icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

severovychod
6. feb 2016

Podľa mňa je to hlúposť, ved učitelia dostávajú dosť veľkú výplatu, tak o čo tu teda ide? Moja šesťročná dcéra teraz kvôli štrajku nemôže chodiť do školy, takže doma mám absulutný chaus!

siska53
6. feb 2016

@severovychod ked mas pocit,ze zarabaju dost, chod ucit,chod si to vyskusat.
Svokra ucila roky,ale bola aj v riadiacich poziciach,hladala riesenia,ako si privyrobit a dnesni ucitelia to robia stale. Mam kamosku ktorej nic ine neostavalo,len si aj privyrabat a to ucila na strednej,kde je to celkovo na pripravu narocnejsie,lebo praca ucitela sa nekonci zazvonenim zvonceka ohlasujucim koniec vyucovania.
Nakoniec sa jej podarilo dostat sa na ucitelsku poziciu mimo SR. Je vyrazne spokojnejsia.

@margarita jasne,absolventi sa tam.len tak nahrnu.🙂) ja,ked som zacinala som.len preglgla,ze ok,ved nejak zacat musim. No veru som sa aj obzerala po dacom inom. A skolske vody opustila.
Ono je to na jednej strane krasna praca,ale nesmierne narocna. Obdivujem vsetkych, ktori to nevzdali a vobec nedavaju najavo to co mnohi uradnici - aky plat-taka ochota.
Ja som.to sice vzdala viac zo zdravotnych dovodov,ale ked s tym suviselo aj lepsie financne ohodnotenie...

libka1
6. feb 2016

@severovychod chaos z toho ze mas doma dieta? 😕 ved si na materskej podla tyzdna co mas v profile...

severovychod
6. feb 2016

@siska53 Ja som učiteľka a zarábam si vyše 500 eur.

libka1
6. feb 2016

@severovychod v 34 tyzdni mas byt na materskej, celkovo nerozumiem to co pises 😅

severovychod
6. feb 2016

@libka1 Ja mám doma ešte jedno dieťa o ktoré sa musím starať. Musím jej pomáhať sa učiť a vysvetliť jej učivo.

libka1
6. feb 2016

@severovychod inac zlate, ze kvoli tomuto komentaru si pocitovala potrebu sa zaregistrovat, dat si nejaku fiktivnu fotku.... a preco si vlastne vymazala ten zbytok toho komentara a nechala si tam svietit len tych 500 Eur?

severovychod
6. feb 2016

To ta nemusí zaujímať.

libka1
6. feb 2016

@severovychod a to je snad pre taku kvalitnu ucitelku co zastupuje matersku skolu, zakladanu skolu, strednu skolu (to bolo napisane v tvojom prispevku, ktory si medzitym stihla premazat) nejaky problem napisat so 6 rocnym dietatom niekolko pismen? 😕

fra
6. feb 2016

@libka1 žeby už aj tu boli brigádnici zo súmračnej? 😝 😀

libka1
6. feb 2016

@severovychod mna vo vseobecnosti zaujimaju myslienkove pochody roznych typov ludi 😀 😀

severovychod
6. feb 2016

No čo už.

severovychod
6. feb 2016

Fakt nečudujem sa

libka1
6. feb 2016

@severovychod to mas z toho ze ti tresti ta hlava ako si pisala predtym 😀

fra
6. feb 2016

@libka1 a inak má aj dobrú foto, Diane Lane, bude to herečka 🙂

libka1
6. feb 2016

@fra tak musi predsa vyzerat na urovni, ked chce prezentovat kvalitne nazory a formovat verejnu mienku 😀 😀

kikakm
6. feb 2016

mňa by zaujímalo koľko by taký učiteľ chcel zarobiť ? 🙂

severovychod
6. feb 2016

Niektorý učitelia si chcú zarobiť aspoň 600 euro, mne stačí len 500 eur

celasapremenim
6. feb 2016

@libka1 dlho som mala predstavu, ze uplne kazdy :D:D:D:D

macamac
6. feb 2016

@severovychod 😀 😀 😀
prv, než sa ideš pýtať, o čo tu ide, si zisti pravidlá MK 😉
myslím, že ich vieš
takže stiahnutú foto preč 😉
a ukáž svoju tvár, alebo panáčika

severovychod
6. feb 2016

No vidíš ja nepotrebujem toľko peňazí ako väčšina

macamac
6. feb 2016

@severovychod pokiaľ klameš svojou podobizňou, nebude ti nik veriť, čo píšeš
a inak - dáma na foto nie je učiteľka 😀 😀 😀
tak neklam 😉
jej určite nestačí 500 eur 😉

libka1
6. feb 2016

@celasapremenim ja som zas od zaciatku na tom zle co sa tyka iluzii o tomto narode a tipujem tak 10%, zahrnula som aj takych ako tvoj manzel.

libka1
6. feb 2016

@macamac a mozno aj staci, za jednu hodinu natacania 😀

fra
6. feb 2016

@severovychod "niektorý učitelia" ? čo vlastne učíš, slovenčinu ? 😅

severovychod
6. feb 2016

slovenčinu, matematiku, prírodovedu a vlastivedu

kikakm
6. feb 2016

@severovychod aha 🙂 no mne by nestačilo, ale práve preto nerobím učiteľku.

petraslov
6. feb 2016

@fra slovenčinárka a vôbec nepochopila pointu Tvojej otázky 😕

petraslov
6. feb 2016

@kikakm tak jej môže stačiť, ak jej rodinu dostatočne dobre zabezpečuje jej manžel, ale nie všetci sú na tom tak dobre, aby im to stačilo, bohužiaľ 😞