icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

jajka257
6. feb 2016

@mija51 pan sotak mna ako cloveka s realnym pohladom na svet a poznatkami, ktore mam absolutne nezaujima. Ten nech si strazi dotacie od statu na podporu jeho bani, kde plati ludom minimum a tazi z nich maximum. A videla som tu diskusiu, vrela mi krv v zilach, lebo ak pozerala dalej, s jeho vyrokmi nesuhlasil ani Draxler.....

jajka257
6. feb 2016

@mija51 a este nieco, ak vezmem svoj plat aj s priplatkami za roky praxe a vydelim ich len hodinami, ktore su mojim uvazkom dostanem cislo 8 € v hrubom a nie 18€ a tie tabulky a grafy, s ktorymi tam maval ti vyrobim v exceli za 20 minut a bude....

vbu
6. feb 2016

8 eur ??? Slušneeee...To chcem aj ja....

moni73
6. feb 2016

Ženy, ja fakt nechápem....
Podľa čoho si človek vyberá zamestnanie? Ideálne by bolo podľa toho, čo chce robiť. Bohužiaľ nežijeme v ideálnom svete a tak musíme robiť kompromisy. Aké sú teda plusy učiteľstva (ak teda chcem učiť)? Vidím to jedine na pracovnú dobu (a môžete sa na to hnevať koľko chcete). Mínusy? Slabý plat, zlý systém (nekvalitné učebnice, kredity, nedostatok pomôcok,...), nároční rodičia, neposlušné deti. Z toho mi vyplýva jediné, že ten kto ide učiť je buď úplný nadšenec, alebo je pre neho pracovná doba obrovské plus.
Podľa stavu dnešného školstva odhadujem, že b) Je správne. To by mi potvrdzovalo aj slabú účasť na štrajku. Česť výnimkám - nadšencom-strajkujucim!
Keďže pokladám učiteľa za človeka pomerne inteligentného, nemyslím si, že si nebol vedomý svojich platobných podmienok. A znova som len pri nadsencovi alebo prac. dobe.
Sama neviem, čo som tým vlastne chcela povedať. Mám pocit, že tí praví učitelia, sú tí, ktorí poväčšine štrajkujú a nie som presvedčená, či 140,- + 90,-€ k platu spraví z učiteľstva lukratívne zamestnanie.
Doprajem vám samozrejme vyšší plat, ale nemyslím si, že takéto zvýšenie zvýši kvalitu. Ani "naliatie" ďalších peňazí do školstva.

vbu
6. feb 2016

rano o 07:00 do prace...- 13:30 uz napapany z prace....v teplucku, Ziadny sef nedycha na krk......za 8 eur...CO UZ VIAC SI MOZETE PRIAT ???

baumka
6. feb 2016

@vbu a ty kde robíš,keď tak závidíš?? Ak chceš byť o pol jednej doma,ako to tu prezentuješ,tak utekaj na jar na prijímačky a môžeš učiť a o jednej si vyložiť doma nohy a piť kávičku. Na pedagogike už určite na teba aj s mijou 51 čakajú.Určite tu chýbajú učitelia s takými vlastnosťami ako vy dve máte,to bude prínos pre žiakov,fakt 😝 😒

vbu
6. feb 2016

Moj syn chcel studovat za ucitela. Podla neho dobre zarabaju , poobede o pol druhej uz idu zo skoly, nenarobia sa, 2 mesiace prazdnin maju......
Ja som mu to VYHOVORIL s tym ze ked dostuduje nenajde si pracu, ved kolko dostudovanych ucitelov robi v zavodoch pri linkach atd...
Ucitel to je zamestnanie kde sa da vydrzat do dochodku , ale aj ucitelky v dochodkovom veku ucia a zaberaju miesto mladym ktory chcu ucit.

baumka
6. feb 2016

@mija51 a čo tak prepočítať plat politikov? Prázdnin majú viac ako učitelia a plat ani nehovorím. Alebo si myslíš,že väčšina z nich robí pre túto spoločnosť viac ako tí,čo učia, oni si zaslúžia tie platy? Si spokojná s prácou poslancov? Poslala si aj im nejaký rozhorčený mail, list ? Učiteľov a ich prácu "pozná" každý ,kto chodil do školy,však. 😖 Strašne paušalizuješ....

