icon

Sú známky dôležité?

nelinka2009
26. jan 2018

ahojte... Zaujima ma nazor maminiek deti na prvom stupni ZS. Vediete deti k tomu, ze su znamky dolezite (samozrejme za horsiu znamku netrestam, ale spolocne si ucivo pozrieme, prejdeme...), alebo detom hovorite, ze znamky podstatne niesu a hlavne sa maju v skole hrat a kamaratit??

benit
26. jan 2018

Znamky castokrat nehovoria o tom co dieta vie. Mali sme minuly rok pani ucitelku ,ktoru tesilo davat zle znamky. Detom dokazovala co nevedia a nehladala to co vedia. Ja mam momentalne tretiakov. Rodicom hovorim radsej stastny dvojkar ako nestastny jednotkar. Na znamkach nebazirovat, ale byt spokojny ze dieta vie.

nelinka2009
autor
26. jan 2018

@benit vyzera ti, ze ucis... Tak sa spytam... Nebazirujem, ale ani dcerke nehovorim, ze je to nepodstatne a ze sa ma v skole hlavne kamaratit... Z dobeych vysledkov, ktore dosahune naozaj sama a za pomoci triednej, pretoze ja bulharsky nevuem a ani muz, sz s nou velmi tesime a davame jej najavo, ze sme na nu hrdi... Popravde ovela ta,sia skola ako sme mali my... Zo sj a aj jej doma pomoze, ale to je tak vsetko... Este aj matiku ma bulharsky

Robime podla teba chybu??? Mala znamky sama neoznamuje, ani nevie, my vieme podla elektr. ziackej knizky... Aky je tvoj nazor??

eliska13
26. jan 2018

@nelinka2009 čo Vás viedlo ku dať na Bulharsku školu?som myslela, že mama či otec vedia reč to musí byť pre ňu ťažké nie?

nelinka2009
autor
26. jan 2018

@eliska13 slovenske skolstvo 🙂

hettinka
26. jan 2018

@nelinka2009 v čom je bulharská škola iná?

danielahamar
26. jan 2018

my našim hovoríme, že známky sú dôležité, ale len skrz toho, že inak by som asi vôbec nezistila, či sa vôbec učia, alebo neučia, ak vidím, že doniesol 3, tak viem, že nemá o tom ani poňatie a v škole mu to nemá kto vysvetliť, lebo nás aj naša neschopná škola naučila to, že učitelia nie sú ochotní deťom niečo navyše vysvetliť a ich neschopnosť hádžu na rodičov-deti, že sa deti doma neučia, po tejto zs čo sú teraz budem rada, ak na strednej budú aspoň trojkári, lebo je to otras, ak budú patriť medzi najlepších budem len rada, ale už sa budú musieť pasovať len a len oni

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
danielahamar
26. jan 2018

@prasiatko30 presne, utopiť a dokázať aké sú tie deti blbé, blééé mi je z nich

hettinka
26. jan 2018

@danielahamar prečo ste nezmenili ZS, keď ste až takto nespokojní? Nie je iná možnosť?

nelinka2009
autor
26. jan 2018

@hettinka pristup, financie, ucivo... Ale aj tu zalezi hlavne na ucitelke. Pre nas je nasa skvela. No tiez nie kazdemu vyhovuje.

danielahamar
26. jan 2018

@hettinka nato som prišla až rokmi, ono to nebolo hneď, kedže na 1-4 mali super učiteľky, až 5-9 to stojí za milu jarmilu, v našom meste nie je kde, hlavne kvôli šikane sme nemenili, že na iných školách je toho ešte viac a v jednej triede sme to vyriešili a v druhej sa to vyriešilo samo a mladšieho ak motyka vystrelí, tak ho z 8smičky prehodím inde, ale neviem či je škola na ministra, alebo prezidenta😀 škoda, že nie je viac možností aby deti odišli z 8

