icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

celasapremenim
16. feb 2016

@denisic no neviem teda kde zijes, ale beru sa do uvahy, konkretne sa boduju znamky pri prijimani na gymnazia a nie je to zanedbatelne, vid gamca, vid gjh, kriteria pre prjimanie, vid tomasikova, ta to ma asi najhorsie, co sledujem, lebo robia sita aj takymto sposobom, nakolko je tam pretlak zaujemcov
a tlak na znamky nerobim a nepoznam rodica, co take veci robi, ale asi poznas viac rodicov
a na vsetko pozeras zo svojho uhla, co mi je ale jedno, nevybehnem kvoli tomu na teba
som rada, akych mame ucitelov my

celasapremenim
16. feb 2016

@denisic uf, hento dlhe, to je .....v kazdom pripade si sa obesila na slovo frustracia a to sa mi nechce
nie som psychiater

celasapremenim
16. feb 2016

naroky na ziakov: podla mna vseobecne system vyucby je zly, asi treba zacat s vyucbou na tej pedagogickej, nech to viete ucit konecne
lebo na pedagogickej zastal cas a nie kazdy ma na to, aby sa samodostudoval a zaujimal o svoju profesiu

nelinka2009
16. feb 2016

@celasapremenim dnes som sa presvefvila o inovativnosti naseho skolstva... Vsade okolo je to standard... Ale som sa na rodicku zasmiala... Mydlim, ze moz ucit prvacikov bez diplomu a kreditov...ako metoda sfumato to je zazrak na svk a predstavte si, ze uzcteraz aj tie deti chapu co to vladtne citaju... Ako fakt statne skoly to je narez

simca06022011
16. feb 2016

@denisic to je v celej spolocnosti tak, ludia na seba utocia miesto toho aby vyriesili nieco.. akurat sme to dnes riesili... ludia su zahladeni do seba, vsetko zlahcovat sebe a svojim najblizsim a na ostanych sa malokedy berie ohlad... fakt k tulavemu psovi sa spravaju niekedy lepsie ako k ludom, ci uz nizsie postavenim, alebo ucitelom/lekarom aj naopak... lebo co das sa ti vrati... ak je lekar drzi, dostane to od pacientov spat... ak rodic sa sprava k ucitelovi ako hulvat, dostanu to spat deti, resp. deti sa spravaju rovnako a dookola... ja mam nevlastnu mamu a ta BOLA ucitelka, bavilo ju to... robila to rada. prestala ked jej jeden otecko podnikatel vrazil jednu v kabinete lebo si dovolila dat 5 hlupacikovi synacikovi (a opravnene). CIze to je realita... aj to ze uz od skolky rodicia hladia iba na seba, co mojmu dietatu, co nam, zadarmo... za co platit.. ale ked ntreba ruku prilozit k dielu tak skutek utek... ja sa necudujem ucitelkam, ze su niekedy nervozne, nemaju naladu ani cas... a nezavidim im ani to obdobie kedy "neucia" a vraj " prazdninuju"... ano su ucitelia ktorych by mali hned vyhodit (napr. na nemenovanej univerzite vyucujuci viac robia svoj biznis na ukor studentov, neracia chodit na prednasky, terminy zrusia a ani nedaju vediet a pod. alebo taky co ani nevedia o com rozpravaju a nezaujima ich nic, pripadne starsie vyucujuce uciace prakticke veci, ale s 20 rocnym oneskorenim :D teda upne mimo prax), aby som nebola nespravodliva :D

celasapremenim
16. feb 2016

@simca06022011 fuha, tak to je sila, co si dovolil

moni73
16. feb 2016

Pre učiteľov: nechcem, aby mala dcéra dobre známky, nechcem ani aby mala zlé. Jediné čo chcem je, aby VEDELA.

