icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

mooonika1975
7. feb 2016

@mijo53 a este aj kradnu poslanci. Ale nieeee, my si zobereme pod palec tu chuderku kucharku co robi za 350 a bere si podla vas domov jedlo....bleeee

denisic
7. feb 2016

@betina13 Minimalny pocet ziakov v triede na 2. stupni je 15 a na SŠ je 17, tak neviem co tu uvadzas 8 ziakov. My mame bezne 24 a viac ziakov v triede, maximum je 29. Male pocty su akurat na dedinskych ZS - aj to na tych mensich.

celasapremenim
7. feb 2016

@carolek zlata to skola :D u nas fakt sa deti radsej doma najedia

a hento dole co citam, aki ludia, taki politici, asi tolko k tomu
a uz idem z tejto tupej temy, lebo h. sa tu aj tak vyriesi, ale nemienim to podavat inak, ako to je, preco by som mala

celasapremenim
7. feb 2016

@denisic mozno keby boli fajn aj tie odborne stredne skoly, nebol by taky tlak na gymple, tak by aj rodicia boli uvolnenejsi, lenze oni skrtnu gymple natupo a neurobia nic pre uroven odbornych skol a cielovanie, aby sa to decko aj uplatnilo na trhu prace a aj uzivilo z toho
taketo vyrezove riesenia, to tu bolo vzdy, ked to podla mna niekto chce urobit inak, tak ho hned okolosediaci zozeru a preto tu mame nesystemove riesenia a prebytok nevhodnych profesii

kamatopo
7. feb 2016

nechcem sa navážať do učiteľov no u nás na základke by sa mali skôr zamyslieť či si vôbec zaslúžia to čo zarobia:( 9 rokov som žila v strese čo náš junior donesie domov na vysvedčení, všetci sme sa učili, zháňali doučovanie a aj tak to bolo za tri, niekedy som mala pocit že učitel len čo pozrie na meno tak už mal oznámkované:( to si ho vôbec nezastávam viem aký je to niekedy lajdák, ale viem aj kedy bol naučený, raz prišiel so 4kou domov a pritom som sa sním doma učila, tak som išla do riaditeľne a to čo som zažila bola totálna buzerácia, tá nadradenosť zástupkyne, arogantný pohlad učitela ktorému z očí sálalo ,,čo mi môžeš aj s tvojou sťažnostou,, jedine riaditeľka po odpovedi môjho syna pred všetkými troma skonštatovala že je to na dvojku, ale chápem že bol vystresovaný tak sem tam zaváhal. známka sa ale neprepísala a učitel sa na ňom vršíl až pokiaĺ neodišiel na strednú s nemiestnými poznámkami,,či sa mamička príde znova sťažovať,, takýmto by som nedala nič!!!!! a oni si dovolili stávkovať🙂 výsmech . Ja pol roka neviem čo je stres zo školy a môj syn je zrazu jednotkár a nemá s ničím problém, Týmto ďakujem SOU služieb v Pú že sú tam super učitelia čo neškatuľkujú žiakov a venujú sa im🙂 a neštrajkujú

mijo53
7. feb 2016

@mooonika1975 bleee bleeee, ja som písala, že aké platy majú poslanci a driemu, slovka nepovedia poniektorí, majú plno benefitov, ale ak sami sama dobrovoľne pracovníčka kuchyne prizná, že nosila omáčky, knedle, rožky a aj suroviny - ryžu, cukor , čistiace ap. , tak to sa mi určite nepáčilo a ma deti tak zabezpečené a bude sa mi do očí smiať, koľko dala svojim deťom na byty, lebo ona nie je za hypotéky, ušetrila na strave, mali dosť 3 deti aj mama a pritom robila na 4 hodiny, tak to sa mi nepáči, veď aj odišla z práce. Poslancov budeme riešiť nabudúce, teraz sa rieši školstvo a zdravotníctvo

sardinka335
7. feb 2016

Aj v Čechách to vrie...ministerka školstva Valachová pripravuje reformu školstva tzv. inkuzivne vzdelávanie kde sa budu lahko mentálne postihnuté deti so zdravými ....rozvírilo to tam dost vašne...http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/3719...

mooonika1975
7. feb 2016

@mijo53 teraz ideme riesit jednu pani co povedala?? Podla jednej su v tom vreci teraz vsetky? Vsetko je to o cloveku, nie o profesii, ty bleee, bleeee

mijo53
7. feb 2016

@mooonika1975 to nie jedna pani povedala, to brali všetci v kuchyni, od vedúcej, kuchára až po pomocné kuchárky, potom sa sťažujú pacienti aká je strava v nemocnici a čo má s tým bleee bleee, mne to blee osobne neadresuj, to je Tvoj výraz, áno veľa sa kradne a jasné, že to záleží od človeka

carolek
7. feb 2016

@kamatopo Na všetkych učilištiach sú super učitelia a takmer všetci žiaci tam majú prospech na jednotku. 🙂

betina13
7. feb 2016

@denisic poriadne si citaj prispevky,tie cisla som neuviedla ja, ja som reagovala na prispevok,kde boli tieto cisla uvedene. bol to predpokladam prispevok od matky,ktorej dieta danu zs navstevuje.

