icon

Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku

zuzka421
2. dec 2013

Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte

zuzkaanicka
3. dec 2013

@zuzkat1 mas pravdu, kto nechce pochopit, nepochopi 😖 ... dobru noc, ja vo velkom opravujem 😉

dai
4. dec 2013

@alice107 ahoj... Len si myslim ze znalec by v tomto pripade posudzoval hlavne adekvatnost obrany a nie nasilie na pacientovi...
Co sa inak tyka de - ja nerozlisujem nemcov na arabov a bielych - utocili aj biely na arabov a sj naopak - ano viac nasilia je medzi minoritami - suvisi to s prostredim kde su vychovavani a ich urovnou vzdelania - je na dlhu debatu ako ty ako dieta mozes ovplyvnit svoju vlastnu vychovu ked sa hold narodis v nespravnej posteli☹
Osetrovana som v de bola ako privatna pacientka - venovali sa mi na urovni aku mam aj v sr - kedze aj tu na 90% vyuzivam sluzby privatnrho zdravotnictva - jasne ze mali pre mna cas a usmev - myslim ze dostavaju zato aj adekvatne zaplatene...
Moja pediatricka nie je sukromna - je to lekarka ktoru som si vybrala a ktorej doverujem ale nema sukromnu prax. Vzdy k nej idem na termin ale vidim kolko casu ma na 1neho pacienta - ak chce osetrit vsetkych tsk na dlhe psychodebaty cas nema - spolupracuje hlavne s rodicom ako zakonnym zastupcom. Osobne neverim ze panicky strach z niecoho dialog vyriesi - toto dokszu zial len lieky - otazka na rodica je ci kvoli strachu z jednej veci chce napchavat dieta chemiou - tu ide o klasicku fobiu ktora sa vekom a vyspelostou postupne odbura, zivot nejak moc negativne neovplyvnuje takze sa treba vysporisdat podla mna s tym ze ten strach tu je a podla zoho sa ako rodic spravat a pri ukone spolupracovat.
Ak spravne chapem tuto situaciu islo o nieco co sa odohralo v zlomku sekundy, kde ani jeden akter nestihol rozmydlat nad racionalitou svojho postupu... Mnohi tu tvrdia ze len agresivny clovek zareaguje fackou v tskejto dituacii, ja si myslim ze zalezi od cloveka.... Proste vaecsina ludi uteka ked je ohrozena, ja sa napr. Branim - nikdy som na nikoho bezautocila a myslim ze sa to ani nestane ale v pripade nutnosti sa branim. Toto by asi taly pripad bol... Ci by som strelila facku neviem ale tiez ju nepokladam za nic traumatizujuce. Ked si spomenula mojho otca - opaet - moj otec je clovek asi s najmaeksim srdcom akeho poznam, kazdemu pomaha, on by sa aj rozdal... A jeho 2 facky boli pre mna poucenim - pozitivnym... Obe boli reflexne a obe mi povddali viac ako milion slov v danej situacii a nikomu nikdy nedovolim aby mojho otca oznacil za nasilneho chlapa ci zleho otca.

Ja s tebou nechcem viest pravne disputy - ak zakladatelka chce bech to da na sud, uvidime ako rozhodne... Pisem o luddkom rozmere veci kde v sekunde sa moze stat nieco s cim by sme nikdy neratali - neboli sme nato pripraveni lebo sa neda byt pripraveny na vsetko a zareagujeme instinktivne - instinkty neovplyvnis ani vychovou ani vzdelanim - niekto je pokojny pragmaticky, iny nie - rodime sa taky - zivot nss len formuje...
Tato situacia bola nezvladnuta vsetkymi ucastnikmi a skoncila ako skoncila - osobne patrim k ludom ktori si myslia ze slova moze ublizit omnoho viac ako 1 facka - nemyslim si ze som preto agresivna , je to len moja skusenost... Nie som zastancom vychovy kde dieta moze csetko a 9rocneho mladeho muza uz za dieta ani nepoklada. Co sledujem debaty v de aj tam sa zacinaju ozyvat hlasy za znizenie veku trestopravnej zodpovednosti... Ja mam doma 6rocnu slecnu a ocakavam od nej ze uz dokaze do urcitej.miery odhadnut dopady svojej cinnosti.

