icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

angelinja
26. jan 2016

@kk77 konecne to aj niekto iny povedal

stella333
26. jan 2016

@carolek Ja si to nemyslim, moje deti to tak maju v druzine a co viem aj dalsie deti. U prvacky sme na to boli vyslovene upozorneni, ze ulohy s nimi v druzine nepisu. Asi preto, ze to su domace ulohy.

malabiba
26. jan 2016

@carolek rada školy obsahuje polovicu ľudí politicky orientovaných dosadených a vedenie školy je obvykle doporučené zhora 🙂

kk77
26. jan 2016

@carolek tak tam som sa vyjadrila narovinu teraz pred Vianocami a posun zatial minimalny. Poukazala som na konkretnych ludi a konkretne veci co sa deju. Ako priklad uvediem: 5-10 minutove meskanie na hodinu, nasledne predlzovanie hodiny o tolko isto- deti nenajedene, nenapite, nevycikane idu rovno do dalsej hodiny. Dalsi variant, meskanie na hodinu 5-10 minut a ukoncenie hodiny v riadnom case, cize deti ukratia o vyuc. cas. A toto sa deje pravidelne!

angelinja
26. jan 2016

@dai ja s tebou tiez Lebo SI myslis ze sijedina ktora robi pre nadnarodnu firmu:Dsa ru v kazdom prispevku tym ohanas SI trapka chod radsej hladat tych ludi do nadnarodnej firmy:D

carolek
26. jan 2016

@malabiba Dôverne poznám. 😀

dai
26. jan 2016

@angelinja 🙂 nevsimla si si ze len odpovedam na tvoje chore prispevky?

angelinja
26. jan 2016

@dai bolo mi potesenim.btw kto ma iny nazor ako ty nemusi byt chory pamataj na to pri vybere ludi.

ajana1
26. jan 2016

@kk77 a ako chces tych 10 najlepsi cb percent dostat do skol za 500 eur. Inak toto je jeden z problempv skolstva. Nie kazda horna dolna totizto skolu potrebuje. Naklady na prechadzku su vysoke a v skole je len par deti. Lenze to by bolo kebyze rodicia musia vozit deti do skoly

carolek
26. jan 2016

@kk77 Hmmm... hovorí sa: ryba smrdí od hlavy. ☹

kk77
26. jan 2016

@ajana1 tak ze do skolstva pojde tych 10% a tym ich dame s radostou.

kk77
26. jan 2016

@carolek co ti poviem, skoro rok sa volil riaditel a vybrali najmensie zlo, lebo nebolo z coho vyberat... Tam by sa zisiel typ " Igor Hnizdo" z Obecnej skoly...

dai
26. jan 2016

@angelinja dakujem za radu od takeho svetobeznika ako ty😉 ties ma tesilo a prajem krasny den

denisic
26. jan 2016

@milena29 Tak nech sa páči, na portáli www.edujob.sk je dosť ponúk, môžeš si začať písať žiadosti. Vzdelanie máš, už len začať učiť a keď bude takých učiteľov ako ty viac, ani nebudú štrajkovať. Vláda sa ti poďakuje. Ja som sa tiež do práce nedostala cez konexie, ale cez svoje schopnosti a moje mladé kolegyne taktiež, keďže obe pochádzajú z iného mesta a boli ochotné sa za prácou aj presťahovať.

dai
26. jan 2016

tiez...

ajana1
26. jan 2016

@kk77 lenze na to treba nieco zmenit. Systemice zmeny, porusit par skol, zaviest hodnotenie skol na zaklade vysledkov testov a survey od rodicov, zmenit metodiku ucenia a dat viac volnosti ucitelom, zabezpecit system vzdelavania. Ti najlepsi sa totizto vedia uchytit vsade a ti nepojdu robit za taky peniaz ked v sukromnej sfere zarobia niekolkonasobne viac. A hlavne neporovnavaj Finsko so Slovenskom. To je niekde uplne inde. Treba totizto zacat budovat od zakladov a nie od strechy

carolek
26. jan 2016

@kk77 😀 Oslovte vhodného kandidáta Vy, rodičia. Ono sa mi to teoretizuje! 😀 Viem, nie je to jednoduché. ☹

denisic
26. jan 2016

@milena29 Na margo toho, že nás ľudia v anketách nepodporujú ti posielam nasledovný link: http://isu.sk/podporuju-nas. Títo ľudia nemajú čas vyjadrovať sa v nejakých anketách, tí čo sedia celý deň pri PC a vedú žabomyšie vojny nie sú pre mňa reprezentatívnou vzorkou národa. Stačí sa pozrieť na niektoré komentáre a človeku vlasy dupkom stavajú ako sa tu ľudia navzájom osočujú a urážajú. A ako povedala raz Dara - toto nie je moja šálka kávy. Ja tiež nezvyknem prispievať do týchto rubrík, len táto téma sa ma naozaj týka, i keď si to vyčítam a čas by som mohla tráviť aj lepšie. Už sa normálne teším, keď štrajk skončí a pôjdem do školy medzi deti. Tie majú niekedy viac rozumu ako my dospelí.

baaambulkaa
26. jan 2016

@angelinja ty si veľmi nahnevaná na tento svet...však dobre, nesúhlas so štrajkom, ale tie tvoje argumenty a tvoje vyjadrovanie, to je strašné, to sa nedá čítať...sorry

moni73
26. jan 2016

@dai škoda, že nespĺňa vaše kritériá... Plat by sa mi celkom páčil. Aaale vekovo ďaleko za zenitom a rečovo hlboko pod látkou...😞

moni73
26. jan 2016

@dai boooze, ten mobil si píše čo chce!

