Štrajk učiteľov - postrehy, názory
Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.
@natalym veď to je snáď jasné. Každý platí kto pracuje platí predsa dane. A ja tiež pracujem, lebo z tých dvesto euro sa vyjsť nedá. Tebe sa to zdá dosť? Ja si myslím, že sa práca matky by mala byť ohodnotená viac ako dvesto eurami..
@eldane zabudla si na to, že ako pracujúca matka budeš dostávať príspevok na jasle, ktorý je mimochodom väčší ako rodičovský až o cca 80 eur...tak ja nehraj na to, aké dobro ideš spraviť pre našu krajinu, ideš platiť odvody a daň a neviem čo ešte....keď budeš opäť "vyciciavať" štát ako si to nazvala ;)
@duracelka18 OK.
Nehovorím o tebe ale teda všeobecne. Žena je doma na MD, koľkokrát ešte ani poriadne nerobila, t.j. neplatila dane, môže byť doma aj 6 rokov, aj viac ak má viac detí. My čo robíme a platíme dane jej na to prispievame. To som chcela povedať.
Každý sa môže rozhodnúť či a koľko bude mať detí a či na to má, 200 € je len príspevok, nie je to plat, Boh preto vymyslel, že len muž a žena môžu mať dieťa, lebo v prípade a sa matka stará o dieťa tak manžel musí na to zarobiť. Naša MD je jedna z najdlhších na svete.
V našom štáte ja peňazí dosť, pre každého a na všetko, len niektorí by museli prestať kradnúť a prelievať prachy tam kam netreba a o tom by mal byť štrajk a úplne ideálne keby sme sa zapojili všetci bez ohľadu na povolanie jednotne. Lenže............
@denisic tiež sa bojím toho, že nedosiahnete... Keby ste sa spojili všetci, je možné, že by ste strhli masy.
Ps ďakujem, že si uznala "výhody", myslím, že keby niet.ich, tak už fakt neučí nikto. Naozaj si niekto neuvedomi, že keby ste boli "len" opatrovateľky a mali len 3 eura za hodku (čo už podľa mňa v BA už ani nezozenies), mali by ste pri len 20tích deťoch a 5 hodinách denne 6.000!!! mesačne?! A čakalo by sa od vás, len ze detičky troska zabavíte, pôjdete s nimi na hodinku von, môžete ich kľudne posadiť aj pred TV, hlavne ze sa im nič nestane...
6.000,-eur!!!!!!!! Ako im môžete nedopriat? 😛
Ps2 taktiež podporim v štrajku každého pracujúceho v sr (snáď okrem pár, o ktorých všetci vieme...) a aj dôchodcov. A doprajem im aj vrásky za plyn, doprajem im omnoho viac - slušný život!
Nie vrásky😀, vratky za plyn - telefón...😊
Nechcela som do tejto diskusie prispieť, ale jedno mi nedá. Každá politická reprezentácia je zrkadlom ľudí, ktorým vládnu. A keď čítam túto diskusiu, tak si toho Fica zaslúžime ešte ďalšie desaťročia. Nikoho netrápi, že sa do Bruselu ide vrátiť MILIARDA eur pre nevyčerpané eurofondy, lebo cez korupciu a naháňanie kšeftov kamošom sa nestihli efektívne prečerpať, a aj tie, čo sa prečerpali, šli na vybetónovanie parkov a nové lavičky v Hornej Dolnej. Nikoho netrápi, že až do roku 2020 nás vláda zaviazala, že Hornonitrianskym baniam budeme v cene elektriny platiť miliardy, ktoré si politici budú rozdeľovať a baliť do alobalov (mimochodom, to už je v poriadku zaviazať ďalšie štyri vlády na takýto podlý krok). Nikoho netrápi, že sa na dlhy Váhostavu poskladáme my z našich daní a "pán podnikateľ Široký" sa usmieva zo svojej vily na Bahamách a "podniká" so štátom ďalej, inak o tomto dokázala vláda rozhodnúť za pár dní, ale učiteľov už za dva mesiace neporieši. Ale keď má ísť do školstva o 400 miliónov eur a nie iba na platy, tak to nie, nech radšej tí učitelia zdochnú, ako by mali dostať o 90 eur na výplate viac, ako si pýtajú. Ja mám málo, aj sused musí mať málo. A že platy by mali všetci dostávať rovnaké? Ja by som v živote nedala liečiť dieťa frustrovanému lekárovi, ktorý po 6 rokoch štúdia a ďalších rokoch atestácií by žil s pocitom, že má rovnakú odmenu za prácu ako niekto, kto ledva vyliezol zo základnej školy. Akú by mal motiváciu zvyšovať si kvalifikáciu, zlepšovať sa v odbore a sledovať najnovšie výskumy? Sa už zobuďte všetci tí zlí závistliví ľudia.
ono tu nejde LEN o strajk ucitelov, ide tu aj o vyjadrenie nesuhlasu so smerovanim statu, s tym, ze su tu 3 skupiny obyvatelstva- mensina, ktora rozkrada, vacsina, ktora preziva a stred, nieco ako prepytujem stredna vrstva, ktora je zmykana a zmykana, lebo mame "socialne smerovanie" statuv kde musíme byt solidarni...
takze aj ludia, co mozno nemaju tych ucitelov az tak v laske, lebo maju zle skusenosti, tak su na ich strane, uz len z dovodu, aby sa trochu podkurilo smeru. a kto nevidi, ako nasa a vlada ozobracuje ludi, je bud slepy alebo hlupy.
