icon

Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku

zuzka421
2. dec 2013

Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte

daducha
2. dec 2013

P.S. moje deti nikdy facku ani bitku nedostali a teda aj ked som jednemu alebo druhemu prilozila na zadok, nemala som z toho dobry pocit 😖 .Na mojich ovela viac pôsobi ak rovno poviem, hnevam sa na teba za toto a toto, nepaci sa mi ako sa spravas,nikdy im nepoviem ze su zli, len ze sa zle spravaju a dostanu moznost to napravit.Upozornim ich, ze ak to budu opakovat nasleduje trest - nie fyzicky a u nas to ucinkuje.Aj ked nieco bude pravdy aj na tom,ze niekedy jedna po ruke je viac ako desat upozorneni 😀

aristka
2. dec 2013

@daducha s tou vetou plne súhlasím ,deti nebijem ,ale toto čo ten chlapec spravil bola veľmi vážna situácia a mohlo prísť k vážnemu ublíženiu na zdraví dr.a asi by schytal tiež druhú odo mňa .....mám pocit ,že tam zlyhala matka na plnej čiare ,matka má vedieť ako reaguje jej dieťa v skratovej situácii ,aký má rešpekt voči autorite a upozorniť dr. ....pichala som dosť detí ,ale aj mladšie ,ktoré držala matka za ruku a po povedaní čo sa bude robiť sme to pekne zvládli ,nikto mi nešermoval s ihlou pred tvárou ....

zuzkaanicka
2. dec 2013

@zeriempizzu, @aliza nikto tu nasilie nepodporuje ... akurat malokto je taky dokonaly, ze sa nebude branit a necha si vypichnut oko, mozno aj obe ... k tomu len tolko .. nasilie plodi nasilie, ale aj hlupost plodi hlupost 😝 .

katka577
2. dec 2013

Nečítala som všetky komentáre (to by bolo nadlho), ale tie, čo som prečítala, ... som zhrozená z matiek, ktoré píšu o tom, že doktorka jednala "správne", resp. oprávnene a zvaľujú vinu na toho malého chlapca...Neviem, ako by ste reagovali, keby išlo o vaše dieťa! Niektoré matky písali, že by dieťaťu vylepili následne po doktorke...Tak potom teda nechajte vaše deti kde kým fackať a ospravedlňujte aktérov tých faciek, pretože nemusí ísť len o lekárku, ale tiež napr. o šoféra v autobuse...čo keď ho nechtiac vaše dieťa trebárs kopne alebo učiteľku, čo keď ju nechtiac Vaše dieťa napr. opľuje pri kýchnutí pri rozhovore s ňou a pod. Aj potom dáte hneď po šoférovi, či učiteľke svojmu decku facku, že čo si to vôbec dovolilo podotýkam NECHTIAC! takto "ublížiť" aktérovi facky? Všetci sa musia vedieť ovládať!!! A zvlášť tí, ktorí s deťmi pracujú!!! Lekárku by som jednoznačne vymenila!!!

daducha
2. dec 2013

@aristka presne, ja by som sa este aj poriadne hanbila za svojho syna,ze co tam tak vystraja ...

zeriempizzu
2. dec 2013

@aristka ty nechapes rozdiel medzi obranou a fyzickym utokom??!!

@zuzkat1 nevkladaj mi slova do ust a krot svoju fantaziu!

andie25
2. dec 2013

Doktorka sa zachovala neprofesionalne, toto sa nerobi. Mala zvolit iny pristup ked videla, ze chlapec sa boji. A je slobodna volba lekara, tak nechapem, preco sa bojis odist? Ak raz nie som spokojna, tak konam. Je to predsa tvoje dieta. @zuzka421

zeriempizzu
2. dec 2013

@zuzkaanicka
BRANIT verzus UTOCIT FYZICKY
Nevidis rozdiel? Nie, ziadny?