jajka257
6. feb 2016

@vbu ale v hrubom a ked realne zratam odrobeny cas tak to je menej, o mnoho....citaj vsetko, nevytrhavaj z kontexu...
Syna pozdravuj, ze praca ucitela nie je len to, co si mysli....

mija51
Odpoveď bola odstránená
jajka257
6. feb 2016

@vbu ty si fakt asi nechapavy, pisala som ak to prepicitam na uvszok, ale uvazok je len cast casu, ktory travim v skole a nie su do neho zapocitane dozory, pripravy testov, pisomky, porady, opravy testov, zrs a ine aktivy. Realne ak sa pozriem na pasku je to tu uz tiez napisane, tak hladaj...

baumka
6. feb 2016

@vbu ,tak už chápem,prečo máš taký názor,lebo syn povedal...,lebo on to videl....,ale z pohľadu žiaka,nie učiteľa,takže myslieť si to môže on aj ty,ale láskavo to nerozširujte ako stopercentnú pravdu. NEPAUŠALIZOVAŤ! A syn dobre urobil,že nešiel študovať toto povolanie,lebo ak tam chcel ísť kvôli týmto dôvodom,tak to nie je človek,ktorého školstvo potrebuje.

mija51
Odpoveď bola odstránená
baumka
6. feb 2016

@mija51 ,ale čo si robila v škole? Čo si učila? Veď máš špeciálnu vyštudovanú,bola si klube,alebo kde,keď máš také negatívne spomienky? Alebo prečo si odišla? Možno si mala s niekým problém,keď takto reaguješ,lebo inak si neviem predstaviť,že niekto od fachu by sa na kolegov takto vyjadroval.

baumka
6. feb 2016

@mija51 neodpovieš na otázku ohľadne tých politikov,či píšeš len to,čo sa hodí tebe?

mija51
Odpoveď bola odstránená
libka1
6. feb 2016

@mija51 daj mi uz pokoj, ved sme sa uz slusne rozlucili, nie?

mija51
6. feb 2016

@baumka bože, kľud. politici? všetci na jedno kopyto. samozrejme, že je to tak, ako si napísala. ale toto je o diskusia o niečom inom

mija51
6. feb 2016

ja už som chcela skončiť, ale stále tu niekto na mňa útočí. Pekný deň všetkým

libka1
6. feb 2016

@mija51 veď som ti nič nepisala 🙄

baumka
6. feb 2016

@mija51 jasne,že sú v školstve aj ľudia,ktorí tam nepatria,ako všade,určite aj v iných povolaniach,ale preto hádam nebudem paušalizovať. JA som napríklad stretla nepríjemného policajta a nevypisujem tu,že všetci policajti sú sv---ne a podobné skúsenosti mám aj s lekármi-sú takí a takí. To by som si však nedovolila.Ty sa oháňaš údajne FAKTAMI,že všetci učitelia sú doma o jednej,majú 18€ za hodinu a iné hlúposti. Vieš,fakty si treba overiť a potom s tým vyrukovať. Ja by som sa hanbila na tvojom mieste sem dávať také info bez overenia,dúfam,že aspoň trochu si uvedomuješ,že si to prehnala.

margarita
6. feb 2016

@vbu
ak mal Tvoj syn takuto motivaciu, je skvele, ze si mu to vyhovorila...prave taki totiz potom nemaju dovod strajkovat lebo sak kto nic nerobi, ani nic nepokazi 😉

a este by ma zaujimalo, ze ci u vas v skole je anarchia, lebo tam vsade kde som ucila doteraz ja, mne "dychali na krk" samotni ziaci a studenti, casto ich zakomplexovani rodicia, plus zastupkyna, riaditelka, dekan aj rektor.
tak az mi odporucis nejaku skolu, kde nie je sef, idem tam hned a zaraz 🙂

zuzana76
6. feb 2016

@mija51 keby učili ôsmu hodinu, tak ta končí až o štvrť na štyri, takže by necestovali o pol tretej, pozri nikto neutoci, ty si začala s utocenim na stredoškolskych učiteľov, to už im nedoprajes ani ten jediný prejav úcty, že ich niekto pekne osloví, tak by to malo byť, ja tiež žiakov neoslovujem po priezvisku, ale menom s patričnou úctou, u nás na škole by kvalifikovaní nemohli učiť, ak sa dokonca zistia nedostatky, tak sa s pedagógom neváhajú rozlúčiť aj počas školského roka.

