Štrajk učiteľov - postrehy, názory
Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.
@zuzana76 to nieje to iste...
@cicimon a vela nauci... Napr. nieco, co nebude ovladat tristvrte slovenska...
@zuzana76 ja sa predsa nejdem hádať. Overila som si to, je to mužské. Ak by som vedela, že rod je mužský, tak mi je jasný vzor. Ja som ale tapala (vlastne netapala, ja som bola presvedčená, že rod je ženský). Mne sa jedná o určenie rodu. Ako na to? Odkiaľ viem, že soľ, pištoľ, dlaň, moc je ženského a moč je mužského? Len pocitovo? Potom ma intuícia v slove žaluď sklamala.
@nelinka2009 a co konkretne nebude vediet mnoho slovakov? Myslis bulharcinu? Alebo?
@jajka257 mysliet inak ako Slovaci
@nelinka2009 tak pri hladani prace jej ta bulharcina urcite pomoze
@nelinka2009 hmmmm, no mentalita slovakov a jej osvojenie pri hladani prace na Slovensku je skor vyhra ako prehra. Lebo drviva vacsina zamestnavatelov ma slovenske myslenie 🙂 🙂 🙂
@jajka257 nuz,budes sa cudovat, orientujem sa...obaja moji rodicia a obaja moji svokrovci cely zivot ucili na 2.st.ZS...ak sa stalo jednemu z nich,ze potreboval odist o nieco skor zo zdravotnych pricin,nikdy by ich nikto neposielal po nejaku ospravedlnenku,pretoze inokedy sa to moze stat kolegovi. Za predpokladu,ze to niekto nerobi opakovane( je pravda,ze menzes je á mesiac...).
opakovane som tu pisala,ze ucitel si zasluzi aj vyssi plat aj patricne postavenie. avsak,ak tu diskutujem s tym,ze som pracovnik roka,ktory cez den chuda ani kavu nemoze vypit, v skole nemoze koncit o 13 hod a doma sa tiez vlastne musi este doneviem kedy pripravovat na dalsi den,tak potom je prinajmensom zvlastne,ze tu denne vysedava na pc a vcera od 13 hod...a argumenty su trocha prehladne
@betina13tvoji rodicia robili za komunizmu, nie v tejto dobe. Ani nemas potuchy, aky ja mam menzes, ake je prvy den, a nemam ho pravidelny. Z minuleho roka som vymeskala na doktora so sebou az dva dni, ziadna pn, tak ako roky pred tym. Ty mi nemoralizuj o tom, ze zamestnanec roka, ak niekto napise, co robi dennodenne a raz je to inac, lebo sa uhniezdil na gauci a snazil sa nehybat a zit, tak to nie je priehladne. Ale ty asi vies najlepsie ako to funguje, lebo tvoji rodicia. ..nuz tak mas pravdu, podla hesla ty mas pravdu, ja mam pokoj ....a k tym ze ja raz kolegovi potom on mne, moze platit mozne niekde v obchode, ale nie v skolstve .....
@moni73 moni, ja som na to cumela uz predtym, co pises, to si sa kde s tym stretla, ze to ma byt zensky rod akoze :D
@betina13 jaj a este jedna vec, ani dnes som tu kavu nestihla, ja sprosta som pocas volnej hodiny pomahala kolegyni s etostovanim 🙂 🙂 🙂 a vcera som napriek problemom stihla miesto kavy vyriesit pracovne zosity na monitor pre decka, ale neeee ja som ta, co nic nerobi....🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Žaluď je mužského rodu, vzor stroj