icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

juhseverzapad
30. jan 2016

Dobre, tak aj ty si s prepáčením sprost.. keď ťa učil starý systém.

jajka257
30. jan 2016

@juhseverzapad ale to bolo daaaaavno, vtedy bol aj odbor opravar pisacich strojov....a teraz na com pises? Aby si siel dalej, musis vidiet a vediet viac.....nam ucitel odrapkal, nadiktoval a bolo vybavene, ked si vyrusoval, dostal si po hube a bolo. Teraz to tak nejde. Neda sa ucit po starom.

celasapremenim
30. jan 2016

musim suhlasit, ze je velmi dobre, ked je v triede menej deti, naozaj zo skusenosti je to fajn
a ja som preto za, aby bolo viac ucitelov a urcite aby boli lepsie zaplateni a nech ide do skolstva viac penazi
zaroven podotykam, ze podhodnotene je tu snad kazde povolanie, je to bieda a este mame k tomu drahsie a nekvalitne tovary, od potravin po tovary dhodobej spotreby
asi slovaci viac kradnu a su tupi

jajka257
30. jan 2016

@celasapremenim v tomto mas pravdu. A ziakov nie je az tak malo. My mame 14 tried a 360 ziakov. Myslim, ze dost. Najmensia je moja trieda, 17 ziakov a z nich 4 integrovani. A uz je to vela....a nemame narok na asistenta ani nic ine. Nemame odborne ucebne, nemame kuchynku, nic. A vzdy len pride, co mame ucit a ake podmienky mame vytvorit. Uz som hovorila, ze zalozime ohen na dvore a mozme ich ucit varit gulas 🙂

marcelkaemmka
30. jan 2016

NEPODPORUJEM ,,,,,

juhseverzapad
30. jan 2016

Dá sa učiť po starom, ale to by sa museli zmeniť rodičia a nie, aby boli opičie matere.

jajka257
30. jan 2016

@juhseverzapad vies, skus kuknut aj ine temy, ja nechcem ulohy, ja nechcem, sby pisali, ja nechcem toto a hento, nrchcem, sby mal ucitel naroky na dieta....a ako mame ucit? Nuz nijako....

juhseverzapad
30. jan 2016

O čom točíš? Treba na decká tlačiť, bez toho si budú robiť čo chcú.Nechápem ťa. Vysvetli.

equuleus
30. jan 2016

@marcelkaemmka NEVADI ,,,,,, 😀

equuleus
30. jan 2016

@juhseverzapad TLAC! 😀

juhseverzapad
30. jan 2016

@equuleus Ja budem, a ty si decká stále ľutuj!

romanovic
30. jan 2016

Ja ucitelov podporujem, ale ich strajk ma stal zatial 200 .-€ za opatrovatelku pre deti, pretoze robim a buduci tyzden maju len nejaku basic vyuku do obeda, takze zase budem platit opatrovatelku, aby s nimi bola od obeda do vecera...jednoducho sa obavam, ze este 2-3 taketo tyzdne a uz budem len nasrata...
Kamoska mi akurat vravela, ze jej kolegyni prisiel mail zo skoly (BA), ze ucitelia pozaduju, aby sa rodicia zlozili na ich platy, ktore nedostanu za strajk a ak nie, minimalne na odvody....toto uz je drzost a sila a takto si teda sympatie neziskaju.
Moja priama kolegyna (tiez z BA) dostala ponuku z SKD, ze rodicia mozu davat deti do skoly, ale od 9 do 16 hod a za 25,- € na den 😠

juhseverzapad
30. jan 2016

@romanovic Bez urážky, ale sv..e jedny úžernícke, tak oni chcú dobre deťom? 😀 😀

mm2008
30. jan 2016

no neviem, ale tá výzva rodičov, či koho, že nedať dieťa do školy, aj ked je škola v prevádzke, sa mi zdá dosť od veci...

jajka257
30. jan 2016

@romanovic to vazne? A nevymysla si? My sme tiez prisli o platy, ale nikoho nenapadlo pytat od rodica...toto je blbost jak mraky, nech ti posle mail a prosim zaves ho sem. Co sa tyka SKD, ten je v kompetencii zriadovatela, poplatky idu jemu, skola (aspon nasa) z nich nedostava nic, len holy plat pre vychovavatelky. Asi sa tamojsi starosta rozhodol zarobit....

equuleus
30. jan 2016

@juhseverzapad moje decka su nastastie za vodou, a to doslovne. 😀

jajka257
30. jan 2016

@juhseverzapad kukni temu chcem pre dceru viac ako ucitelku a pochopis

equuleus
30. jan 2016

@jajka257 Samozrejme, ze je to blbost. Starostu do toho nemotaj, vychovavatelka strajkuje - nema prijem.

