Štrajk učiteľov - postrehy, názory
Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.
Za to inteligentná a rozhladena som chcela dať smajlíka. Zabudla som, ale ja si to o sebe vážne myslím 😉
@moni73 presnr
@moni73 chapem co pises... ja som ale napr. Chemiu a fyziku milovala uz na zs a odkedy viem citat som velky knihomol - moj otec tiez knihy miluje - takze som mala toho strasne vela doma na citanie - teoriu relativity som prvykrat citala v 7mich rokoch, o velkom tresku v 8mich... nie zeby som tomu rozumela ale snazila som sa to pochopit 🙂 mala som obdobie kedy som chcela byt genetickiu a vtedy som sa crtala v biologii a opaet chemii... zaujem o dejiny som zdedila po otcovi a podporili ho aj moji perfekni ucitelia. .. cize ja za seba - od vs som uz nemala tolko casu venovat sa svojim zaujmom - dohanam to len ludmi ktorymi sa snazim obklopovat a mam stastie ze sa k takymto ludom mozem dostavat - milujem hostit ludi a s muzom si zamerne pozyvame ludi zaujimavych - cestovatelov, politikov, umelcov, rodicov inych deti zo skoly mojich deti, fararov etc.... mnohi su aj nasimi kamaratmi ... osobne ale vidim ze vdaka tomu co som v detstve naakumylovala a natom cely zivot stavala v tychto rozhovoroch casto pouzivam...
Ja sa mam stale co ucit a zaroven ucenie povazujem za moju hlavnu motivaciu - v praci, v osobnom zivote... lasku k uceniu mi ale okrem rodicov vstepili hlavne ucitelia... ja asi nemam obdobie o ktorom by som mohla napisat ze mi nic nedalo - vzdy som sa snazila najst nieco co ma posunie dalej - ak to nebol content predmetu, tak sposob vyucby, ak sme mali otrasneho ucitela, ucila som sa ako vychadzat s takymto typom ludi etc.
Ja som v nelinkinej teme spominala ze ja aj vzdelavaniu mojich deti prikladam velky vyznam - chcem aby mali kladny vztah k uceniu ako aj zivotu a ucitelia ich v tomto veku formuju najmenej rovnakou mierou ako ja
@moni73 či potrebujem byť úspešná? Kto nepotrebuje? Resp. kto nechce aby to čo robí malo aj uspech,nejaky vyznam a bolo uzitočné? Su oblasti v mojom zivote kde ma moj uspech zenie vpred ako pozitívna motivácia. Nevidim na tom nič zlé...ja potrebujem mať nejake ciele, zaujmy, niečo čo ma bavi lebo chcem, nie musim. Spokojnost je relativny pojem. V zasade sa povazujem za spokojneho človeka, ktory ma ešte iste osobne ciele, ktore ked si splni, tak to bude fajn a ked nie tak svet sa nezruti.
@nelinka2009 ja si z toho nič nerobím, napísala som tu svoju mienku na našu ZS a poniektoré si to zobrali osobne🙂ja nemám problém si zaplatiť alebo nájsť si doučujúceho no v prvom rade by to mali vysvetliť na hodine a nie že učitel pozrie na tých šikovnejších a už to vie celá trieda, alebo chýba na hodinách lebo sa vzdeláva , a tie potom supluje iný učitel pravdaže taký ktorý vie po anglicky asi menej ako žiaci a potom hop a ide sa písať písomka.Ja si tu nepresadzujem svoj názor ani nevyzdvihujem starú gardu(už ani neviem kto tu dal toto pomenovanie naším starým učitelom a prischlo mne🙂) Ak som niekoho urazila tak pardon,ale kto si prečíta uplne moje prvé komentáre tak som tu hlavne chcela pochváliť súčasných učitelov ktorý učia mojho syna, nemajú problém s dodatočným vysvetleným 🙂 A temá krúžky je pre mňa uzavretá ja ich už nepotrebujem a jedno viem určite kde dám dcéru, určite nie u nás , ale tam kde učia a neštrajkujú. Všetky moje komentáre sa tu akosi pomotali a každý si vybral len to čo si zrovna prečítal🙂 je to smiešne ako sa rýchlo dostane človek na pranier za to že si troška posťažuje. A to som teraz zvedavá čo sa tu zas popíše na margo mojej odpovete tebe, čo bude komu zase prekážať🙂
@kamatopo klobuk dole za odvahu... Mne prepieranie nevadi... Skor sa na tejto diskusii dost bavim... A vyjadrenia niektorych ucitelov... Tiez uz mam vybranu skolu, na ktorej sa nestrajkuje a ucitelia su tam spokojni...
@nelinka2009
fakt ? a prezradis nam teda, prosim, ktora je to ta idealna skola v BA?
inak len tak na okraj, v r. 2013 sa nestrajkovalo na mnohych skolach, kde sa teraz 2016 hej, tak len ze ci aj s tym pocitas, ze svet sa vyvija a obcas sa nieco aj zmenit moze, rovnako spokojni ucitelia sa napr. po vymene riaditela mozu zo dna na den znespokojnit 😎
@margarita tato nepatri pod slov. ministerstvo... Tak a teraz premyslajte slecny... Ucitelka, ktora u nas pracovala na statnej skole 20 rokiv odisla tam a tvrdi, ze lepsie rozhodnutie nikdy nespravila... Radsej nenapisem, nemam chut a ani cas na vase dalsie mudre poznamky
@nelinka2009
ja uz asi 12 rokov nie som slecna, ale vdaka za kompliment 😉
mrzi ma, ze som stracala cas a asi v 3 diskusiach Ti odpovedala na otazky, slusne sa spytam, slusne ma odpises, ok, tak ale potom si nezakladaj temy ze chces poradit skolu a Tvoj finalny vyber sa tu zdrahas zverejnit.
ok, u Teba ma uz asi fakt nic neprekvapi...
myslim, ze ked napisem, ze na Teba nebudem uz reagovat, tak tiez lepsie rozhodnutie uz nikdy v zivote nespravim
😀 😀 😀
btw, aj ja som kedysi odisla zo statnej skoly do sukromnej, ale to v zivote neuhadnes, ze do ktorej
😀 😀
@nelinka2009 aká je to škola napíš IP.
