Štrajk učiteľov - postrehy, názory
Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.
Ale tie tisíce majú v pláne pre NIEKOHO robiť 🙂 ale ja mám v pláne to aby niekto robil premňa a to už také tažké nieje 🙂 Dizajnérov je mnoho preto tento odbor študujem len teraz.Nebaví ma píliť sádru.Ale ja to nechcem robiť pre milióny 🙂 mne ku štastiu stačí posteľ rodina jedlo 🙂 ja nechcem mať milióny na účte🙂 Chcem mať tak aby som s rodinou prežila 🙂 nič viac.Kľudný pokojný život.Jednoducho už som sa vynervačila na školách a nechcem to praktizovať po škole neskutočne ma to zdeptalo žiadna motivácia len samé pesimistické názori🙂 aj od učiteľov porovnávajú študenta so sebou.Oni by nezrobili skúšky tak ani študent nespraví.To čo je za prístup🙂 Vieš čo tým chcem povedať?Neuspokojiť sa z málom alebo mať miliardy.Mať to čo naozaj potrebujem.Spolužiačka sa chystá na architektúru do mexika🙂 a nevzdáva to aj keď stále každí vraví,že Slováka nikde nevezmú.Nieje to pravda🙂 Treba sa namakať.Ale treba si určiť priority či mi ta makačka stojí zato alebo to robím na silu.Mna úprimne nezaújma,že či mi niekto za umenie bude platiť ja budem rada ak mi niekto povie je to dobré.A to je premňa viac ako peniaz zarobiť si viem všade.Kedže ja niesom na peniaze veľmi náročná.
Robiť niečo čo vynáša a prenášať depresiu potom na rodinu.🙂 Toto nieje moja šálka kávy dokazovať niečo druhým.Baví ma to čo chcem študovať a takéto diela sa dostávajú do celého sveta aj obyčajný Slovák si vie spraviť meno.Len treba využiť príležitosť.Počula som o umelcovi ktorý na plagáty lepí malé bodky a je slávny.Stačí,že niekto chápe čo tým chcel autor povedať aj malá bodka má význam.Je to konceptuálne umenie.Podstatné je aby si autor vedel presadiť to čo vlastne vytvoril.Pozri ja niesom nejaké decko bohatej rodiny kde rodičia platia drahé školy🙂 Ja som obyčajný človek ktorý už veľa krát myslel negatívne a myslím,že to nieje práve tá najlepšia cesta.Keďˇchcem dokážem to čo som si dala za cieľ.Veľa krát už som videla,že ľudia presne takí ktorí sa podriaďujú sú vlastne také malé ovečky ktoré sa podceňujú pritom by mohli predbehnúť tých vyššie svojou inteligenciou.Hlavne nech nie som medzi ľudmi považovaná za zlú.Nie tak to nemá byť.Radšej byť sviňa 🙂 mne tiež nikto nič nedá zato,že som milá.Svine sa majú najlepšie.Je to tak.Dobráčisko sa v dnešnom svete môže postaviť za pás.Aj to je práca.Ale každí ma naviac.