jabadaba
4. dec 2013

@macamac ach jaj...mam dojem, ze co by bolo keby tu riesi niekto iny Macka. Situacia sa udiala, amok akcia - facka, reakcia. Dane fakty. A treba ich posudzovat v celom rozsahu suvislosti. Len tu ste sa drapili facky a prask! Lekarka je uz za nasilnicku. Uz len slovo teroristka chyba. Tie zavery co sa tu zacali uzatvarat su tiez pozoruhodne. Jasne, biju sa v skole najma deti co su bite doma. Bite! Treba extra definovat alebo dokazes rozumovo odlisovat medzi bitim a udelenim trestu v podobe jednej po zadku ak vysvetlenia zlyhali? Lebo pokial by si vyhlasovala dieta, ktore dostane dva razy za rok po prdeli za bite, potom si extremista.

Facka padat nema, nikto sa jej zrejme extra netesi, ze ano. Ale v tomto pripade ju povazujem za preberaci prostriedok, aby sa dieta spamatalo co vycinilo! A ze vycinilo v zachvate svojho strachu takmer pruser...ale pravdepodobne by tu mamicka bola radsej celila sudnej zalobe za poskodenie zraku. To by isto bolo akceptovatelnejsie ako fakt, ze jej dietatu niekto ustedril vo vypatej situacii zaucho! S tym by sa fajne zilo, mat na triku niecie zmrzacenie. A ze tu nie ste po vojne generalmi? To vazne? Oko sa nekonalo tak co! A kopu mudrych reci ako sa nic nestalo a tak facka padla z cisteho neba a uplne bezdovodne! Vsak vy ste vygumovali suvislosti damy....sa bavim. Cize do momentu facky sa zrejme nic nedialo. Len lekarka utocila. Nasilne, fyzicky lyncovala. Nevinnu malu obet. No jo. Suvislosti v trapu, vysklbne sa z kontextu a uz tu mame ludskopravne aktivitky. 😝

lorela
4. dec 2013

@zuzkaanicka Azda zlyhala, a v práci možno niekedy podávam len 50% výkon, ale nejdem ku kolegyni alebo za šéfom, koľko mi toho naložil a netresknem ich po papuli! 😅

jabadaba
4. dec 2013

@alice107 tym dotahovanim skutku ad absurdum mam na mysli vyrabanie kauzy nasilia. Nech to obraciam ako to obraciam, pride mi to v tejto situacii zbytocne. Ani ja by som nebola nadsena keby osetrenie skoncilo zauchom. Asi by ma to v prvom momente aj riadne nastvalo. Lenze som schopna, na rozdiel od tu podaktorych, po vysumeni prvotneho nasratia aj kriticky veci zhodnotit. A mrzelo by ma, rovnako ako ta facka, synovo vystrajanie. Dieta nedieta. Hrda by som na jeho vystup nebola. Je maly, je to este trubka ale co to uz musi vediet pochopit v tomto veku. Minimalne, ze prestrelil. Ked to dochadza mojmu 7 rocnemu, ze nieco prepiskne, neverim, ze 9 rocnemu to nevie dojst. A mozno to zaucho bolo prave tym impulzom, aby sa spamatal. Akokolvek nevhodne sa nam to moze javit, ked to rozoberame solo, cisto ako facku. Nemalo by sa to diat, uz vobec nie na beznej baze ako forma riesenia. Len ako krajne riesenie vo vyhrotenej situacii, ak si to okolnosti ziadaju. Oko sa tu nikomu nevypichlo, avsak nemozes popriet realnu hrozbu, ktoru tu zakladatelka nezamlcala, vsak?

jabadaba
4. dec 2013

@lorela boze dobrotivy. Nehnevaj sa, toto su tak pribrzdene uvahy a priklady....tu niekto plesol decku lebo mal dojem, ze ma toho v ten den privela? Co ma spolocne s pracovnym prostredim tato situacia? Sa zobudte. Priklady take, ze clovek neveri vlastnym ociam. Totalne od pasa. Len aby bolo. Ulet!

lorela
4. dec 2013

@jabadaba Naladím sa na tvoju nôtu "Čo by bolo keby" mala lekárka vytečené očko, tak potom čo by bolo keby chlapec ohluchol na jedno ucho?

