Súkromný učiteľ pre žiaka 1.- 2. ročníka
Ahojte dámy, má niektorá z vás skúsenosť so súkromným učiteľom, ktorý by individuálne doučoval dieťa popri škole? Ak áno, čo a prečo doučujete? Koľko to stojí? A aké sú výsledky?
Ja uvažujem o matematike a angličtine. Synovi idú tieto predmety veľmi dobre a chcel by som, aby sa v nich rozvíjal rýchlejšie ako v škole. Čo si o tom myslíte?
@marseillefan kokso nic v zlom, ale keby si bol zena tak by som si myslela, ze ti udrelo mlieko do hlavy, ( sice trosku neskor, ale tak v dnesnej dobe je in kojit aj do zakladnej skoly😂😂😂 ) ale toto??? 😂😂😂 asi by si mal zalozit novy odbor na prvom stupni zs- rozvoj analytickeho myslenia v oblasti smajlikov 😂😂😂 inak rob si so svojim synom co uznas za vhodne ty, rady na modrom koniku su nanic, moj syn nemal ani 2 roky a vedel celu abecedu po Sk aj Aj a teraz ma 3 roky a slusne sa chyta na anglinu slovicka aj vety, zacina si pytat ucit sa citat,ale to este nechcem, chodime raz tyzdenne na anglinu, platime 10 euro, tiez na vychode, tiez sportuje, ale nemyslim si ze je nejak extra nadany, je to len obycajne dieta a prirodzene sa zaujima o kadeco, uc ho a dopraj mu vzdelanie, ale neber mu detstvo a nenut ho, mozno raz z neho bude spickovy financny analytik s kopou penazi, ale teba bude mat v pazi a bude ta neznasat za tvoje vysoke naroky, hraj sa snim, mojkaj ho, nahanaj ho, vsetko takou formou aby sa pri tom aj ucil, chod s nim kazdy den na prechadzku a vsetko co ho zaujima preloz do angliny alebo pre mna za mna aj do mandarinskej cinstiny, deti su detmi iba kratko, ucit sa bude este veeelmi dlho, venuj mu ty svoj cas a nie nejaky cudzi ucitel , ale ako som uz napisala rob co uznas ty za spravne a nie cudzie zeny na modrom koniku😜
@marseillefan určite ... po 4 rokoch si vyčerpaný a neschopný samostatne uvažovať lebo na všetko máš postupy, návody a tabuľky. Za 4 roky neznamenáš nič , žiadne firmy sa o teba nebijú , možno na poźicii účtovník alebo ved´uci učtárne. Po 10 rokoch pokiaľ nie si daňový poradca alebo auditor odchádzaš ako niekto čo kedysi tam pracoval. Toto všetko sa dá dosiahnuť aj bez tohto vyhorenia. Môj muž je finančný riaditeľ veľkého holdingu a ľudí z veľkej štvorky vypchá do vačku .Predstav si že v 4 rokoch jedol hlinu a v 6 rokoch bicykloval a naháňal sa v modrých teplákoch po ulici, no poďla teba čistý retard😀.
@marseillefan rovnako ja som behala po ulici v tomto veku , hrala vybijańu.... dnes som to čo je vrcholom kariéry vo veľkej štvorke.
Podla mna dobry napad, len treba najst vhodneho ucitela, ktory bude vediet co a ako a primerane veku bude unho rozvijat jeho talent. A da sa to aj hrou aj behanim po vonku...
@marseillefan je super, že chceš šikovného syna podporiť, to beriem. Ale asi nechápeš, čo ti tu chceme viaceré povedať. Že NIE JE správna cesta posadiť decko dalších 5 hodín nad úlohy navyse s nejakým učiteľom. Dieťa sa dá podporiť aj inak, a v prvom rade, znies ako vzdelaný a úspešný muž, asi sj celkom inteligentný, tak sa synovi venujte VY ako rodičia. S učiteľmi je každý deň xy hodín, nepotrebuje v tomto veku ďalšieho, čo ho bude drilovat úlohy navyse. Okrem toho, predbiehanie v škole v deťoch síce môže budovať (nezdravé) sebavedomie, no taktiež sú tieto deti často šikanované, denotivovane a nosia poznámky a paradoxne časom aj zle známky. Nevidia v škole zmysel, keď už “všetko vedia”.
Môjho syna sme práve preto museli z bežnej školy preložiť. Tiež vedel veci dopredu, čítal, počítal príklady oveľa náročnejšie ako si ty uviedol. S tým rozdielom, že my sme ho neučili dopredu cielene nič, naučil sa sám a nevieme kedy a ako.
@marseillefan tvoju otazku pochopi len par matiek z mk, napr. @hettinka zvysok je potrebne jednoducho odfiltrovat.
Doucovanie matiky ako takej je zbytocne. Odporucila by som radsej domace vyplnanie matematickych olympiad, pytagoriad, aj z vyssich urovni. Dcera v skole tusim v 3.triede riesili P4.
Dalej Klokanko aspon o rok dva vyssie urovne, alebo maksik taktik, atd.
http://talentida.sk/
Chlapcovi by sa mozno pacil aj lego robot kruzok:
https://www.fll.sk/main/rocnik-2017-2018/zoznam...
Anglictinu by som isto podporila hodinami navyse. Len najst vhodny sposob ti da asi zabrat. Ked syn uz teraz hovori dobre,vyberala by som velmi kvalitneho ucitela (par ucitelov v empire je ozaj dobrychaj ich sposob vyuky) , mozno malu skupinku 3 deti na rovnakej urovni. Prip. bilingvalnu skolu. Od tretej triedy by som pridala dalsi jazyk, ked mu to tak ide. Anglicku gramatiku moze sperkovat neskor.