@lucia_9 jasne🙂 ale z niecoho zit musis - to je zial realita... ked chces aby pre teba ludia robili tak musis mat dost zakaziek aby si ty mohla zaplatit ich a dat im pracu - toto bude az ked budes mat dobre meno alebo teda nejake super konexie ( bez toho ti nikto nezveri len tak svoje peniaze)
Ono to podnikanie je zial prelozene byrokraciou, kopou dokumentov a zaciatocnou investiciou - ja ti netvrdim ze je to nemozne... moj muz tiez nikdy nepracoval pre ineho okrem seba a momentalne pre neho robi viac ludi - ale prvych 5 rokov majsl nenormalne lebo potrebovsl klientov a jeho prijem zdaleka nestacil na pokojny rodinny zivot🙂
Inak moja svagrina je architektka a studovala aj v zahranici - nie je taky priblem sa tam dostat... ale v architekture si ziskat take meno aby clovek mohol pracovat on his own stoji veeeela prace, pociatocne investicie a aj po rokoch je to ako na hojdacke... uchyti sa z tisicov absolventov mozno top 10
No vidíš 🙂 Vieš nemusím mať 20 rokov života za sebou.Niekdy ťa život naučí premýšlať vopred už v 20tke alebo skôr pretože ti na výber jednoducho nedal.Niektorí 30tnici si vživote neprežili to čo nejaký 17 ročný pretože sa do tej situácie nikdy nedostal a može byť rád.Mna život naučil nebyť za každú cenu riťko-lezka číslo jedna a čakať,že mi všetko spadne pod nohy.Byť sviňa možno aj sebec ale vedieť sa o seba postarať je pre mňa dôležité.Tak ako každí domňa hučal škola treba sa učiť.Pravda vyšla von .Treba sa učiť ale to čo ma možno raz uživí alebo niekde využijem.🙂 Je to všetko o šikovnosti ľudí a ak sa niekto dokáže uživiť aj z učnovkou nevidím dvôvod prečo ho posúvať na vedľajšiu koľaj len preto,že nieje mgr.Jednoducho to nepotreboval 🙂 Samozrejme ako vravíš na začiatok treba financie 🙂 ale s mojim mužom sme rovnaký dosť skromný ľudia.Každý raz musí niekde začať.Aj keďˇsi myslím,že tie roky na výške su prehnané 4 roky len bakalár +2 magister+dalšie 3robiť artd.A potom si ma človek zakladať rodinu? Veďˇtakýmto tempom tú rodinu budeme mať v 40tke.Preto sa zaújmam o umenie nikdy nevieš kedy motyka vystrelí.Je natom dobré to..No napr..architekti-je to jeden odbor každí sa zameriava na to isté.Ale keď povieš video.Ani jeden študent so zmyslom pre umenie a fantáziu ti nespraví to isté.Minule som si pozerala stránku školy úspechy našich pedagógov.No až mi do plaču bolo keď som zistila,že tý ktorí sa najviac tvária,že vedia nič nedokázali.A naša šedá miška🙂 ktorá mi poradí ako sa pripraviť na Vš má výstavy vo francúzku má vystavené diela v jedinej galérií na slovensku čo sa týka modernej techniky.Jednoduco mladý človek nenápadný si spravil meno.🙂A to ani nemusel byť známi ako ostaní menom(harpia učiteľ).Ochotný mladý človek ktorí si išiel za svojim snom a učiteľstvo má ako brigádu len mi je ľúto,že ma ešte neučil.
@lucia_9 pozri - uvidis - zatial este nestudujes - najskor treba to, potom uvidis ako to pojde v zivote. To s tym byt sebec a rak... no mozes - otazka je ci tak budes spokojna ( mna obdobie ist cez mrtvoly preslo rychlo - jednoducho to neprinasalo spokojnost v dusi🙂) ale tak kazdy sme iny - to ze si dobra k ludom neznamena ze si ritolez , to znamena len ze nas k nim uctu anechces zranovat. Na niektore veci potrebujes jednoducho cas - mozes do toho 17rocneho zivota nabuchat co chces - ale hold tu skusenost skoly a prace si tiez musis prezit - detto tohto tvojho siveho mysiaka - mozno zistis ze je ludsky totalne mimo a sice je pekne ze je umelec ale jeho metody ti absolutne nic nehovoria ...
V jazdom pripade odporucam pocuvat aj starsich - js osobne to vzdy robim, pomyslim si svoje ked nesuhlasim- na druhej strane mmohokrat potom zistim ze mali pravdu ked danu skusenost ziskam...
Ako tu zeny pisali - v 17tich mas pravo mozno dokonca povinnost sa takto staviat k zivotu😉 asi 90% ludi ma v tomto veku podobne nazory - som kral, kto je viac🙂 ja som ina akk vsetci ostatni a svet na mna caka aby som mu to ukazala🙂 ono toto je xial zakladny omyl - ty pises ze vies co ta caka - no zial nevies ako ty tuto skusenost ked nou prejdes spravujes - ked aj po 30tom odmietnuti zostanes takto namotivovana tak super - on ten pracovny zivot ale nie je uz skola, ani nei o mne🙂 je milion faktorov ktore zmenia postupne tvoje nazory a nahlady - toto je ta skusenost ktora prichadza vekom 🙂 to neoklamws tym ze do kratkehk zivota nabuchas vela udalosti - toto chce hednoducho xmcas a danu skusenost...
