icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

mijo53
16. feb 2016

@dai
keby som ja napísala o svojej práci, tlakoch, využívaní pracovného času, hodnoteniach, výkonoch ap. , tak by to bol bestseller, ty nemáš poňatia, čo som ja zažila v práci, moju knihu by si hltala, aj platy v mojej firme boli iné, ako učiteľské a preto im držím palce, lebo ich platy sú žobračenky, a im som do veľkej miery vďačná, za to čo ma naučili, zvyšok som sa doučila sama, alebo cez rôzne školiace agentúry a odpoviem ti ešte raz na tvoje otázky, zažila si reálne pracovný tlak? á n o, robila si niekedy na výkon? á n o, bola si niekedy zaň hodnotená? á n o a naša firma bola v týchto "vymoženostiach" ako sú tlak, hodnotenie, výkon, koučing ap. vždy medzi prvými a toto čo som ja už prežila v práci, teba možno ešte len čaká

mijo53
16. feb 2016

@dai ja nie som učiteľka

dai
16. feb 2016

@mijo53 tak nejak som presne takyto prispevok od teba cakala... co uz... kludne posharuj do ip ak sa tu bojis co si to pre koho robila genialne a co mna este caka🙂
a potom sa skus mozno vratit k mojim prvym prispevkom v tejto teme a skus citat s porozumenim... pekny vecer

mijo53
16. feb 2016

@dai ty tiež nepíšeš kde robíš, ale myslím si, lebo som čítala tvoje príspevky s porozumením, ja sa s tebou nechcem škriepiť, ale toto všetko som zažila

luciaminarechova
16. feb 2016

Dovarené, upratané, pôjdem ešte dať nejaký ten odstavec k atestačnej práci, no a že sem nakuknem.
Nové nič, stále to isté a dookola... Ženy superženy, čo na rozdiel od nás/odo mňa frčia na plný výkon, štrajk učiteľov síce podporujú, no učiteľov, ich názory a skúsenosti zhadzujú. Jaj, keby som ja bola taká super, nemusela som byť iba učiteľka.
Už sa to tu aj tak celkom pekne zamotalo. Stačilo zostať pri tom podporujem či nepodporujem.
Dai, ak si myslela mňa, nie som pani. Absolútne nič o mne nevieš, nepoznáš ma, tak ma nesúď! Ja tu tiež nikoho nesúdim, neriešim nikoho prácu, to vy tu stále vyťahujete nejakú 13-tu hodinu či 15-tu, prázdniny, dovolenky. Mimochodom, ja som nikdy nemala vo zvyku tak presne sledovať čas svojho odchodu z práce ako vy tu. Zvláštne. 😖 Ak sa vám to tak páči, choďte učiť, čakajú len na vás, zmeňte školstvo v prospech spoločnosti, využite svoje ďalekosiahle vedomosti a ukážte nám, ako máme vlastne učiť. Ja osobne mám plné zuby týchto premúdrelých rečí.
Mám svoj názor, za ktorým si stojím. Ak ho niekto nechápe alebo odmieta, je mi to jedno, nie je to moja vec.
Ktosi to tu spomenul... Je rozdiel učiť na základnej a na strednej.

dai
16. feb 2016

@luciaminarechova vidis... ja som teraz dopracovala, tiez nam navarene aj upratane🙂 som holt superzena🙂 dobru noc... budem rada ak mna uz ty konkretne oslovovat nebudes - nazor sme si vytvorili ( ty o mne tiez napriek tomu ze ma nepoznas a opaet necitas 🙂 ) takze asi aj staci... ak dovolis ja budem nadalej podporovat tu rozhladenejsiu cast ucitelkv a skolske reformy😉 dobru

celasapremenim
17. feb 2016

ucitelky, co ste tu, ktora z vas ma skusenosti s takymi zaciatocnickymi pubertakmi?

