icon

Sú tu maminy, ktoré učiteľkám nič nekupujú?

20. jún 2024

Môj syn je druhacik a hrozne nemá rád svoju učiteľku. Je to taká vyhorena staršia učiteľka, ktorá iba vrieska a nič ich poriadne nenaučí. Zadá domáce úlohy a rodičia učte sa s nimi. Ja naozaj jej nemám chuť nič kupovať. Je na tom ešte niekto tak ako ja?

zuzu1304
21. jún 2024

My kupujeme učiteľke aj druzinarke do malej taštičky nejaké pochutiny (čokoládu, nejaké oriešky, čajík, kávu,) a k tomu ešte každej jeden kvietok (to si dcérka praje dať im kvet). Ja to beriem ako poďakovanie, lebo máme skvelú učiteľku aj druzinarku. Dcérka aj vďaka nim chodí do školy rada, doslova sa tam teší. Pani učiteľka je veľmi chapava, kamaratska ale aj prísna zároveň. Viackrát nám počas choroby priniesla domov zošity, aby sme nemuseli ísť po ne do školy. Áno býva neďaleko od nás ale nemusela to urobiť a ja si to cením. Z družiny majú deti podchvíľou nejaké akcie a podujatia, ktoré si dcérka bude pamätať na celý život. Áno, pravda je to ich práca a dostanú za tú prácu plat ale my ako rodičia a takisto aj dcérka cítime potrebu poďakovať im za to navyše čo do tej svojej práce resp poslania dávajú.

reddflowerlife
21. jún 2024

Podľa mňa je slušnosť priniest kvet a kávu alebo dezert. A kvet nie taký, z lidlu mini ružičky v tom priesvitnom celofáne ešte aj s cenovkou 🙄😅🙄 .A dezert morske plody 😂😂
a slušne sa obliecť na zaciatok a koniec školského roka.
Moja mama je učiteľka a vždy sa potešila ak dostala kyticu od žiakov, a presne si pamatala od koho a ešte mi doma hovorila že áno on je slušný chlapec jasné že on mi doniesol. A bola smutná ak jej niektorí nedoniesli nič, také sklamanie že ju asi nemajú radi pritom je ferova a všelico im odpustila.
Takže podľa mna je neslušné nič nepriniesť a co si vacsinou pamatam tak nič nenosili väčšinou u nás v triede len grázlikovia a horší žiaci.

kp7333
21. jún 2024

@vreckovka2 a co vyriesi? moja dcera mala podobnu ucitelku, cez kovid len posielala ulohy, ziadne online vyucovanie. Ked sme sa stazovali na riaditelstve, este nas zvolala na online rodicko a zdrbala jak male deti. Niektore proste nemaju ziadnu uroven, ani sebareflexiu. Su vyhorete a svoju frustraciu si vybijaju na detoch. O to viac si vazim ucitelky, ktore maju deti teraz.

petko81
Autor odpoveď zmazal
sara07
21. jún 2024

@reddflowerlife každý kúpi to na čo má , ked proste má na kvety z lídlu tak na ne má
aká slušnost prosím ta ? nevytváraj niečo čo nie je
dat preč cenovku a celofan ano to sa patrí , robí ale nemá to zo slušnostou nič spoločné
ked učitelka nadava a zhadzuje žiakov to je čo ? či zrazím päty a donesiem ? profesionalita je kde, ked nadava detom do sprostých teliat, lenivých kráv, neschopných blbcov atd ???
morské plody z lídla milujem, napr , kludne by som zjedla aj za vagon, to radíš ako za niečo podradné alebo čo ?
ja som tiež nenosila ,niekomu ano niekomu nie , a teraz som ako grázel s 1 😂😂

reddflowerlife
21. jún 2024

@sara07 No ty zas pises o tom ako je ucitelka zla atd. Akoze jasne ze ak je to hnusna harpia ze si to nezasluzi. Ale ak je to dobra ucitelka, tak nevidim preco nie.

sara07
21. jún 2024

@reddflowerlife ked je dobrá učitelka tak ta ani nenapadne že by si nedala alebo že by si spytovala či ano alebo nie,

vreckovka2
21. jún 2024

@kp7333 prave preto treba riesit. Ak neriesi riaditelstvo, tak ist vyssie. Ak by nieco dovrzal lekar, tiez to nechas tak? A dieta s ucitelom travi prilis vela casu na to, aby som to nechala tak. Viem, ze je to tazko riesit, ludom sa nechce. Boja sa ist do konfliktu, lebo si este zasadnu na ich dieta. Lenze takto sa v skolstve nic nepohne a bude aj o dalsich 30 rokov tam, kde teraz.