Píšete tu, obhajkyne konania lekárky, že adekvátne reagovala na chlapcov útok. A čo chlapcovo konanie? Z jeho pohľadu videl ihlu, ktorou mu chce ublížiť. Takže tiež adekvátne reagoval na "útok", keď jej ju vytrhol z rúk. A pritom TAKMER NECHTIAC zasiahol oko. On jej nestrelil úmyselne facku, ani ju nekopol, ani inak fyzicky neatakoval, tak ako to urobila ona.

andula77
4. dec 2013

Nekto tu pisal, ze pripravit dieta na navstevu lekara, nestrasit ho doktormi a pod...ja deti nikdy tym nestrasim, vzdy im to dopredu vysvetlim, ale aj tak moj 5 rocny robil cirkus a to mu Dr len isla merat tlak 😀 a mladsi tam vzdy chodil s usmevom od ucha po ucho, ale v urcitom momente ked mu raz brali krv z hlavicky (mal cosi vyse roka) tak on si to zrejme vtedy zapamatal ci co lebo odvtedy chyta paniku len ked prideme ku dveram..ale uz sa to pomaly zzlepsuje....a to si nemyslim, ze som osobne urobila nieco zle...proste niektore deti sa asi boja viac ako ine a netreba hned davat za vinu zlu vychovu. Tazko hodnotit tutu situaciu lebo mohlo ist o skrat ale kedze tiez mohlo dojst k ublizeniu na zdravi tak ktovie akoby by sme aj my reagovali...ale ak nie je matka spokojna, mala by odist a hotovo...ale hlavne mozno viac so synom o tychchto veciach debatovat, mozno skusit nejaku detsku knihu o doktoroch a proste v beznom zivote ropravat situacie kedy nam lekari pomahaju..teda ja to tak robim a dufam, ze syn sa bude postupne coraz menej bat...snad 😉

lorela
4. dec 2013

@jabadaba Keďže mám inú úroveň komunikácie, hoci len tej virtuálnej ako ty, nebudem reagovať na tvoje vyjadrenia a tvoje úvahy a pokračovať v dialógu s tebou.

andula77
4. dec 2013

neskutocne, ako sa nevinne diskusie zmenia na to na to sa zmenila aj tato...myslim, ze niekedy je lepsie sem nic nepridavat a radsej sa na nic nepytat 😀 P.S. na gymply som isla na preventivku ku skolskej zubarke a z nicoho nic som chytila taku paniku, ze som tam zacala plakat ako male decko, bala som sa akoby som dopredu vedela, ze mi idu vytrahat vsetky zuby...doteraz si neviem vysvetlit co sa vtedy stalo a to som mala 14 rokov....ani maminka ma nicim nestrasila 😉

zuzkat1
4. dec 2013

@jabadaba nema to zmysel...ony by asi sedeli a cakali co bude.ak chlapec netrafi tak ho pohladia ze dobre mojko stava sa. A keby trafi.vsanu utru zvysky oka a pekne chlapca poprosia nech pride inokedy. Mozno su naozaj take chladnokrvne ze by to zvladli so stoickym pokojom. Mame sa este co ucit.

