icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

irusa
9. feb 2016

@mooonika1975 možno ty ho máš nedostatok

mooonika1975
9. feb 2016

@kamatopo ja ta chapem aj nechapem, to ze ma niekto to a druhy nema bolo aj temou strajku, aj peniaze na pomocky, na aktivity, aj na skolach na dedinach, aby neboli take priepastne rozdiely medzi skolami .a uz tu odznela ta veta na margo ucitelov a plati aj v tvojom pripade.... Ak sa ti nepaci, tak chod inde

zuzana76
9. feb 2016

@kamatopo cize ak nieco dietatu nejde, tak ucitel automaticky ochudobni napr svoje dieta, aby sa venoval tomu tvojmu? vies ako su platene take kruzky? to je almuzna, okrem toho su jazykove skoly, napr. Ja nie som proti kruzkom, ale zase ucitel je tiez len clovek a ak napr momentalne nema cas / ja napr. tiez studujem a ziaci sa dozadovali kruzka zo SPJ/ ale jednoducho nemam kedy/ tak som im povedala, ze ked dostudujem. Jednoducho si treba tiez urcit priority. V skole vysvetlia, co treba, ak to dietatu nestaci, tak potom naozaj sukromne doucovanie, nic na tom nevidim. U lekara, ak ide o nejaky nadstandard, tiez si musíme priplatit.

mooonika1975
9. feb 2016

@sardinka335 presne, cisty vzduch vtaciky medved zatasteny, hmmmm 😀

mooonika1975
9. feb 2016

@zuzana76 ano zuzi, super napisane, nevidim do zs, ale viem si predstavit 😖

zuzana76
9. feb 2016

@kamatopo ja somna ZS mala akurát kruzok vytvarny v piatom rocniku, ziadna matematika navyse, nic, ale samozrejme kruzky v ponuke su, na nasej skole tiez maju pedagógovia kruzky, aj ja som mala svojho casu dramaticky, ale holt aj studovat treba a dalej sa vzdelavat, tak teraz kruzok nemam. By sa mi opovazil nejaky rodic do tohto hovorit.

kamatopo
9. feb 2016

@zuzana76 nie neviem ako sú platené a presne tak ako píšeš načo by si sa venovala cudzím detom na margo seba a svojej rodiny, keď im to proste pri tom prvom vysvetlení nejde.Teraz som vďačná za mojích zlatých pánov učitelov , ktorý to za mojej doby robili a vybavenie bolo omnoho jednoduchšie ako teraz. ostaly s nami a doučili nás a my sme to brali ako otravu. Ďakejem im aj touto cestou že vďaka ním som dnes tým čím som a tebe prajem aby si uspešne doštudovala a tiež bola tým čim chceš byť

mooonika1975
9. feb 2016

@zuzana76 mne v ms tiez rodicia za anglictinu platia, robim to mimo svoju prac dobu pripravujem sa vo volnom case, inak by som to nerobila

zuzana76
9. feb 2016

@kamatopo ale ja sa venujem codzim detom a myslim si, ze dost, aj som dost empaticka, ale niekedy su proste ine povinnosti, ako fakt nechapem, ze rodicia si myslia, ze ucitel nema napr vlastnu rodinu a vlastne zaujmy, ktorym sa potrebuje venovat, to co si napisala ty je v style, ze ucitel by sa mal asi roztrhat, len aby deti vsetko chapali,a ked sa dieta nieco nenauci a nepochopi na hodine, tak pekne popoludni napochodovat a vysvetlovat do zblaznenia. A najlepsie zadarmo...

mooonika1975
9. feb 2016

@zuzana76 bohuzial ano, podcenuju domacu pripravu

bmuller
9. feb 2016

@kamatopo a to nejde ten predmet vsetkym alebo len niektorym? ak vsetkym, potom je doucenie vyucujuceho ucitela namieste, lebo urobil chybu vo vysvetlovani asi on. ale ak len niektorym (co je pravdepodobnejsie), tak nech ti, ktori potrebuju doucenie naviac, idu na kruzok na skole (iste nejaky je, ale nemusi ho viest predsa ich vyucujuci ucitel, na ziadnej skole nie je len jeden ucitel daneho predmetu), alebo do sukromnej jazykovky, alebo si zaplatia doucko napr. u studenta VS. (no neviem, my sme kruzky mali, ale urcite nesluzili ako doucovanie uciva z hodiny, ale ako jeho rozvijanie)

zuzana76
9. feb 2016

@bmuller je aj rozdiel kruzok a doucovanie, to co chce pani, tak to je doucovanie, nie kruzok

kamatopo
9. feb 2016

@zuzana76 jasne všetko zadarmo,no asi sme sa vôbec nepochopili a ja nemám na to vysvetlovať tu niečo čo si myslím z pohladu rodiča cez niake vypisovanie. takýmto štýlom ja teraz ukracujem moju rodinu čo sa jej práve teraz nevenujem a vy tu vypisujete a zrazu máte všetci časúúú a na doučovanie čas nieje🙂Nepochodujte a nevysvetlujte,demonštrujte my ich potom čo budú doma dáme doučovť za eurá aby dobehli čo zameškali lebo nič nieje zadarmo a vy si pýtajte tisíce za vaš čas a ďalšie za krúžky a nakoniec to bude celkom dobrý kšeft byť učitelom🙂ako môžem vystúpiť z tejto diskusie a to sa pýtam všetkých , lebo na toto nemám , čítať takéto ............