Stale nic?!

elise
2. dec 2013

@zuzka421 akcia - reakcia môj tiež ma hysák pri odbere krvi ale ja ho vždy fixujem (aj ked ma vtedy silu tanku) ospravedlnila sa ona ho nebila len reagovala. ja by som to nerozpitvávala. pre tie čo hovoria o bitke tak nech si uvedomia čo je bitka. doktorka dala iba facku - ako reakciu na to že jej skoro vypichol oko sa rukou bránila ved keby vám niekto s ihlou šibrinkoval pred okom tak sa tiež bránite reakciou- reflexom.

zuzkat1
2. dec 2013

@aliza ja malu nebijem..max dostala po zadku tak ze to ani nebrala vazne. Ale toto je hranicna situacia a urcite nevyzaduje pochvalu. Plne chapem dr ... Tiez by som nesedela a necakala ci prezijem.

zuzkaanicka
2. dec 2013

@zeriempizzu ano, chlapec mal v ruke striekacku a utocil na lekarkine oko, ona sa branila ... Ty si kludne nechaj vypichnut oci, ja si nenecham ... nezamienaj si pricinu s dosledkom 😉

aristka
2. dec 2013

@daducha ja to mám nedávno za sebou u syna ,ten strach tam bol tiež ,čo je samozrejmé ,ale chytila som ho za ruku ,dohovorila ,že je to nutné a vydržal a fakt som sama pichala aj mladšie detičky a nemal som tento problém ...tam bude nejaký problém s autoritou ,lebo fakt detičkám je pekne hovorené a vysvetlované aj od dr. či sestričky došlo tam k úplnemu neodhadnutiu situácie ,ale hlavne od matky a môžu ma tu aj ukameňovať....

zeriempizzu
2. dec 2013

@zuzkaanicka facka bol jediny sposob obrany? Naozaj?

zuzkat1
2. dec 2013

@zeriempizzu ja som sa ta pytala nie vkladala ti slova do ust. Ty si pisala ze dostal facku za nic. A aku fantaziu? Ved zakladatelka pisala ze vytrhol ihlu a skoro vypichol oko? tam netreba fantazia.

aliza
2. dec 2013

@zuzkaanicka ale lekarka sa NEBRANILA! lekarka reagovala pudovo az po.... Ona mu struhla az potom, nie aby zabranila utoku a to je velky rozdiel. Normalny clovek sa brani, uskoci, chyti ruku.....Clovek, ktory nevie kontrolovat svoje pudy, by nemal robit s detmi. A s tou hlupostou si to ako myslela? narazas na nieco alebo niekoho?

zuzkat1
2. dec 2013

@zeriempizzu chcela by som ta vidiet na mieste dr ako analyzujes situaciu a vyberas najvhodnejsi sposob obrany. To su sekundy. Tiez reagovala instinktivne co je uplne prirodzene.

cecil36
2. dec 2013

Nevychadzam z uzasu. Takmer vsetci tu mame rodnu rec slovencinu a takmer 80% by potrebovalo vykladovy slovnik lebo nechapu pojmy ako facka a bitka respektive mlatenie opakovane. K zakladatelke len tolko. Moja dcera bola do istej doby tiez panikar z brania krvi, viaceri sme ju museli drzat a pocut nas bolo a o dve chodby dalej. Ale nikdy si ani v afekte nedovolila vytrhnut striekacku a namieri proti dr. Ak by to aj spravila, myslim, ze by to bola skratova reakcia, rovnako ako by mohla skratovo - reflexivne reagovat dr. Sme ludia a naozaj strach robi svoje, ked ste nezazili poriadny strach, neviete, ako nan budete reagovat. To je rovnako ako pri porode. Na bolest reagujeme kazdy inak. Jedna vrieska, druha ticho predychava, tretia je agresivna, stvrta vulgarna.... Ja ako extrovert by som nikdy nepovedala, ze budem pri porode uplny introvert- melancholik. Takze nesudme ani dieta, ani lekarku. Ospravedlnit sa mali obaja. Lekarka tak spravila....
@katka577 100% sa ovladat v kazdej situacii nedokaze ziadny clovek, to by uz nebol clovek ale robocoop 😉

aliza
2. dec 2013

@zuzkaanicka to, ci maly so striekackou v ruke zautocil na lekarkine oko, nevieme.... takze tiez nefabuluj 😉.