Ja ked si teraz citam moj dennik z puberty - ako som sa zaprisahaval ako niektore veci nebudem ako matka robit🙂
A hadaj co - samozrejme ze mnohe z nich tobim - lebo teraz chapem preco ich moji rodicia robili - mozno sa to snazim inak odkomunikovat ale moje akcie su v konecnom dosledku podobne.
V kazdom pripade - kto vysoko lieta, hlboko pada :-// mysli nato a skus pred tym vekom mat trochu uctu
vzdelanie ti neukradnu, o vsetko ostatne mozes razom prist
alebo rokmi :D:D:D:D:D
Ja som z toho jelen, ma 17, ma super pracu, super plat, studuje a bude studovat, je vydata,prosto superzena.
jeden taky k teme 😀
Predseda vlády s ministrom školstva išli na exkurziu po štátnych zariadeniach aby zistili, kde treba investovať do rekonštrukcie. Prišli do školy – platy malé, jedáleň nevyhovujúca, telocvičňa
žiadna, učebníc niet, na energie sa vydávajú milióny, dvere a okná 30 rokov staré... Riaditeľ pýta peniaze.
Predsada vlády: “No viete, je kríza, peňazí niet, nemôžeme dať.”
Nasledujúca zastávka je väznica. Nová budova, nová jedáleň, telocvičňa super vybavená, fitness, na celách TV… Riaditeľ pýta peniaze.
Predseda vlády: “No vidím, že ešte treba všeličo doplniť, urobiť park,fontánu, cukráreň… dáme vám 500 miliónov.”
Keď vylezú vonku, minister sa prekvapene prihovorí predsedovi vlády: “Nemôžem pochopiť, škola bola stará a nedali sme nič a na väznicu sme venovali 500 miliónov…?”
Predseda pozrie na ministra a povie:
“Vieš čo, tak si myslím, že do školy my už asi chodiť nebudeme…”
@dai presne som si v hlave podobny prispevok ukladala, ze nieco v tom zmysle napisat...si to vystihla.....ono je to vsetko take prirodzene...takto to aj ma byt..mlada v tomto veku tak reaguje ako sa vlastne aj ocakava...v mnohom ma aj pravdu, ved vieme sami ze v nasom skolstve to je ake je..ale taak vela ju naucia zivotne skusenosti ze az..ono to ani nie je o veku ako o tych skusenostiach...a super je snivat, paci sa mi, ze sa snazi nieco robit, ze ma pocit teda ze nejde s davom, ale skusa na sebe pracovat, ak to teda naozaj robi..tak super...vela toho moze vyjst..a to je super..ale vela veci pochopi neskor...
Ja si pamatam hoc len svoje zaciatky ked som zacala realne pracovat...boli sme mlady kolektiv skoro vsetko absolventov kde kazdy bol vybusny, kazdy bral vsetko osobne, kazdy kazdemu zavidel, kazdy chcel byt zo dna na den sefom.....a ked ma viedli skusenejsi zahranicni manazeri, tak som vecne pocuvala take frazy ako " ziadne unahlene reakcie, bud trpezliva, toto je o zrelosti, chce to cas" ... na vela veci treba dozriet...to myslenie muselo uplne dozriet... vela robi aj povaha cloveka, ale vela robia tie skusenosti..teraz sa pozeram na tych zacinajucich absolventov presne tak..ale chapem ich....clovek je ohucany z ich problemov, pri ktorych mi je az smiesno co riesia...ale presne to som riesila ja a videla som take veci kedysi rovnako.....museli sme podozrievat, dospiet dusevne...
Ale je to prirodzene...ako moja mama hovori, ze vsetko v zivote musis zazit a ucit sa byt raz matkou, raz zenou, raz babkou, raz svokrou....a takisto zamestancom ci zamestnavatelom atd atd...nepochopis kym to realne nezazijes a nerobis...dovtedy mas pocit, ze to ti druhi robia zle a ty tak robit nikdy nebudes.....joooj..ake to je vsetko ine nakoniec 🙂 ale je super snivat...a ist si za svojimi cielmi...to je zaklad...rada by som tu mladu studentku videla co by napisala tak o 15 rokov....