kp7333
21. jún 2024

@vreckovka2 myslis, ze sme neriesili aj cez zriadovatela? zial u nas to stale funguje tak, ze sa kryju navzajom. kym bude nedostatok ucitelov, riaditelia nepojdu s nimi do konfliktu, boja sa, ze odidu. Takto sa tam drzia zubami nehtami aj ti horsi. A mladi demotivovani radsej odchadzaju. Mam takyto feedback aj od kamosiek uciteliek, nema zmysel navrhovat zmeny, nie je vola u vedenia a ani na ministerstve.

vreckovka2
21. jún 2024

@kp7333 mrzi ma, ze ste takto narazili a super, ze ste sa snazili. A ano, suhlasim s tebou, ze sa vo vacsej casti kryju, ale nefunguje to takto vsade. Ja mam aj pozitivne skusenosti v mojom okoli v tomto smere. Aj ked zohnat potom kvalitnych ucitelov je problem. Lenze toto je cely zle nastaveny skolsky system. A obavam sa, ze ked sa nezacnu burit proti nekvalitnym ucitelom a zaroven podporovat tych kvalitnych rodicia, tak zmeny pojdu velmi pomaly.

tamitamitami
21. jún 2024

Ja som mala 3 úžasné triedne učiteľky....tým sme sa ako trieda skladali na veľký darček a ešte sme im aj osobitne doniesli maličkosť. Tie si to zaslúžili, vždy robili omnoho viac ako museli.
Ale mali sme aj dve triedne učiteľky (našťastie krátky čas) ktoré boli podobné ako táto vaša pani učiteľka. Tam som dala zo slušnosti kvet/kávu/čokoládu a vybavené.

rakywanda
21. jún 2024

Učím v MŠ, dnes som dostala plnú darčekovú tašku od dieťatka, ktoré som mala predtým dva roky, tento rok už nie, len sa občas stretneme v šatni, žmurknem naň, niečo poviem, usmejeme sa na seba. Celý tento rok ma obdarovávali - Vianoce, deň učiteľov, darček z dovolenky v zahraničí a teraz ku koncu roka. Maminke vždy napíšem, poďakujem, dieťatku dám na oplátku vždy nejakú drobnosť pre radosť. Vraj ma stále spomína. Druhý extrém, niektorí rodičia ani po dvoch rokoch nevedia ako sa volám. Či mi rodič niečo dá, či nedá, neovplyvňuje to môj vzťah k dieťaťu, to sa nikto nemusí báť.

pusinka_1
21. jún 2024

No tak ja tiež som taká že si na konci sk. roka poviem že aká bola učiteľka a podľa toho niečo kúpim/nekúpim tejto by som nekupoval nic

nika83k
21. jún 2024

@lonely66 no nech sa páči v dnešnej dobe kadečo je možné 🥳🙈😂

emm_i
Autor odpoveď zmazal
zuzulka558
22. jún 2024

@emm_i presne tak to robila trieda mojej dcéry končia 4.rocnik k ostatnému sa kúpil pamätník a každý jej tam niečo nakresli na pamiatku

akzuzs
23. jún 2024

Ja to poviem z pohľadu učiteľky a aj triednej (2.stupen, v polovici 7.rocnika som odišla na matersku)...pre mňa to bolo vždy v pomykove a mala som výčitky ,že kvôli mne si majú robiť výdavky.Bolo mi blbé,že mi nosia to či ono,aj keď som ich prosila,nech nič nekupujú...Kvety sú drahé a rýchlo zvädnú,zo sladkostí priberám...Najviac ma potešilo,keď mi dali niečo ich osobné, vytvorené...teda kus z nich...Nezabudnem na ich slová počas lokdavnu alebo iné ich vyjadrenia,ktoré boli viac ako tisíc kvetov alebo darčekov...Keď som od nich odchadzala a a chceli sa so mnou rozlúčiť,tak som sa tam netrepala na konci sk.roka, aby som tam šla akoby na darčeky...by som sa prepadla od hanby,to si už riesli s novou p.u.triednou...den pred koncom sk.roka som ich všetky pozvala na zmrzlinu a pizzu, sedeli sme na dekách v parku, sladkost ktorú mi doniesli sme všetci spoločne spapali a mali sme super náladu a deň...myslím si,že vytvorenie si rodinného vzťahu (bola som ich druhou mamou) je pre učiteľa viac ako dary...aspoň teda pre mňa

