icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

nelinka2009
8. feb 2016

@celasapremenim nie voci platu, ale kvoli strajku

celasapremenim
8. feb 2016

inak bacha, lebo ked napiseme, ze kucharky kradnu :D hoci to vieme, tak to ich lincujeme :D:D:D:D
ja uz nemozem :D

celasapremenim
8. feb 2016

@nelinka2009 to jedine zeby mali toho privela na ucenie a nestihali ja neviem fakt

celasapremenim
8. feb 2016

@mooonika1975 nemas odhad :D ale zase, koho to zaujima

celasapremenim
8. feb 2016

@sardinka335 inak, vlastne, ked tak nad tym premyslam, tak ano, pri troch detoch pracujem prakticky stale :D a nejak mi to neprekaza, lebo to ma zmysel, som spokojna
aj s platom v praci som spokojna, ani strajkovat nebudem
tak teda opustam tuto debatku uz druhy raz tusim :D ale nadobro a trapte sa, ako viete, ucitelia

jarka800
8. feb 2016
Používateľ jarka800 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jarka800.

aspon je o com diskutovat 🙂

kamatopo
8. feb 2016

@celasapremenim no už je to preč a prežili sme to, bolo to pre oboch náročný čas ale teraz je z neho slušný chlapec a naučila som ho nech si povie svoje , ale v rámci slušnosti🙂

betina13
8. feb 2016

@mooonika1975 si pozri moje prispevky,nikoho som tu nelincovala,ani raz som tu,narozdiel od teba,hanlivo" nemenovala"

vbu
8. feb 2016

@m.i.r.i Ale strajkujuci ucitelia tvrdia ze im ide o celkovu uroven skolstva, vybavenie ucebni atd. A to im Fico dava...Tak co sa im nepaci ???? Alebo im ide len o tie platy...asi...

bmuller
8. feb 2016

@vbu tak vam sa paci model sifonu za 250 eur??? to je ucelove vyuzivanie penazi???

moni73
8. feb 2016

@celasapremenim keby si ešte nakukla☺ zhoršenim prospechu som myslela zmenu napr. aj k tomu, že známky budú lepšie odrážať vedomosti (čo sa nie vždy deje)

vbu
8. feb 2016

a to na skolach neexistuje vyberove konanie na nakup vybavenia alebo vykonania prace ???

vbu
8. feb 2016

Viete Pani ucitelia, mali by ste byt vysokoskolsky vzdelani ludia ale po tomto zacinam pochybovat o tom. Co ste dosiahli ??? Akurat ste nasrali vela rodicov co pocas vasho strajku nemali kde nechat deti a museli si zobrat dovolenku, ktora im bude chybat v lete alebo pred vianocami.
Ved 0,5 percenta strajkujucich skol to nestoji ani za zmienku v mediach. Ked uz ste tak chceli vyzdihnut nase skolstvo mali ste ist do strajku vsetci.
Len aby tych strajkujucich ucitelov nepostihol taky osud ako tie sestricky...ze ich uz nechcu...

bmuller
8. feb 2016

@vbu ano, existuje verejne obstaravanie ako vymysel genia Kalinaka kvoli transparentnosti 😀 a spociva v tom, ze vyhra najnizsia cenova ponuka na dany tovar, co aj bolo splnene pri modeloch sifonov alebo splachovacov. ALE to, ze je ta cena najnizsia z ponuknutych v sutazi neznamena, ze je vyhodna!! to ako keby ste si chceli kupit cukriky, a ponuku vam da supermarket X za 3,50eur, supermarket Y za 2,70 eur, a supermarket Z za 2,20 eur. vyhra supermarket Z, lebo dal najnizsiu ponuku, takze je vsetko v poriadku podla zakona.... co na tom, ze realna cena tych cukrikov je 1 euro........... 😖 😠
takze potom sa naleju statne prachy do kadejakych hovadin, a na naozajstne potreby (platy ucitelov, sestier, vybavenie nemocnic atd.) uz nemame! ale ved vsetko je podla zakonov a tejto vlady v poriadku...

mijo53
8. feb 2016

@vbu neviem kto im čo dáva, ale viem, že rodičia sa skladajú na plastové okna, tabule ap.

luciaminarechova
8. feb 2016

Riešite a ani neviete čo! Najviac rečí majú tí, čo sa problému rozumejú ako hus do piva. Každý má právo štrajkovať. Lekár, sestrička aj učiteľ. Lekári si vzali za rukojemníkov pacientov, učitelia deti či rodičov. Keď to nejde po dobrom, pôjde to po zlom. Kedy si onak spol. uvedomí, akí dôležití učitelia sú? Veď vďaka nim ste všetci aspoň ako-tak gramotní a môžete chodiť do práce, ktorá vás a vaše rodiny živí! Učiteľ vás a vaše deti vzdeláva a aj vychováva, neraz napráva, čo zanedbali rodičia. Každého jedného by som na týždeň strčila za katedru pred bandu pubertiakov, ktorí majú doma takých premúdrelých rodičov ako sú mnohí z vás! A potom môžete diskutovať...