zuzkaanicka
4. dec 2013

@lorela to mal byt argument, alebo pokus o vtip? 😅

fiffinkaa
4. dec 2013

ked čítam tieto reakcie žien, musím dať za pravdu môjmu manželovi, ktorý tvrdí že emancipácia nám bola na veľké h...vytratila sa v nás empatia, porozumenie, skromnosť, jemnosť, cit..a stretávam sa s tým denno denne, napr aj ráno v škôlke, kde matky skáču do učiteliek že toto a toto a ešte toto!!,..namiesto toho čo by mali byť vďačné že sa im celý den starajú o dieťa..to isté v škole, ked učiteľka napíše dieťaťu poznámku v znení : nemal domácu úlohu a matka odpíše: No a čo??!..namiesto toho by mala byť učiteľke vďačná za vzdelanie jej dieťaťa..všetko naopak..samá arogancia,sebeckosť, hrdosť, JÁ, jenom JA...a to sme my ženy, xantipy, ludry, fúrie..tu na mk to exceluje!! takmer každý druhý príspevok, zlo, neprajnosť, neporozumenie...ale premúdrelosť!..ženy, ostaňme ženami 😵

katka888
4. dec 2013

@alice107 žasnem nad Tvojimi príspevkami.
podľa nich by si lekárku žalovala, nakoľko použila násilie na maloletom dieťati , to že sa ospravedlní, Tvoj postoj viacmenej absolútne nepoznačí, čiže ospravedlnenie sú pre Teba iba prázdne slová. Absolútne neriešiš , čo tej facke predchádzalo, čiže neriešiš správanie dieťaťa, iba to, že ak Tvojmu dieťaťu dá niekto po hube, tak ideš na súd. To že Tvoje dieťa vyprovokuje niekoho k takému činu, to je podľa teba OK, lebo veď deti sú maloleté, nemajú zodpovednosť, majú ale práva.
OK, takže ak by Tvoje dieťa vyvádzalo u doktorky a tá ho následne vrámci ochrany vlastného zdravia uzemnila, žalovala by si doktorku. Dieťa v podstate neriešiš, veď nemá zodpovednosť, nevie tak rozmýšľať ako dospelý, čiže nemáš žiadnu vnútornú potrebu to dieťa adekvátne poučiť aj o jeho povinnostiach, následne sa stane to, že dieťa o rok vezme do ruky štetec v škole a vypichne spolužiakovi oko, veď ono to nevie, že sa to nesmie a potom čo.... pribehne mamička ála Ty a okamžite Ťa dá k súdu, ako zákonného zástupcu. Páčilo by sa Ti, ak by Tvoje dieťa niekomu ublížilo preto, že Ty všetko riešiš štýlom, moje dieťa anjel zo skla, len sa k nemu nepriblížte, lebo sa rozpadne?
Oháňaš sa profesionalitou, Ty si myslíš, že to, ako sa lekár zachová, keď mu ide o napadnutie jeho vlastného oka je smerodajné , aby si mohla povedať či je, alebo nie je profesionál? Doteraz som si myslela, že profesionalita lekára sa určuje na základe iných kritérií, jeho vedomostí, znalostí, ako reagovať a určiť diagnózu podľa symptómov, ako zvláda štandardné situácie uplakaných detí a rozhorčených rodičov, ale prepáč, šimrikovanie ihlou pred okom nepovažujem za tak bežnú záležitosť, aby mal lekár správne nacvičenú reakciu, lekár nie je pilot lietadla, netrénuje na trenažéri.
Ale jednu vec by som chcela mať takú ako ty, a to vlastnú neomylnosť, lebo verím, že keď si schopná sa oháňať pri každom mávnutí motýlich krídel súdom, a neakceptovať ospravvedlnenia, že musíš byť človek neomylný, ináč by som sa riadne bála, že aj mňa niekto takto bude ťahať po súdoch

katka888
4. dec 2013

@fiffinkaa ach jaj, az sa mi to tazko pise, ze plny suhlas ☹

82erika
4. dec 2013

Myslím si súdiť netreba nikoho chlapec skratovo reagoval doktorka sa zlakla ,asi sa jej to ešte nestalo ale tiež si myslím že po tejto situacii by bola aj ona rada keby ste ju ako doktorku vymenili?

jabadaba
4. dec 2013

@lorela a zasa vytahujeme uroven, ked dojdu argumenty. Budem uprimna, je to ubohe. Ja si teraz myslim o tej tvoje urovni komunikacie svoje. Komunikovat nevies, akonahle Ti niekto neodklepne priklad, ktory je uplne zcestny, tak nema uroven. Fajn. S panickou sa nesmie nesuhlasit. Lebo to uz je absencia urovne. No som sa pobavila.