zuzkaanicka
2. dec 2013

@zeriempizzu isto to nebol jediny sposob ... este sa mohli ponahanat po ordinacii, chlapec mohol nakoniec na tu ihlu nabrat svoju mamu, alebo sestru ... scenarov milion ... ja na mieste lekarky by som bola v strese a nerucim za seba, ako by som konala, ja totiz nie som madam dokonala, ale Ty isto si ... tak si to vaz, ze mas taky dar a bud na seba pysna ... ale pycha sa vlastne k dokonalosti nehodi 😖 ... tes sa z toho, ze si dokonala a skus byt aj tolerantna k nam, co chybujeme, lebo nie kazdemu bolo dane 😉

elise
2. dec 2013

@aristka reagujem mojou skusenosťou že môho syna som na odber krvi pripravovala dosť dlho pred odberom v den odberu sme u dokyny vysvetlovali ako to bude prebiehať. dokyna mu to celé povedala ukázala na obrázku pohladkala ho usmievala sa bola pokojná (malý ju zbožňuje) ale ked vytiahla ihlu tak ho začalo triasť, hysák a nepomáhalo ani vludne slovo ani dereagovanie dokyn amá a j cd prehrávač ale ani to nepomohlo reval a mykal sa pri tom - ja som o musla fixovať potom aby sa nehýbal. v trnave je o 2 poschodia ct odtial sestrička vybehla že čo sa deje. malému ked pichla do žily tak mu striekala krv lebo nebol uvolnený. čaká nás nástup do nemocnice, viem že bude mať kanilu všetko mýá vysvetlené ukázané aj sme spominali že to nič nie jej ale jednoducho som pripravená na to že to pokojné nebude

aristka
2. dec 2013

@zeriempizzu chápem chlapec na ňu fyzicky zaútočil a dr. hrozila ujma a dovolím si povedať vážna ujma na zdraví ....

zuzkaanicka
2. dec 2013

@aliza mieril striekackou na oko ... no, podla mna ju ohrozoval ... podla Teba co? ... podme sa tu dotahovat na slovickach ... ja viem, lepsie bolo dat si vypichnut oko, uz som to pochopila ... napriek tomu, ja by som si oci branila ... no, som proste nemozna 😝

daducha
2. dec 2013

@aristka tak sa na to priprav, mamicky dokonale to urcite skusia 😀 .Teraz som si precitala,pre istotu este raz a autorka pisala,ze sa maly velmi boji,takze ako pises, z môjho pohladu to nebolo zvladnute tak zo strany mamy- boji sa, vezmem niekoho dalsieho silneho - otca, deda a pod. ,upozornim lekarku ze sa boji,aj ked ma 9 rokov, ma na to plne pravo sa bat a lekarka by mala vediet zvolit postup ako na to.NO a ked vidim, ze to prekracuje hranice,zasiahnut.No stalo sa co sa stalo,myslim, ze poucenie maju obe strany.No byt na strane mamy, hladam odpovede najprv u seba, na druhej strane, aj lekarka mohla zasiahnut inak.V kazdom ppripade,ja keby ze sa branim,asi odsuniem,udriem do ruky ...no môzem len hypoteticky tvrdit ..nebola som pri tom, v jeho mysleni ...

aristka
2. dec 2013

@elise ja si myslím ,že aj tam to nebol len tak zrazu a nijaké znaky tam boli ,preto matka mala byť pri ňom a držať 2 plačúce deti ,jednou rukou jedno a druhou druhé.....

