cez cinu

tortelinka
10. feb 2016

@nelinka2009 😀 riadna perla

luciaminarechova
10. feb 2016

@natalka13 Presne! Prvý ročník sš v rámci sloviny, neskôr v rámci odborných predmetov a potom aj tak prídu, nech im poradíme, ako napísať životopis k prihláške na vš. Alebo majú problém napísať žiadosť o komisionálnu skúšku - pre neznalých - skúška, keď žiak dostane z predmetu na vysvedčení päťku.

mooonika1975
10. feb 2016

Ja si tu svoje posobenie ukoncim, lebo uz ma to ,tahanie pilkou z jednej strany na druhu, uz nebavi. Podporujem ucitelov co boli v strajku, velky obdiv, ze sa na to dali a ja viem ze sa to zlepsi a zmysel to malo .
Mne sa dnes dietatko, malicke, 2,5 rocne tak smialo pri malovani, az sme sa smiali vsetci s nim a druhe zase povedalo svoje prve A lebo nevie rozpravat, tak sme mu vsetci tlieskali, az vyskakovalo od radosti......😂 pre toto to robime, pre tie deti, to co vy nevidite.....vy vidite len ci papalo,spinkalo,ci ma ulohy a ci dostalo jednotku..

deltaa
10. feb 2016

@luciaminarechova no ja ako ziak ci student keby som sa mala ist ucitela spytat aby mi pomohol s niecim takym tak by som sa hanbila ze s tym mam problem, ja by som sla urcite za rodicom, ved by som sa bala ze ked zisti ze mi to nejde tak by mi este tu znamku zhorsil 😉 jednoducho ucitelia ziakov skatulkuju ak si raz mal na vysvedceni 3 tak vzdy ostanes iba priemer a tak ta aj beru, aspon u nas na skole to tak bolo ci zakladnej ci strednej a pochybujem ze sa to za tie roky zmenilo

jajka257
10. feb 2016

@deltaa zmenilo, moji aj vynikajuci ziaci, co riesia olympiady nemaju absolutne problem sa dohrnut za mnou, ked je problem s ucivom. Vysvetlim, chcem , aby rozumel a aby mal dobru znamku. Takze hovorim, ze zmenilo, ja zurim, ked vsetci pritakavaju a niekto ani netusi, vtedy som nahnevan, ze preco neprisiel, tak uz chodia vsetci 🙂 🙂 🙂 ale mam kolegynu, ktora je na dochodku a uci a moji su nestastni, vraj im povedala, ze sa nemaju pravo jej pytat na vysvetlenie. Len to uz je o rodicoch, aby konali.

deltaa
10. feb 2016

@jajka257 ja ked si spomeniem na nasu dejepisarku zarytu "maticiarku" tak to sme sa museli naucit naspamat kde su vsetky budovy matice slovenskej na ktorej ulici su a co sa pri nich nachadza a ked povedala ani mi nehovor ze to nevies kde je aby si mesto nepoznal? asi jej v tej kotrbe nedoslo ze tristvrte ziakov dochadza z roznych dedin a doteraz sme vsetko dalej ako vo svojej mestskej casti nemali dovod ist 😅 ja mam averziu na taketo rafiky

celasapremenim
Odpoveď bola odstránená
celasapremenim
10. feb 2016

@jajka257 jasne o rodicoch, ved co by si sa ich ty zastala a riesila to na urovni ucitelia na nejakej porade, alebo rovno s tou svojou kolegynou, by si si rucicky za nejake deti a hubu nadarmo drala, ved si za to len platena, nech si riesia neschopnu ucitelku rodicia, nie institucia
ked o tom vies, si zodpovedna za to, co sa tym detom deje aj ty, ako jej kolegyna

pravda je taka, ze tie deti sa ti ako ucitelke zverili a ty si sa na ne uplne vykaslala, VSAK evidentne, jasne ako facka

este si to aj napisala

ale pomasti si brucho aspon v tejto tupej diskusii znovu, aka si ty uzasna, ked sa teba pridu opytat, ako ty im vsetko povysvetlujes
KTOVIE AKO TO V SKUTOCNOSTI JE, LEBO KED TA TU CITAM, TAK SI TO TEDA NEMYSLIM

jajka257
10. feb 2016

@celasapremenim moja zlata, ty ani netusis, kolko veci sa deje v skolach.....a ked ja citam tvoje yjadrenia, tak s clovekom, ktory pouziva vyrazy ako ty sa nemam o com bavit. A nekric na mna, ja som s tebou kravy nepasla. To mozes doma vybijat svoju frustrovanost.

celasapremenim
Odpoveď bola odstránená
jajka257
10. feb 2016

@celasapremenim a prosim ta nespominaj moje meno, pretoze sa bojim, ze kazdou mudrou myslienkou na moju adresu mi nicis karmu......

celasapremenim
10. feb 2016

@jajka257 to je zvyraznenie vety, ja nekricim :D a ani nazivo nenadavam :D neviem s kym si pasla kravy, ale evidentne z takych pomerov ides, ale aspon nemas alergie

celasapremenim
10. feb 2016

@jajka257 ty sama si karma a urcite aj tak vyzeras a chudence deti ti zbytocne doveruju, tebe nech nedvihnu sest rokov ani dvadsat euro hore, ked mas taketo nahlady, ze nech si riesia rodicia
ze sa to sem vobec nehanbis napisat, aky nazor mas na to, sila

celasapremenim
Odpoveď bola odstránená
dai
10. feb 2016

@celasapremenim ☹ je jedno ake ma clovek vzdelanie a co v zivote robi... jeho kvalita sa prejavuje aj ked komunikuje s inymi a co teda rodicia by mali vstepovat svojim detom od narodenia su nejake zakladne moralne pravidla, detto pravidla slusneho spravania sa a komunikacie...