smidka2279
17. feb 2016

niekto mi tu navrhol,že som sa mala stať učiteľkou,ak mám taký a taký názor,ved vám tiež nikto nebráni hľadať si inú prácu,ked ste nespokojné,nemusíte učiť

horana
autor
17. feb 2016

No je trochu usmevne sa dotahovat kto je dlhsie po pol noci hore a davat to do priamej suvislosti s pracovnym nasadenim.
Ziadna nedokaze ze to nie je len preto ze neblouma v noci, ci nema problemy s nespavosotou, alebo rano neskor vstava, alebo ci je hore ojedinele.
Ja chodim spat skor ako o pol noci a ked aj som niekedy tak dlho hore, tak nie na nete, dlhodobo by som vsak toto nezvladla, rano vstavam o 5tej a menej nez 5h denne spanku pravdilne sa po case podpise. Musim dbat na svoje zdravie a nim na zabezpecenie rodiny, preto machrovat ze tu niekto spi 4-5 hodin je skor nezodpovedne a kvoli ziadnej praci ak je to vobec pravda, sa to neoplati, nakolko presne takych ludi potom slahne v 50tke alebo "z cisteho neba" nastupia ine zdravotne problemy (ake prekvapive - ironia) a co potom s rodinou, ze ano. Takych vyhoretych, znicenych je mnoho. Len potom uz je neskoro ked sa spamataju. Je to vsak vizitka skor neschopnosti vlastneho casoveho manazmentu, neschopnosti oddelit podstatne od nespodstatneho, takze nic cim by sa bolo treba pysit.

Okrem toho, "kancelarska krysa" (sama sa medzi ne pocitam, nech uz akokolvek honosne znie presny nazov funkcie) ma sice navaly prace, ale nik ma nepresvedci, uz som si presla co to aj v narocnych firmach, ze aj toho casu na net a vobec vpracovnej dobe co to vybavi a pod. Nie, nie je to flakarina, ale ucitelka toto tazko moze. Kym ma vyucko, nevisi na nete, nevybavi, neodskoci. Cize ja napr. som proti povysenemu tonu na ucitelky, ano, aj oni si prirodzene uleju co muzu, ale to aj neucitelske profesie, uc. maju niekde pridane (dovolenky), niekde ubrate.
Je to kazdeho vec, kde sa rozhodne pracovat, a kto zavidi ucitelom, mal by to ist automaticky robit, ked to mysli uprimne. Ked to nemysli uprimne, a len sa navaza, asi si je velmi dobre vedomy ze aj on(a) ma za usami. Sa tu nehrajme my neucitelia na bohvieke nasadenie zas v porovnani s nimi. Kazde je len do ineho smeru posunute. A kazdy vidi chyby len na tej druhej strane.
Kazdopadne napr. mne nik nemusi vysvetlovat co obnasa 10 -12 hod bars v praci, isto to nie je kontinualne intelektualne nsadanie, to mozte viete komu rozpravat, to totiz ani superzena nema sancu zvladnut, len sa na to radi hrame niekedy 😠

horana
autor
17. feb 2016

@smidka2279 Ja som to nebola, kto to navrhoval, a ani nepoznam presny suvis diskusie, nebudem dohladavat, len ono zas je mne prijde normalne vyzvat toho kto sa navaza, nech si to skusi. Ked sa nahodou ucitelka nenavaza do "inych" profesii, a len sa brani, preco by to mala ona skusat? Ona si uvedomuje co je inde. Len ti inde akosi nevidia...nechcu vidiet...ono podla mna aj vidia, len si nechcu pripustit.
To ze je podla mna chory narod, ktory znevazuje pracu ucitelov len preto ze aj medzi nimi (ake prekvapenie, ze je to prakticky v kazdej jednej profesii 😝 ) su aj nekvalitni ludia, flakaci a nekompetentni, co by tam nemali byt. Ja som im drzala palce preto ze chcem zit v krajine kde ucitel je status (pretoze len to je vizitka krajiny hlasiacej sa k vzdelanosti) a k statusu, ci sa nam to paci ci nie patri aj plat. Ked tam budu dobre platy, bude vacsia konkurekcia. To je prosty zakon. Casom sa to vytriedi. Aj podla vysky platov v spolocnsti vidno koho si spolocnost vazi - a ono to podla toho potom aj cela vyzera.

dasa10
17. feb 2016

Ako si koho spoločnosť váži.... ? No je to na dlhe lakte. Treba si zobrat vojakov / policajtov / požarnikov a ich platy so stredoškolským vzdelaním ku platu VŠ vzdelaného učiteľa.