@moni73
mne teda Nelinkina jasna vobec nie je, lebo v galaxii, kde sa momentalne vyskytujeme, osobne ja taku, co by splnala vsetky jej poziadavky, urcite nepoznam.
a Narnia to nie je 😎 hoci aj tam ma pred par rokmi volali, mam tam zopar kamosiek,
a celkom mi ta skola sedi,
ale ja som momentalne zamestnana na skole sukromnej vysokej.
No vratit sa tam nechystam, jednak mi zrusili predmet 😀 a de facto aj pracovne miesto.
Holt, malokto uz dnes chce predmet, kde treba aj pracu pisat, aj testom prejst, aj ustnou skuskou a este aj prezentovat pracu bez citania z papiera... sak titul je dnes skoro zadarmo uz, bohuzial.
😔
Ja by som sa, keď sme už pri tých školách, rada spýtala koho deti chodia do spadovej zš?
@moni73
moje zatial len jedno, ale planujem tam dat vsetky 4 😀 minimalne prvy stupen urcite, druhy este zvazim, ci osemrocny gympel alebo nie, ale som naklonena aj nechat na zakladke. je tu dobra komunita, kolektiv, aj spoluziaci co sa od skolky poznaju, a to pre mna vela robi.
a ... az do vcera strajkovali 😀 😀 😀 s nasou podporou.
@moni73
ako kde, ale mam aj kolegov na statnych vyskach nielen tu v BA,a uroven studentov klesa z roka na rok aj podla nich.
je to aj tym, ze dnes maturitu maju aj taki, co kedysi by ich v druhaku vyliali, ale normativ su prachy na hlavu, tak nechame skoncit aj polodebila, sak ked je debil, v praci mu to zrataju...
😝
ta klesajuca uroven je ale aj vdaka dostupnosti stipendii a vymennych pobytov dnes, sikovny student dnes moze na pozicku skoncit aj Oxford, Cambridge, Yalle atd., takze tam odchadzaju mozgy, ti este trosku ambicioznejsi tiez idu aspon do Nemecka alebo Ciech studovat, ti sikovni robia 3 vysky naraz na svk, a cely ten zvysok prijmu bez prijimaciek niekam ... a tak to tam potom aj vyzera...
@nelinka2009 kazda skola musi dat ziadost na MS o zaradenie skoly do siete skol.
Ak das dieta do skoly mimo SR, bude dieta musiet robit vyrovnavacie skusky minimalne zo slovenciny a dejepisu, takze budes sa s nim musiet doma ucit.
@nelinka2009 bajkalska? to je dobra zs aj gympel
ak nahodou do rakuska, ak si z ba, tak sa neboj, vyrovnavacky, to nie je vobec problem, velmi sa mi paci system vyucby v rakuskych zs
@jajka257 co vysvetlujes v tych prispevkoch, ako si teda riesila, tak uplne prvy prispevok o tomto, na ktory som zareagovala, mas o tom, ze ziaci sa ti na nu stazovali a ty si si povedala, ze nech si to riesia rodicia, vies, toto je otocka o 180 stupnov, co vysvetlujes dalej, ako uplne iny pribeh, ale tak ak to tak bolo, tak tak si predstavujem, zeby sa spravna ucitelka mala zachovat
a neboj, viem velmi dobre, ako sa vedia dobre pomutit vody v kolektive, kto pracuje, ten vie
@moni73 moje teda nie, do nasej spadovky by som nedala ani domaceho skrecka :D:D:D:D tak je tam zle
@celasapremenim
Bajkalska je super, to hej, ale tam robia deti dost vela uloh, projektov atd. ucitelia ucia deti diskutovat a argumentovat a samostatne mysliet, takze to pochybujem ze by podla prispevkov tu vo fore pre jej dceru vyhovovalo...ale to len moj osobny nazor 😉

@dai tiež mám rada debaty s rôznorodých ľuďmi. Ako som ale písala, ja mam pocit, že zrovna pri takýchto debatách sa nechávam viac viesť intuíciou a zazitymi vecami... Moja základná chémia mi určite nestačí.na vedenie nejakej odbornej diskusie. Napriek tomu si o sebe neskromne myslím, že som pomerne inteligentná a rozhladena. To, že mi chýba angličtina je jednoznačné a veľké mínus, ďalej mám deficit v cudzích slovách, ktoré ale úprimne nemám rada. Ďalej si myslím, že prax ti dá veľmi veľa, lepšie a rýchlejšie ako teoretická výučba. A keby som mala more času? Veľmi rada by som vyspovedala rôznych duchovných, sedela tak mesiac pri onkológovi, povedala si s astronomom, určite s rôznymi konspiratormi a v neposlednom rade aj s politikmi. Nechcem sa to učiť, ja to chcem zažiť. Neviem, či je zrozumiteľne čo som vlastne chcela povedať. Asi to, že človek je fakt od prírody zvedavý a dychtivy po poznaní.
Píšem jak hotentot😊, ale stále som len na mobile, nevidím príspevok, na ktorý odpovedám,...