nelinka2009
9. feb 2016

No ja myslim, ze rodicia su k ucitelom tak, ako su ucitelua k rodicom...

mooonika1975
9. feb 2016

@nelinka2009 zabudas ze ucitel nie je pre rodica, ale pre dieta

kamatopo
9. feb 2016

@bmuller ja som chcela danej učitelke zaplatiť jej čas, ale ona nemala záujem a u nás je na každý predmet po jednej učitelke takže k druhej sa nedalo ísť. no čo už je to za nami a sranda je že mu to nakoniec podrobne vysvetlila mladunká absolventka vysokej školy čo práve teraz začala učiť🙂

zuzana76
9. feb 2016

@kamatopo ak myslis mladunkou absolventkou mna, tak dakujem 🙂 , ja uz ucim 17 rokov a studujem dalsiu VS , na doucovanie si mozes najst akukolvek inu ucitelku, alebo studentku VS, tie pridu mozno aj k vam domov, ja som inak doucovala ako VS studentka aj neraz zadara, aby tu zase nerobil z ucitelov nenazrancov

mooonika1975
9. feb 2016

@kamatopo ach a vyzerala si celkom mila...... Priklad moja anglictina v ms za peniaze......ja si kupim material,pojdem na platene skolenia, kazdy den sa budem venovat priprave na anglictinu, hladat si material, kupovat motivacne odmeny, :vyrabat pomocky a pridem vo volnom case, lebo........? Chyba mi ta odpoved, das? Lebo ....

carolek
9. feb 2016

@kamatopo Pred rokmi mali učitelia doučovanie v úväzku. Dnes je úväzok učiteľa vyšší a doučovanie v ňom zahrnuté nie je. 🙂 Poznám pár učiteľov, ktorí doučujú a určite sa takí nájdu aj u vás. Treba sa informovať alebo si pohľadať na stránke s mnohými ponukami doučovania, možno tam bude niekto i z tvojho okolia.
http://www.kvalitnedoucovanie.sk/71372-priprava...

kamatopo
9. feb 2016

@zuzana76 no určite som nemyslela teba🙂písala som uplne o inej učitelke čo teraz učí môjho syna na strednej a je to jej prvé miesto po VS, nechápem kde si na to prišla🙂a je pekné že sa človek tak vzdeláva a môže sa pochváliť no to som odpisovala inej paní tak neviem o čom je z tvojej strany reč.je to chvála na tvoju osobu či upozornenie že my rodičia sme oproti vám pánom najmudrejším nič a preto nemáme mať ani na vás názor?

zuzana76
9. feb 2016

@kamatopo no myslela som, ze myslis mna, kedze sme sa bavili o studiu, a priala si mi, aby som sa stala tym, cim po studiu chcem byt, tak beriem spat

kamatopo
9. feb 2016

@mooonika1975 nuž mila ako pre koho, ja som hlavne milá na svoje deti. ja si tiež musím v mojom zamestnaní zisťovať informácie a tiež musím byť v srehu aby som niečo nepokazila svojou neinformovanosťou ale beriem to ako svoje zamestnanie, ktoré si to vyžaduje a tiež musím zaučovať a nemám za to príplatky

mooonika1975
9. feb 2016

Nehovorim o zamestnani, tam robim toto iste , ale toto je navyse, tiez ta neziada sef aby si zadarmo robila aj uctovnicku, ked uz si tam

buffinko
9. feb 2016

@mooonika1975 možno mám pre Teba odpoveď - lebo učenie je poslanie ??? 😀
veď kamatopo písala, že chcela zaplatiť... nuž a aj v iných povolaniach sa musíš vzdelávať. a nielen v jazykoch (sa berie ako samozrejmosť, že pokecáš so zahraničným zákazníkom nielen o práci ale aj aktuálnych témach v spoločnosti). čo je len noriem, čo treba sledovať, lebo sa neustále menia, účtovníčka keď nemá prehľad čo sa deje, skončila.... 😀

zuzana76
9. feb 2016

@buffinko ale ona robi tu AJ nad ramec svojho zamestnania, nema to v naplni prace, takze preco by to robila zadarmo?

zuzana76
9. feb 2016

@buffinko aj povolanie lekara je poslanie a kam sa len pohnes, hned ta skasiruju a to su ine palky

mooonika1975
9. feb 2016

@buffinko ano, poslanie, som tam pre dieta, nie pre rodica ...... ak vidim ze napr. Prvaci v nemenovanej skole si nechavaju tasky v skole, len na vikend si ich beru domov, ze celu pracu doobeda v skole a poobede v klube za rodica spravi ucitel, tak si poviem, ake povinnosti ma rodic, ked od ucitela cakame nemozne..... Ak moje dieta nechape, v prvom rade mu pomozem ja, nie je ucivo na zakladnej ktore by bolo nad moje sily, vsak som nou presla, vy nie,?

mooonika1975
9. feb 2016

@zuzana76 tak tak 🙂

luciaminarechova
9. feb 2016

@buffinko Poslanie? Zaužívaná obľúbená fráza. Aj učiteľ je človek ako každý iný a má svoj život. Na toto sa stále zabúda.