Nechcem hodnotiť náročnosť a význam prace učiteľa v porovnaní s inými profesiami. Len mi pride fakt TRAPNE hodnotiť fyzicku narocnost a poronavať to s prácou robotíkov vo výrobe.
Aj keď platovo tam až taky rozdiel nie je , dokonca ta vyroba to ma aj navrch 😎

Keď pride učiteľ do banky s tym, že si chce zobrať uver na bývanie - len na neho pozrú, že kde to preboha pracuje, že tak malo zaraba ? Tak toto nie je normalne ! a toto vlada ide riešiť ďalšími žobračenkami v podobe lacnych bytov pre chudobnych ucitelov.

Takto ich stavia do akejsi sociálnej odkazanosti na štát. Ked pride do banky vojak tak na neho sa usmeju a ponuknnu mu ešte aj vyhodnu urokovu sadzbu.
A to su obaja zamestnci štatu /verejnej služby.

Poznam učiteľov,ktory ked o 14,00 hod skončia, idu povykladať do skladu alebo sa postavia na 4 hodinu ku pasu s učnovkarmi. Pracuju aj 12 hodin denne, len aby uživili rodinu.
Potom poznam takých, ktorý si zasadnu na žiaka majetných rodičov a ked dieťa prepada akože navrhnu doucovanie - samozrjme za odplatu . Však OK. Aj toto je normalne len či je to moralne. ...
Ale v tejto republike to už tak chodi, čim sprostejší, tým drzejší kričia a tí vzdelanejší tu už buď nie sú alebo sú posraní ticho.

bmuller
17. feb 2016

@m.i.r.i ".a ja tiez ucitelom doprajem vyssie platy, ale nemozem si pomoct, maju luxus ako malokto..."
no dovolim si tvrdit, ze ani nie (ale vseobecne - neda sa posudit, kto ma "lepsiu"robotu)... casovo to mozno vyzera luxusne, ale ak napriklad ucis nejaky "vykladaci predmet" (dejepis, zemepis, biologia...), tak musis 5-6 hodin denne dost vela sustavne rozpravat, k tomu treba priratat po prichode domov robenie priprav na dalsi den, opravovanie pisomiek, atd.
ale veru, nie vsetci ucitelia ucia milych malych ziacikov dychtivych po vedomostiach... vykladat o historii ci lieterature bande pubertalnych osmakov-deviatakov, ktorych to absolutne nezaujima a myslia len na to, ako by sa "zabavili"... tak taky luxus doprajem len statocnym 😠

spuntikmathiasko
17. feb 2016

@dasa10 ano toto smutne je a este smutnejsie je to, ze je to zial realita pri viacerych zamestnaniach na slovensku.

luciaminarechova
17. feb 2016

@bmuller Sranda je to aj s druhákmi-tretiakmi na strednej, ktorí majú plnú hlavu pubertálnych lások, víkendových párty... V pondelok sa písomky písať neoplatí, cez víkend sa predsa nikto nestíha učiť, v piatok je to podobné, lebo to sú už unavení z "náročného" týždňa. Výklad na hodine počúva len málokto, lebo dôležitejší je mobil pod lavicou či priamo na nej, častokrát volá aj samotný rodič, lebo stále sa niečo neodkladné musí riešiť - to je dôvod na akože vypýtanie sa z hodiny a vybavenie telefonátu, lebo to nepočká do prestávky. Boj s mobilmi je ozaj krutý... Pobaviť a šokovať ma dokážu aj niektorí chalani, ktorí prídu na hodinu vo vyťahaných teplákoch - sme škola priamo s intrákom - vraj sa takto cítia pohodlnejšie a nechápu, prečo ich posielam dať si slušné nohavice. Nepomáha príklad, či už videli pracovníka v banke, na recepcii či inde pracovať v teplákoch, lebo je to pohodlné. Myslím si, že pracovným návykom sa decká učia v škole, dostávajú základ... Základ rešpektovať nadriadených, pracovné podmienky, pracovný čas apod. Alebo sa mýlim? Po tom, ako strávim značnú časť hodiny nezmyselnou ťahanicou o nevhodnosti teplákov, chalan ofučaný odíde... Ono, riešiť toto dennodenne je dosť na nervy. Samozrejme, sú aj slušné a dobré decká, skúsený učiteľ hneď vie, kto ako doma v rodine funguje, kto sa deckám naozaj venuje. Bolo by fajn, keby tých dobrých bolo čo najviac. A to som už asi trochu odbočila... 🙂

