icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

libka1
6. feb 2016

@margarita u nas taky tak, skola bola tyzden zavreta uplne a druhy tyzden zabezpecili len pre 1-4. dozor, aby rodicia nemali problem a uz to bolo vedene ze skola nestrajkuje 😉 statistiky su vzdy na poziadavku zadavatela, ak mate niekto zaujem vyrobim vam nejaku podla chuti 😀

zuzana76
6. feb 2016

@libka1 nie som si taka istá, hocikde kde si prečítaš diskusie o školstve, tak to tam vyzerá podobne, treba myslieť na to, že väčšina obyvateľov neusudzuje reálne, stačí im, že niekto niečo napíše a hneď uveria všetkému, ja som napr nemala nejaké problémy a napriek všetkému učím rada a mam rada žiakov, mnohí sa vracajú aj po rokoch nostalgicky pospominat a navštívia nás, takže ja to robím pre nich, kvôli niektorým sa to stále oplatí

libka1
6. feb 2016

@zuzana76 nemozes to brat tak pesimisticky 🙂 vela ludi si stoji aj za ucitelmi, vela je lahostajnych k tomu (zial) a vela je takych ako niektore namrzene v tejto teme. Co sledujem tak naozaj prevladaju, ale mozem ti zodpovedne povedat ze ludia okolo mna patria skor do kategorie, ze to podporuju alebo neriesia. Takych co by uplne do slova verili tym dristom co su pohovorene v telke, novinach a na nete a nesnazili sa aspon si vytvorit vlastny nazor, vidim vacsinou naozaj len v internetovych diskusiach.

zuzana76
6. feb 2016

A ešte mi z toho vyplýva to, že sem píšu aj mnohé pedagogicky, ktoré majú nejaké vnútorné zranenie, museli odísť, boli prepustene a pod. Vraj nemôžu nájsť prácu v školstve, ale prečo nestuduju ďalej, môžu si rozšíriť svoju aprobaciu. Ja som tiež mala spolužiačky, čo študovali estetiku a filozofiu, predmety, ktoré majú veľmi nízku dotáciu, jasné, že riaditeľ sa rozhodne pre niekoho, kto má napr v úväzku angličtinu s filozofiou,

libka1
6. feb 2016

ano, tych tu bolo dost a pisu zo vsetkych najkritickejsie 😅

vbu
6. feb 2016

moja dcera studuje poslednym rokom na gymnaziu. Matematiku ju uci ucitelka co stale chyba v skole - je v preddochodkovom veku. Nic ich skoro nenaucila, nic im poriadne nevysvetlila musi sa doma trapit, ja jej moc nepomozem lebo som uz zo skoly dlhsie prec...na uzavretie znamok jej stacia 2 - 3 znamky s pisomiek. Skoro cela trieda ma z matematiky na vysvedceni 3 - 4 a aj niektori na polroku prepadli. V triede studuje aj jej dcera, neviem ci to je s kostolnym poriadkom ale co uz...
A takymto treba viac ???

libka1
6. feb 2016

@vbu riesil si to v skole? mat tento problem, chodim pravidelne za riaditelom...
inac nechcem ta urazit, ale to ze jej nepomozes nema nic spolocne s tym ze si vysiel uz davno zo skoly. chodila som na gymnazium a viem co tam bola za matika v 4. rocniku, takze chcem vidiet tych rodicov co mali tu schopnost doucit ju svoje dieta sami 🙂

zuzana76
6. feb 2016

@vbu je v preddochodkovom veku a má dcéru na gymnáziu? Rodič môže učiť svoje dieťa

dudenka
6. feb 2016

@vbu ziadny sef nedycha na krk? To nemyslite vazne. Ucitel je stale na ociach, deti, rodicov...verejnosti... myslite, ze nemame riaditela, ktory nam dycha na krk? Skuste len 3 minutky meskat ( kvoli zazivacim tazkostiam) na dajme tomu chodbovy dozor, kde je cca na 1 chodbe 100 a viac deti...nikdy neviete co sa moze za tie 3 minutky stat. Deti vam nebudu poslusne postavat v kute ako pat penazi..samozrejme, ze aj keby ste tam od zaciatku boli, nikdy neviete co sa moze stat, 1 clovek vsetko sam neustrazi. A predsa je to tak a je za tie deti zodpovedny.... nestazujem sa, svoju pracu by som nikdy nemenila, len reagujem na zavistlive komentare o tom ako nam je dobre, teplucko, ziaden stresik, pekna vyplatka...ja by som si nikdy nedovolila kritizovat povolanie o ktorom nemam ani sajnu. Najprv si to treba vyskusat a az potom vypisovat zavistlive komentare...