Ano, lekarka utocila. Dieta matka viedla ako na porazku k utocnikovi. To je logika! Podla nej potom ale mala pochybit najma matka pretoze vedome vedela, ze na dieta budu utocit zbranou a napriek tomu tam dieta priviedla! Ach jo.....ved vravim, ad absurdum.

A ano, prosim ta nereaguj viac na mna. Je pod tvoju uroven sa s niekym takym bavit. Neklesaj tak. 😵

jabadaba
4. dec 2013

@82erika to nevysvetlis.

jabadaba
4. dec 2013

@fiffinkaa bingo. Si trafila klinec. Panicky nedotknutelne. Az tak, ze to ani nepozdravi. Chodi to po ihriskach ako take telce ofucane. V satni v skolke ci skole detto! Huby by im odpadli. Empaticke ony su, ale v duchu onoho znameho zahorackeho "enem já a moje dzeci"!

zuzkaanicka
4. dec 2013

@jabadaba 😅 ... mam chvilu cas a nestiham sa divit 😉 ... niektore prispevky ani neviem, kde zaradit ... presne, niekomu dojdu argumenty, tak bucha do klavesnice aspon somariny 😝 ... no, z deraveho duba len sova vyleti 😉 ... nech premyslam, ako premyslam, vobec netusim, co mi @lorela chcela tym svojim prispevkom povedat ... moje asociacie radsej nebudem popisovat 😅

katka888
4. dec 2013

@lorela nasmiala som sa:
" A čo chlapcovo konanie? Z jeho pohľadu videl ihlu, ktorou mu chce ublížiť. " - ach jaj, a ako mu teda ta doktorka mala vziat krv, ak nie ihlou? telepaticky? akoze zijeme v 21storoci, ale nemam pocit, ze sa to da...o akom ublizeni ihlou zo strany doktorky tu hovoris? podla tvojho prispevku by sa kazdy clovek, ktory ide na odber krvi, alebo kazda matka, ktorej dieta ide na odber krvvi, mali branit. kokos, ved je to uuuplne normalne , ze lekarka vezme ihlu na odber krvi a 9 rocne dieta to ma chapat.
Neprimerane reakcie boli z oboch stran - zo strany pacienta aj zo strany lekarky. Lekarka to jasne pochopila a ospravedlnila sa, mozno ak by mala stroj casu, tak nim pretoci tych par minut a vyhne sa takej reakcii, ale hold nema, tak ako slusne vychovany clovek, ktory nevie vratit cas, sa ospravedlni. pre mna ospravedlnenie od niekoho je jasny dokaz toho, ze si uvedomuje, co spravil, lutuje to, a nezopakuje.
a dieta - matka mu ma jasne vysvvetlit, ze ta reakcia bola neprimerana a nesmie sa takto do buducna spravat, nakolko v buducnosti sa to nemusi skoncit jednym zaucho, ale ovela ovela horsie.
a tym je pripad uzavrety.
p.s. ako matka dietata by som sa aj ja lekarke ospravedlnila za to, ze ju moje dieta ohrozilo.
a k mamickam, co tu planuju hodit prispevky, ze cis a podakujem kazdemu, co mi tyra dieta, tak vopred pisem, ze nie, mne je jasny rozdiel medzi tym, kedy dieta dostane facku bez dovodu, a medzi tym, ked ju dostane, ak sa niekto brani pred vycinanim mojho dietata a ak sa este tato osoba aj ospravedlni.