lucia_9
17. feb 2016

Učitelia si plat zaslúžia myslím si,že tak ako každý človek z VŠ.Mňa asi tiež bude o páru rokov štvať,že niekto bez maturity má vyšší plat ako ja s titulom.Ale tak idem to študovať pre seba zároveň učiť a zároveň si nájsť prácu kde nebudem nikomu podriadená.Neviem aký problém polovica ľudí má.Mám málo peňazí?Fajn tak si idem za lepším,že nemá kto učiť deti?Ale má oni sa učia aj samé.Aj ja sa učím sama dokonca.Viacej než ma naučia v škole.A zistím si oveľa lepšie informácie.Nebyť môjho domáceho vzdelávania tak doteraz lúštim ako spraviť určité veci ktoré sa týkajú odboru ktorý študujem.Ja osobne tu nevidím závisť len na učiteľov.Vy si tu závidite ešte aj nos medzi očami.Doťahujete sa kto má aké vzdelanie.ÁNO je xy ľudí ktorí nemajú ani maturitu a zarábajú viacej.Nepotrebujú titul pretože si život dokázali zariadiť aj bez toho aby sa niekde chvastali so zdrapom papiera.Vôbec sa mi nepáči ako sú niektoré profesie na tomto fóre ako keby nepodstatné.Pekár ma viac než ja.Pekár nesedí na riti doma ale pečie pečivo aby naše žalúdky nemuseli zjesť titul Mgr,Ing...Vidno,že niektorí si pozíciu učiteľ nezaslúžia.Peniažky peniažky a peniažky.Ešte,že mám príklad z učiteľa ktorí určite tiež nezarába veľa ale je to tak či tak jeden ochotný človek.Ktorí nerieši či niekto chodí do školy z ,,VYTAHANýMI teplákmi,,. či slečna ma ružové alebo modré vlasy.Keďˇniečo také čo len počujem,že študent ktorí príde v teplákoch je hneď za nejakého fracka z rodiny kde sa o neho nestarajú :D ..Prepáčte ale tepláky su také isté oblečenie a ak sa v nich momentálne cítim dobre vezmem si ich aj ja.Je to moja osobná vec aj ich.Keby som mala riešiť koľko krát sa mi nepáči,že si pani Magistra oblečie na staré 50 ročné telo minisukňu ako 16stka alebo má mastné vlasy.Vaša práca spočíva v niečom inom ak dobre viem a nie v pozorovaní kto má čo na sebe.Niekto môže prísť zafajčený spotený učiť a ten druhý sa nemôže pohodlne obliecť? Toto som vôbec nepochopila.Vždy ma rozčulovalo to,že namiesto toho aby ste učili riešite nejaké vaše komplexy.Podľa mňa je smiešne ak študent príde do školy v obleku s autíčkom a iphonom od rodičov 🙂 a hrá sa na neviem čo a v hlave ma samé pilinky.Stojím si za názorom,že nie každí študent musí byť vaš vysnívaná ovečka ten ma rifle obtiahnuté ako žena maj ich aj ty.To radšej nech si chlapec dá tie tepláky.Riešite hovadiny.Máte učiť nie ponižovať žiakov a ich rodinu.Nemá toto zmysel vôbec riešiť všetci ste na jedno kopyto tak sa nečudujte,že ste všetci na rovnakej platovej hranici.Nieste ničím výnimočný.Oblečik sačko titul a peniaze mi dávajte zato,že vlastne len obkecávam hovadiny a nič preto nerobím.Peniaze niesu len o vysokej škole ale aj o zručnosti.Nemyslím si,že človek aj napr.učiteľ ktorí rieši či je dievča namaľované alebo chlapec ma tepláky...by mal dostať rovnaký plat ako niekto komu je to totálne jedno a v tom človeku nájde aj výnimočnosť nie len krivdu.Toto je až neskutočné v spločnosti sa ideme pchať každému do zadku pretvarovať sa čo všetko máme ako sme pekne oblečený a pod oblečením samá špina.A potom sa čudujete,že vám decká ani do školy chodiť nechcú nie každí človek chce byť ovcou štátu!

lucia_9
17. feb 2016

gramatické chyby som si všimla v slovách ktoré bijú do očí.A opraviť sa už nedajú.Ospravedlňujem sa.