vbu
6. feb 2016

@libka1 riesili sme to na rodicovskom zdruzeni s triednou ucitelkou... ale kedze tato pani ucitelka je aj zastupkynou riaditelky nikto s rodicov sa neodvazi nieco riesit . Chceme aby nase deti dajako dostudovali. Je to smutne . A ja mam fandit ucitelom ??? Ano som za to aby uitelom pridali, ale nech svoju pracu robia tak ako maju... nech vycistia svoje rady od ucitelov ktory tam nepatria,ktorym nezalezi na tom ci studentov nieco naucia, ktory sa tam dostali omyslom za cias socializmu kde ich rodicia boli funkcionari strany.............

margarita
6. feb 2016

@vbu
jasne, jedna z 11 000, ktoru treba prepustit, ale mam teraz ja pisat,
kolko debilov policajtov, lekarov alebo zdravotnych sestier som v zivote stretla ja, alebo moja sesternica alebo ktokolvek a vydavat svoje negativne skusenosti za globalne fakty?

margarita
6. feb 2016

tu je pekne vysvetlene a ukazane ktory strajk ma aku podporu a preco, ved logicke...

pre take, co sa tu ohanate cislami, je to sice tiez len prieskum na objednavku politicku, ale mozno aj sedi.
http://domov.sme.sk/c/20086046/sestry-maju-vacs...

akurat sa mi natiska zaujimava otazka, ze kto aj tie zdravotne sestry a aj tych uboziakov za vyrobnou linkou, pre ktorych su ucitelia darmozraci, kto ich naucil citat, pisat a pocitat, prip. ich nechal s odretymi usami prejst maturitou aby skolu dokoncili a mohli sa zamestnat?

ale hej, oni su uz zo skoly prec, teraz treba este prezit kym im dostuduju deti, jedno, ze nekvalitne a blbo, ale sestricky su dolezitejsie pre nas osobne, lebo kto uz len mi osetri o 10 rokov tie moje prelezaniny 😅 😔

vbu
6. feb 2016

@margarita ja viem a suhlasim...jeden policajt havaruje, nafuka a potom vsetci jazdia najebany...Jeden sudca prepustu zlocinca a potom su vsetci sudcovia skorumpovany , jeden lekar zoberie uplatok a potom su vsetci zly....tak to u nas chodi 🙂
A na tych ucitelov by som viac popisal z vlastnej skusenosti, ved som chodil do skoly aj ja 🙂

libka1
6. feb 2016

@vbu no ako nehnevaj sa ale na fore to nevyriesis. a hadzat vsetkych do jedneho vreca lebo nemas gule poriesit problem tam kde sa poriesit da 😒 ako "dajako dostudovali"? to uz su gymnazia na takej urovni, ze tam chodia decka co potrebuju dajako dostudovat? 🙄 asi som uz fakt stara 🙄

macamac
6. feb 2016

@libka1 prosím ťa, o čo som prišla??
čo tu perlila @mija51 ?
ukázala, že za jej postojmi je neprajnosť, možno závisť?
lebo dať si pomazať príspevky sama sebe je už hodne divné 😀
to je tak, keď si niekto nestojí za svojimi slovami a to tu nemá ani fotku 😝
fakt neviem, o čo jej tu ide

libka1
6. feb 2016

@macamac najprv som nechapala co myslis tym pomazat, som uz rozmyslala nad poslednym pomazanim 😀 a teraz kukam ze komentare su fuc 🙄
ale nemusis mat obavu, nebolo v nich nic take co by nejak prospelo tvojmu dusevnemu vyvoju 😀 problematika 18 evri a nieco o jej ucitelskej kariere. pravdupovediac viac si uz z toho nepamatam.