jajka257
10. feb 2016

@celasapremenim moji rodicia na rozdiel od tvojich mi vstepili pravidla spravania a zanechali majetok o ktorom sa tebe ani nesniva....si vulgarna, nevychovana osoba, ktora kazdym slovom potvrdzuje, ze tym, co tvrdi o inych....a ta tvoja praca, vzhladom na to, ze si na MD, asi momentalne vela neprinasa. A z netikety: velke pismena v inernetovej konverzacii znamenaju, ze kricis...chod sa najskor vzdelat a potom prid ukazat ake mas IQ a EQ. Mimochodom, irazat mrtvych ludi, teda mojich rodicov je nedostojne....z toho vyplyva, ze si zakomplexovana a uboha dusa....

jajka257
10. feb 2016

@celasapremenim a este par veci, na rozdiel od teba sa nemusim menit, som spokojna s tym ako vyzeram a ver, ze by si zavidela, ja sa nemusim za seba hanbit a menit a ine veci. Po dalsie, rodicia, su zodpovedni za deti, ak ja nie som spokojna, ako ucia moju dceru, pojdem si to riesit sama, moje dieta - moja starost. Po dalsie, ako zelas inemu, tak sa tebe stane a mam pocit, ze rodicovsky sa tak skoro dvihat nebude....

luciaminarechova
10. feb 2016

@celasapremenim Trafená hus zagágala. Ak ti diskusia pripadá tupá, čo potom stále vypisuješ? Si spokojná? Výborne, si šťastná žena! Ak je niekto akokoľvek a s čímkoľvek nespokojný, má právo bojovať o to, aby sa mal lepšie, veď o tom je demokracia. A netýka sa to len financií, ale aj spol. statusu, pracovných podmienok apod.
Úbohé je navážať sa do ľudí, ktorých vôbec nepoznáš a ešte úbohejšie je spomínať ich rodinu. Došli ti logické argumenty, že sa uchyľuješ k takémuto primitivizmu? A stráášne by ma zaujímalo, ako to myslíš s tým tvojím nickom... No kiežby k tomu raz prišlo!

celasapremenim
10. feb 2016

@jajka257 si ucitelka, ked sa ti ziaci zdoveria, ze maju problem s dalsou ucitelkou, mala by si to riesit v ramci praci aj ty, nie spravit to, ze nech si ucitelia riesia
tie dalsie vety vobec nechapem kam s tym mieris, ale ani to nepotrebujem
mne sa nepaci, ako si sa k tym detom zachovala, ak si ucitelka
ale vidim, ze si s tym sposobom spokojna, dobre pre teba, ale nie pre deti, ktore ucis
ako mozes byt taka spokojna, ked vies, ze si tym detom vlastne nepomohla a je to v tvojich moznostiach, pohovorit si s kolegynou? :D asi to nevies

celasapremenim
10. feb 2016

@luciaminarechova tvoj prispevok som si ani cely neprecitala, lebo zacinas velmi zle 🙂 ale zdravim ta, mozem si prispievat KAM CHCEM :D

celasapremenim
10. feb 2016

@jajka257 na pedagogickej ta nenaucili, ze nemas oznavat? :D:D:D:D ja som tam nechodila, mozem sa tvarit, ze o tom neviem, ale ty by si s tak hvieznymi rodicmi a skolou mala byt vzor komunikacie

zena, ked je na materskej, tak automaticky jej praca nic neprinasala? takze ked sa rozhodnes mat deti, tak vtedy, ked ti praca nic nedava? prosim ta, chod sa niekam liecit :D

luciaminarechova
10. feb 2016

@celasapremenim Škoda, nebudem môcť zaspať! Musím si ísť po vreckovku.

celasapremenim
10. feb 2016

@luciaminarechova utri si to do rukava, ako to robis vzdy :D

celasapremenim
10. feb 2016

oznacovat 🙂

luciaminarechova
10. feb 2016

@celasapremenim Vieš, čo je to karma? Učiteľky fuj? Fajn, tak edukuj potomkov doma, lebo by ti tie fuj učiteľky mohli deti pokaziť. To by bola velikánska škoda!

luciaminarechova
10. feb 2016

@celasapremenim Si dobrá! Ideš, ukáž sa ešte!

celasapremenim
10. feb 2016

@luciaminarechova nase ucitelky su ingeligentne zeny, vy ste sa tu zisli uplne mimo a hanba, ze ste ucitelky, ak ste, podla toho co pisete, sila

jajka257
10. feb 2016

@celasapremenim nauc sa citat a cibri si pamat, ja nemam pedagogicku, mam dve fakulty, prirodovedecku a fakultu matematiky, fyziky a informatiky, obe UK Bratislava...a liecit sa chod ty, lebo si asi genialna aj mas genialny genofond a mojich rodicov nespominaj....som velmi citliva, pretoze to boli ludia s velkym L....a co ja robim pre cudzie deti, to ty nerobis mozno ani pre tie svoje.....