luciaminarechova
7. feb 2016

@liaka nominatív plurálu sa nepíše s y, o čiarke v podraďovacom súvetí nemáte zrejme ani potuchy... keby ste učili, želala by som vám plnú triedu študentov ako vy. hádam by vám úsmev na tvári a radosť z toho, že slúžite spoločnosti, vydržali aspoň jeden týždeň.

sonula
8. feb 2016

Poslancov mozete poriesit teraz v marci🙂 Som zvedava, kolko z vas pojde volit🙂

celasapremenim
8. feb 2016

@sonula a prosim ta, ako si to zistis, kto z nas pojde volit? :D:D:D:D to su vety

celasapremenim
8. feb 2016

@mijo53 inak presne a ta rodina, co som ti spominala ja, tak ta to vyplieskala na synov hokej a styri krat do roka more :D:D:D

celasapremenim
8. feb 2016

@kamatopo a prosim ta pekne, preco si ho neprelozila inam, ved to je ucitelsky sikan, co popisujes a ked uz by som tam chcela dieta nechat, tak to riesim cez skolsku inspekciu, ja sa pred zlymi riaditelmi a tupimi ucitelmi, ktori su schopni robit dietatu taketo peklo, teda neposerem, tiez maju nejake organy nad hlavami, ktori nedovolia, aby si dovolovali uplne vsetko, neboj sa, ako by tam bolo zrazu kludne, keby si ho podali z inspekcie

celasapremenim
8. feb 2016

@mooonika1975 je uplne vseobecne zname, ako sa v kuchyniach KRADNE, to, ze sem napises, ze ideme rozoberat jednu pani povedala, to este neoslepi zvysok ludi, zijucich v reale a vidiacich a pocujucich a vnimajucich svet, ked sa poseres, tak to tak je, jednoducho kradne sa
a preto na vacsine skol je hnusne zradlo
v nemocniciach je hnusne zradlo
a pozri sa, ake menu pripravi matkam dietologicka v porodnici :D:D:D:D
lebo AJ ONA KRADNE
a co chudiatka deti v detskych domovoch jedia, tak to presiakne len sem tam malokedy na verejnost, lebo za nich sa nikto ani nebije a take puce, co maju fajn vety a vela lepiacej pasky, to rychlo vygumuju z povedomia
lebo aj ony kradnu

celasapremenim
8. feb 2016

lebo to tu tak funguje asi, ze ked ma niekto 400 eur plat, tak si mysli, ze moze okradat vsetkych okolo, lebo ony maju isto dost a prebytok :D:D:D:D:D

irusa
8. feb 2016

tabuľky , ktoré sú uverejnená na nete, aký plat má učiteľ je sprostosť ! k platu sa počítajú aj osobné odmeny, odmeny za triednické hodiny atď.... môj názor je, že učitelia sa až tak zle nemajú, ako to niektorí prezentujú...sama som sa pýtala na názor učiteľov, ktorí štrajk nepodporili a ich odpoveď bola, že plat v čistom 800 eur za tie hodiny, čo odučí a k tomu tie voľné dni, ktoré majú im maximálne vyhovuje a sú nadmieru spokojní... sú aj iné profesie, ktoré si vyžadujú VŠ vzdelanie a ich plat je oveľa nižší ako učiteľský... školstvo je služba, ktorá neprodukuje žiaden produkt, ale peniaze idú zo štátneho rozpočtu.. jedným slovom na nich pracujú ľudia za pásom, ktorých výsledkom práce je nejaký produkt...sami by si mohli uvedomiť že 20 % ľudí pracujúcich v nejakom priemysle nedokáže vyrobiť na 80% v službách ako sú napríklad zdravotné sestry, policajti, vojaci, učitelia..... tak z čoho chcú tie platy zvyšovať ???? V prvom rade na SK musia byť podporované a dotované výrobné sféry zlepšiť podmienky manuálne pracujúcim v priemysle a poľnohospodárstve, aby mohli byť zvyšované platy učiteľom ..... ( čo sa týka platu pýtala som sa troch ľudí, čiže sú informácie pravdivé...mzda v čistom 800 eur, 900 e a 1100 eur - podotaz východné Slovensko ZŚ a špeciálna)