evabb35
2. dec 2013

@zuzka421 Keď som si prečítala príspevky, tak som začala uvažovať, či mamičky, ktoré príspevky písali už boli niekedy vážne, ale ozaj vážne choré, či sa podrobili náročnej liečbe spojenej s hospitalizáciou a s náročnými vyšetreniami...či vôbec niekedy v živote prišli do styku s vystresovanými lekármi resp. s vystresovaným a vyčerpaným tímom odborníkov...či vôbec zažili stresujúce situácie, ktoré sa dejú, keď je pacient v ohrození života, keď sa vyskytnú závažné komplikácie počas operácie, či počas vyšetrenia... Pokiaľ nie, tak doporučujem pozrieť si pár dielov seriálu Sanitka - a pozrite sa ako sa správa personál ku agresívnym, nedisciplinovaným, hysterickým pacientom...a pozorne sledujte správanie agresívnych, hysterických, nedisciplinovaných, arogantných pacientov...To je seriál a realita je omnoho, omnoho tvrdšia.

tehula
2. dec 2013

@zeriempizzu v podaktorych "civilizovanych" krajinach na zapade ta lekar ani neodrodi a necha to na dulu, ci babicu. Jedno je nepopieratelne, ze zial vychova a maniere dnesnych deciek su otras. Podaktori sleduju tie skvele trendy z UK, kde bohchran na decko len hlas zvysit, ved vsetko sa da vysvetlit aj 2rocnemu dietatu lomcujucemu vo vzdore. Jasne, ze nam neustale naslucha a po vychovnej prednaske sa pekne podakuje za dobre mienene rady.
Ja za otlkanie nie som, ale ked niekto neda ani po zadku v ziadnej situacii a neustale sa decku len s pozadkom vyhraza, zacne mat z toho dieta srandu a skusa. Nie su hlupe.
Kym v skole mohla ucitelke struhnut vychovnu, aspon aketake pomery vladli v skolstve, dnes ziaci fajcia a sexualne sa spoznavaju na wckach, ucitelov nerespektuju a bohchran cosi im povedat, lebo uz doleti nasraty rodic si zastavat svojho anjelika, alebo si anjelik aj nasilie ucitela vymysli, pripadne obtazovanie (vid narastajuce spravy o sex. pomere ziaka s pedaogom) ZIaden extrem nie je dobry a treba reagovat, nie zatvarat oci a presviedcat sa o svojej dokonalosti.

aliza
2. dec 2013

@zuzkat1 ale kto povedal, ze si lekarka mala nechat vypichnut oci? 😕. Jasne, ze nemala, ale na to mala mysliet skor a pockat, kym matka bude moct drzat syna, aby sa predislo takemuto incidentu. Ona zodpoveda za bezpecnost v ambulancii, aj pri ukonoch-vysetreniach, nie malolete dieta. Deti panikaria a neda sa to dopredu odhadnut, ani to nema nic spolocne s vychovou. A lekarka musi toto predvidat, prave preto, ze 9 rocny je uz velky aj silny, nie je to male babo, ktore prilahne sestricka a je klud.

aristka
2. dec 2013

@daducha ja som útoky zažila a jednoducho sa brániš a duplom ak sa jedná o tvár..ak by jej zasiahol očnú bulvu je tu možnosť straty oka ,plus na odber sú dosť dlhé ihly a je tu možnosť až prerazenia lebky cez očnú jamku .....

zeriempizzu
2. dec 2013

@zuzkat1 instiktivne reaguju zvierata, nie profesionalny lekari co robia s detmi.
@zuzkaanicka tolerantna k ludom co akceptuju nasilie? Nie, to nemozem. Tolerantna som viac ako priemerna MK mamicka, liberalna tak ze by som svojou liberalnostou vyvolala revoluciu asi ale netolerujem nasilie, ludsku hlupost a fajciarov, nikdy!
@aristka ale tej lekarke sa NIC nestalo. Stacilo sa jej uhnut, a vyrazne dietatu vysvetlit. Nerobte tu zas z touo decka nepricetneho fagana ktoreho prave pustili z kazajky!!

zuzkat1
2. dec 2013

@aliza lenze matka dieta nedrzala a ani sa nechystala ho drzat.