icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

denisic
25. jan 2016

@eldane Učitelia nepotrebujú podporu od každého z verejnosti, zaslúžia si len slušné jednanie, nakoľko sa starajú o deti tejto verejnosti. Všetko závisí od toho, medzi akými ľuďmi sa človek pohybuje. V mojom okolí je naopak podpora dosť veľká. Východné Slovensko sa na to pozerá inak, nakoľko je tam plat učiteľa nadštandard a je tam aj nižšia životná úroveň, ale na severe či západe to nestačí. O tom svedčí aj zapojenosť škôl z východu Slovenska.

eldane
25. jan 2016

@denisic juuj ja mam tak rada toto citanie medzi riadkami. Uz si prisla na to aka som a ci mam pozametane pred svojim prahom. Z mojich par prispevkov. Keby si mi radsej faktami vyvratila moje nazory. Niecim relevantnym, nie iba stazovanim sa ake to maju ucitelia tazke, lebo musia makat. Ja tiez makam.... a od svojho rocneho syna sa vraciam do prace, aby som mu na tu sukromnu skolu nasetrila.

zajko_usko
25. jan 2016

@lauricka tak si si mala vybrat ine povolanie

wetka
25. jan 2016

@sisaka Uveď príklad, koľko zarobí predavačka a koľko lekár? Ako dlho tam žiješ, ak sa môžem opýtať?

denisic
25. jan 2016

@eldane Nikde som sa tu nesťažovala, že učitelia to majú ťažké, neviem, medzi ktorými riadkami si to čítala. Ja len podporujem štrajk a v tom s môj názor líši od tvojho. Ja mám to povolanie rada a zvládam ho bez problémov. Dokážem si zarobiť aj mimo prekladmi, tlmočením a doučovaním, takže s peniazmi problém nemám, nakoľko ma živí manžel. Bojujem za lepšie podmienky na našich školách a lepšiu budúcnosť našej spoločnosti. A bojujem za mamičky - učiteľky samoživiteľky, lebo ich viac poznám.

eldane
25. jan 2016

@denisic nizsia zivotna uroven? A ze vraj ty neurazas. Myslela som si ze bojujete za vstkych, cele Slovensko a ono zrazu na zadapade a severe to nestaci... na vychode by aj stacilo, tam je to uz nadstandard... sama si odporujes

zajko_usko
25. jan 2016

Mna by zaujimalo KOLKO BY BOLO DOST PRE UCITELOV....KOLKO EUR CHCU MAT PLAT??????

denisic
25. jan 2016

Mám na východe rodinu, hovorím z vlastnej skúsenosti a nikoho som tým uraziť nechcela. Východniarov mám rada a často tam trávim celé leto. To sú holé fakty, keď si pozrieš priemerné platy (s výnimkou Košíc), tak tie o tom svedčia. Chcela si predsa fakty. Tak som ti jeden z nich dala.

lauricka
25. jan 2016

@zajko_usko Vsetci sme si mali, aby tu neboli ziadni ucitelia. To by bolo ake super. Stat ocisteny od darmozracov, vsak? Pritom ucitelia chcu lepsie vybavene skoly, lepsi system. A do tych skol chodia vase deti. 🙄 . Takto sa uvazovat asi neda, ci?

denisic
25. jan 2016

@lauricka Nemá zmysel bojovať s veternými mlynmi, tieto diskusie tu aj tak nič nevyriešia. Idem ja radšej spať. Dobrú noc. ☹

angelinja
25. jan 2016

@denisic a co take samozivitelky co museli zostat kvolu vam ucitelom doma Lebo I'm nema kto postraxit deti?dala by som vam akurat na hu...u .nie neni som ten pripad nastastie.ale ucitelov nepodporujem Su to darmozraci

zajko_usko
25. jan 2016

@lauricka no tak aky plat????1000€???? Je ZAUJIMAVE,ZE ZA KOMUNISTOV SA NIK NESTAZOVAL.LEN TERAZ MAJU VSETCIA VELKE OCI

lauricka
25. jan 2016

@denisic Ahoj, tak ja tiez som ucila cudzi jazyk, takze som poobede makala v kurzoch a vedela si tym padom zarobit. Posledny rok, co som mala malicke deti a chodila k nim domov a nie do druhej prace, bola vyplata uplne smiesna. Takze uvazujem, ci sa vobec do skoly vratim. Lebo uz sa citim trapne voci vlastnej rodine, ze im nosim smiesne peniaze.....tak asi tak. Original mam aj ine vzdelanie, takze si mozem vybrat. Robila som aj vo firmach. V skole som bola preto, lebo ma to bavi. Ale to uz nie je vsetko, hlavne, ked ma clovek rodinu. Dobru noc.