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
danielahamar
26. jan 2018

@prasiatko30 ja ti poviem, že môj bol tuším v 3 ročníku oslobodený od hudobnej 😀 mal nenormálnu precitlivelosť na vysoké zvuky 😅, bolesti hlavy, ale také, že až plakal, po roku to prestalo a zas funguje normálne a dosť často si on aj spieva😂

prasiatko30
26. jan 2018

moznoze ma absolutny sluch - to mal aj jackson podla vsetkeho oni tak dobre pocuju ze im to az drasa usne bubienky. jednej kamosky syn hra na klavir a ten ma tiez taky dobry sluch ze pocuje aj tie sonicke odpudzovace na hmyz - na vcely a na osy - ze ked to pustili jedneho dna tak zacal behat po dome ze co to tak hrozne pisti a ze ci to pocuju aj oni - a to pocul len on a osy :D

danielahamar
26. jan 2018

@prasiatko30 no neviem, lebo keď poviem, že upratať izbu alebo učiť sa, to nepočuje 😀 , ale ti poviem aj tak, že od malička malinkatého nemá rád malé deti pre ich plač, krik, proste mu to lezie na mozog, ja mám trošku lepší sluch, počujem aj čo nemusím a o zvukoch ani nehovorím☹

m.i.r.i
26. jan 2018

@ovaaa no ako kde -- niekde sa absolvuje, niekde sa znamkuje..u nas sa napriklad hodnoti - to znamena neznamkuje, ale hodnoti..tiez som si naivne myslela, ze sa vychovy nebudu znamkovat, tak nam bolo povedana na prvrom rodicovskom..a cuduj sa svete, ono tam nie je znamka ako taka, ale je tam slovne hodnotenie skoro ako na druhom stupni - teda miesto vyborny, chvalitebny atd..tam je velmi dobre vysledky, dobre vysledky atd...tak ucitelka normalne na telesnej skusala deti zo skoku cez svihadlo, hod loptou, kotul vpred, vzad, beh a ine veci, davala im za to znamky a potom ti "jednotkari" maju velmi dobre vysledky co je vlastne nieco ako 1-1.5, dalsi dobre vysledky a podobne...cize poznizovala hodnotenie detom na telesnej, na vytvarnej aj na hudobnej...cize pointu toho ze to nie je "znamkovane" som nepochopila
Kazdopadne, neter chodi na inu skolu a tam maju tiez v druhej triede vsetky vychovy uplne normalne znamkovane...takze kazda skola inak...pokial viem v tomto maju zo zakona moznost si vybrat..ale teda nie vsade je to absolvovanie zial

kvetinka75
26. jan 2018

@eliska13 veď to že každého zaujímajú iba známky. Nikto sa neopýta ako bolo v škole? Čo nového si sa naučil, čo ťa potešilo, s čím si mal problémy, čo treba vysvetliť, s čím pomôcť? Každý hneď len tie známky. A v poslednej dobe mám pocit, že keď dieťa nejde na gympel ako keby bolo bez budúcnosti.

danielahamar
26. jan 2018

@kvetinka75 ja osobne gympel ee, hovorím ak nechceš ísť za právnika alebo doktora, nemá význam tam ísť

nelinka2009
autor
26. jan 2018

@kvetinka75 no ja sa pytam presne tie otazky .. Znamky uz viem vtedy 🙂

deti95060810
26. jan 2018

@m.i.r.i súhlasím s tebou čo si napísal.... Dcéra chodí na druhý stupeň a tých hlúposti čo sa musí naučiť a aj vedieť - je viac než dosť. Aj za našich čias sme sa učili dosť zbytočností, ale aj dnešné deti sa učia toho dosť.
Už v škole je medzi deťmi súťaživosť a ako je to potom v práci? Však kto má väčšie lakte a pod. ten má lepšie miestečko. Deti sa už v škole učia ako to bude v ich pracovnom živote vyzerať .... prežije len ten najsilnejší - obrazne povedané.

deti95060810
26. jan 2018

@nelinka2009 môj brat mal sólovú 3 na strednej z telesnej.....o niekoľko rokov má učila tá istá učiteľka a ja som mala z telesnej zas sólovú jednotku....😀
môj syn tiež nie je ktovie aký športovac, ale učiteĺka mu vždy dávala jednotku na vysv. - asi si cenila synovu snahu....