zuzana76
17. feb 2016

@lucia_9 ak si žiak vylozi nohy na lavicu aj to je v poriadku, veď sa len chce cítiť pohodlne, aj učiteľ teda môže prísť špinavý, v teplákoch, veď hlavne, že oduci, načo vstepovat deťom nejakú etiketu, potom to aj tak vyzerá, ani pozdraviť nevedia. Ono všetko so všetkým súvisí, keby si videla aký neporiadok majú deti v triede. Kôš je asi na parádu, zjedia a obal na zem či do lavice treba vopchat.

lucia_9
17. feb 2016

Tak to už je iná vec samozrejme neboj sa ja viem ako to tam vyzerá ja som svojich bývalých spolužiakov neraz upozorňovala aký dôvod majú k tomu aby sa chovali ako prasiatka.Ale tak to sú už iné prípady si myslím.Ale vieš z osobnej skúsenosti viem,že moja blízka osoba ktorá sa chová normálne len sa jej nechce učiť pretože to čo tej osobe treba aj na VŠ. Ani tej osobe ani mne škola jednoducho nedá...bola nazvaná a osočovaná ako nejaký grázel pretože si dovolila obliecť tepláky.Pritom tam boli iné individuá ktoré mali na lavici pálenku pakel cigariet trávy a podobne.A to boli detičky ockov podnikateľov.Ale tak vieš mne osobne vadilo ak sa mi učiteľka ktorá vážila cez 80 kíl pozerala na moju postavu a celú hodinu si ma obzerala ako nejakú zver v zoo alebo niektoré mali blbé pripomienky,že máme makať ako to vyzeráme.Ani slovíčko by mi nevadilo ak by som nevážila 51 kíl aj s topánkami.Alebo,že sa rieši či mám hnedé vlasy alebo blond.Podľa mňa je to vec dospelej osoby ako sa prezentuje.Napr.Nieže by mi nebolo pohodlné sa rozvaliť na lavicu ak ma nejaký predmet nezaujíma.Nemuseli mi to vštepovať do hlavy deň čo deň aby som to nerobila.Jednoducho to mám v sebe,že sa to nehodí a hotovo.To nieje o výchove to je o charaktere človeka si myslím.Ani odpadky som ako žiačka na Zš nehádzala jak prišlo.Veďˇaj ja sa v tom prostredí nachádzam tak si ho budem špiniť? 🙂.Mne sa len nepáči,že veľa krát si tieto predsudky odnesú vlastne slušný ľudia.Ja tiež nechcem vyzerať ako každá druhá žena vymaľovaná na vysokých topánkach.Necítim sa v tom dobre a raz za mesiac si vezmem aj tepláky ak si to situácia vyžaduje.Nie zase zaplatené rozťahané 10 ročné ale moderné ktoré sa nosia.Ja osobne sa rada odlišujem nerada sa začleňujem do stáda.Ako sa hovorí každé stádo vede vúl.A tak to aj je.Študent príde na hodinu s čiapkou na hlave.Dobre etiketa čiapka dolu.Ale tak mňa osobne netrápi či má niekto na hlave čiapku vlasy alebo hocičo iné.Mne to nejak neubližuje.

bmuller
17. feb 2016

@lucia_9 a co mas proti zaplatanym teplakom? ved je to kazdeho vec, co nosi 😀 proti roztrhanym rifliam asi nemas nic, lebo su in 😝 a presne pre toto by som bola za skolske uniformy. a to, ze niekto nie je ovca, sa urcite neprejavuje v obleceni...
...ked ucitelia vychovavaju, su zli, ved co sa staraju do osobnej prezentacie ziakov, a ked nevychovavaju, su tiez zli, ved skola je vychovno-vzdelavacia institucia... 😀

