icon

Súkromná základná škola v Košiciach

ghaneska
5. mar 2013

Ahojte, prosím vás máte niekto skúsenosť osobnú alebo sprostredkovane od niekoho so súkromnou základnou školou na Masarykovej ulici v Košiciach?
Prosím ak áno, napíšte svoje názory.
Ďakujem.

milan2007
30. nov 2015

Masarykovu sme tiež vyradili. Jednak je nám trošku od ruky, cena je už dosť vysoká a manželke sa tam moc nepáčilo. Ťažko napísať, ale nepáčila sa manželke tam atmoška a prístup.Možno ako-keby nadradenosť.
Môžeme sa mýliť a kopec ľuďom na Masarykovej môže byť fajn a budú sa cítiť doma, ale pre nás to nieje ONO.

ghaneska
autor
1. dec 2015

zaujímalo by ma prečo sa už Cherries nevyjadruje ....

ghaneska
autor
1. dec 2015

@milan2007 presne si to vystihlo nadradenosť ....niečo v tom zmysle navyhovovalo ani nám .... na Slobody som cítila väčšiu spontánnosť a nesklamala som sa .... 🙂

ghaneska
autor
1. dec 2015

@lucikuzmi10 podobne to vystihol milan2007 - niečo ako nadradenosť ....niečo v tom zmysle nevyhovovalo ani nám .... na Slobody som cítila väčšiu spontánnosť a nesklamala som sa .... 🙂 ale každý sme iný, niekomu vyhovuje strohosť a dôraz - mne skôr spontánnosť .... 🙂

jonas17
1. dec 2015

tiež zvažujem Masarykovu, Slobody som nemala vôbec v pláne.nebola som ešte na žiadnej, zatiaľ len zháňam info od žiakov a rodičov. Doteraz viedla Masarykova. Viete mi vysvetliť, ako sa prejavila na tej škole nadradenosť? Možno si to budem tak či tak musieť sama preveriť, ale rozmýšľam, ako sa niekto chce v mojej spoločnosti správať nadradene...ved mu to musím dovoliť, nie? Vidíte, keby sme išli na ZŠ podľa spádu, tak toto tu neriešime :D ale ja fakt chcem vybrať dobrú školu 😉

evik.z
1. dec 2015

@jonas17 môj syn chodí na bývalú Masarykovu; a nemala som pocit nadradenosti ( myslím zo strany školy ). Skôr by som chcela vedieť ako je to s tou nadradenosť ou? ( a to sme obycajny ľudia; nemyslím nejaký zbohatlíci ); riaditeľka je tam super! Náš syn je prvák a zatiaľ spokojnosť 😉😉😉

milan2007
1. dec 2015

Masarykova je teraz na Lermontovovej 1 ?
Koľko sa teraz u nich platí v škole ?

evik.z
1. dec 2015

@milan2007 150€; a bola taká možnosť keď sa zaplatilo školné na raz -tak obedy a desiate zadarmo 🙂

evik.z
1. dec 2015

@milan2007 Áno už sú tam.

milan2007
1. dec 2015

@evik.z ďakujem

jonas17
1. dec 2015

150? ja som počula, že 180€. tak to maju ďalšie body plus 😉

evik.z
2. dec 2015

@jonas17 no zaplatili sme na celý rok 1500€ a viac nič. Grátis obedy + desiate. ( možno obed a desiata na plný mesiac činí 30?) Naozaj neviem .

lucikuzmi10
2. dec 2015

@evik.z je ta skola s prvkami montessori?

evik.z
2. dec 2015
aja67
18. dec 2015

Ahojte , vie niekto, ktorá škola v Košiciach sa venuje deťom s dyslexiou na druhom stupni.Chcem dieťa preložiť, len neviem kam.Alena

stevkaruza
12. jan 2016

Dobrý večer prajem, pozerám pozerám ako sa rozprúdila debata o súkromnej škole Didacticus. Ja som nedávno preložila dcérku do piateho ročníka a som nesmierne spokojná. Majú triedneho učiteľa a ten je úžasný, ako aj ostatné učiteľky. Z mojej dcéry vytiahli len to najlepšie. Som veľmi rada, že tam môže chodiť, a tiež ona sama je veľmi spokojná. Rada tam chodí a naozaj sú zameraní na cudzie jazyky, ktoré podľa mňa učia veľmi dobre.

Ja len môžem túto školu vrelo odporúčať.

stevkaruza
12. jan 2016

@milan2007
Súhlasím s názorom na Hroncovú školu, tiež som tam v piatom ročníku preložila syna a som veľmi spokoná. Angličtinárka je super, taká stará škola, prísna ale spravodlivá a učí k veci a aj naučí. A hlavne je stabilná a nestriadajú sa tam mladé angličtinárky ako na iných školách.