@moni73 Mňa tiež veľmi mrzí, že sa zatiaľ zapojilo len 785 škôl. Je to hanba. Ale to sú typickí učitelia, budú frfrať v zborovni, klebetiť a keď dôjde k veci, zapojí sa ledva 20%. Volala som aj kolegyniam, ktoré v štrajku nie sú, prečo? No domysli si - sú zastrašovaní, majú si vážiť prácu, na ich miesta čakajú ďalší, niektorým by sa tým štrajkom znížil dôchodok, keďže sociálna poisťovňa robí priemer za posledných 10 rokov. No a nájdu sa i takí, ktorí sú ľahostajní, lebo im na školstve nezáleží. Robia len svoju prácu, plat majú ako vreckové, lebo ich manželia zarábajú veľa.

moni244 ja sa len smejem na jednom, ako sa tu oháňajú zbytočnosťou štrajku ženy, čo majú malé deti doma a ten štrajk ich vôbec neovplyvní, keď nadávajú matky, čo nemajú kde dať školákov, ok, ale prečo sa do toho zapájajú ženy, čo sú doma na rodičovskom???
Ináč aj toto je dôvod, prečo štát nemá peniaze na iné veci, platí matkám 2,5 roka nič nerobenia a sedenia doma, tu je veľa vecí, čo treba zmeniť od základnu, nielen učiteľov, ale klasická slovač, len nadávať doma v teple, kecať do niečoho, o čom nič nevedia
Reagovala som na tento prispevok, ironicky. Hlavne na jeho druhu cast.
sa kosiiim 😀 😀 😀 https://www.facebook.com/TazkyTyzden/videos/vb....
@carolek jasné že nie 🙂,ale tych Fico voličov niekam vtedy odpratat na nejaký výlet za hranice a povedat im že im to Fico zaplatil a oni by určite išli 🙂
ja mam doma teraz dvoch skolakov, na oboch skolach strajk
ja iba velmi dufam, ze ich potom nebudu nahanat s ucivom, lebo uz teraz je tempo vyucby hranicne ..chystajusanagympleaj.... a nepotrebujem, aby mi deti psychicky klakli kvoli mnozstvu a terminom
akoby sme sa s tym nemlatili cely zivot, casu cim dalej tym menej, ale nalozeneho je toho viac
a platy je potrebne osetrit plosne
vsetci mame menej, ako by bolo ok s ohladom na nase vzdelanie-prax-vykon-vek-pohlavie
tiez mam pocit, ze ten cas leti, ze o chvilu si vyberam urnu a niekde medzitym by som rada aj kludne zila :D a nie ze zbrzdit len na tri tyzdne v roku na dovolenke, aj to aby som preletela pol sveta, nech daju vsetci pokoj
@viera27 no ja by som chcela vedieť na čom sa realne ten štrbavec kosí...ale pobaviloooo.. 😀 😀 😀 😀 😀
@celasapremenim Jasne, že na to doplatia samotné deti a rodičia......
@stella333 plat je hygienicky motivator a zdravemu cloveku vydrzi usmev z neho len urcity cas, ale ak je niekto v existencnom minime, alebo teda nestiha z vyplaty do vyplaty, to uz je dovod pre trosku rozumneho cloveka riesit, bud inu pracu a ked sa neda, kludne prestahovanie sa prec, lebo to lezie pomaly na zdravotny stav cez psychiku
Mna by veeelmi preveeelmi zaujímalo koho si vy predstavujete v tom parlamente? Konkretne mena by ma zaujimali...Matovič? Lipšic? Prochazka? neviem kto tam je ešte...ja si nepamätám na vladu na ktoru by sa nenadavalo počnuc Mečiarom, Dzurindom, Radičovou a končiac fickom...
@baaambulkaa A divis sa, ze sa predavacky neusmievaju, plat mizerny, pracovna doba otrasna, najma ak ide o zeny s detmi.
@sardinka335 vsetko zlodeji, ak by to teba zaujimalo a vyber slusnych ludi ziaden
ale chod kandidovat ty, mozno budes lepsia
HA HA HA
@natalym ja neviem ty si matka? tebe sa zdá 200 eur primeraných rodičovský príspevok??? asi žiješ v nejakej svojej krabici....ty chudiatko robíš a platíš dane na matky na rodičovskej??? si mimo....robíš aj na dôchodcov, robíš aj na cigáňov a ich milión príspevkov, robíš na nezamestnaných atď....vieš že život je vrtký a aj ty sa môžeš ocitnúť ako nezamestnaná, ako invalidný dôchodca a na teba budú pracovať ostatní...je nefér aby matka, ktorá má niečo odpracované dostávala rovnakých 200 eur ako tá, ktorá nikdy nerobila, to je jasné, ale vykrikovať, že to všetkým musí stačiť, však manžel sa musí postarať..oh škoda sa rozčuľovať nad tebou....
@stella333 tak mali ísť študovať a mali by sa tak "skvele", ako učiteľky no nie? 🙂 nikto im nebráni ;)
@celasapremenim Tak to urcite.
@stella333 Lenže to by sme sa potom mohli mračiť viacerí........a je otázka na mieste, prečo si takéto zamestnankyne niekde vobec držia. Ja keby som bola takáto na klientov v práci, tak mám buď kárne napomenutie alebo hodinovu vypoved. Lenže sú profesie a viac sektorov, kde si toto zamestnanci proste mozu dovoliť.

@eldane no, bodaj by to bola pravda 😅 ja poznam vela ludi co neodviedli nic a veru vycerpali vela. niekto sa do prace vracat nemusi, lebo za roky co robil odviedol mozno ovela viac ako niekto kto sa vrati. maj sa.