Štrajk učiteľov - postrehy, názory
Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.
@celasapremenim nikde som nenapisala,ze deti treba bit alebo je to spravne. Ale skus mi povedat, ze na mieste toho cloveka, by ti ruka nevyletela? Objala by si 15 rocneho chslana, a snazila by si sa ho upokojit za rehotu dalsich 20? A este jeden postreh, deti zacali byt drze po zruseni trestov. Lebo vedia svoje prava, ale povinnosti nepoznaju....a tu je zaciatok anarchie, kazdy vsetko smie a nic nemusi....
@celasapremenim nie, sme z BB kraja. Dostala sa na najlepší v kr. meste - teda vybrala si ho spomedzi 3. je tradované, že tam chodia tí, čo sa chcú naozaj učiť. A to ona chcela. Na vysokú chodí do Brna na Masaryčku a študuje fyziku. Prijali ju bez prijímačiek aj do Prahy, ale tam nechcela ísť, lebo to je ďaleko.
je mi smutno z ludi, ktori si nevazia pracu ucitela. Pri tom mnozstve negativnych nazorov na strajk sa nemozeme divit, ze su s detmi v skole problemy, ked nevidia doma, ze rodicia/spolocnost si ucitelov ceni. Clovek ktory sa ucit nechce, sa nenauci ani keby ho ucil najlepsi ucitel na svete. Ked valite vinu na ucitela, skuste sa zamysliet ako vediete svoje dieta...
@fidka79 no počuj, keď si tá zdr. sestra, či pôr. asistentka či čo. Teraz štrajkujú sestry. Ty neštrajkuješ??? Hlavne, že vypisuješ, koľko málo platu berieš za veľa práce. Je to tvoje ústavné právo. Alebo akurát si ústa utieraš o tých, ktorí to právo využili a stoja si za svojim.tebe sa všetko v zdravotníctve páči? Buď hrdina a podpor kolegyne a pridaj sa. Alebo....
@ajkava Sestry neštrajkujú tým istým spôsobom ako učitelia. Museli dať výpovede, nakoľko podľa ústavy štrajkovať nemôžu. To urobili pred pár rokmi aj lekári a podarilo sa im splniť požiadavky. Učitelia sa tiež počas štrajku vzdávajú "len" platu, nedávajú výpoveď a musia si platiť poistenie ako samoplatcovia. 🙂
@ajkava Mnohí učitelia si kupujú papiere, tonery, metodické príručky za vlastné. Ťahajú od rodičov peniaze na toaleťák, špendlíky, príspevky do rodičovského združenia a podobne. Neviem si predstaviť sestry, žeby od pacientov ťahali peniaze za injekčné striekačky a podobne. Nikto nepochopí povolanie toho, ktorého povolanie nevykonáva.
@fidka79 nehnevaj sa, ale tvoje IQ mi pripadá ako IQ hojdacieho koňa. Z tvojich slov skôr vidím namyslenosť. V čom som namyslená neviem..... pýtam sa normálne, prečo si nedala výpoved ty. Máš na to právo, si nespokojná. Ale s tebou sa ani debatovať nedá. Však tvoja pravda je tvoja a nedajbože iná. Ty vlastne nič nepotrebuješ, len urážaš a osočuješ iných, ktorí narušia tvoje kruhy. Super žena.
@fidka79 Myslíš si, že ja to mojim deťom neplatím? Nevravím, že ja si kupujem papiere sama - učím na súkromnej škole, tam si rodičia všetko zaplatia, tak ako v súkromnom zdravotníctve, ale hovorím o svojich kolegoch. Rodičia neplatia nám, ale svojim deťom to, čo im má poskytnúť štát. A nechajme to už tak. Viac sa už pred tebou obhajovať nebudem, je to strata času. Mňa si nazvala géniom, ja mám skôr z teba ten pocit.
@denisic ja to ani netvrdím, neviem, kde si to videla. Tvrdím, že právo majú aj sestry, aj učitelia, aj tí, ktorí sú stále zamotávaní, že sa nedá a pritom vedia, že sa dá. Na prd sú tu rozbroje. To vyhovuje akurát politikom. Asi nechápete, že treba práve súdržnosť. Ale ako vidno v poslednej dobe, to sa v tomto štáte nekoná. Lebo akonáhle prídu na pretras peniaze, tak každý má menej, každý má dôležitejšiu prácu....
@fidka79 su profesie, ktore maju platy "trzne", ale ucitel si platovo velmi nepomoze, ked odide na inu skolu. Predavackam, bankarom a inym co si spomenula stat nemoze dvihnut - nie su statni zamestnanci.... ale mozu dat vypoved a skusit ineho zamestnavatela. Ucitel ak chce vyssi plat, musi zmenit prosfesiu a to je skoda.

@fidka79 Nie som žiadny génius, len slušný človek, ktorý aj negatívny názor vyjadrí primeraným spôsobom. Pani, ktorú si obhajovala, bola za urážky aj zablokovaná. Ale niektorým to tu vyhovuje, takáto komunikácia a asi aj tebe. Viď:
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal pravidlá fóra. Porušoval pravidlo "Neurážaj, neprovokuj".
Dnes o 15:11 • celasapremenim