icon

Súkromná základná škola pre intelektovo nadaných žiakov

kikina84
18. nov 2016

Ahojte, dočítala som sa o tejto škole na internete,nakoľko si pomaličky robím prehlad,že kam dcéru prihlásime do školy .
Dcera má poruchu pozornosti- ADHD ,ale inak je veľmi šikovná na svoj vek je veľmi popredu.Rada by som ju prihlásila na školu kde sa takýmto deťom individuálne venujú. No a táto škola mi padla hneď do oka..Poprosím kohokoľvek kto s nou má či už osobnú skúsenosť,prípadne z okolia, nech mi sem hodí nejaké info ako to tam chodí,či už s platením,prístupom,aktivitami a celkovým dojmom..
Budem veľmi vdačná.Ďakujem pekne 🙂

Strana
z2
oslo1
19. nov 2016

@klara1328 jeezis. To, ako keby si o mne pisala.
Ja mam tiez vyssie iq a dyslexiu - dysgrafiu mi zistili az v uk. Na Slovensku ma tiez len udupavali v skole.
Synovi prajem vsetko dobre, je super, ze sa mu v skole dari

andova
19. nov 2016

@mummy01 ahoj prepac ze skocim do temy len som si precitala ze syn maaspergov syndrom prosim mozem sa opytat ci si mala uz nejake podozrenie na tento syndrom pri synovi ked mal cca 15 mesiacov? Ja mam synceka v tomto veku a je iny... potrebovala by som poradit ci su znaky spravani tohto syndromu aj u takto malych deti. Dakujem

dadulko1
20. nov 2016

@kikina84 na ich škole je skoro v každom ročníku jedna trieda s nadanými deťmi, ja som ho pri nástupe do školy veľmi nechcela zaradzovať medzi nadané deti, tak som ho nedala ani testovať, aj ked som vedela, že oproti iným deťom mu to oveľa lepšie myslí, takže prvé 4 roky chodil do klasickej triedy, a na druhý stupeň už do nadanej, samozrejme až po psychologických testoch, ktoré absolvoval vo 4. ročníku

hettinka
Autor odpoveď zmazal
dadulko1
20. nov 2016

@hettinka asi sme sa veľmi nepochopili 😉 , ja netvrdím, že prvý stupeň v nadanej triede by nám nevyhovoval, len som veľmi nevedela, čo od tej triedy čakať, a asi som aj urobila chybu, že som tam syna hned nedala, a presne ako píšeš, aj môjmu synovi vadilo, že v tej klasickej triede sa deti neučili, a museli dookola opakovať to isté, a takisto mu vadilo, že ho učiteľka po čase ani nevyvolávala, aj ked sa hlásil, lebo vedela, že on vie, aj ked mi to ona vysvetľovala, aj syn to pochopil, ale aj tak mu to bolo ľúto, ale chápem učiteľku, musela sa venovať ostatným deťom viac, niečo ich naučiť

hettinka
Autor odpoveď zmazal
dadulko1
20. nov 2016

@hettinka tak to sa ti ani nečudujem, že ste ho preradili čím skôr, my sme také problémy nemali, učiteľka sa ho snažila aj vyťažiť, ale pri toľkých deťoch sa to nedá, ale on nikdy nevyrušoval, síce sa nudil, ale na druhej strane bol rád, lebo medzi spolužiakmi vynikal, a to ho tešilo, mal tam aj dosť kamarátov, tak som nechcela preradovať

kikina84
autor
20. nov 2016

@dadulko1 a ako znasal prestup na inu skolu?

dadulko1
20. nov 2016

@kikina84 on neprestupoval na inú školu, je stále na tej istej škole, 1. až 4. ročník v klasickej triede, a na druhom stupni sa deti rozdeľovali do klasických tried, do športovej, a do nadanej, v ktorej už boli deti od prvého stupňa, on k nim pristúpil, takže škola tá istá, kolektív nový, je mu tam dobre, nesťažuje sa

mummy01
20. nov 2016

@andova znaky su viditelne zvecsa od narodenia. U nas to bolo dost jednoznacne. A ake ma syn znaky? Mozes kludne aj ip

kikina84
autor
20. nov 2016

@dadulko1 a prospech ma dobri? nema problem s ucenim? lebo ja som s tym mlaa problem,co ma nezaujimalo som sa vedela len nabiflit a o tri dni som nic z toho nevedela..ci su nato nejake paky v ramci skoly. dakujem

andova
20. nov 2016

@mummy01 pisala som spravu dakujem

zuzaana18
5. máj 2019

Ahojte, uvitala by som info o skolach s dobrym pristupom k nadanym detom mimo Ba, smer PK, TT... Vdaka 🙂

alenkam82
13. nov 2019

Ahojte, prosim Vas, ako vyzeraju tie testy pre nadane deti v cpppap? Vdaka

kikina84
autor
13. nov 2019

@alenkam82 ja som tam zavolala,objednala sa s tym ze chcem dieta prihlasit do skoly pre nadane deti..pridelili mi pracovnicku,datum,prisli sme na prve sedenie a potom este asi tri dalsie,kde je davala rozne testy a ulohy..jedno sedenie trva cca 1 hodinku..plus minus..a podla vysledkov zhodnoti ake ma iq a na kolko percent splna poziadavky skoly pre nadane deti.Podla tychto vypoctov ju do skoly bud vezmu,alebo nie..treba tam splnat nejaky pocet

babulkovo
19. mar 2021

Skúsim trosku obnoviť tuto tému. Neviete mi niekto povedať, v akej frekvencii sa na Bajkalskej menia triedni učitelia? Je pravidlo, že učiteľ z končiaceho 4 ročníka si vezme prvákov? Ďakujem

sinqa
24. máj 2021

Dobry den prajem, mate nejake recenzie na sukromnu skolu na Znievskej?
Dakujem

magneska
22. sep 2022

Mamičky, prosím Vás, náhodou nechodia vaše deti do súkromnej ZS pre intelektovo nadaných žiakov Znievska 2? Ďakujem

paris3
29. nov 2022

@magneska my chodime. Napis spravu

Strana
z2