Štrajk učiteľov - postrehy, názory
Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.
Ja sa tiež divím a čumím na niektoré komentáre. S deckami som sa učila prvý polrok na Zš. Potom som ich pozorovala, ako to zvládajú. Ak potrebovali pomoc,pomohla som. Ak nie, viedla som ich s mužom k samostatnosti. Pokiaľ je dieťa ofukované z každej strany, ľudované.... tak učiteľom svätožiaru nad hlavu.
@dudenka pretoze decka boli disciplinovane, slusne vychovane a ucitel bol pre nich autorita ! teraz povie ziak ucitelke ze je p..a a ona mu nic nemoze lebo pride mamicka ju davat na sud pomaly :D chora doba. ako som spomenula vyssie treba zaviesť trestya a uvidime ako lahko sa bude dat opat zvladnut 35 deti v triede.
@loginexistuje SUHLASIM S TEBOU
@mb269 v ruzovej doline ucitelka napisala ziakovi perom na krk debil, lebo povedal v druzine debil svojmu spoluziakovi, co mu dal na hlavu chrobaka, ked sa zlakol
stalo sa susedinmu synovi, riesili ututlanim s riaditelkou tejto skoly a ta pica ucitelka tam teraz este stale uci
TAKZE NIELEN ZIACI NIECO POVEDIA ALEBO UROBIA
ale aj tie dospele ucitelky, pedagogicky vzdelane takto reaguju
a chlapec, susedin syn, bol prijaty na metodovu na gympel potom, takze ziaden neprisposobivy to nie je ...normalny chalanisko a aj to nie vdaka vyucbovemu procesu, ale lebo jeho matka s nim chodila na doucovania a riadne si ich platila....nie zeby ho tak super v tej skole pripravili na prijimacky :D lebo to dnes neexistuje, rodicia musia platit za pripravy na gymple, tak su nastavene kriteria
@ajkava u nas tak, ze mala od pat rokov na zs, nepotrebovala realne ziadnu pomoc od nas a malemu je potrebne kontrolovat, ci spravil vsetky ulohy a sem tam ho aj preskusat, pred pisomkou, podotykam, ze nechavame pripravu uplne na neho, aj projekty do skoly si robi uplne sam, iba to potom prejdem, ci je to fakt vsetko :D lebo hlava v oblakoch a sem tam nieco "pozabudne" alebo urobi navyse z ineho dna :D chalanisko
a to je uz piatak, to mas rozne s roznymi detmi, bud rada, ze si to mala tak v poho s obomi :D
ale jasne, rodic sa zaujima, zaujimala som sa aj o malu, co brali a tak, aj som si cekla, ci to fakt vie, tak ale ona komplexna samostatna jednotka
@celasapremenim nizka uroven vyucby je takisto problem. aj to som pisala ze ucitelia su slabo kvalifikovany. cele skolstvo kazdym rokom upada
@mb269 to je pravda a velmi to uz citia aj na technickych skolach, ze aki ziaci sa im tam hlasia a ako potom zvladaju prve rocniky, kde sa robia cistky, uz pustaju dalej aj podpriemer, co v minulosti na takej fejke nebolo
my mame velmi sikovne deti doma a uz to vidim, ako platim vysky mimo sr, vdaka tomuto
fakt same vyhody z toho, ostat v sr kks
@celasapremenim tak ja mám syna už vyštudovaného Mgr., dcéra akurát začala po gympli vysokú. A nikdy som nemusela riešiť doučovanie. Syn mal učňovku s maturitou. Prvý rok na vysokej musel dobiehať v matike to, čo gymnazisti zvládali ľavou zadnou. Makal, lebo chcel. Koľkokrát povie, že denne aj 8 hod. makal nad matikou, aby všetko dohnal. Dnes existuje internet, aspoň u nás sa decká doučovali navzájom. Jeden vedel to, druhý zasa iné a tak sa navzájom ťahali a vysvetľovali si. je to len to tom, aby sa chcelo. Niekedy mi tie doučovania pripadajú len ťahanie peňazí rodičov, lebo decká sú nesamostatné a lenivé.