zuzkaanicka
4. dec 2013

@katka888 doktorka ma byt profesional-pozrie na dieta a hlasi vysledky odberu, nie?😅 ... naco ihla, ved to je take agresivne 😉

zuzkaanicka
4. dec 2013

Inak, pre tie, ktore tu vypisuju, ze naco rozoberat, co by bolo, keby bolo ... ved nakoniec to oko nie je vypichnute a podobne ... by som vas chcela vidiet, ako by ste toto tvrdili, keby ste boli na mieste doktorky ... jednoducho neda sa na 100% tvrdit, ze sa to stat nemohlo, takze doktorka musela byt naozaj vo velkom strese ... takisto chlapec-moze byt rad, ze neublizil ani jej, ani sebe, ani nikomu a mal by si vziat ponaucenie, ze toto je velmi nebezpecne spravanie ... a matka, tak tam mi to stale nie je uplne jasne ... niekde pise, ze vedela, ze sa boji, inde sa to uz takto odhadnut nedalo ... jednoducho, ked raz idem s dietatom na odber, ockovanie, tak viem, ze tam musim asistovat, lebo je isto bezpecnejsie, ked dieta drzi rodic, sestricka a krv odobera lekarka (resp. ockuje) ... to, ze druhe dieta plakalo a ona musela byt pri nom ... to pre mna nie je argument, svoje deti vyplakavat nenechavam, ale krv sa neodobera hodinu, za normalnych okolnosti (tie normalne su, ze dieta bud spolupracuje, alebo je dostatocne fixovane) to trva par minut ... ja napr. viem, ze so starsou dcerou, keby robila cirkusy, tak si ja uz neporadim, ma dost sily, s nou chodi na ockovanie manzel ... a ked mi niekto napise, ze jeho manzel na to nema cas, tak len tolko, moj manzel je pracovne naozaj velmi vytazeny, ale termin ockovania, odberu si vzdy vie dohodnut tak, aby mohol ... malu dceru zvladam sama (zatial) ... na 9-rocneho chlapca by som si uz asi netrufla 😉
A este take zamyslenie ... mnohe sa tu ohanate (ne)profesionalitou ... specialne sa toto vyzaduje od lekarov a ucitelov-ti su tak nejako najviac vidiet asi ... ano, mali by byt profesionalni, ale zatial su to len ludia a naozaj ziaden vycvik vam nezaruci predpisove spravanie za kazdej situacie ... a uz len taka malickost, ono by bolo fajn, keby ste tych lekarov a ucitelov brali ako ludi, ktori vam, alebo vasim detom chcu pomoct a nie ako nepriatelov ... a podla toho sa k nim aj spravali 😉

lorela
4. dec 2013

katka888 Kľudne sa smej, pravdupovediac ma to vôbec neprekvapuje. Som rada, že som ti vyčarila úsmev na perách 🙂 Unikli ti slovíčka "Z pohľadu dieťaťa"? Alebo nerozumieš slovu "z pohľadu", nerozumieš slovu "dieťa"? Dieťa rozmýšľa asi v tejto úrovni: Ihla = bolesť = ublíženie. Nepoznáš žiadne, ktoré má strach z ihiel? V tvojom svete 21. storočia sú len deti, ktoré od malička vedia, že ihla je fajn, lekárka mi ňou berie krvičku a ja som šťastné dieťa, že budem mať krvný obraz?

zuzkaanicka
4. dec 2013

@lorela Ty si rozkosna 😅

959touareg
4. dec 2013

neviem co a kto pisal predo mnou. reagujem iba na prispevok autorky temy. z mojho pohladu to bola skratova reakcia oboch. ci lekarky, tak dietata. chlapec sa boji odberu, tak sa metal a stalo sa to, co sa stalo. aj ked v 9. rokoch by mohol kus inak reagovat. ale co uz. a doktorka? necudujem sa jej a neodsudzujem ju. tiez bola iste nervozna z velkeho decka ze sa hadze, mece a ked jej temer vypichol nechtiac oko, tak reagovala v skrate. ani nevedela v tej sekunde co robi a bolo to vidno potom hned, kedze sa slusne ospravedlnila. proste si bola vedoma, ze pochybila. aj ked by sa mala chovat profesionalne- vobec ju neodsudzujem, nakolko ja by som v soku urobila to iste a mozno by som dala dve facky. to neviem. su to zlomky sekundy.
na mieste autorky prispevku by som teraz zobrala chorobopis dietata a nasla si inu pediatricku,pretoze napatie medzi nou a lekarkou + dietatom a lekarkou bude stale.