Tiež túto školu odporúčam tým ktorý hľadajú školu rodinného typu, menej stresov a skutočný záujem o žiakov.
Už aj sestra preložila dcéru do šiestého ročníka a tiež sa uľavilo obom. Na predchádzajúcej škole boli totiž na deti príliš vysoké nároky na štúdium a chodili tam dosť snobské decká. Teraz je to fajn.

kristinkahugo
12. jan 2016

@stevkaruza chcem sa spytat ako je tak s " tými štrajkami" a kadejakými voľbami nakolko ma to uz na štátnych školách nebaví ze stale nejaké voľno , riaditeľskej voľno , a pod.

stevkaruza
14. jan 2016

@kristinkahugo Zatiaľ sa k tejto otázke neviem vyjadriť, pretože navštevujeme školu Didacticus len od tohto školského roku, takže sme voľno mali rovnako ako na štátnych školách počas prázdnin. Iné voľná mimo toho neboli. Majú úžasný systém, vrámci školného 45 eur mesačne, resp. pri platbe na rok vychádza školné 40 eur na mesiac, môžu deti navštevovať SKD až do 18 tej hodiny každý deň, a moja dcéra dobrovoľne chodí domov pred 17tou, pretože sa tým deckám v tej družine naozaj venujú a baví ju to tam. Narozdiel od minulej školy do SKD nechodila, lebo to tam nemala rada, - boli to len tak odložené deti po väčšine.... Tu s nimi vela tvoria a hrajú rôzne spoločenské hry

stevkaruza
14. jan 2016

@ghaneska Niečo podobné som zažila sama s mojou dcérou, prvý stupeň navštevovala Belehradsku, mali sme ju pod nosom, mala super triednu, takže prvý stupeň zvládla super, ale aj napriek tomu mi málo rozprávala o tom čo robia v škole a tiež viac menej si veci nechávala pre seba, len utekala von za kamarátkami a už na konci v štvrtého ročník s ňou začala mávať riadne puberta a vzťahy s kamarátkami začali byť náročnejšie....hneď po mesiaci na súkromnej škole Didacticus, viacmenej ju máme tiež na dosah ruky pod kopcom🙂 sa úplne zmenila. Zjemnela, začala konečne štebotať, otvorilo sa jej srdiečko a bola skutočne šťastná, teraz viem takmer všetko čo v škole robia a ústa sa jej nezastavia, ale som veľmi veľmi rada....hlavne tam decká medzi sebou nesúperia, nežiarlia a ten pocit istoty ktorý spomínaš ty je neoceniteľný....

stevkaruza
14. jan 2016

@tominko2612 je to asi tak 50 na 50, sama som si nevedela ani predstaviť čo je to učiť až kým som to neskúsila, a to som človek ktorý má rád deti a venuje sa im na 120%, ale musím sa priznať, že som nakoniec musela jedného chlapca vyťahať za uši, a ísť osobne domov za jeho rodičmi, aby sme vkľude vyriešili jeho absolútne neadekvátne správanie....ale je to náročné, bohužialľ nie všetkým rodičom záleží skutočne na tom ako sa ich deti vyvíjajú...a tie učiteľky ktoré učia dlho nuž naozaj to nie je jednoduché, to množstvo detí v triede a vysoké požiadavky na učiteľov zo strany ministerstva školstva - rôzne akreditácie, neustále sa vzdelávanie, neskutočne veľa papierovania - och keby tak polovicu času z toho bolo možné osobne venovať deťom, všetko by bolo inak.... po necelom roku v škole som odišla....nezvládla som to, takže naozaj obdivujem tých učiteľov, ktorí sa snažia v tom celom plávať podľa svojho svedomia čo najlepšie, a bohužiaľ musím uznať, že veľa učiteľov tam je z nutnosti, lebo si nemôžu nájsť inú prácu, a preto sú frustrovaní a to sa potom prejavuje tak, že si to odnášajú decká...

lilysk
14. jan 2016

Ja uvazujem ,ze z Park Angelinum prelozim dceru na Masarykovu ,alebo Didacticus .C taky prestup obnasa prosim Vas ,lebo ako tu citam tak to nevyzera ,ze je to nejaky velky problem .

mimus
15. jan 2016

Ja som uz uplne domotana 🙂 kedze nie som Kosicanka 🙂
Este sa spytam na tuto skolu http://www.schoolhuman.eu/zs/verejnost/homesk.php

jeennyv
15. jan 2016

Na Masarykovu chodil moj bratranec predtym nez odisiel do zahranicia cize tak cely prvy stupen , oni boli spokojni problem nebol...na novomeskeho mam tazke srdce ja som tam chodila a niektore ucitelky tam strasia dodnes, mozem potvrdit, ze strasia, tam to je podla mna nebe a dudy, niektori su so zlatym srdcom, ine.....tam viem, ze ak budem mat dieta tam ho nedam, nic nie je horsie ako veta,ucila som aj tvoju mamicku...... a znamej chodi dcera na kezmarsku 30, co je vedla lidla hore na popradskej... a pochvaluju si rodicia i mala aj co sa tyka pristupu ucitelov, kruzkov, skoly ako celku, ked hovoria o skole som milo prekvapena..

sweetsuzi
15. jan 2016

@mimus O tejto som ani nevedela. Neviete kolko maju skolne na mesiac?

mimus
15. jan 2016

@sweetsuzi
Základné Školné v školskom roku 2015/2016 za výchovu a vzdelávanie Žiaka v 1. až 5. ročníku je 100,00 EUR za mesiac v prípade, ak je počet žiakov v triede od jedenásť (11) do šestnásť (16) , 115,00 EUR za mesiac v prípade, ak je počet žiakov v triede menej ako jedenásť (11).

milan2007
18. jan 2016

Je niektorá SZŠ v KE ktorá vyučuje hlavne v Anglickom jazyku ? Najlepšie od prvého ročníku.

milan2007
18. jan 2016

@eeffka pozerám stránku ďakujem, aká je cena na SZŠ Human ?

stevkaruza
18. jan 2016

@milan2007 aj Didacticus učí veľa v angličtine od prvého ročníka. Teraz v piatom sa učia dvojjazyčne dejepis, prírodovedu a všetky výchovne predmety.