macamac
6. feb 2016

@libka1 aha, ďakujem 🙂
takže môžem spokojne žiť ďalej 😀 😀 😉

libka1
6. feb 2016

@macamac uplne spokojna by som zas nebola, ale na samovrazdu to urcite nie je. ked clovek vidi niektore tie nazory je treba sa zamysliet, ze niekde je nieco vo velkom neporiadku 😀 treba vsak zacat uz od deti a preto podporujem strajk ucitelov 😀

macamac
6. feb 2016

@libka1 ale ja budem spokojná 🙂
v pondelok idem do práce a vybalím na nich, že teda chcem tých 18 eur/hod 😀
lebo tu to jedna pani povedala
a až teraz mi začne život 😀 😀 😉

mija51
6. feb 2016

dala som to zmazať kvôli tomu, aby to nejako nepoškodilo vaša duševné zdravie. ked niekto povie iný názor, ako máte vy, tak ho idete ukameňovať. a čo keˇnemám fotku? asi aj tých cca 70% ďalších, čo tu nemá fotku, je divných, či čo? vyšla som vám v ústrety, ked som to zmazala, či nie? ani to sa vám nepáči? už teda neviem. ale vy viete všetko najlepšie. neprajnosť? závisť? bože, iný názor je pre vás hneď neprajnosť, závisť a bohviečo ešte. je mi z vás smutno.

libka1
6. feb 2016

@macamac mam obavu ze skoncis na cajle ked budes trvat na tych 18 😀

macamac
6. feb 2016

@mija51 nie iný názor. ale štýl, akým je podaný, veľa prezrádza o človeku 😉
popremýšľaj nad tým a prečo práve ty si tu mnohých iritovala
vieš, opakujem, ide o prejav a sebaprezentáciu
a k foto - práve to je nepochopiteľné, že nik nevie, o koho ide a predsa si sa dala zmazať 😅
takže teraz to už nevyhladíš tým, že budeš odpútavať pozornosť od seba a robiť sa za peknú, že to si akože nám dobre chcela
lebo nám je to jedno. chápeš.
ukázala si sa ty

mija51
6. feb 2016

@macamac mne je tiež jedno, čo si o mne myslíte. iritovala som asi 3 dámy. ale nech. môj štýl bol slušný a neurážal nikoho. na mňa ako osobu ste útočili vy, ja na Vás určite nie. a to je sebaprezentácia vo vašom štýle.

celasapremenim
6. feb 2016

@libka1 uplne v pohode doucim gymnazialnu matematiku svoje deti :D aj moj manzel, ale toho by ste neratali, nakolko ucil na vs

libka1
6. feb 2016

@celasapremenim ja tiez, ale skus dat % z nasej populacie ktore si myslis ze to dokaze, len tak, zo spasu, potom ti napisem ja kolko tipujem, ze kto z nas je vacsi optimista 😀

sobik1
6. feb 2016

@vbu Ved práve , ludia su lahostajní , pred 2 rokmi sme tiež mali vo firme štrajkovú pohotovosť , máme fungujúce odbory , chcely nám zmraziť platy , kolektívne vyjednávanie cez sprostretkovatela , dalej vyhlasenie štrajkovej pohotovosti - nosili sme odznaky -štrajková pohotovosť... nakoniec sa vedenie zlaklo a keby boli odbory ešte tvrdšie , tak sme mohli dosiahnuť ešte viacej... , ale aj tak sme si vydobili aspon zvýšenie nočných,poobedných príplatkov , 50eur na vianoce a 100eur dovolenkový príspevok v lete. Takisto v WW ani nehovorím.Všetko záleží na ludoch , či sú ochotní do toho ísť a nenechaju sa zastrašovať .

margarita
6. feb 2016

@macamac
nechcem Ti brat iluzie, ale ci este v pondelok sa budes vobec mat kam vratit, mne tu jedna dobra dusa, okrem kompletnej psychoanalyzy zadarmo aka som hlupana a mam gebulu vykradnutu 😉
napisala, ze ked sa mi nepaci byt ucitelka, mam odist, lebo na MOJE miesto caka v rade dalsich 100 absolventov, alebo tak nejako 😀
tak nebud prekvapena, ak rano prides do nejakej fronty 😉 😎

libka1
6. feb 2016

@margarita 😀 😀

margarita
6. feb 2016

@mija51
ja osobne som neutocila na Teba, ale prosila som Ta o tie cisla a fakty, a statistiky, o ktorych si pisala ale ziaden link a konkretne fakty nedorucila.
vdaka aspon za tych cca 70% uzivateliek bez fotky, to ma uz davno trapilo, ze kolko to percent asi je, tak aspon v tomto som sa od Teba nechala poucit.
😉

lenadka
6. feb 2016

@margarita lepší čas bol pred schválením rozpočtu - to je celé 😉