luciaminarechova
17. feb 2016

@lucia_9 Vidím, že si vôbec nepochopila, prečo mi vadili napr. tie tepláky. Rovnako ako tie decká. 🙂 V tej chvíli vôbec nešlo o to, že by sa o chalana doma niekto nestaral. Počas týždňa je na intráku, jeho rodičia nemajú odkiaľ vedieť, ako chodí do školy. Nešlo ani o to, že by nemal nič iné na oblečenie. Priblížim pár vecí... Škola, na ktorej učím, vychováva a vzdeláva študentov v gastronómii a hotelierstve, absolventi majú základy manažmentu, marketingu, ekonomiky, účtovníctva, dvoch cudzích jazykov, majú odkrútené stovky či tisícky hodín praxe v hoteloch, gastronomických zariadeniach doma i v zahraničí. Perspektívne z nich majú byť vedúci pracovníci v takýchto zariadeniach s tým, že im nie je cudzia ani práca v kuchyni či na rajóne - myslím obsluhujúci personál. Žiaci našej školy absolvujú sommelierske, barmanské, baristické kurzy. Škola veľmi často pomáha s cateringom vo vysokých kruhoch. V tejto súvislosti, prepáč, nesúhlasím s tým, čo tu prezentuješ. Ja osobne mám dosť vysoké nároky na ľudí pracujúcich v tejto oblasti, možno aj vďaka tomu, že pôsobím na takomto type školy a viem, ako to má v praxi vyzerať. Ja neviem, asi som včerajšia, ale neviem si predstaviť, že prídem do hotela a víta ma pán riaditeľ v teplákoch s tým, že je mu v nich lepšie ako v tesilkách. Mne je tiež lepšie v teplákoch, no keď už idem do práce či len medzi ľudí, tak sa natiahnem hoci aj do kokteilových šiat a nazujem úzke lodičky, ak si to príležitosť vyžaduje. Tvoj názor znie asi takto, veď je demokracia, sloboda, nech si každý robí čo chce, ako chce, len nech sa mu to páči... Potom táto spoločnosť aj tak vyzerá. Spýtaj sa rodičov, starých rodičov, ako museli chodiť upravení oni. Ešte dodám, že ako má byť žiak ustrojený, je zahrnuté aj v šk. poriadku, ktorý sa svojím podpisom žiaci zaväzujú plniť. U nás je predpísaná uniforma, vrátane topánok, zakázané sú piercingy, divoké účesy na hlavách... Mojou úlohou je vzdelávať a vychovávať, napĺňať profil absolventa našej školy, nie púšťať do praxe hocikoho a hocijako. Každý jeden študent je totiž našou vizitkou. Možno budem niekomu pripadať upätá či nechutne prísna a obmedzená, no ja si len robím svoju prácu. Žiadneho študenta na škole nedržím, ak sa mu nepáči, môže ísť, napr. tam, kde tie jeho pohodlné tepláky nebudú nikomu vadiť.

zuzana76
17. feb 2016

@luciaminarechova vystihla si to presne

bmuller
17. feb 2016

@luciaminarechova ale studenti to vidia ako zasah do ich osobnej slobody a ludskych prav 😉 a vobec, pomaly by sa aj sami viacej naucili z internetu ci odkial, naco ucitelia a skoly... no jo ☹

luciaminarechova
17. feb 2016

@lucia_9 No a konkrétne ja nepatrím k tým zaužívaným predstavám o výzore učiteliek, ani moje kolegyne... Nemám absolútne žiaden dôvod zízať na svojich študentov so skrytou závisťou. Ja takého učiteľa vlastne ani nepoznám. Nie je to len predsudok zo strany študentov?

luciaminarechova
17. feb 2016

@bmuller Tak nakoniec vďaka tejto diskusii dospejeme k názoru, že sme úplne nepotrební. 😀 😀 😀

lucia_9
17. feb 2016

Ja ako matka nikdy nebudem očakávať aby učiteľ vychovával moje dieťa.On má učiť nie vychovávať a človek sa postupom času vychováva aj sám.Keby som sa ja mala riadiť tým čo vidím v škole.Tak mám celú svoju rodinu ako dospelá žena vycapenú na facebooku.Tak toto môj vzor určite nieje.Ja si myslím,že škola moju výchovu skôr demotivovala.Nevravím,že to tak bolo vždy.Ale počuť vetu od učiteľa včera som sa poriadne opil.No čo boli ste v sobotu na diskotéke.Poznámky vám pošlem na facebook.No ja si myslím,že dnes je škola holubník.Keďˇsa neriši oblečenie riešia sa veci ktoré by mali byť podľa môjho názoru mimoškolské.Ale sa deti len deptajú.Jedine pozitívum v mojom školskom živote vidím Vysokú školu.A nie roztrhané rifle sa mi tiež nepáčia 🙂 kedže ja sa neobliekam podľa trendov.Ale áno prejavuje.Z časti.Dovolila som sa nemaľovať už som nebola skupinkovaná medzi ľudí ,,nadľudí,,ale medzi nejaké divné osoby ktoré sa evidentne nehanbia za svoj vzhľad a sú divné.Mne je osobne jedno kto má čo na sebe pokiaľ to nejak neobťažuje mňa tým,že je to smrdí.🙂Nech si ľudia aj kľudne aj nahí.Určite by to bolo prirodzenejšie než chlap v ženských rifliach s copíkom na hlave.No ako toto už nieje móda.To je už zosmiešňovanie mužskej populácie.Ale ak sa im to páči.Pre mňa za mňa :D mne so to nepáči.Uniformy :D na tom nevidím nič zlé :P mne sa to páči :D aspoň by konečne učiteľský zbor nemal čo rozoberať.