Ale nemozem si pomoct..tie gramaticke chyby su hroza... 😎
Žienky 🙂 ja som 17 r. Chlapca uviedla ako príklad 🙂 ja viem,že ste maturovali asi v 18stke🙂 ale ja za rok a pol zmaturujem a na konci budem mať 20.Veď jasné vekom sa človek učí🙂 Ale tak nemyslím si,že by som teraz mala čakať a postupne sa od predavačky budovať až po šéfku svojej firmy.Ono sa to dá ak si človek verí.O rok nastupujem na výšku🙂 zbehne to dosť rýchlo ako aj stredná škola.A rada by som ten čas využila aj na rozmýšľanie čo ďalej.Nemôžem stagnovať a hovoriť si však mám času dosť.Čím skôr tým lepšie.Dai:) ja si tiež nechám poradiť 🙂 ale neustále počúvať ake sú známky dôležité lebo od toho vraj závisí inteligencia človeka🙂 no to je smiešne jednoducho.Ja sa učím na 1,2 ale keby si sa ma spýtala čo som sa učila pred tromi rokmi🙂 veru nepamätám si.Preto si radšej študujem ale nespolieham sa nato,že škola mi zabezpečí budúcnosť.Pretože to čo sa učíme ma zaújme na 5 minút dokým nedopíšem test.Takže vlastne 4 roky v škole nič z toho hlavne,že mám papier🙂.
natalka13 🙂 netreba čítať medzi riadkami.To ,že nazvem muža mužom veď je to predsa muž nie žena.Vydatá niesom ani tak skoro nebudem.Áno nebyť toho,že deň čo deň sedím v škole na zadku tak tu prácu mám a zarábam.Písala som otom,že ju zabezpečenú mám do budúcnosti.Neviem čo máš za problém neviem koľko máš rokov ale reaguješ ako naši 15 roční prváci.On ma toto a ja nemám 🙂 vážne? Ženy mi tu píšu o svojich skúsenostiach ktoré si beriem k srdcu ale zároveň mám svoj názor.Ale ty si zatiaľ z kontextu vytiahla plat,muž,škola.Ak si si to ty nevedela dať v 20 dohromady prepáč🙂 ...v dnešnej dobe už asi nie.Ale pred 20 rokmi už boli bežne ženy vydaté mali prácu školu a deti.
Vlastne ja sa vám ani nečudujem,že ma takto beriete🙂 pretože keď vidím dnešné 20tky mám pocit,že sa im rozum zastavil niekde v 15stke a puberta s nimi trepe do 25ky.Keď som mala 10 20 ročný chlap bol premňa ujo.Teraz mi to príde ako skôr teta.Ale tak vidím,že aj dnešne deti sú iné...iná generácia 10 ročné deti nepoznajú základné veci mamičky sa snimi rozprávajú ako keby mali 3.Nevedia prísť samé domov zo školy,smetie nevedia vyniesť a vlastne celkovo namňa pôsobia dosť decky.V 11 rokoch deti vyzerajú skôr na 7 aj sa tak správajú.Preto by sa malo zmeniť podľa mňa aj školstvo.To čo som sa ja učila v 14tich sa mpja sestra učí v 10 ak to nás v 14tich nedokázalo zaujať tak pre nich je to len trápenie.Učivo neprimerané veku.Ako kto samozrejme.Ale mňa dejepis začal ako tak zaújmať až na strednej.
@lucia_9 luci, uplne v pohode, mne vobec nevadi co pises, ani neviem kolko mas presne rokov
ani si to nevyhladam, je mi to jedno
nijak si ma nezaujala :D ..mozno starnem :D:D:D
Vyrastali ste v inej dobe keď škola bola všetko.🙂 takéto halušky vám hustili do hláv.A ten kto sa tým neriadil sa ma dnes dobre🙂 keby to boli keci z netu ok.Ale sú to ľudia ktorích poznám alebo ich poznajú iný ľudia.🙂 tak či viem slovenčinu matematiku či mám 20 alebo 15 ak sa viem vynájsť tak je to fajn.A nepotrebujem k tomu nikoho aby radil podľa svojho a skončil vetou...nedarilo sa tak som to vzdal.Ako vidím,ze 30 ročních ľudí netrápia reči 20tky ale ne tiež nejak žili netrhá,že polovica populácie otročí na zadky politikov.