luciaminarechova
8. feb 2016

@mijo53 Škola napr. dostane peniaze s pokynom, že sa MUSIA použiť na rekonštrukciu kuchyne v internáte. Drahú rekonštrukciu! Zbytočnú! Keď je všetko hotové, škole internát vezmú a obstarávateľ budovu predá. ...nový majiteľ si z nej urobí penzión s reštauráciou, kde má úplne novú parádnu kuchyňu. A nový majiteľ nie je náhodný kupujúci.

denisic
8. feb 2016

@irusa Tak už aspoň vieme, prečo na Východnom Slovensku neštrajkovali, podľa @irusa majú plat 800, 900 až 1100 v čistom. Panie učiteľky z východu, hláste sa, ktorá máte tento plat. 😝

nelinka2009
8. feb 2016

@denisic to zarobia jak ja... Od zajtra strajkujem...

irusa
8. feb 2016

@denisic no neviem kto sa ti prizná koľko zarába

nelinka2009
8. feb 2016

Sa priznavam ja sa zavto nehanbim... Len smutne, v cistom 1100€ a cena prace vyse 2000€

denisic
8. feb 2016

@kamatopo No nemôžeš porovnávať známky na SOU služieb a na základke. Na učňovke sa dávajú známky aj za aktivitu a snahu, aby sa žiaci snažili a neboli demotivovaní, nakoľko sú všetci na priemernej úrovni, i keď mnohokrát veľmi zruční a po ľudskej stránke i lepší ako mnohí gymnazisti. Ber, že známka na ZŠ tvojho syna musela byť porovnateľná so žiakom, ktorý ide na gymnázium. Ja si vždy žiakov postavím a ich známky sa musia zhodovať aj s vedomosťami. Nedám predsa 1 tomu, čo ide na gympel a takú istú 1 tomu, čo ide na SOU. Náš riaditeľ na SOU dával žiakom rátať príklady z MAT, ktoré riešia piataci či šiestaci na ZŠ, aby ich netrápil ťažkým učivom a mohol im dávať dobré známky. Pozri sa na to aj z tejto stránky. Ale tvojmu synovi prajem, lebo takéto deti sú v živote oveľa skromnejšie a ľudsky "múdrejšie" a je super, že im zdvihnú sebavedomie, ktoré im na ZŠ klesalo. 🙂

denisic
8. feb 2016

@irusa My si povieme v robote všetko a aj pásky si ukážeme (aj keď sa to nemá), preto nás nemôžu klamať. Za socializmu sa odmeny zverejňovali na nástenke a bolo aj napísané, za čo sú a to by som vrátila späť. Dnes bohužiaľ odmena často závisí od mena, nie od výkonu, preto by som riaditeľom v žiadnom prípade nedala právomoc rozdeľovať peniaze, mnohí by to robili podľa rodinkárstva ako pani riaditeľka z východu. Dávala odmeny a potom ich pýtala od učiteľov.

celasapremenim
8. feb 2016

@moni73 neda mi to nenakuknut, ved vies
suhlasim, ze niekedy neodrazaju vedomosti a mali by

inak vraj sa rozhodlo,ze na vysoke skoly bude vacsi fin. prispevok z rozpoctu, este bojuju zs a stredne.....napr. gamca tento tyzden cely v strajku

celasapremenim
8. feb 2016

@denisic toto sa mi inak paci, takato transparentnost s platmi, hoci teda ludia to nezvladaju, ani ked je to viac zasluzene.....

mijo53
8. feb 2016

@luciaminarechova presne tak, a preto podporujem štrajk učiteľov

denisic
8. feb 2016

😎
@celasapremenim Moj kolega mal osobne nula a nemal s tym problem, nerobil nic naviac a bol spokojny s priemerom a kazdy, kto robil nieco naviac, dostaval body a na zaklade toho boli odmeny. Ale to bola skola, ktora sama podnikala a riaditel bol skor manazer ako ucitel. S tym ucitelia ani do styku neprichadzali, no vedel ucitelov ocenit za pracu nad ramec, no na druhej strane i potrestat, ak flakali pracu (aj taki su, co si budeme klamat). Body sa zverejnovali na nastenke a bod mal cenu v eurach. No to bola jedina skola a o ziadnej inej takej neviem. Skoda, ze som odtial musela odist, nakolko som dochadzala a mala male deti. 🤐

sonula
8. feb 2016

@celasapremenim a kde chcem zistovat, kto z vas pojde volit? Hovori ti nieco, recnicka otazka?🙂

irusa
8. feb 2016

@luciaminarechova a ja by som poslala učiteľov sadiť také stromčeky do porastov so sklonom, kde majú problém sa vôbec na nohách udržať v predpísanej norme 250 ks na deň za odmenu 8 eur v 32 stupňovej horúčave na priamom slnku...potom by si vážili aj tu katedru a tých pubertiakoch... ináč túto prácu robil človek s VŠ a aj ja mám takú skúsenosť...učitelia nie sú bohovia , každá profesia je dôležitá... ak by sa mali platy zvyšovať, tak každému