benit
26. jan 2018

@nelinka2009 ked to malu netrapi tak to moc neriesit. Pomoct jej v com sa da. Povzbudit. Pochvalit za uspech. Ak by ju to ubijalo bolo by horsie. Ja mam dceru ktorej na znamkach na zs nezalezalo. Neucila sa celu zs. Mala na vysvecku trojky. V monitore mala 90% aj z mat aj sj. Dostala sa na gympel a teraz chce sama. Maka na sebe uz sama. Chodi poctivo na doucka lebo jej uz vadia trojky a chce vediet.

gita17
26. jan 2018

@maciatkolulu ''mas pocit,ze murari,krajcirky a ine manualne profesie zakonite nosili domov trojky a vyssie? Trochu prizemne nemhslis😁'' prizemne??? lebo ty to tak CITIS?? robis si srandu? statistika!to su proste fakty. ano, v slnieckovom svete sa vyborny student stane murarom, lebo k tomu ho vola srdiecko 🙂 ale v realnom svete to tak nefunguje.

katrinka34
27. jan 2018

Môj syn chodí do školy kde sa neznamkuje a kde nie sú domáce úlohy. Je to to najlepšie čo sme mu mohli vybrať. Mám tri deti a neviem si predstaviť že by som sa s nimi musela ešte učiť keď prídeme večer domov. Hodnotenie majú včelička, smile alebo videla ;). Vtedy je pre mna ako rodiča jasne, že tak toto je oblasť na ktorej môžem aj doma trochu popracovať, pokial sa to stáva častejšie. A keďže domáce úlohy nie sú, tak ten priestor sa vždy nájde ;). Nejaké hodnotenie musí byt ale známky mne prídu extrémne nešťastne riešenie :( Môj syn je výborný v matematike ale kreslenie .... Môj mladší syn kreslí lepšie ;), no napriek tomu je jeho slovne hodnotenie pozitívne, lebo vyjadruje jeho snahu, a to že sa snaží sa zlepšovať a na sebe pracovať je viac ako keby vedel kreslit. Tým pádom ho to nedemotivuje a napriek tomu, že nevie kreslit tak na ten predmet nezanevrel. Na bežnej škole by dostal trojku a pri jeho povahe by sa zaťal a nakreslil by vôbec. Nemám rada známky, lebo neodzrkadľujú pravú skutočnosť. Známky by nemali byt vôbec, tak ako aj úlohy ;)

maciatkolulu
27. jan 2018

@gita17 ako?????? 😂

maciatkolulu
27. jan 2018

@gita17 tak neviem ako v slnieckovom meste,ale v Slnecnom sa kludne aj z trojkara moze stat vzdelany clovek a z jednotkara niemand.... znamky u nas nikdy nic neznamenali,lebo ich deti nemali a boli to stastne deti,ktore si uzivali detstvo a nebojim sa o ich buducnost.

danielahamar
27. jan 2018

@maciatkolulu ja po všetkých skúsenostiach som zato, aby deti nemali známky a o úlohách ani nehovorím, tak ako píše katrinka34, ja beriem úlohy ako neschopnosť učiteľov dať - odovzdať deťom na hodinách a v škole celkovo, to čo im treba

maciatkolulu
27. jan 2018

@danielahamar moje deti ulohy nemavali az vo vyssich rocnikoch....boli to velmi pekne casy pre nas,aj ako rodinu,ziadne stresy,nic. Kym nasi kamarati sa museli ist ucit poobede,my sme si robili program😁

gita17
27. jan 2018

@maciatkolulu nehovorim o tom, co sa moze stat, stat sa moze kadeco...ale realne, statisticky vzate, 'murari nosili domov trojky' a moze sa ti to nepacit akokolvek, ale je to proste fakt

jana_eyre
27. jan 2018

@gita17 a to kde su take statistiky?