lauricka
25. jan 2016

@zajko_usko pardon, asi tu uz nebudem reagovat, to mi pride uplne scestne. Kazdy vie, ze 1000 EUR je uuplna blbost a co sem, prosim vas, miesate komunistov? Sa nejak stracam. Budeme aj komunistov este rozoberat. Fuha. Toto uz je iny level 😀

timea7
25. jan 2016

diskusia stráca úroveň, dobrú noc.

wetka
25. jan 2016

@eldane Áno, ako ináč!? Nepodporiť! Také typicky slovenské. Keď štrajkovali učitelia vo Francúzku, nebolo odvetvia, ktoré by ich nepodporilo. Celý národ vyšiel s nimi do ulíc.

zajko_usko
25. jan 2016

@lauricka myslela som dobu spred 30 r....to len dnesni ludiua su nejaki narocni.budte radi ze mate robotu a plat...?

denisic
25. jan 2016

@lauricka Mňa to baví tiež a zostanem tam, aj keď je ten plat menší, lebo rada pracujem s deťmi. No ty pri troch detičkách s tým platom asi spokojná nie si. Viem tri cudzie jazyky, takže sa o svoju budúcnosť nebojím, ale je mi ľúto kolegýň, ktoré si popri práci privyrobiť nemôžu, lebo učia telesnú alebo etiku a podobne. A trápi ma aj prístup verejnosti, ale s tým nič nenarobíme. Slováci sú raz takí - závidia aj nos medzi očami a nedoprajú. Keď Američan vidí susedove nové auto, povie si, aj ja chcem, no keď Slovák vidí susedovi novú kozu, povie si, bodaj by mu zdochla. Ja som ani pôvodne pedagogiku neštudovala, ale ekonómiu, no mňa proste školstvo chytilo za srdce a záleží mi na ňom. No a tým, s ktorými nemá zmysel diskutovať ani neodpisujem🙂 A to radím aj tebe, je to len zabíjanie času. Maj sa pekne.

wetka
25. jan 2016

@angelinja Aj medzi učiteľkami sú mladé mamičky, samoživiteľky.

kvetka58
25. jan 2016

ja nie som učitelka ale podporovat ich budem, tak ako každého kto bojuje za lepšie podmienky... vela ludí je závistlivých....ked nemám ja nech nemajú ani druhí...
kto nieje spokojný zo svojou situáciou nech s tým niečo robí a je jedno či učitel, sestrička, predavačka..... budem podporovat všetkých robia to nielen pre seba ....a isto nikto neide štrajkovat bezdovodne

lauricka
25. jan 2016

@zajko_usko nehnevajte sa, toto neee, to nemozete mysliet vazne

lauricka
25. jan 2016

@wetka tak tym samozivitelkam klobuk dolu, to sa takmer neda

lauricka
25. jan 2016

@denisic mame vela spolocneho, aj s tym studiom, aj s tymi zalubami 😉

denisic
25. jan 2016

@eldane no vidíš a my bojujeme za to, aby si na tú školu šetriť nemusela a mohla zostať pri dieťati a predsa ideš proti nám

denisic
25. jan 2016

A tu je ďalší fakt z východu Slovenska: https://dennikn.sk/352115/vychode-drzia-strajku...

eldane
25. jan 2016

@denisic prave z toho vyplyva moj nazor ohladom nepodporovania tohto strajku... mam pocit ze ucitelom nejde o vybavenie skol ako o prioritu, ale len za to schovavaju snahu o zvysenie platov. Uz som spomenula, ze za inych okolnosti a s inymi prioritami by som plne strajk podporovala.

eldane
25. jan 2016

@wetka ked s nim nesuhlasim, tak nepodporim. A vo FR mozu robit ako oni uznaju za vhodne.

danielita18
25. jan 2016

@zajko_usko to je chorá odpoved

danielita18
25. jan 2016

ja som za každý štrajk,teraz všetci lamentujú že kde dajú deti ale ked strajkujú ,želesnice ale autobusová alebo hoci aká doprava tak o tom sa tolko nelamentuje pritom ludia majú zakupené lístky

carolek
25. jan 2016

@danielita18 Ale oni nemajú prázdniny. 😀