natalka13
26. jan 2016

robila som v skolstve nemam skreslene predstavy.
Preto aj pisem ze si zasluzia viac penazi sźa tu robotu, ALe ma to aj svoje ALE
@denisic

dudenka
26. jan 2016

@angelinja preco si myslis, ze vacsina ucitelov si nezasluzi ani ten plat, ktory teraz maju? Ak uz pises taketo ostre nazory otvorene, bolo by dobre, aby si si ich aj obhajila.

tinqua
26. jan 2016

človek by tu čakal diskusiu na úrovni, veď sme tu matky...a nakoniec zisťujem, že je to tu o tom istom ako v diskusiách v NČ...ja pevne verím, že poniektoré ženy tu len trollia a nemyslia to vážne - zvalím to na materskú demenciu...

jajka257
26. jan 2016

Som ucitelka, milujem svoju pracu a je to narocna praca. Je nezaplatena. A teraz ma mozete ukamenovat, ale povedat, ze ucitel nepatri medzi elitu naroda, alebo ho porovnavat s predavackami je fakt zufale. Mile mamicky, my mozeme odist, mozeme si najst pracu inde, lenze potom kto bude ucit vase deti? Nechcem byt hnusna, ale uvedomujete si, ze aj to, ze sem pisete urazky na nasu adresu viete len preto, ze vas to niekto naucil? Mate pracu, lebo dal niekto doklad o vzdelani? Je tu mnoho tem, kde chcete od ucitela vsetko mozne na svete pre vase deti..... a este jedna otazka, suhlasite stym, aby skoly ostali bez ucitelov? Suhlasite s tym, aby ich ucili ludia bez vzdelania potrebneho na tuto pracu? A iny pohlad, ak my pojdeme k pasu, kam pojdu ti ludia, co za nim robia teraz?

maritana
26. jan 2016

Ja osobne im drzim päste,a skutocne nikomu u nas na SVK nezavidim tie minimalne mdzdy! Pretoze zrovna to sposobuje existencne problemy milion rodinam,nasledne depresie,rozvratene manzelstva a pod.Sme tu na jednej lodi a nechavame sa dobrovolne okradat uzernikmi z hora!Drzim päste kazdemu,kto sa odvazi ist bojovat proti nespravodlivosti.Treba ich podporit a pridat sa.Kludne predsa aj kazdy sam za seba.Urcite ich nebudem napadat,ze co by chceli,ved su aj iní co by si zasluzili viac.Tak nech aj tí zdvihnu zadok a idu bojovat za svoje prava zit u nas dostojne!Verte,ze riesenie aj peniaze by sa nasli.

mb269
26. jan 2016

Som za to , aby kazdé zamestnanie, kazdá profesia bola ohodnotená tak aby mal kazdý nárok na plnohodnotný dostojný zivot , nežil z ruky do huby, z výplaty do výplaty. Ano mala by byt ohodnotená podla druhu, typu,narocnosti práce, ale minimálne tak aby aj upratovačka či predavačka nemuseli prevracat kazdé euro. Adekvátny plat vzhladom na ceny bytov, nájmov, energii, potravín by mala byt MINIMALNE 1500 E. Ano, ucitelia, lekári, policajti, .... a iné poslania by mali byt ohodnotení viac v závislosti do specializácie. Tiez nemoze dostat ucitel s pedagogickym minimom rovnako ako prof.Csc.Phd. atd. a kapacity im podobné.

angelinja
26. jan 2016

@dudenka ok uvediemm priklaad stredna skola v nitre ucitelka anglictiny si nosila casopisy na vyucovanie typu eva a pod. Sami studenti sa stazovali zee robia tri cvicenia za hodinu..tak co si zaasluzi taka ucitelka?okrem toho plno ludi ma urcite podobne skusenosti.viete ao saa davaju deti do skol?podla toho ci ich tam ucia a ake maju refetencie a pod...tak co?este stale si zasluzia?vacsina z nich to flaka a caka kym moze ist domov a argunent ze zs ten plat atd...no orepacte a lekar za ten plat vam ma teda tiez odflaknut operaciu?akoze ked budu mat o tych 130 eur viac taj budu uci lepsie?ci im stupne este viac sebavedomie a o pol roka zas nepojdu do roboty?sak tam zachvíu zas nebudu.vianocne velkonocne polrocne jesenne a riaditelske volba a mozte mi nadavat kolko chcete toto si o vas mysli vacsina ludi okrem vasich rodin a par privrzencov

wetka
26. jan 2016

@angelinja Hovorca väčšiny sa našiel. Problematike školstva rozumie každý, kto má dieru do... nosa. Ja by som si nedovolila hodnotiť prácu všetkych lekárov, elektrikárov ani úradníkov.

vejula
26. jan 2016

@angelinja reagujem na tvoj príspevok o 17:09... Po skončení strednej školy, ked si mladí ludia vyberaju čo chcu študovať, prihliadaju okrem toho, čo ich baví aj na to, čo ich bezproblémovo uživí. Mudry inteligentný človek, ktorý si môže školu vyberať, pretože kapacitu mozgu na to má, si väčšinou nevybere pedagogiku (až na pár zanietencov), po ktorej skončení bude dostavať minimalku. Napriek tomu, že by ho to bavilo, spočíta si, či sa mu oplatí robiť so svojimi schopnosťami učitela za 450E nástupného platu, alebo radšej vyštuduje niečo lukratívne, kde bude mať plat omnoho vyšší. Preto plat učitelov suvisi s kvalitou nášho školstva. Učitel by proste u nás mal mať určitý status, mal by byť aj finančne dobre ohodnotený, pretože je to človek, ktorý vzdeláva naše deti, čo je pre budúcnosť našej krajiny základ.