Ak chcete do svojich detí hučať treba sa učiť a život je o tom,že musíš skloniť hlavu🙂 premňa zamňa🙂 ja som ju sklonila neraz a pochopila som,že takto sa ďalej nepohnem.Som sama sebe pánom a čo chcem to mať budem a vybojujem si to sama🙂 nato netreba 30 ročné skúsenosti aby človek poznal svoje kvality🙂 60 roční môže to isté povedať 30tke nezrelá.To je subjektívne súdit ľudí podľa veku🙂 ja som neprišla starnuť a chváliť sa ľudom so skúsenosťami.Žijem len raz preto si nebudem zaťažovať hlavu tým,že sa iným nedarí🙂 Aj keď budem mať 40 nikdy nepoviem,že mi škola niečo dala.To čo som vedieť chcela som sa naučila sama nikto mi do hlavy lievikom nedal.Ďakujem len tým učiteľom ktorí ma pochopili prečo niesom zazratá do teórie.
A som hrdá,že nemám ešte 30 🙂 ak 18 roční človek môže mať taký plat aby si kúpil nové auto a je ešte študent...ktorí sa niečo naučil sám doma cez prázdniny🙂 tak potom neviem prečo by som si mala niečim prejsť robiť na niekoho zadok.Už som sa nechala takto zdierať aby som si to vyskúšala🙂 a dospela som k názoru,že niesom zúfalec niesom ani invalid mám 2 ruky 2 nohy tak prečo by som sa mala uspokojiť stým čo mi ľudia hádžu pod nohy.Podľa mňa človek ktorí si nechá skákať po hlave nemá žiadne ambicie🙂
v com konkretne si sama sebe panom, to ma fakt zaujima.
ved nam napis kde tam dobre zarabas pocas studia na strednej skole. Mozno aj nase deti by sli na podobnu super brigadu.
Z coho usudzujes ze mz sme tu nejake chudery ktore niekto tyra hnusnou pracou a podobne?
Vies ja si podnikam, svojimsposobom som sama sebe panom, ma cas na deti ale su veci ktore musim urobit, som zodpovedna za zamstnancov aby mali vyplaty, odvedene a nie male odvody firma musi zarobit nato aby na tie odvody bolo........na energie,prenajom kanclov, auta,benzin, mobily.........
ale ty toot vsetko zmaknes od zaciatku, budes mat nemaly kapital na zacatie podnikania vo velkom a zarabat velke prachy.....klobuk dolu dievca.
Ak si so svojou prácou spokojná tak naňu nekidaj hnoj.Nechápem ľudí ktorí podnikajú sa tým chvália a popritom fňukajú.Ja sa nemienim opakovať,že budem mať prácu nebudem ti to tu opakovať 1000 krát niesom papagáj.Možno ty si v 20tke behala s holou riťou ale tak nemusíš preto hneď útočiť namňa len preto,že nečakám na sponzora ale makám sama na sebe.Nemusíš mi tu vysvetľovať tieto veci🙂 nemám 10 rokov aby som nevedela očom podnikanie je.Hovorím kto chce postará sa o seba aj v 20tke🙂 nevidím dôvod na závisť máš také isté možnosti ako aj ja.Vaše deti ak chcú si poriadnu brigádu nájdu alebo rovno aj prácumNech sa naučia zákony a môžu ísť robiť finančních poradcov za pekné peniaze.A nemusia mať nato tituli.
Zuzanka🙂 ty si tá väčšina alebo sa zaňu len považuješ.Npíš mi aká som osoba.Keď dobre viem nepoznáme sa.Ja som dosť milý človek empatický reálne.Len preto,že sa nenechám buzerovať od ľudí tak som arogantná🙂 a ty si potom čo poddajná?Keď ti niekto povie skoč z okna skočíš lebo inač ti celý týždeň nedáme jesť?🙂 majte trošku hrdosti ľudia v sebe aby ste potom nemuseli robiť skupinkový štrajk.Alebo sa začať obhajovať až keď začne jednotlivec a ostatný sa pridajú.