Skus pouvazovat nad hranim na hudobnom nastroji - klavir, husle. Tiez rozvija mozog.
Ako tu bolo spomenute, deti sa vela ucia v praxi. Vezmi syna do steel parku, technickeho muzea, vselijake vystavy, zoo, cestovatelske kina, prednasky, vela mu vysvetluj o zivote a zakonitostiach prirody (to je vlastne sama fyzika). Aj spolu stravite cas, aj ho budes rozvijat = najlepsi sposob.
V kazdom pripade, vsetko , co mu das navyse oproti klasickej zs, je pre syna velkym plusom do buducnosti. 😉
@marseillefan snáď ani neexistuje väčší primitivizmus ako tvoja poznámka o tom, čo môj otec mal urobiť. Mala by som pár "odporúčaní" smerom k tvojim rodičom, ale určite nebudem klesať na tvoju úroveň. A gratulujem k diplomu zo smajlíkov 🙄👏👏👏
@marseillefan a ty mas ake vzdelanie??Mne to pripada ze si liecis na nom svoje komplexy😂 Nakoniec zistime ze odhodlany ocko s vysokymi narokmi ma ukoncene zakladne vzdelanie a robi niekde na stavbe😂😂
@marseillefan píšeš, že testujú schopnosti. Bohužiaľ, tie buď máš alebo nie. Nepredpokladám, že drvením matiky a angliny navyše zlepšíš synove schopnosti. Možno využiješ tie čo má. Ale rozvíjať dieťa takýmto spôsobom mi pripadá desivé.
@nika_ke presne na lego robotiku chodil syn 3 roky, teraz už robí s arduino. Chodí aj na súťaže, lego robota má aj doma. Perfektne na rozvoj technickej gramotnosti, konštrukčných zručnosti, logiky, ak sa tomu venuje, dá sa aj s tým chodiť na súťaže, aj celosvetové. Tak daleko ešte my nie sme, ale baví ho to.
@marseillefan
ja mam velmi sikovneho tretiaka, z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze sikovne dieta sice chodi na vsetky mozne sutaze a olympiady a ma v skole rozne vyhody (vdaka vynikajucemu prospechu a spravaniu) ale pre spoluziakov je len "biflos" a to mu na sebavedomi vobec nepridava ... pre dieta je dolezitejsie mat kopu kamosov, nie kopu jednotiek 😉
vzdelanie je samozrejme dolezite, kruzky ako take su fajn ... kludne svoje dieta tahaj a rozvijaj, ale nezabudni, ze je to stale len DIEŤA a po škole by malo behať za loptou, hrať sa človeče, skákať po mlákach či stavať bunker v lese
ak ti ide o anglinu, kontaktuj akukolvek jazykovku v okoli, iste ponukaju aj lektorov aj individualne hodiny a prezradia ti svoj cennik
matiku ho naučí hocijaký stredoškolák, daj si inzerát, iste sa ti ozvú ... alebo sa opytaj na overene kontakty v skupine tvojho mesta tu ci na FB
@marseillefan ucitelka chodi k nam domov, super to setri cas a ja mam prehlad o tom ako hodiny prebiehaju..doucko ma po az stvrtok...my sme spokojni,..treba u dietata podporit v com je dobre..
Na takychto rodičov,ako je autor tejto temy,by si mala posvietit socialka,chorý to človek.Malé decko vidí už akp analytika🙂 Len aby ti synacik nezahlasil,že chce byť automechanik,alebo farár.By si ho aj vydedil,lebo nesplnil TVOJE predstavy.
Otec sa už asi isiel prihlasit na liečenie,a zaujimave že nikde nespomiba mamicku toho dieťaťa.To je asi obyčajná zena,tak asi sa nemôže vyjadrovať.
Otec sa už asi isiel prihlasit na liečenie,a zaujimave že nikde nespomiba mamicku toho dieťaťa.To je asi obyčajná zena,tak asi sa nemôže vyjadrovať.
@fiffinkaa piatak ma dobrovolne poobede doucko z AJ styri krat tyzdenne? Alebo je taky poslusny ze ti neprotestuje? Pytam sa preto lebo aj ja mam piataka a neviem si predstavit ze by do toho isiel dobrovolne.
Otec sa uz odmlcal,s primitívnymi mamickami už nema o čom.
@namornicka moj uplne v pohode..AJ ho bavi, aj ucitelku ma rad..o pol 4 konci a ma cas pre seba..no nie vzdy to takto byvalo, ale sme si spravili rezim a funguje to..
@marseillefan Už tu bolo povedané skoro všetko, čiže by som sa len opakovala ak by som vyjadrila názor či doučovať alebo nedoučovať prvostupniara matiku a anglinu. Ale vieš čo ma dosť udivilo (ale toto už nesúvisí priamo s témou)? Že nejakú extra výhru alebo cieľ vidíš v tom, že tvoj syn bude raz muklovať v korporácii. Pre mňa je tiež dôležité vzdelanie mojich detí, ale skôr by som bola rada ak by sa nezaradili do tohto davu novodobého otrokárstva, aby boli slobodnejší v kritickom myslení. neviem, mne to príde trochu ako taká sekta....

@sissy27 no keby si bola taká úžasná odborníčka na všetko ako sa tváriš, tak by si vedela, že tých 16 hodín so smajlíkom je 168 hodín so zátvorkou. Lebo 8+)=8)
Možno keby tvoj ocko trošku investoval do rozvoja tvojich analytických schopností, prišla by si na to teraz sama...