uznavam ze potrebuje skolstvo viac financii do ucebneho procesu, co sa tyka vybavenosti skol a podpory vyucbovych programov a vzdelania ucitelov
@ajkava lenze teraz v nasom okoli napr. beru na gympli z 380 hlasiacich sa deti, vid novohradska, metodova, tomasikova, jednu triedu, na metodke tusim dve, aj grosslingova by este pripadala matematicka do uvahy pre syna, viem preco
ina doba jedoducho ako kedysi
rada by so bola, keby deti chodili blizko bydliska do skoly, ale asi to je utopia, vzhladom na tie pocty, napriek pripocitavaniu bodov k vysledkom prijimaciek za vysvedcenia, sutaze ako olympiady, korespondecny seminar matiky na kosickej a podobne, ma to dieta ovela nizsiu sancu sa dostat do tej jednej triedy, 26 deti prijmu z toho poctu prihlasenych, aj ked je neviem ake dobre
je to predsa len pisomka....skoda ze nerobia aj ustne prijimacky, alebo to nejak nevrstvia, tiez co si budeme, urcite tam ma par rodin dopredu testy doma
takze mozno budu aj dalej od bydliska chodit, to uz sa asi dat bude, bezne gymple
je to naozaj teraz uplne ine ako kedysi
my mame vs cela rodina, aj postgradualy a tiez sme sa s tym nestretli doteraz
inak to tahanie z vrecak, to je tiez pravda, len teraz robia doucka napr. firmy, co zaroven vyrabaju testy na prijimacky :D dieta maka, testuje sa, mala je osmacka, tak dotahuje rovno aj deviatacke ucivo, lebo chce ist na bilingual, ja mam inu predstavu o tom ako ona, ale holt nebudem jej to rucat, ked ona to chce sama....a deviatacke ucivo ja ju doma sama nedoucim :D nemam kks kedy
ukazte mi kvalitne uciliste v bratislave, viem len o elektrotechnickom niekde v karlovke ci kde :D
@celasapremenim no vidíš, ja som zasa také doučovačky nepoznala. Ani žiadne protekcie. Dcéra sa dostala aj na gympel /2 gymple bez prijímačiek, bilinguálny urobila prijímačky, bola prijatá, ale nechcela ísť/ aj na vysokú bez prijímačiek. Dala som obom slobodnú voľbu, kam sa uberú a či budú študovať. Je pravda, že syn váhal, či ísť na vysokú. Len sme mu naznačili, či nie je škoda, keby si vysokú neurobil, keď bol celý čas vyznamenaný. Dcéra mi zasa vyčítala, že nie som rodič typu toto budeš študovať, týmto budeš. Lebo nikdy nevedela, čo chce študovať. Ale nikdy som nebola za učiteľom kvôli tomu, žeby sa niekto z nich sťažoval. Moja odpoveď bola skôr, že jasné, že učiteľ je blbec, len oni sú hviezdy. I keď som mala pochybnosť, tak som si ju nechala pre seba. Čím, viac ofukovania, tým horšie pre dieťa. To je môj názor a aj potvrdené v praxi.
@mb269 tresty sa zrusili.....ani pozriet skaredo....kolega mal velky problem, ziak mu povedal, ze k..k..t, to ustal, ale ked ho pred vsetkymi oplul, nuz mu ruka vyletela a bolo...a ten cirkus si mala vidiet, rodicia, ze zalobu a podobne a kolega im vysvetlil jednu vec, ak oni jeho, zazaluje aj on ich, za urazku, verejne ponizenie, na ctiutrhanie a ine veci, si mala vidiet, ako bezali....ja mam autoritu, mne si nikdo nikdy neodvazil, ale ja by som sa tiez nestvala, zazalujem a nech si uvedomia, nadtastie moji rodicia, ked lrn muknem, ze robia to alebo ono, tak si to vyriesia vo vlsdtneh rezii, kebyze zavolam, do 10 minut su v skole a mladez ma problem....