lucia_9
17. feb 2016

Prepáč ale ja nevidím do tvojej hlavy aby som vedela na akej škole učíš.Ja študujem dizajn som umelec 🙂 takže sa v obleku premávať nebudem.Samozrejme ak sa chystajú na takéto pozície dobre.To úplne chápem.Ale byť slušne vystrojený dajme tomu na hodine slovenčiny?.Mala som to isté na základnej škole.Nebudete si farbiť vlasy maľovať sa ...atďˇ.Nehovorím zmachliť sa a mať piercingy veľké jak nos medzi očami.Ale tak jemne sa nalíčiť upraviť aby sa človek cítil príjemne.Alebo si neprefarbiť vlasy a sám pedagóg sa prezentuje s červenobielou hlavou 🙂.Ja ti nehovorím o extrémnych prípadoch.Ale povedať žiakovy v 35 stupňovej triede nech si oblečie mikinu lebo mu vidno ramená.Je to škola.Ak bude nejaký zamestnávateľ dobre.Ale ja osobne by som sa neparila v mikine alebo v obleku kvôli normám.Nehnevajte sa ženy namňa ale už sa táto spoločnosť tvári ako naprogramovaný roboti.Idem niekde do spoločnosti oblečiem sa pohodlne a zároveň slušne to áno.Ale pariť sa nikde nebudem.

bmuller
17. feb 2016

@lucia_9 fuuha, tak to ziram, na aku skolu chodis... riesit svoje opijanie a pouzivanie facebooku na poznamky ucitelmi je teda fakt "pokrokove". ale mozno by mnohi studaci na taku skolu chceli chodit, aby si s ucitelmi boli blizsi 😀 ale to prave asi taki, od akych sa vyclenujes.
tak ty mas na ucitelov tie spravne poziadavky, aby naucili ziakov dobre a vela 🙂 no ved bodaj by... lenze ked vacsine ziakov je snaha ucitelov dostat do nich co najviac vedomosti akosi proti srsti...

bmuller
17. feb 2016

@luciaminarechova tak sa zda, ze ucitelia su niekolkorocnou prekazkou ziakov aj rodicov na ich ceste za lepsim zivotom 😎

lucia_9
17. feb 2016

A vôbec nerozumiem prečo sa stále točí okolo demokracie.Mne sa veľa vecí s komunizmu páčilo.To,že nemám 30 rokov neznamená,že som rebel som dospelý človek a určite nebudem robiť to čo sa mi nepáči.Viem o jednej osobe.Mladý človek.Poradca.A v teplákoch?No v teplákoch.Ale pred 20tkou vyššie konto než podnikatelia.Hráme sa tu na normy.A pritom každí z nás je sedliak.Nechcem nikoho uraziť.Ale bez šiat je každí len človek.

luciaminarechova
17. feb 2016

@lucia_9 Aaach jaj...! Veta ...mať vycapenú na facebooku... hovorí za všetko. Teda aspoň mne to hovorí všetko... Nejaké nové info pre teba. Cieľom práce učiteľa a školy vôbec je edukovať. Edukácia znamená výchovu a vzdelávanie. Je to v základoch pedagogiky. Existujú aj takí rodičia, ktorí práve od učiteľov čakajú, že napravia výchovné chyby, ktorých sa dopustili oni sami, alebo že dobehnú, čo oni zameškali. Stačí keď si iba spomeniem na učiteľku v prvom ročníku na základnej... Rodičia nevedia doma zvládnuť jedno či dve deti a od nej čakajú zázraky, keď ich má 24. Prečo? Lebo ona má na to predsa školu. K výzoru a správaniu tvojich učiteľov dodám, ľudia sú rôzni.