nabucho
23. jún 2024

@lonely66 Ale kaderníčke, kozmetičke, zubárovi, dávate majland + tringelt! A človeku, ktorý sa často stará s láskou o cudzie deti, a robí aj veci, ktoré naozaj nemá v náplni práce, je Vám ťažko dať 1 kvet, či na dnešné pomery naozaj lacnú čokoládu či dezert. Ktorú v konečnom dôsledku zase tá učiteľka niekomu podaruje! Ja napríklad personálu. Aj o tie kvety sa delím..Ale keď toto čítam, najradšej by som nič nedostala, hoci sa starám s láskou a úprimného srdca. A ja aj tomu murárovi zaokrúhlim smerom nahor, čiže dostane tringelt. A aj pretoto, akí sú rodičia, sú tie učiteľky vyhorené!

lonely66
Odpoveď bola odstránená
mariazatkova
23. jún 2024

Keď syn nechce tak nemusíš hej nič kupovať.

nana2021
24. jún 2024

Na prvom stupni je to zvyk niečo dávať, samozrejme ako tu už bolo napísané, nie 25 kytíc. Mne minulý rok všetci doniesli kvet a dezert, len 1 ziak nie a keď videl že on jediný nič nemá, plakal a ospravedlňoval sa mi....takže namiesto peknej rozlúčky sme mali utesovanie a vysvetľovanie, že je to v poriadku, nehnevám sa atď...Pritom to bol jednotkar, rád chodil do školy.
Takže za mňa, ak by mal byť jediný čo nič nedá, kúpte aspoň za 2€ kvet, nech sa necíti zle.

vsetkounas
24. jún 2024

Kupujem čokoládu a hotovo .

majka99999
24. jún 2024

My sa zbierame ako trieda na kyticu a poukazku, po 5 eur, vyriesene. Na zaciatku roka nic. Predtym som na konci roka kvietok alebo nieco male kupila a bolo aj tak, ze nic.

sara07
24. jún 2024

@nana2021 kvet za 2 € ale nekúpiš už

sara07
24. jún 2024

@nabucho ty dobre splietaš
postupne si to prebereme ano
kozmetička, kaderníčka - nie je štátny zamestnanec ,čo si zarobí to má , ked nemá prácu nemá prachy + platí dost vysoké odvody a nikoho nezaujíma či na ne zrovna má , je každého vec či teda dá alebo nie
zubár - to že doplácame u zubára je nastavený systém od štátu , ano platíme nehorázne zdravotné odvody ,že adekvátnu starostlivost k tomu nedostávame to už nás aj eu komisia upozornila, že to je fakt už moc ,
neviem prečo zrovna tieto zamestnania porovnávaš , mimochodom ja zrova menovaným nedávam tringelt, stačí že je to bez bloku ,pretože viem čo si z toho čo tam nechám kolko % berie okamžite štát
ja učím deti ked niečo chcu dat nech daju, aj to spolu vyberieme, ale riešenie lebo sa to patrí a si to vyžaduje uč a podobne je k čomu dobré, ked sa rozhodne nedat a je sám , aj na to dieta pripravím, tak nech si potom stojí za svojim rozhodnutim a je na nom či bude ako ovca alebo ustoji SVOJE rozhodnutie
niečo darovat predsa má byt prejava vdaky, od srdca nie pohodit niečo aby bolo
a ono to je už aj o prachoch máš napr .3 x deti, 3x 10-12 € dezert ,10 - 15€ začina nejaký kvet + mladši družina, asistenka aj ked nie je ich ale sem tam je v triede --- u nás to je proste 96 -120 € - tolko k tvojmu však je tam pohodte lacnú čoko a kvet , lacnú čokoládu čo posunie dalej lebo to ani nezvladne jest človek je k čomu dobré , to radšej ako fakt nič
niektoré učitelky by si zaslúžili aj modré z neba doniest ale niektoré ako skutočne nič -

maryetta
24. jún 2024

Nasia beru vzdy kvet. Povacsine z nasej zahradky. Teraz ale nemam tak uvidim ako. Bravali aj med-nas domaci.

nana2021
24. jún 2024

@sara07 tak čokoládu obyčajnú

rakywanda
24. jún 2024

Dnes som dostala čoko....pár mesiacov po záruke ... 🙂

sara07
24. jún 2024

@nana2021 radšej žiadnu ako nejaku čokopochutku čo nemáš odvahu ani rozbalit,nemám na kvalitnu nedám, každy nech sa prikryva perinou na akú má

monnci2226
26. jún 2024

@sara07 zalezi asi od regionu u nas v meste karafiat na 1€ uplne bezne, dokonca som natrafila na krasne velke ruze za 2,50