matulik222
8. feb 2016

@carolek a prečo si takéto niečo myslíš a tvrdíš???? ja pracujem na odbornom učilišti a nič také sa u nás nedeje..ani náhodou sú tu není samí jednotkári a znáky sa tu nedávajú zadarmo....a bud rada, že tu neučíš, lebo to je škola života...to sa s prácou na ZS nedá ani porovnať....na ZS ešte môžeš ako tak deti formovať, ale tu ti prídu už vyformované a v dosť pokročilej puberte.......ja som niečo podobné zažila čo @kamatopo a preto verím tomu, že sa to stáva a zvlášť na dedinách....prepáč ale vyjadruj sa adekvátne k svojmu vzdelaniu a nehádž všetkých do jedného vreca....akceptuj aj názor niekoho iného a bohužial aj takéto veci sa stávajú a aj medzi učiteľmi sú ľudia, ktorí by toto povolanie radšej robiť nemali

sorciera24
8. feb 2016

@irusa kristusak....fakt neznesiem taketo primitivne reci, halvne od cloveka, kt. nikdy neucil a nikdy za to nedostal vyplatu 😠 sorry,a le budem to vysvetlovat ako debilovi, lebo si to tak ziadas....tabulky su zaklad, platny a jasny, tak aka sprostost? triednictvo, odmeny a neviem co....je len +navyse.....velmi vela ucitelov odmeny nevidi vobec (za 8r., som odmenu videla raz...aj to pomlcim o sume, lebo je tak trapne nizka.....)........triednictvo predsa nema kazdy.... kredity tiez nie, na tie sa treba vzdelavat, na postup takisto.....tak o com tu sakra tocis?...800EUR je krasna suma a ver tomu, ze by som bola s nou spokojna nielen ja,a le myslim,z e vsetci ucitelia....mne by stacilo ako som uz pisala okolo tych 650E....to by bol podla mna taky slusny standard. plat za tuto pracu.....ale ja s triednictvom, s kreditmi, malym doktoratom......som tuto sumu nikdy nedosiahla.....(odmeny nemame, ako som spominala)...ak tebe staci na statistiku vzorka 3 ludi (dokonca specialna ZS....ma iny priplatok, za romske triedy su tiez ine)...tak prosim.....pre mna je to prejav hluposti, prepac, v zivote by som ludi nehodnotila podla 3 vzoriek a este aj len to, co som pocula a este to vyhlasit za pravdu, tak to je gool toto 😀 mne to pride fakt tragikomicke 😖

irusa
8. feb 2016

@sorciera24 ak ti je málo tak máš možnosť dať výpoveď...neboj na tvoje miesto čaká ďalších X ľudí ... vyskúšaj inú prácu...zaujímave, že zväčša štrajk iniciovali v okolí BA ako protikampaň proti Ficovi...fakt len totálny idiot pôjde štrajkovať pred voľbami... a podotaz ťažko sa dá určiť priemer nakoľko výplatné pásky sú tabu...

irusa
8. feb 2016

@sorciera24 a ináč ak sa treba na kredity a postup vzdelávať, tak čo ti v tom bráni, veď každý ,ak sa chce mať lepšie musí preto aj niečo urobiť, či nie ????

irusa
8. feb 2016

@sorciera24 a ináč štrajk vedú sami mladí učitelia ..má 5 rokov odučených a už ide štrajkovať...

sorciera24
8. feb 2016

@irusa ja som len reagovala na tvoje nepravdive vseobecne info...nic viac...lebo pises, ze pravda je, ze vsetci ucitelia mame 800-1100EURove platy....co ale pravda nie je....ja sa tu nikde nestazujem, len uvadzam fakty a nazor na ohodnotenie tejto prace.......lebo tvoje uvahy, kt. pokladas za pravdive mi prisli uplne z cesty...sorry.... (a presne tak, nemozes robit priemer z 3 ludi;)) a uz duplom to dat za smerodajnu rpavdu.....len tolko.......len mam obavy, ci si pochopila moj prispevok 😅

sorciera24
8. feb 2016

@irusa ty fakt vidis len, co chces?....ja som mala 60kreditov, maly doktorat....robim si atestaciu...a stale nedosiahnem 800EUR v cistom!...to je fakt! (myslim, ze uz som sa v obalsti vzdelavania namakala dost....preto psiem, ze ohodnotenie, aj ekd makas nemas...)

irusa
8. feb 2016

@sorciera24 aj 500e v čistom je dosť .... až tak sa nenadrú

irusa
8. feb 2016

@sorciera24 možno treba byť lepšia kamarátka s riaditeľom 😉

sorciera24
8. feb 2016

@irusa mysilis?......fakt myslis, ze ten, co vzdelava narod, nasu buducnost, nase deti,ma mat 500EUR?..... 😎 (halvne, ze ty si neucila, ale vies akos a nenadru....)....duper, tusim dnes kaslem vsetky komedie a budem pre pobavenie citat teba 😀 daj este nieco, co nevieme... 😀 😀

sorciera24
8. feb 2016

@irusa sorry, to nikdy nebudem, neznasam ritolezov a to by som radsej tu vypoved dala.....ale je kopa takych, vo vsetkych odvetviach, ale taki sa mi vyslovene hnusia......to su neschopaci, kt. to inak nevedia.... 😎