@lucia_9 každého jedného prispievatela kritizujes, si myslíš že si zjedla všetku múdrosť sveta, ani ty nepoznáš mňa. Stačí že čítam čo píšeš, práveže tvoj prejav len tak srší nezrelostou, viac nekomentujem, ak nemáš čo iné k téme, tak chvalospevy na seba si môžeš písať vo svojom blogu
@lucia_9 lucka... pises tak ako by pisala vaecsina 18rocnych ludi... a ano, rozmyslas velmi juniorne - to su fakty🙂 oni nesuvisia s tym ci niekto otroci alebo nie, kedy si kto kupil auto, ci dom🙂
uprimne, uplne nechapem tvoje prispevky v tejto teme a na tomto fore - je super ze mas sny a veris si - chod za tym... ale tu je tema o skupine ludi ktori sa tiez rozhodli ze uz nechcu sklanat hlavu ale chcu bojovat za seba - vlastne robia to iste co ty... co sa im teda snazis svojimi prispevkami dokazat?
ak si taka presvedcena sama o sebe tak predsa o tom nemusis pisat 30 prispevkov ( v nich vlastne stale opakujes to iste...)
Chcela som napísať jeden pekný článok žiaľ vypol sa mi net.Skrátim to.Ja som nezrelá🙂 ja tu čítam tie vaše bludy.Zrelá žena by od chlapa po papuli mala dostať ak sa o decko nevie postarať ale na koňa píše príspevky ešte aj o intímnom živote.Byť chlap sa hanbím jak pes,že jedna zrelá žena nič iné nevie len sa porovnávať s 20tkou kritizovať a vypisovať kraviny.Zrelá žena pracuje venuje sa deťom vie sa o nich vždy postarať a nepýta sa na fóre ešte aj na svoju menštruácia.Takto sa chová zrelá žena?🙂 že v 30tke nevie,že o osobné veci majú ostať za dverami?Tak jak spolužiačkina mama povedala.Tuna chodia len Nezrelé ženy :D otázky typu keď som týžden nedostala krámy môžem byť tehotná mam 30 a s priateľom sa veľmi tešíme.Súkromné veci rozoberať na nete.Toto zrelá žena nespraví radšej si kúpi knihu.Takže trošku stlmte s tou nezrelosťou.Vieš čo ?nauč sa najprv čo je to drzosť a potom kotkodákaj a povyšuj sa pani dospelá zrelá žena! S velkým Ž
Ja som dospelí človek a niesi o nič lepši kus prachu než ja.S tou starobou to dotiahneš max.na cintorín.🙂 závidíš mladým alebo čo.Mládez je drzá.Lepši argument už asi nikto zatrpknutý svojim vekom nemá
K učiteľom mám len málo.Čítať z niky učivo viem aj ja.Ale ak chcú viac tak nech štrajkujú všetci a poriadne a nie len za platy.A rovno poďme všetci!
@lucia_9 a ty ako vieš že to vypisuje 30 ročná žena. Práveže tu dosť vypisuju takéto hlúposti nastrocne dievčatá podobné tebe a keby si bola zrelá vedela by si, že stačí zásah zhora a tvoj život sa môže razom zmeniť a ani zavratna kariéra ti nepomôže, zrelosť je v niečom úplne inom, napr. V tom ze človek vie reálne zhodnotiť situáciu

@lucia_9 o joj🙂 ved si pisala ze tu pracu uz mas a zarabas viac ako zakomplexivane mamicky🙂
Pozri - ja suhlasim s tvojim postojom k zivotu - treba snivat, plnit si sny a vidiet zivot optimisticky...
Tebe ale zial naozaj velmi chyba sebareflexia , pokora a zivotne skusenosti... skus napisat ked ta praca realne bude, ked ta len tak nechaju robit bez korekcii co chces ( pre mna najlepsim sposobom ucenia sa je kknstruktivny feedback- tento ty ale odmietas lebo to narusuje tvoju tvorivu integritu😉)
Osobne sice poznam zanestnania kde clovek naozaj slovodne tvori - ale tento clovek tuez musel prejst cestou vytvarania si vlastneho mena kedy neraz musel sklopit hlavu a teda na zaciatku zdaleka kralovsky plateny nebol...
Detto poznsm dost architektov - ich praca je tvrda makacka a dostat sa k zaujimavej praci s peknym budgetom a otvorenym investorom je skor maly zazrak, vystudovanych designerov ktori robia pracu krajcirov ci reklamnych magov pracujucich v byrokratickom aparate nadnarodovky ci poskokov robiacich v sukromnych reklamkach...
Ono zial/ nastastie - to postavenie slobodneho dobre plateneho umelca si tiez treba najskor tvrdo odmakat - takych ako si ty su totiz tisice😉