denisic
16. feb 2016

@celasapremenim Kopec ucitelov nechodilo na pedagogicku, ani ja nie!!! Fakulty su aj matematicko-fyzikalne, prirodovedne a filozoficke. A to, ci niekto uci dobre alebo nie, je na posudeni kompetentnych. No a nastastie, ze nie si psychiater, lebo clovek ako ty by to robit nemohol, s tymi tvojimi urazkami a pozastavenymi komentarmi, ktore hovoria same za seba. A to ze je system zly, na to chce upozornit prave strajk, ktory TY nepodporujes🙂 A obesit sa chod ty, ak sa ti ZIADA, ja mam zivot RADA. No a frustrovana nie som, len ma vytaca slovo, frustrovane deti - chudatka su tie deti naozaj dnes.

nelinka2009
16. feb 2016

@moni73 tazky oriesok v tejto krajine... Tu maju vsetci diplom a nikto nevie...

celasapremenim
16. feb 2016

@nelinka2009 ja chcem, aby ucitelia lepsie zarabali, aby mali velmi kvalitne vzdelanie a aby stretavali len konstruktivnej komunikacie schopnych rodicov
lenze to je len utopia
tak ako je utopia, presne taka, ako ze nase deti budu ucit cely zivot iba schopni ucitelia
a viete co je dobre v hodnoteni? adresnost, hodnotit vyssimi mzdami len ucitelov, co su skutocne erudovani, maju prirodzenu autoritu a vedia ucit bez ponizovania
no a samozrejme dal by sa tam vytvorit taky hodnotiaci system ako brno
a nie ze tu mame tabulecku
a ci je to ucitelka, co sa fakt snazi a robi to s laskou
alebo ina ucitelka, kazda rovnako
takto to nefunguje ani v inej praci, tak preco ma v skolach

nelinka2009
16. feb 2016

@denisic aalleelluujjaa

nelinka2009
16. feb 2016

@celasapremenim to sfumato to je to co ucia na pedagogike? Mne staci ak mi daju diplom... Nemusim studovat prisla som na to sama...

denisic
16. feb 2016

@celasapremenim To, co si on dovolil fyzicky, si ti tu dovolujes opakovane verbalne. Nazvala si tu ucitelov kadejako, tak nerob zo seba anjelika.

celasapremenim
16. feb 2016

@denisic
no, veru, su aj ucitelia, ktori si zaslusia vselijake oznacenia, ...ak si sa v tom nasla, tak co na to povedat zejooo
anjelika zo seba nezvyknem robit, ak ta stvem, tak co uz, je mi to skutocne jedno
ale ani sa tvarit, ze vsetko je ok nebudem
lebo nie je, ani v tom skolstve

teba by napadlo ist ucitela udriet do kabinetu, kebyze mas s nim problem? 🙂)))

sonula
16. feb 2016

@dai 2 a ucim sa dalsi.
A tak, v tom parlamente sa to uz lepsi s jazykovymi schopnostami. Dokonca mame prezidenta, ktory ovlada nielen anglicky jazyk, ale to co povie, aj dava zmysel🙂

nelinka2009
16. feb 2016

@celasapremenim napadlo, ale drzim sa ... 🙂

celasapremenim
16. feb 2016

@denisic vytaca ta, chudiatka...pozeram hm, teba vytacaju asi tie deti tak nejak celkovo uz
ty mas asi nejaky psychicky problem, kde ja pisem, ze sa mas ist obesit? ....co to trepes
chod ty radsej robit niekam do ticha do kancla
s tym svojim pedagogickym minimom

nelinka2009
16. feb 2016

@sonula tak vie aj po slovensky... Super konecne niekto, kto budevroxumuet hlasu ludu...

denisic
16. feb 2016

@celasapremenim Tak ako vsade medzi ludmi aj medzi ucitelmi su kadejaki - rovnako aj medzi diskutujucimi. Neurobim ti radost a nenasla som sa medzi nimi, ale kedze som trochu jesitna, trapi ma to za ostatnych. Mozno to aki su urobil z nich system, ktory tu vladne a scasti aj rodicia deti. Nikto sa netvari, ze je tu vsetko o.k., preto sa strajkuje. Strajk je predsa vyjadrenim nespokojnosti. Hlavne, ze u teba je vsetko o.k., pani dokonala.