jajka257
30. jan 2016

@equuleus no ja len logicky, bez suhlasu zriadovatela, nemozu zamestnaci svojvolne pouzivat budovu skoly ci SKD. Poplatky musia niekam zaplatit, hadam nie na drevo? Tak mi povedz, kto by si svojvolne dovolil takto porusovat smernice, predpisy. Dalsia smernica hovori, si v strajku, na pracovisku nemas co hladat, lebo si tam neopravnene a ty mi chces tvrfit, ze vychovsvatelky takymto sposobom porusia a pridu o pracu? No prepac, budem tvrdit, ze je za tym zrisdovatel....

romanovic
30. jan 2016

@jajka257 neviem to potvrdit, preto som aj napisala, ze "kamoskina kolegyna". Skusim ju poziadat, ci jej posle kolegyna ten mail. Ale nezda sa mi, ze by si niekto mohol az takto vymyslat.

juhseverzapad
30. jan 2016

@equuleus Tak to máš štastie 🙂

jajka257
30. jan 2016

@romanovic vies, neverim tomu, lebo kazdy ucitel vedel, ze pride o plat a rozhodoval sa sam. No mozno bola niektora taka drza skola, ze to urobila....to by bola hanba ....

jajka257
30. jan 2016

@equuleus inac hovorim o tom poplatku za strazenie v skd....

romanovic
30. jan 2016

@jajka257 ved aj mna to prekvapilo, lebo som predpokladala to iste.
Inak ako som bola nadsena z ucitelky mojej starsej, ktoru mala 4 roky a cela trieda ju milovala, chodili sme na celotriedne opekacky, tak som total sklamana z ucitelky tej mladsej - ziadna skola v prirode, odmietla dat kontakt na seba, ze ona ma zvyk, ze jedna mamicka z triedy prvacikov jej vzdy robi sekretarku, to znamena, ze trieda sa musela ucitelke poskladat na mobil, ktoreho cislo dostala len mamicka-sekretarka, ktorej pani ucitelka zavola, ked treba rozposlat hromadnu spravu a sekretarka rozposle a komunikuje s rodimi a spatne s ucitelkou, k teme vianocna besiedka sa postavila tak, ze "bude, ked si urobite", takze rodicia nacvicovali program, kreslili kulisy, vybavili volnu triedu (lebo nasa je najmensia na skole a nevosli by sa tam deti + rodicia) a pani ucitelka dostala cerveny bod od riaditela, lebo so super programom vzala svoju triedu potom na vystupenie pred ucitelsky zbor 🙂
Takze keby som mala len mladsie dieta, strajk urcite nepodporujem, ale nastastie triedna starsej mi ukazala, super ucitelky su.

jajka257
30. jan 2016

@romanovic no ani ja nedavam cislo na mobil, dsvam mail, vzdy viem citat oksmzite, msm ho v mobile hned vedla sprav. Mate cudnu ucitelku. Preboha, preco ste sa jej skladali na mobil? To sa mi len sniva, no daj este nejaky zazitok....ja by som si mobil ani nevzala od rodicov.....a ta sekretarka, to je co za nezmysel? Fuuuu, ja som ucitelka, ale toto by som jej nedarovala, nedala by si za klobuk, a ze rodicia sami akademiu.....to kde zijete?

romanovic
30. jan 2016

@jajka257 pani ucitelka je v dochodkovom veku, neovlada pc, preto potrebuje sekreterku. My sme BA, lokalita Nove mesto 😉

jajka257
30. jan 2016

@romanovic ale aj tak, ako nic v zlom, no by asi kukala na mna. A len od veci, to je to, ze mladi nechcu ist za ucitelov, potom to je taketo. Moja kolegyna detto, ona nevie, ona je stara, ona nemoze, ona je chora,......kurna, tak nech sedi doma na dochodku....

romanovic
30. jan 2016

@jajka257 ved to! Ked vidim, ako mi starsia nadsene hlasi, ze stretla Noriku (byvalu triednu) a ze ju Norika vyobjimala a vybozkavala a na druhej strane mladsia chodila prve 2 mesiace do skoly zo zvesenymi plecami, lebo pani ucitelka davala do zositkov same "motivacne" prasiatka a peciatky smutnych smajlikov a ako bonus vyhlasila, ze sa chce vratit do skolky, lebo skola strasna...
No ten rok to nejako vydrzime a pani ucitelka ma vzdy len prvakov, tak snad to bude na buduci rok lepsie.
Takze Vam drzim palce, len sa fakt bojim, ze strajk pojde do stratena a napriek vsetkemu dostane Smer zase 40%... 😠 😠 😠

jajka257
30. jan 2016

@romanovic lenze ten prvy rok je najdolezitejsiiii.....tam sa rozhoduje, aky vztah ziska dieta k skole...a vidis, nikto to neriesi, nikoho z kompetentnych to netrapu....

juhseverzapad
30. jan 2016

@romanovic Bodaj by!!