katka888
4. dec 2013

@lorela neusiel mi kontext z pohladu dietata, ved to tam aj citujem, konkretne: " chlapcovo konanie, z jeho pohladu... " ale takymto zmylsanim dospejeme k tomu, ze deti si v podstate mozu doolit robit cokolvek, nasledky nie su relevantne, kedze sa jedna o deti. ale opak je pravdou, ak sa detom dnes neurcia hranice a nenaucia sa ako spravat, tak mi prosim povedz, kedy sa to naucia, ci ty si myslis, ze ked dieta dosiahne 18 rokov, tak sa mu zrazu do hlavy naleje info ako sa ma spravat? co sa patri a co nie? potom sa necuduj, ked budes mat 68 rokov, ledva sa dovlecies o palicke do najblizsieho obchodu si za posledne drobne kupit chleba a nejaky fagan ta prizabije kvoli 5tim euram , ved co, nic sa nedeje, ved to je len dieta, nevie co robi, neocakavajme od neho, ze pochopi nasledky svojho cinu, a v podstate o nic neslo, len sa chudak branil, lebo stretol starenu s hrbom, no chuuda dostal sok , stres, ved taka jezibaba ked sa na neho vvyruti s barlou zpoza rohu... no jasna provokacia , utok na psychiku, no treba tu starenu ubit k smrti, vved nemoze takto strasit po uliciach... kde je nejaka ucta k starsim, k lekarom, k ucitelom ....

katka888
4. dec 2013

@lorela a posledna otazka do vesmiru... ak takto cudzie dieta zautoci na tvoje dieta a ublizi mu, budes stale hajit to, ze je to OK, lebo to cudzie sa nevie spravat a je v podstate malolete, nevie este rozoznat dosledky svojho konania? No nemyslim si, zeby si v danom pripade mala tieto argumenty, ake tu zdielas teraz

lorela
4. dec 2013

@jabadaba Poruším svoj prísľub na objasnenie. Nie, nepobúril ma tvoj nesúhlas, ale to, že na diskutujúcich slovne útočíš a urážaš výrokmi "pribrzdený názor" a pod. Sama nedokážeš prijať iný názor a pohľad, správaš sa neúctivo, arogantne, povýšenecky. To je dôvod, pre ktorý nebudem s tebou komunikovať a pre ktorý by si ani ty nemala komunikovať vo fóre, pokiaľ nedokážeš spracovať opačný názor a udržať svoje emócie v medziach slušnosti.

959touareg
4. dec 2013

@zuzkaanicka co si pisala vcera 21:01..uplne suhlasim so vsetkym. ony si mnohe tu neuvedomuju situaciu,ktora tam nastala. tu islo o to, ze dieta takmer ublizilo doktorke a keby sa to naozaj stalo, bolo by to vazne ublizenie na zdravy..ved dosrat si zrak nie je malickost a mohla byt poznacena na cely zivot. co by vtedy matka dietata robila? pokial by dieta iba kladlo odpor doktorke zo strachu z injekcie, zeby sa iba ohanalo,kopalo dookola - OK, vtedy keby letela facka to nie je na mieste, lebo vela deti pri ockovani robi cirkus a keby to lekarka kazde jedno cirkusovanie riesila fackami - nema tam co hladat. ale pochopte poniektore, tu islo o ohrozenie a vazne ohrozenie zdravia lekarky a vtedy konala adekvatne. proste do nej vosla zlost, zlakla sa moznych nasledkov co sa mohlo stat a v tej sekunde mu strelila. clovek ked sa brani utoku na svoju osobu reaguje rozne. aj nelogicky v danej chvili. a reagovala by takto vacsina z vas. silna osobnost by sa mozno nezachovala ako ona, ale nie kazdy sme taky. reagujeme rozne.