@ajkava veru, suhlasim naozaj s tym, ze ich treba viest k samostatnosti a tiez aj tolerovat ich vyber
takze moje skusia gymple, co si vybrali
este maju aj tak cas :D a ze som ich dala na pripravku, nevidim v tom nic zleho, v pohode to je, vzhladom na uroven gymnazii, na ktore sa hlasia, ich to totiz aj bavi, maly by bol v matike zahrabany cely den, keby mohol :D
@jajka257 presne ! zasran jeden uz pri kktovi by som mu hlavu odtrhla ! a rodicom by som vynadala co to vychovali za decko. svokor dal facku ziakovi lebo odvraval , prisiel potom aj s otcom do skoly lebo sa samozrejme stazoval a ked mu svokor povedal co sa stalo tak decko schytalo od otca aj na druhu stranu lica 😀
@jajka257 mame kamosa, super chlapik, ucil na priemyslovke chvilu :D totalny bufetak, tolerantny, mali ho decka velmi radi, holt ale teda aj skusali co da
prvu poznamku dal, ked si ziak zalozil ohen na lavici :D
prosim pekne :D:D:D kysucke nove mesto
@mb269 no inak, tou fackou nic neziskate, je to podpis pod vlastnu prehru a ked sa tak ziak chova, chyba bola niekde inde, zrejme uz doma, tak nech ho teraz mlati po xichte, potom si vnucata neuvidi, pan otec je riadny idiot
@ajkava a na aky gympel? v ba v starom meste? :D sa ta dcera dostala, alebo nejake, co som vymenovala? :D lebo nie je gympel ako gympel a o vysokych skolach sa to bohuzial tiez neda povedat
protekciu u nas v zivote nikto nevyuzil, ani my, ani nase deti, nemam na to peniaze ani moralku
@celasapremenim ale ziskame tou fackou , a to respekt . tiez som dostala par krat ci od ucitela alebo od otca, rovnako manzel ked bol decko , povedala by som ze kazdy v tej puberte si co to dovolil, skusal kam moze zajst, dostali sme za ucho ale vážili sme si rodicov aj ucitelov. a predstav si napriek tomu vnucata vidia a vztahy mame ukazkove. a haluz je ze este strevam ucitelku ktora mi raz gumou prebehla po spánkoch cez vlasy co riadne bolelo, zasluzila som si lebo som sa cez hodinu bavila a nepocuvala ani ked ma upozornila a teraz si skvelo pokecame 🙂 dnesna benevoletna vychova je katastrofa, ale sak kto si ako vychova tak má.
@celasapremenim uder v zlosti a uder v afekte je rozdiel, lebo v prvom pripade ukazujes slabost a nezmocnost, v druhom pripade ide o reflex....no niekedy mam pocit, ze jedna vzduchom chladena by nebola na skodu....v spravnom case ucinnejsia ako milion slov......
@jajka257 ja v tomto nesuhlasim, jednoducho bit deti nic dobreho nikdy neprinesie, mozno to prinieslo aj to, ako sa k tym ucitelom potom chovaju no
a ucitel to nezvlada tiez zjavne...o slova nejde, ide o to, ako pristupujeme k detom cely zivot....
@mb269 pozri, mna nikdy rodicia nebili, tak to viem ocenit taky pristup, vsetci podla vlastnych skusenosti
benevolentna vychova? ved s pedagogickym vzdelanim by mali vediet ucitelia nastavovat hranice aj bez fyzickych trestov, ci sa mylim? 🙂 aka benevolentna vychova, nechapem
my mame asi strasne dobre decka aleboco, ale potrebu bit ich nemame ani nahodou :D
autoritu, bitkou, kde som to?
tak koncime, nie sme na jednej vlne jednoducho
paaa
@jajka257 v druhom pripade ide o reflex? rovnaky vysledok to ma ako v tom prvom, dokonca by som to vobec netriedila takto

@nelinka2009 prosim ta, ved vo vedlajsej teme pises, co vsetko chces, aby robil ucitel, uz si tam robia z toho srandu a sem si ides robit srandu z ucitelov?