jajka257
6. feb 2016

@mija51 ale prosim ta. To je ako pod heslom, vsetci su blazni, len ja som lietadlo. A ano, su vselijaki ucitelia, aj u nas, to by si pozerala a nestacila sa cudovat, co dokaze jedna ucitelka vyrobit za problemy inym a este je spokojna....ale su aj ini ucitelia a su dobri....

margarita
6. feb 2016

@mija51
paci sa mi, ako bez problemov vydavas osobne skusenosti Tvojej sesternice za "nazory a fakty" 🙂

ak pises, ze davas fakty a cisla, no sem s nimi, hod prosim link na to, ze hodinova mzda priemerneho ucitela je 18 eur alebo ine podobne "fakty" co tu pises.

vies napr. o tom,ze skola,kde chodia moje deti je oficialne otvorena a "nikto nestrajkuje" podla stranok MIn.skolstva?
a veris tomu, alebo mne, ze mam deti uz 2.tyzden doma a na nasledujuci tyzden je to takto?
Vážení rodičia,
od pondelka 8.2.2016 budeme fungovať aj naďalej v obmedzenom režime.
Do školy nastúpia žiaci 1. stupňa (1. - 4. roč.) a žiaci 9. ročníka.
Učiť sa budú podľa riadneho rozvrhu hodín (bližšie info v mailoch).
Prevádzka 1. stupňa bude zabezpečená iba do 13.00 h.
Prevádzka 2. stupňa do ukončenia vyučovania, do 13.30 h.

Materská škola bude tiež fungovať v obmedzenom režime od 7.00 - 16.00 h.
Prevádzka ŠKD nebude.

Obed bude zabezpečený len pre prihlásených žiakov, preto sa treba prihlásiť.
http://www.zshargasova.stranka.info/

a ze podla Fica a ministerstva nasa skola ani hodinu nestrajkovala, lebo od zaciatku strajku bola otvorena skolka, ktora je jej sucastou, a tam bolo 6ks pedagogov v dochodkovom veku, ktori sa odmietli zo vsetkych 35 do strajku zapojit?

no hod aj TY nejake fakty a cisla, vazne sa tesim
😎

baumka
6. feb 2016

@mija51 tak už chápem,že prečo si tak nazlostená,jasne,že aj mňa by naštvalo,keby sa mi v pracovnom kolektív e stalo to,čo aj tebe,ale prosím nevyjadruj sa už tak všeobecne negatívne na všetkých učiteľov,ja by som to nerobila určite ,lebo keď si to tu čítajú aj ženy,ktoré sú mimo školstva,tak to berú ako svätú pravdu.Potom sa len utvrdzujú v tom,že celé školstvo je slušne povedané na figu a učitelia si nezaslúžia žiadnu úctu. A potom sú samozrejme takto nainfikované aj ich deti.´ešte predtým,ako prídu 1x do školy. A myslím,že som nikde na teba neútočila,snažím sa písať slušne a k veci.

zuzana76
6. feb 2016

Slovensko si nezaslúži ani takých učiteľov a školstvo aké má - toto mne vyplýva z tejto diskusie

libka1
6. feb 2016

@baumka neberieme, neboj, kto ma aspon stipku sudnosti a vseobecny prehlad, nemoze tieto vyroky brat vazne 😉

jajka257
6. feb 2016

@zuzana76 🙂 🙂

baumka
6. feb 2016

@libka1 jasne,som rada,že sú tu aj žienky,ktoré to chápu 🙂