sonula
16. feb 2016

@celasapremenim dobre napisane.
Tiez cele financovanie skolstva je mizerne. Nie je to tak davno co bola velka kauza ohladom Planete vedomosti. Predrazene obstaravania su v kazdom rezorte. Pochybny obsah ucebnic, malo novy ucebnic, vybavenie. Vsetko je hrozne zastarane, od ucebnych osnov az po pomocky.

celasapremenim
16. feb 2016

@denisic strajkujete kvoli financiam
podporujem strajk vsetkych normalnych, laskavych ucitelov, co maju radi svoju profesiu a hlavne deti, ktore ucia, takze tvoj nie

celasapremenim
16. feb 2016

@sonula si to niekde pozriem tu kauzu, lebo ja uz tak cielene prehliadam tieto veci, nakolko aj tak s tym nikto kompetentny nic neurobi a strajky v tejto republike su na dve veci....mrzi ma to, ze sa to deje, potom na nic nie su peniaze z rozpoctu

sonula
16. feb 2016

@celasapremenim Je to uz par rokov, Mojzis ju vtedy odhalil a riesil aj na strane ministerstva aj na strane ucitelov. Islo hlavne o to, ze stat vypisal obstaravanie na nieco, co uz bolo vyrobene a dobre. Obsah mala uplne v moci firma, ktora to mala pre skolstvo dodavat a bolo to plne faktografickych chyb.

denisic
16. feb 2016

@celasapremenim Deti nie su stredobodom vesmiru a spolocnosti. Ak by sme ich len hyckali, vsetko by sa nam vratilo neskor v ovela horsom zneni. To ci mam psychicky problem, posudi snad psychiater a ty nim nie si ako tvrdis. A kam mam ist robit, to rozhodnem nastastie sama. V skolstve som spokojna, nemienim odtial odchadzat. Len podorujem zlepsenie podmienok a sprisnenie kriterii voci detom a niekedy aj drzym rodicom. Reagujem na to, co tu pisu ostatni a co mi hovoria kolegovia. Ja som nastastie ziadny vaznejsi problem s rodicom nemala, aj preto robim vychovneho poradcu. Vystudovala som filofovicku (dva cudzie jazyky) a aj psychologiu naraz, takze s tym minimom si prestrelila.

zuzana76
16. feb 2016

@celasapremenim vidíš a my co sme zameraní na jazyky, tak zase si myslíme to isté o ľuďoch čo sú zameraní čisto matematicky a logicky, že akí suchari to sú, ja zbožňujem študovať cudzie jazyky a myslím si, že to človeka veľmi obohacuje

denisic
16. feb 2016

@celasapremenim Ja svoju profesiu rada mam, aj som laskava ku svojim ziakom (aj ked priznam, ze k tebe nie, vladne tu voci tebe urcita antipatia vzhladom na tvoje predosle vyjadrenia, ironie a podobne). Ak chces nejakych svedkov, kludne ti mozu moji ziaci napisat, nebude im to robit problem. Vyhrala som na skole jedno z 3 miest najlepsich ucitelov. Smola, co?

denisic
16. feb 2016

Ked to tu tak zhrniem, tak je nazor rodicov nasledovny: "Nech sa vam dari, ucitelia! Ale nie zas moc. To by sme nerozdýchali. Veď keď sa nemáme dobre my, prečo vy?"

celasapremenim
16. feb 2016

@denisic nie nie v poho, nie si na sude
ten prispevok pred tymto, co si zadala, tak to snad nie :}}}}}
skor nech sa vam dari ucitelia, presne podla vasich zasluch v skolstve

celasapremenim
16. feb 2016

@zuzana76 inak ano, matematici, ak je to uplne cisto, tak to je zase ina trieda :D:D:D:D mame v praci par takych a uz sme si zvykli :D museli sme

celasapremenim
16. feb 2016

zasluh :D:D:D:D:D toz